fbpx
  • Home
  • /
  • Geld
  • /
  • myPOS vs SumUp: welk merk pinapparaat scoort het hoogst?

Publicatie datum: 6 april, 2023

Door: Puck

Om kleine bedrijven en zelfstandigen waar ze ook zijn de optie te bieden betalingen via pinpas of creditcard te accepteren, hebben zowel SumUp als MyPOS betaalterminals ontworpen. Maar welke aanbieder is nu het beste? In dit artikel zullen we beide aanbieders vergelijken op gebied van functionaliteit, kosten en betaalmogelijkheden. Zo weet je zeker welke van de twee de juiste keuze is voor jouw bedrijf!


Geen zin om verder te lezen?

In dit artikel hebben we beide aanbieders vergeleken. Op basis hiervan raden wij de betaalautomaten van myPOS aan. De verschillende automaten zijn gratis uit te proberen.


Verkrijgbaar MET of ZONDER abonnement


SumUp vs myPos: functionaliteiten

MyPOS en SumUp zijn beide populaire opties als het gaat om pinapparaten voor bedrijven. Beide apparaten bieden verschillende functionaliteiten die aantrekkelijk kunnen zijn voor ondernemers. Onderstaand zetten we de functionaliteiten per aanbieder voor je op een rijtje!

Functionaliteiten

myPOS

mypos logo

SumUp

sumup logo

Betalingen accepteren

Contactloos
Magneetstrip
Google Pay
Apple Pay

Contactloos
Google Pay
Apple Pay

Geaccepteerde valuta’s

EUR, GBP, USD, CHF, DKK, NOK, SEK, PLN, CZK, HUF, RON, BGN, HRK, ISK

EUR, GBP, USD, CHF, DKK, NOK, SEK, PLN, CZK, HUF, RON, BGN, HRK, ISK

Netwerkverbinding

Gratis data-abonnement
GRPS
Wi-fi
Bluetooth

Gratis data-abonnement
Wi-fi

Betaalbewijs

Papieren bonnen en/of digitaal

Papieren bonnen en/of digitaal

Betaalverzoek

Mogelijk

Mogelijk

Pre-autorisatie

Ja

Nee

Terugbetaling

Ja

Ja

Fooi geven

Mogelijk

Mogelijk

Cadeaubonnen

Mogelijk

Mogelijk, maar met 2,5% vergoeding

Betalen met smartphone

Ja

Nee

Laatste transactie annuleren

Ja

Nee

Touchscreen display

Ja

Ja

Facturen versturen

Mogelijk

Mogelijk

Rapporten en analyses

Ja

Ja

Ontvangst uitbetaling

Direct uitbetaald met gratis Business Card

2-4 werkdagen

Klantenservice

24/7 bereikbaar

Weekdagen 8:00 tot 19:00, weekenden 8:00 tot 17:00

myPOS

MyPOS biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden, waaronder het accepteren van betalingen via contactloos, Chip&Pin, magneetstrip en QR-codes. Daarnaast beschikken de pinautomaten over bluetooth verbinding, is pre-autorisatie mogelijk, kun je de laatste transactie annuleren en krijg je direct uitbetaald op je Business Card. Ook is de klantenservice 24/7 bereikbaar.

SumUp

De functionaliteiten van SumUp en MyPos overlappen grotendeels, maar SumUp biedt iets minder opties aan. Het accepteert wel betalingen via diverse betaalmethoden, zoals contactloos, Chip&Pin, Google Pay en Apple Pay. Echter, de betaalautomaten hebben geen Bluetoothverbinding, beschikken niet over pre-autorisatie en het kan iets langer duren voordat uitbetalingen ontvangen worden. Daarnaast is de klantenservice van SumUp minder bereikbaar dan bij MyPos.

Conclusie

Kijkend naar de functionaliteiten dan scoort myPOS hoger. Een groot nadeel van SumUp is bijvoorbeeld dat de klantenservice minder goed bereikbaar is en de pinautomaten niet werken met bluetooth. Wel is het fijn dat je bij beide partijen een mobiel pinautomaat zonder abonnement kunt kiezen. 


Hoe zit het met de kosten en tarieven?

Over het algemeen bieden zowel MyPOS als SumUp voordelige tarieven voor het accepteren van betalingen via pinautomaten. Er zitten echter wel enkele verschillen in de transactie- en aanschafkosten tussen de twee aanbieders. Onderstaand zetten we de kosten van beide aanbieders voor je op een rijtje!

Kosten

myPOS

mypos logo

SumUp

sumup logo

Aanschafskosten

Goedkoopste model: €59 (myPOSGo2)
Duurste model: €229

€39 - €129

Abonnementskosten

€0 (abbonement wel mogelijk,  bij een abonnement betaal je nog lagere transactiekosten)

€0

Transactiekosten pinpas

€0,13 - €0,25 (afhankelijk van aantal transacties per maand)

1,9% per transactie

Transactiekosten creditcard

1,75% - 2,85% per transactie (afhankelijk van aantal transacties per maand)

1,9% per transactie

Overboekingskosten

€3 per overboeking

€0 per overboeking

myPOS

Deze pinautomaten van MyPos zijn iets duurder dan die van SumUp, onder andere omdat ze over meer functionaliteiten en mogelijkheden beschikken. MyPOS hanteert een variabel tarief voor transacties, afhankelijk van het type transactie en de gekozen betaalmethode. Voor pinbetalingen betaal je tussen de 13 en 25 cent. De transactiekosten variëren tussen de 1,75% en 2,85% voor creditcard betalingen. De overboekingskosten wanneer je geld overboekt naar je rekening bedragen €3 per keer.

SumUp

De pinautomaten van SumUp iets goedkoper dan die van MyPos, dit omdat de modellen iets simpeler zijn dan die van MyPos. SumUp rekent een vast tarief van 1,90% per transactie, ongeacht het type transactie of de gekozen betaalmethode. Zeker voor hogere bedragen zijn deze kosten erg hoog. SumUp geen kosten voor het storten van geld op je bankrekening. De kosten zijn dus iets eenvoudiger.

Conclusie

Voor pinbetalingen betaal je vaste kosten per transactie bij myPOS. Wanneer je heel veel betalingen van onder de 5 euro ontvangt is dit waarschijnlijk een duurdere optie dan SumUp. Ontvang jij oko geregeld grotere bedragen? Dan is myPOS in veel gevallen de goedkoopste optie.

Onze favoriete pinautomaten van dit moment

myPOS Go2

Laagdrempelig, goedkoop en kwalitatief

myPOS Pro

Veel mogelijkheden, ietsje duurder

nummer 1

Geaccepteerde betaalmogelijkheden

Zowel MyPOS als SumUp bieden een breed scala aan geaccepteerde betaalmogelijkheden aan om aan de behoeften van verschillende bedrijven en klanten te voldoen. Er zitten wel enkele verschillen tussen de twee aanbieders, onderstaand zetten we ze overzichtelijk voor je op een rijtje. 

Onderstaand vind je een tabel waarin de geaccepteerde kaarten van MyPOS en SumUp worden vergeleken:

Betaalmogelijkheden

myPOS

mypos logo

SumUp

sumup logo

Visa

Visa Electron

X

Mastercard

Maestro (pin)

iDeal

X

American Express

Apple Pay

Google Pay

Bancontact

myPOS

MyPOS biedt verschillende betaaloplossingen aan om aan de behoeften van verschillende soorten bedrijven en transacties te voldoen. Zo accepteren ze contactloze betalingen, Chip&Pin, betalingen via magneetstreep en QR-codes. Met gebruik van deze betaalmethoden accepteert MyPOS betalingen van alle belangrijke creditcards en debetkaarten, waaronder Visa, Mastercard, Visa Electron, Maestro, V-Pay, Amex, UnionPay, JCB, Bancontact, iDeal, Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay en iCard. Door deze variatie aan betaaloplossingen aan te bieden, stelt MyPOS klanten in staat om aankopen te doen op de manier die het beste bij hen past, waardoor de kans groter is dat ze de transactie daadwerkelijk uitvoeren.

SumUp

Ook SumUp biedt een scala aan betalingsopties aan, waaronder contactloze betalingen, Chip&Pin, Google Pay en Apple Pay. SumUp accepteert vrijwel elke creditcard of pinpas met een logo van Visa, V-PAY, Mastercard, Maestro, American Express, Discover, Diners Club en Union Pay, waardoor het voor klanten gemakkelijk is om met hun favoriete betaalmethode te betalen. Bovendien ondersteunt SumUp ook NFC-betalingen via Google en Apple Pay, wat nog meer mogelijkheden biedt voor klanten om te betalen met hun mobiele telefoon of horloge.

Conclusie

Beide betaalterminals bieden de meest populaire betaalmogelijkheden aan. Voor de minder populaire betaalopties heeft myPOS echter wel meer opties. In beide gevallen zul je meer dan 98% van de klanten van dienst kunnen zijn.

Ons oordeel; myPOS of Sumup?

Na het vergelijken van MyPOS en SumUp kunnen we concluderen dat beide terminals uitstekende keuzes zijn voor kleine bedrijven of zelfstandigen die op zoek zijn naar een mobiele en betaalbare oplossing voor het accepteren van pinbetalingen.

Wat functionaliteiten betreft, biedt MyPOS meer uitgebreide functies en mogelijkheden, zoals bluetooth verbinding, pre-autorisatie, betalingen accepteren met smartphone en de laatste transactie annuleren. Daarnaast ontvang je de uitbetaling van MyPos direct op je gratis Business Card en kan het bij SumUp 2-4 werkdagen duren voordat je je betaling ontvangt. SumUp is iets eenvoudiger en simpeler in gebruik.

Op het gebied van kosten hangt het heel erg af van hoeveel betalingen je ontvangt en wat de hoogte is van deze betalingen., alleen de aanschafkosten verschillen per aanbieder. Zo is MyPos gemiddeld iets duurder dan de terminals van SumUp.

Het is moeilijk te zeggen welk pinapparaat het beste is, omdat dit afhangt van de specifieke wensen en behoeften van de verkoper. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat MyPOS de betere optie is.

Onze favoriete pinautomaten van dit moment

myPOS Go2

Laagdrempelig, goedkoop en kwalitatief

myPOS Pro

Veel mogelijkheden, ietsje duurder

nummer 1

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>