fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Zakelijke Rekening [Test 2023]

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Door: Sam

Beste Geteste Zakelijke Rekening

Beste zakelijke rekening

Knab Zakelijk

Uit onze zakelijke rekeningen test is er geen enkele bank zo goed naar voren gekomen als Knab zakelijk. Voor de meeste ondernemers is Knab Zakelijk de beste zakelijke rekening in 2023. Zo is dit veruit de goedkoopste zakelijke rekening van dit moment, kun je 7 dagen per week live chatten met de klantenservice en kun je tot 5 extra rekeningen gratis openen (zowel spaarrekeningen als betaalrekeningen)

Verder is Knab is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste zakelijke rekening voor ZZP'ers. Je regelt al je bankzaken snel en gemakkelijk online, binnen 5 minuten kun je een zakelijke rekening open en je hoeft hiervoor niet eens langs de bank

Ondernemers opgelet! Als jij op zoek bent naar de beste zakelijke rekening van 2023 dan hebben we goed nieuws voor je.

Bij Top-X hebben we namelijk een uitgebreide zakelijke bankrekening test uitgevoerd. In deze zakelijke bankrekening test hebben we meer dan 15 verschillende banken met elkaar vergeleken op basis van meerdere criteria.

In deze test hebben we elke bank beoordeeld op meerdere criteria. Denk hierbij aan de kosten (transactiekosten en onderhoudskosten), de verschillende bankproducten die een partij aanbiedt, de mogelijkheid tot koppelingen met boekhoudsoftware en natuurlijk het gebruiksgemak en de ervaringen van andere consumenten.

Op basis hiervan hebben we uiteindelijk een ultieme top 5 beste zakelijke rekeningen opgesteld. In deze lijst zijn alleen de banken opgenomen die als aller best uit onze test zijn gekomen. Kortom, door te kiezen voor een van deze bankrekeningen, weet je zeker dat je goed zit.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Banken vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt


Top 5 Beste Zakelijke Rekeningen

Best Geteste Zakelijke Rekening

Beste Zakelijke rekening voor meeste ondernemers
1. Knab Zakelijk

Beste Zakelijke rekening grote bedrijven
2. ABN AMRO Volop bankieren

Beste Gratis Zakelijke Rekening
3. N26 Business

Beste Zakelijke rekening vreemde valuta
4. Wise Business

Beste zakelijke rekening voor stichting
5. BunQ Easy Money Business


Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste zakelijke rekening?

Goed, voor we je gaan vertellen welke zakelijke bankrekening het beste is gaan we eerst in op wat achtergrond informatie. Want hoe kies je nu eigenlijk de beste zakelijke rekening? Of hoe kies je de beste zakelijke rekening voor ZZP'ers?

Het kiezen van een goede zakelijke bankrekening is voor veel ondernemers waarschijnlijk een klusje dat onderaan de To-Do list staat. Eigenlijk heb je helemaal geen zin om hier veel tijd aan kwijt te zijn, maar wil je gewoon doorgaan met wat je het liefste doet: ondernemen.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een goede zakelijke bankrekening op een rijtje gezet.

Hierdoor weet jij gelijk welke valkuilen er zijn bij het kiezen van een goede bank voor je bedrijf en waar je op moet letten.

Online of Traditioneel?

We leven natuurlijk in een digitaal tijdperk. De tijd van traditionele bedrijven lijkt steeds meer aan het eind van zijn latijn te komen. Ook binnen de wereld van zakelijke bankrekeningen speelt deze ontwikkeling.

Een vraag die je jezelf dus kan stellen is: "Kies ik voor een traditionele bank of ga ik voor een online bank?".

Het openen van een zakelijke rekening kan bij zowel een traditionele bank (denk hierbij aan ABN, ING of Rabobank) of bij een online bank. De vraag is dan ook: wat voor type bank kies jij?

Over het algemeen zie je dat de traditionele banken iets duurder zijn dan de online banken. Daar tegenover staat dat ze vaak qua klantenservice en bankproducten een stuk uitgebreider zijn dan online banken.

Online banken daarentegen zijn dus vaak wat goedkoper en in veel gevallen is het een stuk makkelijker om een rekening te openen. Vaak kun je geheel online een bankrekening openen zonder dat je langs een filiaal hoeft.

Integratiemogelijkheden

Een veelgemaakt fout bij het kiezen van een goede zakelijke bankrekening is dat ondernemers vergeten te kijken naar de integratiemogelijkheden.

Waarschijnlijk gebruik je als ondernemer bepaalde software om je betalingen en boekhouding te regelen. Het is natuurlijk van essentieel belang dat deze software goed werkt met de zakelijke bankrekening die je hebt.

Let er daarom altijd goed op dat de bank die je wilt kiezen beschikt over de integraties die jij nodig hebt.

Vertrouw ons: het overzetten van een boekhoudpakket of CMS-systeem is een ongelooflijke rotklus en iets wat je eigenlijk het liefst wilt vermijden.

Door te kiezen voor een zakelijke rekening die over voldoende integraties beschikt bespaar je een hoop ellende.

Kosten van de zakelijke rekening

Bij het vergelijken van financiële producten is het natuurlijk altijd ontzettend belangrijk om goed te kijken naar de kosten van bepaalde producten.

Aanbieders van financiële diensten weten vaak op slimme manieren kosten te verbergen en het is daarom belangrijk dat je altijd 2x kijkt naar de kosten van een bepaald product.

Het is daarom belangrijk dat je als ondernemer of ZZP'er goed kijkt naar de verschillende kosten die een bank rekent voor het aanbieden van haar diensten.

Gelukkig hoeft een zakelijke bankrekening niet heel duur te zijn. Banken staan te springen om nieuwe zakelijke klanten en daarom zul je veel kortingsacties voorbij zien komen.

Vaak is het zo dat een bank korting geeft op bijvoorbeeld het eerste halfjaar of het eerste jaar. Vervolgens lopen de kosten uiteen afhankelijk van je bank en betaalpakket. Gemiddeld gezien kost een zakelijke rekening minimaal 100 euro per jaar.

De kosten die je betaalt voor een zakelijke betaalrekening bestaan in veel gevallen uit:

 • Standaardkosten: voor het onderhoud en gebruik van de diensten die een bank aanbiedt denk hierbij ook aan aanvullende kosten voor bijvoorbeeld je pinpas, internetbankieren etc
 • Transactiekosten: voor elke transactie die je uitvoert via je zakelijke bank

Kortom, bekijk dus altijd goed welke kosten een bepaalde bank in rekening brengt of dit in verhouding ligt met andere banken.

Onderaan deze sectie vind je een uitgebreide tablet en overzicht met de gemiddelde kosten per zakelijke rekening aanbieder.

Gebruiksgemak en klantenservice

Het is een aspect dat eigenlijk heel vaak terugkomt, maar daarom niet minder belangrijk dan de andere aspecten uit deze lijst.

Bij het kiezen van de beste zakelijke rekening wil je kijken naar het gebruiksgemak en de klantenservice van de verschillende aanbieders.

Bij het gebruiksgemak kun je denken aan zaken als:

 • Heeft de aanbieder een mobiele app die goed werkt?
 • Is het gemakkelijk extra potjes aan te maken voor bijvoorbeeld het apart zetten van belasting?
 • Is het gemakkelijk om betalingen uit te voeren?
 • Is het gemakkelijk om inzichten van inkomsten en uitgaven te zien van de zakelijke rekening?

Daarnaast is de klantenservice een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de beste zakelijke rekening. Laten we eerlijk zijn: als ondernemer wil je dat je geldzaken gewoon goed op orde zijn.

Zodra er een probleem is wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk opgelost is. Om deze reden is het belangrijk dat de klantenservice goed te bereiken is (ook in het weekend). Traditionele banken scoren over het algemeen iets beter op het gebied van klantenservice, hier kun je dus zeker rekening mee houden.

Extra functionaliteiten en bankproducten

Net als bij het openen van een particuliere rekening is het bij een zakelijke rekening natuurlijk slim om te kijken naar de extra functionaliteiten en bankproducten van een aanbieder.

Het kan zijn dat je aanvullende functionaliteiten nodig hebt in de toekomst en het is natuurlijk vervelend als je dan van bank moet veranderen omdat jouw bank deze diensten niet aanbiedt.

Bij extra functionaliteiten kun je denken aan de volgende zaken:

 • Is het mogelijk om wereldbetalingen te doen (vreemde valuta en buiten Europa)?
 • Kun je gemakkelijk een creditcard-aanvragen via de zakelijke bank?
 • Is het mogelijk om rood te staan bij de zakelijke rekening?
 • Kun je ook zakelijk beleggen via de bank?
 • Heeft de bank ook de mogelijkheid tot het openen van een zakelijke spaarrekening?
 • Biedt de bank de mogelijkheid tot zakelijke lening of zakelijk krediet afsluiten?

Welke zakelijke bankrekening past bij mij?

Iets wat eigenlijk in al onze productvergelijkingen terugkomt, is dat er niet altijd zoiets is als een "beste product" voor iedereen.

In veel gevallen is het beste product voor iedereen anders. Iedereen zoekt namelijk een product vanuit een andere situatie, daarnaast heeft iedere consument andere wensen en behoeften. Ditzelfde geldt voor een zakelijke bankrekening openen.

Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar de beste zakelijke rekening voor zzp'ers? Of juist op zoek naar de beste zakelijke rekening voor eenmanszaken? Zoek jij juist de goedkoopste zakelijke rekening? Of toch op zoek naar de beste zakelijke rekening voor webshops?

Iedere ondernemer heeft een andere business en daarom is het belangrijk om te kijken naar de zakelijke bank die het beste past bij jouw behoefte.

Heb jij bijvoorbeeld een grote webshop waarbij je dagelijks veel transacties uitvoert? Dan wil je een zakelijke rekening hebben die lage transactie kosten heeft.

Heb jij een groter bedrijf met veel personeel in dienst? Dan wil je juist een zakelijke rekening hebben die het makkelijk maakt om personeel snel uit te betalen.

Kortom, kijk dus altijd naar jouw situatie en probeer hierbij een weloverwogen beslissing te nemen.


Zakelijke rekening vergelijken

Door de beste zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken kun je een hoop kosten besparen. In onderstaande tabel is een overzicht te zien van alle bekende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Via deze tabel vergelijk je snel en gemakkelijk de beste zakelijke rekening.

Bank

Product

Vaste kosten

Per maand

Bijkomende kosten

N26

N26 Business account

€0,-

€0,-

Geen

Wise

Wise Business

€0,-

€0,0,-

Geen

Bunq

Easy Bank Business

€60,-

€4,99-

€0,11 per bij- en afschrijving

Knab

Knab Zakelijk

€72,-

€6,00,-

Geen

ASN

ASN Betalen Zeker

€78,-

€6,50,-

Maximaal 1000 transacties

Regiobank

ZZP rekening

€90,-

€7,50,-

Vanaf 1000 transacties betaal je enen vast bedrag

SNS

SNS ZZP Rekening

€90,-

€7,50,-

Maximaal 1000 transacties

ABN-AMRO

Volop Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,15 per bij- en afschrijving

ING

ING Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,13 per bij- en afschrijving

Rabobank

ZZP Rekening

€119,-

€9,95,-

€0,39 per bij- en afschrijving

Triodos

Triodos Internet Zaken Rekening

€150,-

€12,50,-

€20,- voor betaalpas+ €0,15 per bij- en afschrijving


Wat is de beste zakelijke rekening van Nederland?

Zoals je in de sectie hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus best wel wat zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste zakelijke rekening.

In onderstaande sectie geven wij antwoord op de belangrijkste vragen van dit artikel: "Wat is de beste zakelijke rekening van 2023?" en "Welke zakelijke rekening is het best?"

Om hier een goed antwoord op te geven hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Wij hebben meer dan 15 verschillende aanbieders van zakelijke rekeningen met elkaar vergeleken op meerdere criteria.

Wij hebben onder andere gekeken naar de online populariteit, de ervaringen van andere consumenten, de kosten en natuurlijk het gebruiksgemak en klantenservice.

Verder zijn wij zelf natuurlijk ook ondernemers en hebben ook onze eigen ervaringen meegenomen in deze test. Kortom, in onderstaande sectie vind je de top 5 beste zakelijke rekeningen van dit moment.

1. Knab Zakelijk

Best Geteste Zakelijke Rekening

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.4

Kosten

9.8

Voor de meeste ondernemers is Knab zakelijk momenteel de beste zakelijke rekening van Nederland. Uit onze zakelijke rekening test kwam geen enkele bank zo goed naar voren als Knab bank.

Allereerst is Knab zakelijk veruit de goedkoopste zakelijke rekening van in Nederland. Zo betaal je maximaal €7 euro per maand voor het gebruik van een zakelijke rekening bij Knab. Daarnaast ontvang je jaarlijks de eerste 500 transacties gratis (daarna € 0,10 per transactie).

Bovendien ontvang je het eerste jaar als nieuwe klant bij Knab 50% korting, als je overstapt naar Knab zakelijk ontvang je € 50 cadeau.

Knab zakelijk goede bank

Het tweede punt waarom Knab voor de meeste ondernemers de beste zakelijke rekening is: deze bank is volledig online. Binnen 5 minuten kun je een rekening openen bij Knab en je hoeft niet eens langs de bank. Al je bankzaken zijn online te regelen waardoor je simpelweg veel tijd bespaart.

Verder excelleert Knab zakelijk op het gebied van klantenservice. Knab is een innovatieve, online bank en dat is zeker terug te zien in de manier waarop zij de klantenservice hebben ingericht.

Waar je bij de traditionele banken vaak minimaal 20 minuten aan keuze menu's moet doorstaan om iemand te spreken, heb je bij Knab een handige live chat functie. Onze ervaringen hiermee zijn zeer positief, in veel gevallen werden we via deze livechat functie binnen 3 minuten geholpen op een goede en duidelijke manier.

Daarnaast is de klantenservice van Knab 7 dagen per week beschikbaar en zijn ze van 08:00 tot 22:00 te bereiken. Je kunt ze zowel per chat als telefonisch spreken en in veel gevallen worden de problemen binnen 1 contactmoment opgelost. Kudo's dus voor Knab!

Knab zakelijk klantenservice

De livechat functie binnen Knab werkt super goed. Je kunt deze gebruiken in je online bankieren omgeving zowel op Desktop als mobiel. In veel gevallen krijg je binnen 5 minuten antwoord.

Naast bovenstaande heeft Knab een handige mobiele app waar je allerlei push notificaties op kunt instellen. Denk hierbij aan een notificatie bij hogere afschrijvingen en rood staan. Verder heb je voor overboekingen in deze app geen cardreader nodig als je dit instelt.

Een ander pluspunt van Knab? Je kunt tot 5 betaalrekeningen met betaalpas gratis openen, onbeperkt aantal spaarrekeningen openen en tegenwoordig ook gemakkelijk een zakelijke creditcard aanvragen.

Kortom, ben jij ZZP'er of beginnende ondernemer? Ben je op zoek naar de goedkoopste zakelijke rekening van Nederland? Dan is Knab zakelijk, zeker je beste optie.

Daarnaast heeft Knab momenteel een paar leuke acties. Als starter ontvang je via deze link 50% korting op het eerste jaar dat je klant bent. Ben je al langer ondernemer en wil je overstappen? Gebruik dan deze link, hier ontvang je namelijk 50 euro.

Voordelen Knab zakelijk

 • Knab zakelijk is veruit de goedkoopste zakelijke rekening van Nederland. Je betaalt maximaal €7 euro per maand waar dit bij andere aanbieders een stuk hoger ligt
 • Knab is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste zakelijke rekening voor ZZP'ers
 • Knab heeft een ontzettend fijne en goede klantenservice. Zo kun je binnen 3 minuten via de live chat terecht bij medewerkers en is de klantenservice 7 dagen per week beschikbaar van 08:00 tot 22:00
 • Je regelt al je bankzaken snel en gemakkelijk online, binnen 5 minuten kun je een zakelijke rekening open en je hoeft hiervoor niet eens langs de bank
 • Knab heeft leuke extra functionaliteiten, zo kun je tot 5 betaalrekeningen gratis openen, spaarrekeningen toevoegen en gemakkelijk een creditcard zakelijk aanvragen

Nadelen Knab zakelijk

 • Niet mogelijk om contant geld te storten

2. ABN-Amro Volop bankieren

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.7

Kosten

8.5

In veel gevallen is Knab zakelijk dus de beste keuze voor ondernemers. Als jij echter een ondernemer bent met een MKB bedrijf kan het soms zijn dat je net even wat meer bankfunctionaliteiten hebt.

Voor ondernemers die op zoek zijn naar de beste zakelijke rekening voor het MKB is de zakelijke rekening van ABN AMRO de beste keuze van dit moment.

Waarom is deze zakelijke rekening dan zo geschikt voor het MKB? Nou, dat heeft een aantal redenen.

Zo biedt dit zakelijk bankieren pakket een onbeperkt aantal transacties, is het mogelijk om SEPA-betalingen te doen, vraag je gemakkelijk meerdere betaalpassen aan en beschikt hij over de grotere boekhoudsysteem integraties.

Ook biedt ABN-Amro nog verschillende extra's zoals kredietfaciliteiten, automatische incasso's, batch betalingen en vreemde valuta.

Door dit uitgebreide aanbod aan verschillende producten is de prijs van deze zakelijke rekening wel wat hoger. Echter is het dit in onze ogen wel waard.

Zo biedt ABN-Amro zakelijke 3 verschillende paketten:

 • ABN-Amro Slim: €9 euro per maand
 • ABN-Amro Amibiteus: €13,75 euro per maand
 • ABN-Amro Grenzeloos: €24,75 euro per maand
Zakelijke rekening ABN AMRO

Een voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld kunt beginnen met het ABN AMRO slim pakket, mocht je na verloop van tijd meer nodig hebben dan kun je dit gemakkelijk updaten.

Kortom, voor ondernemers die op zoek zijn naar de beste zakelijke rekening voor MKB is ABN AMRO je beste keuze .

Voordelen ABN-Amro Volop bankieren

 • Beste zakelijke rekening voor MKB door grote product aanbod en verschillende functionaliteiten
 • Onbeperkt aantal transacties inbegrepen
 • Beschikt over verschillende handige extra's zoals kredietfaciliteiten, automatische incasso, batch betalingen en vreemde valuta
 • Klantenservice is goed te bereiken

Nadelen ABN-Amro Volop bankieren

 • Minder geschikte zakelijke rekening voor zzp'ers door hoge jaarlijkse kosten.

3. N26 Business

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.0

Kosten

9.0

Wellicht vind je het moeilijk te geloven, maar er zijn ook partijen die gratis zakelijke rekeningen aanbieden. Als jij op zoek bent naar de beste gratis zakelijke rekening dan is de zakelijke rekening van N26 Business je beste keuze.

N26 is een Duitse bank die de afgelopen jaren een ongekende groei heeft weten te realiseren. N26 biedt ook een zakelijke rekening aan: N26 Business.

Deze zakelijke rekening onderscheid zich op het gebied van maandelijkse kosten. Zo zijn er geen vaste kosten, heb je onbeperkt gratis transacties en ontvang je gratis een virtuele bankkaart.

Nu denk je misschien: "als alles gratis is, hoe verdient N26 dan geld?". Nou, wanneer je een geldopname doet betaal je vaak wel veel geld bij N26.

Daarnaast heeft N26 verschillende pakketten die wel geld kosten. Echter is de instap kaart dus volledig gratis.

Verder is N26 net als Knab geen traditionele bank maar een online bank die al haar financiële diensten dus volledig online aanbiedt. Op dit gebied is het wereldwijd een van de meest innovatieve banken van dit moment.

Zo wordt de mobiele app van N26 door vele experts bestempeld als een van de beste apps die er is. Zo categoriseert deze app automatisch al je transacties waardoor je direct inzicht hebt in je uitgaven en inkomsten. Ook wordt er gelijk een digitaal kasboek bijgehouden.

Verder krijg je bij N26 een cashback van 0,1% op alle uitgaven die je doet met een creditcard. Kortom, dit is een prima zakelijke rekening voor zzp'ers die op zoek zijn naar een goedkope rekening. Ook voor startende ondernemers is dit zeker een aanrader. Een zakelijke rekening openen bij N26 is super eenvoudig, dus als kleine ondernemers heb je binnen enkele minuten je eigen rekening.

Voordelen N26 Business

 • Gratis zakelijke rekening: je betaalt geen vaste pakketkosten en transactiekosten
 • De mobiele app van N26 is een van de beste op de markt en herkent automatisch al je transacties en categoriseert deze vervolgens
 • Wanneer je transacties uitvoert met een creditcard kun je een cashback krijgen van 0,1%

Nadelen N26 Business

 • Geen Nederlandse klantenservice
 • Geld opnamen kosten zijn wel aan de hoge kant

4. Wise Business

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.3

Kosten

8.1

Heb jij een internationale onderneming en kom jij regelmatig in aanmerking met vreemde valuta? Dan wil je natuurlijk een beste rekening voor vreemde valuta.

In dit geval is Wise Business je beste keuze. Het grote voordeel van Wise Business ten opzichten van de andere aanbieders uit deze lijst is dat ze geen opslag op wisselkoersen en betalingen rekening.

Wise Business maakt gebruik van interbank rates. Dit houdt concreet in dat je geld wordt omgewisseld tegen dezelfde wisselkoers die de banken onderling krijgen. Dit is in vele gevallen een stuk voordeliger.

Wel rekent Wise Business een kleine fee. Voordeel van Wise Business is echter wel dat ze hier heel transparant en open over zijn. Je ziet dus precies welke kosten je betaalt voor Wise.

Verder kun je met Wise Business verschillende vreemde valuta zoals USD, GBD, AUD en NZD gratis ontvangen. Betaal je goedkoop in meer dan 50 verschillende vreemde valuta en betaal je geen vaste kosten.

Kortom, heb jij een internationale onderneming en kom je vaak in aanraking met vreemde valuta? Dan is Wise zeker een goede optie!

Voordelen WiseBusiness

 • Je betaalt geen opslag op wisselkoersen, daarentegen betaal je interbank rates dit is vaak voordeliger. Ideaal dus voor buitenlandse rekeningen
 • Je ontvangt gratis verschillende vreemde valuta zoals USD, GBD, AUD en NZD
 • Je betaalt geen vaste kosten voor de financiële diensten van Wise Business

Nadelen Wise Business

 • Klantenservice is niet heel sterk

5. Bunq Easy Money Business

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Kosten

8.0

We sluiten deze lijst af met de laatste categorie: de beste zakelijke rekening voor verengingen en stichtingen. Ook voor verenigingen en stichtingen geldt dat het wettelijk verplicht is om een zakelijke rekening te hebben.

Voor stichtingen en verenigingen is Bunq Easy Money Business een goede zakelijke rekening. Zo kun je hier gemakkelijk met meerder bestuurders een bankpas voor krijgen, zijn de kosten relatief laag (12,99 euro per maand) en is het mogelijk om contant geld te storten.

Voor veel verengingen is het belangrijk dat zij contant geld af kunnen storten. Geld dat contant verdient, wordt in bijvoorbeeld de kantine moet natuurlijk wel op de zakelijke rekening terecht komen.

Verder kun je bij Bunq de rekening gemakkelijk met anderen bestuurders beheren, hebben ze alle boekhoudkoppelingen en is de klantenservice meer dan prima.

Al met al is BUNQ dus een prima zakelijke bankrekening voor stichtingen en verenigingen. Ook leuk om te vermelden: BUNQ is een duurzame bank waar veel aandacht naar het milieu gaat.

Voordelen Bunq Easy Money Business

 • Bunq Easy is de beste zakelijke rekening voor stichtingen en verenigingen
 • Gemakkelijk om meerdere gebruikers en bestuurders toe te voegen aan het zakelijke rekening account
 • Mogelijkheid om contant geld te storten
 • Duurzame bank die rekening houdt met het milieu
 • Zeer scherpe tarieven ook voor hogere limieten

Nadelen Bunq Easy Money Business

 • Mogelijkheden tot grotere bedragen overboeken zijn minimaal

Koopgids zakelijke bankrekening openen

Is een zakelijke rekening verplicht?

Het is volgens de wet niet verplicht om een zakelijke rekening te openen als ondernemer. Je zou in theorie ook betalingen kunnen ontvangen op particuliere rekeningen.

Echter willen Nederlandse banken voorkomen dat er veel zakelijke transacties via particuliere rekeningen gedaan worden. Om deze reden staat in de meeste voorwaarden van grote banken dat het niet is toegestaan om zakelijke transacties te ontvangen op een particuliere rekening.

In sommige gevallen heb je wel een zakelijke rekening nodig. Denk hierbij aan webshops, om iDEAL betalingen te ontvangen dien je een zakelijke rekening te hebben.

Wat zijn de voor- en nadelen van een zakelijke bankrekening?

In sommige gevallen is het wettelijk verplicht om een zakelijke rekening te openen. In onderstaande sectie geven we de belangrijkste voor- en nadelen om een zakelijke rekening te openen.

Voordelen zakelijke rekening

 • Zorgt voor een scheiding tussen particuliere rekening en zakelijk
 • Zorgt voor een professionele uitstraling
 • Je kunt bankieren op de naam van het bedrijf
 • Gemakkelijker om extra zakelijke producten af te sluiten (zakelijke leningen, zakelijke spaarrekeningen en creditcards)
 • Dankzij boekhoudkoppelingen werk je veel efficiënter en sneller waardoor je minder bezig bent met administratieve rompslomp

Nadelen zakelijke rekening

 • Vaak duurder dan een particuliere rekening
 • Zakelijke transacties zorgen voor extra kosten bij zakelijke rekeningen
 • Veel verschillende banken bieden zakelijke rekeningen aan waardoor het soms moeilijk kiezen is

Veelgestelde vragen:

Hoeveel zakelijke rekeningen hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten zakelijke rekeningen in Nederland vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zakelijke rekeningen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zakelijke rekeningen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functionaliteiten en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>