• Home
 • /
 • Diensten
 • /
 • Goedkoopste Zakelijke Rekening [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Wat is de goedkoopste zakelijke rekening? Welke zakelijke rekening is het voordeligst? Het zijn zomaar twee vragen die we op de redactie van Top-X vaak voorbij zien komen.

Als ondernemer wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zakelijke bankrekening. Bovendien is het zo dat er veel banken zijn die eigenlijk veel te veel verborgen kosten in rekening brengen die je niet altijd ziet.

Om deze twee redenen is het van belang dat je goed onderzoek doet voor je besluit een zakelijke bankrekening te openen bij een aanbieder.

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een uitgebreide analyse gedaan waarin we meer dan 10 verschillende zakelijke rekening aanbieders op een rijtje hebben gezet.

Hierbij hebben we de actuele kosten (2022) van alle partijen naast elkaar gelegd om zo te zien welke zakelijke rekening nu het goedkoopste is op dit moment. Kortom, als jij op zoek bent naar de goedkoopste zakelijke rekening is dit artikel voor jou!


Top 5 Goedkoopste Zakelijke Rekeningen

Beste Zakelijke rekening van dit moment:
1. Knab Zakelijk
Nu tijdelijk slechts €3,50 per maand

Beste Gratis Zakelijke Rekening
2. N26 Business
Geen vaste kosten per maand

Beste Zakelijke rekening vreemde valuta
3. Wise Business
Laagste kosten voor internationale transacties

Beste Goedkope zakelijke rekening met goede app
4. Bunq
Beschikt over een goede app

Beste Duurzame goedkope rekening
5. ASN Betalen Zelfstandig
1000 gratis transacties


Goedkope Zakelijke rekening vergelijken

Door de beste zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken kun je een hoop kosten besparen. In onderstaande tabel is een overzicht te zien van alle bekende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Via deze tabel vergelijk je snel en gemakkelijk de beste zakelijke rekening.

Bank

Product

Vaste kosten

Per maand

Bijkomende kosten

N26

N26 Business account

€0,-

€0,-

Geen

Wise

Wise Business

€0,-

€0,0,-

Geen

Bunq

Easy Bank Business

€60,-

€4,99-

€0,11 per bij- en afschrijving

Knab

Knab Zakelijk

€72,-

€6,00,-

Geen

ASN

ASN Betalen Zeker

€78,-

€6,50,-

Maximaal 1000 transacties

Regiobank

ZZP rekening

€90,-

€7,50,-

Vanaf 1000 transacties betaal je enen vast bedrag

SNS

SNS ZZP Rekening

€90,-

€7,50,-

Maximaal 1000 transacties

ABN-AMRO

Volop Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,15 per bij- en afschrijving

ING

ING Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,13 per bij- en afschrijving

Rabobank

ZZP Rekening

€119,-

€9,95,-

€0,39 per bij- en afschrijving

Triodos

Triodos Internet Zaken Rekening

€150,-

€12,50,-

€20,- voor betaalpas+ €0,15 per bij- en afschrijving


Waar moet je op letten bij het kiezen van de goedkoopste zakelijke rekening?

Goed, als jij op zoek bent naar de goedkoopste zakelijke rekening dan is het goed dat je onderzoek doet. Hiervoor kun je het beste vergelijkend warenonderzoek doen (dat hebben wij eigenlijk al voor je gedaan).

Maar waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van de goedkoopste zakelijke rekening? Zoals we eerder al aangaven zijn er veel addertjes verstopt onder het gras.

Door de volgende dingen goed op een rijtje te zetten weet je zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Vaste kosten

Allereerst vergelijken wij de verschillende zakelijke rekeningen op basis van de vaste kosten. De vaste kosten zijn de kosten die je maandelijks betaalt voor het gebruik van de diensten van een bepaalde kaart.

Kijk hierbij altijd naar welke zaken wel en niet inbegrepen zijn. Krijg je bijvoorbeeld een gratis betaalpas wanneer je klant wordt? Of dien je deze los te betalen?

Vaak worden veel kosten verstopt in de vaste maandelijkse kosten. Hierdoor zie je dat er ook vele verschil zit tussen de verschillende banken in Nederland.

Transactiekosten

Voor zakelijke transacties worden in veel gevallen - in tegenstelling tot particuliere rekeningen - kosten gerekend. Voor elke betaling of afschrijving die je doet, betaal je dus geld.

Wanneer je een zakelijke bankrekening geopend hebt begin je gelijk met het betalen van deze kosten.

De transactiekosten zijn ontzettend belangrijk het kiezen van een goedkope zakelijke rekening. Waarom? Als jouw bedrijf heel veel transacties doet, dan wil je altijd kiezen voor een bank met lage transactiekosten. De vaste kosten mogen dan best wat hoger zijn.

Heb jij bijvoorbeeld een eigen slagerij waarbij je op dagelijkse basis meer dan 50 transacties doet? Dan kun je je voorstellen dat het bedrag aan transactiekosten ontzettend snel oploopt.

Kortom, maak voor je zelf de rekensom hoeveel transacties je verwacht te gaan doen en stem je keuze hierop af.

Hoe zit het met vreemde valuta?

Ontvang je zakelijke inkomsten vanuit andere valuta? Dan betaal je hier bij de meeste banken extra voor. Als jij een internationale onderneming hebt waarin je vaak transacties doet met andere landen is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Bij de meeste banken is het zeker mogelijk om betalingen in vreemde valuta te doen, echter betaal je hier vaak ongelooflijk veel geld voor. De kosten hiervan zijn vaak een beetje verborgen en lastig te vinden. Let hier dus goed op.

Een goedkope zakelijke rekening is niet altijd beter

Uiteraard snappen we dat je als ondernemer het liefst zo veel mogelijk geld bespaart op je vaste lasten. Echter is het wat ons betreft niet altijd beter om voor de allergoedkoopste optie te kiezen.

Wanneer je kijkt naar de verschillende kosten dan zijn dit relatief kleine bedragen. Voor elke ondernemer is weer andere bank geschikt. Vraag jezelf daarom altijd goed af: welke zakelijke rekening past bij mij?

In veel gevallen is de goedkoopste zakelijke rekening niet altijd beter. Kijk welke rekening aansluit bij jouw wensen en behoeften en maak op basis daarvan jouw keuze.


Wat is de goedkoopste zakelijke rekening van dit moment?

Goed, je vraagt je dus af wat de goedkoopste zakelijke rekening is. Om deze vraag te beantwoorden hebben we alle kosten van verschillende zakelijke rekening aanbieders op een rijtje gezet.

Vervolgens hebben we gekeken welke banken de laagste kosten rekende en wat je hier vervolgens voor kreeg. Wat ons gelijk op viel was dat er heel vaak addertjes onder het gras zaten. Zo waren de maandelijkse kosten bijvoorbeeld heel laag, maar bleek uit onze analyse dat je maar een maximaal bepaald aantal transacties kon uitvoeren.

In totaal hebben we de kosten van meer dan 10 aanbieders van een zakelijke rekening op een rijtje gezet. Kortom, om jou te behoeden van deze verborgen kosten vind je hieronder onze 5 favoriete goedkope zakelijke rekeningen in Nederland.

1. Knab Zakelijk

Beste zakelijke rekening

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.4

Kosten

9.8

Als jij op zoek bent naar de beste goedkope zakelijke rekening van 2022 dan is de zakelijke rekening van Knab wat ons betreft je beste keuze.

Bij Knab zakelijk betaal je maximaal €7,00 per maand. Als beginnende ondernemer (niet langer dan 3 jaar ingeschreven bij KVK) krijg je echter nog eens een korting van 50% waardoor je slechts €3,50 per maand betaalt.

Knab zakelijk goede bank

Naast deze lage maandelijkse kosten krijg je ook nog eens de eerste 500 transacties gratis. Dit is uniek in Nederland en er is geen andere zakelijke betaalrekening die dit ook doet.

Goed, Knab is dus een van de goedkoopste zakelijke rekeningen van 2022. Wat zijn nog meer redenen om te kiezen voor Knab?

Allereerst krijg je bij Knab rente over het saldo op je zakelijke bankrekeningen. Daarnaast krijg je bij Knab ook korting op boekhoudprogramma's en pinapparaten.

Verder is Knab een online bank waarbij je eigenlijk alles vanaf je luie stoel in huis kunt regelen. Zo kun je binnen 5 minuten geheel online een zakelijke rekening openen waarna je direct toegang krijgt tot de Knab mobiel bankieren app.

In deze app kun je eigenlijk alles regelen wat je wilt, denk hierbij aan het veranderen van pincodes, aanvragen van extra kaarten, openen van spaarrekeningen en het stellen van vragen.

We vergeten bijna het belangrijkste voordeel van Knab op te noemen: de klantenservice is geweldig!

Waar je bij een traditionele bank vaak eerst in een keuze menu van minimaal 20 minuten verslingerd raakt, kun je bij Knab gewoon gebruik maken van de live chat functionaliteit. Wij hebben deze chat functie meerdere keren getest en eigenlijk werden we elke keer binnen 5 minuten geholpen.

Kortom, zoek jij de goedkoopste zakelijke rekening? Dan is Knab wat ons betreft je beste keuze. Niet voor niets is Knab de meest gekozen zakelijke rekening onder ZZP'ers. Meer informatie nodig? Lees onze Knab Review!

Voordelen Knab zakelijk

 • Goedkoopste zakelijke rekening van Nederland (3,50 euro als starter per maand en anders 7 euro per maand)
 • Ontvang de eerste 500 zakelijke transacties gratis
 • Volledig online bankieren waardoor je alles vanuit je luie stoel kunt regelen
 • Klantenservice is snel en gemakkelijk te bereiken via livechat (ook via whatsapp)
 • Meest gekozen zakelijke rekening onder ZZP'ers

Nadelen Knab zakelijk

 • Geen

2. N26 Business account

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.7

Kosten

8.5

Wanneer je de tabel bovenaan dit artikel bekijkt dan zul je zien dat N26 van alle aanbieders de laagste kosten hanteert. Zo zijn de vaste maandelijkse kosten €0,00 er betaal je ook voor transacties geen extra kosten.

Toch is dit wat ons betreft voor de meeste ondernemers niet de beste goedkoopste zakelijke rekening. Waarom dan niet?

Hoewel er geen maandelijkse kosten en transactiekosten gelden bij N26 heeft deze bank twee grote nadelen.

Ten eerste kun je bij N26 geen iDEAL-betalingen accepteren, dit komt doordat het een Duitse bank is. Verder worden er kosten in rekening gebracht bij geldopnames, dit is natuurlijk ook niet ideaal.

Mocht dit voor jou geen issue zijn dan is het overigens een prima idee om te kiezen voor de zakelijke rekening van N26.

Zo werkt de bank enorm simpel, is alles online te regelen en hebben zij een superfijne app die voor loopt op de traditionele banken in Nederland.

Binnen enkele seconde kun je precies zien waar je geld naartoe is gegaan en hoe je uitgave patroon is. Dit is natuurlijk super fijn, helemaal als ondernemer.

Voordelen N26 Business-account

 • De goedkoopste zakelijke rekening van Nederland (maandelijkse kosten €0,00 en geen kosten voor transacties)
 • Alles is online te regelen waardoor je nooit naar een bankkantoor hoeft
 • De mobiele app van N26 is een van de beste op de markt, zo kun je direct je uitgavenpatroon in zien en wordt elke transactie bijgehouden

Nadelen N26 Business-account

 • Je kunt geen iDEAL-betalingen doen omdat het een Duitse bank is
 • Klantenservice is ontzettend slecht en moeilijk te bereiken
 • Je betaalt geld wanneer je een geldopname wilt doen

3. Wise Business

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.0

Kosten

9.0

Op nummer 3 van deze lijst met goedkoopste zakelijke rekeningen vinden we Wise Business. Net als N26 rekent Wise Business geen vaste kosten en geen kosten voor transacties.

Wise Business is een zeer goedkope zakelijke rekening die zich vooral richt op Expats en digital nomads. Waarom dan?

Nou, Wise Business rekent geen extra kosten voor het doen van betalingen in vreemde valuta. Hierdoor kun je zonder extra kosten te maken internationale bankoverschrijvingen uitvoeren in vreemde valuta.

Bij Wise Business kun je gratis transacties uitvoeren in meer dan 50 verschillende vreemde valuta (denk hierbij aan EUR, USD, AUD, CAD, NOK, RON).

Als ondernemer die regelmatig met vreemde valuta in aanraking komt, is Wise Business dus een prima optie.

Is dit niet het geval en opereer je voornamelijk in Nederland? Dan zouden we eerder voor bijvoorbeeld Knab kiezen.

Wise Business staat namelijk niet echt bekend om de goede klantenservice. Zo is deze volledig in het Engels en duurt het vaak heel lang voor je iemand te spreken krijgt.

Verder kun je niet met een automatische incasso betalen en krijg je geen betaalkaart maar een Debit Mastercard.

Dit betekent dat je niet overal in Nederland kunt betalen met deze kaart. Bij de Albert Heijn wordt dit bijvoorbeeld al niet geaccepteerd.

Veel ondernemers kiezen voor een Wise Business zakelijke bankrekening naast hun gebruikelijke zakelijke rekening.

Hierdoor kunnen zij als het nodig is een internationale bankoverschrijving doen zonder daar te veel te betalen. Echter wordt 90% van het zakelijk bankieren via de andere bank gedaan.

Voordelen Wise Business

 • Ideaal voor ondernemers die veel te maken krijgen met vreemde valuta
 • Maandelijkste kosten bedragen €0,00 + je krijgt gratis transacties en betaalt dus niet per transactie die je doet
 • Je kunt betalingen in meer dan 50 verschillende vreemde valuta uitvoeren

Nadelen Wise Business

 • Klantenservice is alleen in het Engels te spreken en bovendien ontzettend slecht te bereiken
 • Je kunt geen automatische incasso betalingen doen via deze zakelijke bankrekening
 • Je krijgt geen gebruikelijke betaalkaart, maar een Debit Mastercard, dit betekent dat je niet overal in Nederland kan betalen met je bankpas

4. Bunq: Easy Bank Business

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.3

Kosten

8.1

Op nummer 4 van onze lijst vinden we de zakelijke rekening van Bunq: Easy Bank Business. Dit is een relatief goedkope zakelijke rekening waar je €4,99 euro per maand betaald. Voor de transactiekosten rekent Bunq €0,11 cent per transactie.

Net als de nummer 1,2,3 in deze top 5 met goedkoopste zakelijke rekeningen is ook Bunq een bank die volledig online opereert. Je ziet over het algemeen toch dat de grote banken zoals ING, ABN en Rabobank een stuk duurder zijn.

Dit is natuurlijk best logisch. Online banken hebben namelijk veel minder kosten en hoeven geen dure bankkantoren te onderhouden.

Terug naar Bunq: ook Bunq is een online speler binnen de bankenwereld. Het bedrijf is in 2012 opgericht en heeft inmiddels meer dan 30.000 klanten.

De kernwaarden van het bedrijf zijn duurzaamheid, transparantie en privacy. Wanneer je kiest voor een rekening bij Bunq kies je dus ook gelijk voor een duurzame bank.

Naast de lage jaarlijkse kosten van Bunq, zijn er nog verschillende voordelen. Als jij besluit een zakelijke bankrekening te openen bij Bunq dan kun je vervolgens gratis 25 rekeningen openen met eigen iBan.

Verder heeft Bunq als enige bank in Nederland de Dual Pin functie. Een toffe functionaliteit waarbij je vooral profiteert als je ook een privébankrekening hebt bij Bunq.

Je kunt namelijk 2 pincodes uitkiezen: de ene voor je zakelijke bankrekening en de andere voor je particuliere rekening. Gebruik je de pincode van je particuliere betaalrekening? Dan wordt het van deze pas afgeschreven.

Daarnaast beschikt Bunq over alle aanvullende diensten die je van een bank zou mogen verwachten. Zo heeft Bunq een goede klantenservice, kun je handmatige transacties verwerken, is het openen van een nieuwe rekeningnummer binnen een mum van tijd gebeurt en werkt de bank goed samen met alle boekhoudsoftware die nodig zijn.

Kortom, een prima bank die met zijn kosten zeker thuis hoort in ons rijtje met goedkoopste zakelijke rekening van 2022.

Voordelen Bunq Easy Bank Business

 • Zakelijke bankrekening openen kost slechts 10 minuten en is volledig online te regelen
 • Goedkope zakelijke rekening, maar alsnog wordt er veel waarde gehecht aan duurzaamheid
 • Dankzij DUAL pin functionaliteit schakel je gemakkelijke tussen je zakelijke bankrekening en particuliere bankrekening
 • Veel aanvullende diensten zoals Creditcards, extra zakelijke spaarrekening en mobiel gebruiken als QR-code

Nadelen Bunq Easy Bank Business

 • Je betaalt kosten voor bij- en afschrijvingen (€0,11) waardoor deze bank minder geschikt is voor bedrijven die veel transacties verwerken
 • Geen fysieke kantoren

5. ASN Betalen Zelfstandigen

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Kosten

8.0

In deze top 5 goedkoopste zakelijke rekening sluiten we af met de zakelijke rekening van ASN: ASN Betalen Zelfstandigen.

Bij deze bank betaal je jaarlijkse kosten van €78,- wat neerkomt op zo'n €6,50 per maand. Verder ontvang je 1000 gratis transacties per jaar. Echter is dit wel het maximum. Je kunt dus niet meer dan 1000 transacties in een jaar verwerken.

Hoewel dit een van de goedkoopste zakelijke rekeningen is, vinden we dit wel een flinke aderlating. Stel dat jij enorm groeit als ondernemer (wat positief is), dan moet je op een geefmoment dus van zakelijke betaalrekening switchen omdat je geen transacties meer kunt ontvangen.

Verder is dit overigens een prima zakelijke rekening. ASN hecht net als Bunq veel waarde aan duurzaamheid. Hiermee is het dus weer een duurzame bank die we verwerken in dit lijstje met goedkoopste zakelijke rekeningen.

Het idee van dit artikel is om de beste goedkoopste zakelijke rekeningen op een rijtje te zetten. ASN is dus zeker een van de goedkoopste zakelijke rekeningen van dit moment, echter zouden wij vanwege de maximaal aantal transacties eerder voor een andere partij kiezen hoewel dit een goedkope zakelijke rekening is.

Voordelen ASN Betalen Zelfstandigen

 • Maandelijkse kosten zijn relatief laag en daarom is dit een van de goedkoopste zakelijke rekeningen
 • Overzichtelijke administratie
 • Veel integraties mogelijk wanneer je ook een privébankrekening hebt bij ASN
 • Bank met oog voor duurzaamheid

Nadelen ASN Betalen Zelfstandigen

 • Maximaal aantal transacties van 1000.

Wat is de goedkoopste zakelijke rekening voor ZZP'ers?

Ben jij een ZZP'er? Dan wil je natuurlijk de goedkoopste zakelijke rekening hebben aangezien het van belang is dat je je kosten zo laag mogelijk houdt. In onderstaand overzicht zie je welke zakelijke bankrekening het meest geschikt zijn voor ZZP'ers. De beste zakelijke rekening voor ZZP'ers vind je hieronder.

Zelf gaat onze voorkeur uit naar de zakelijke rekening van Knab. Zo werkt deze super goed en zijn de kosten ontzettend laag. Ook word je hier heel goed geholpen en eigenlijk nooit aan je lot overgelaten.

Bank

Product

Vaste kosten

Per maand

Bijkomende kosten

N26

N26 Business account

€0,-

€0,-

Geen

Wise

Wise Business

€0,-

€0,0,-

Geen

Bunq

Easy Bank Business

€60,-

€4,99-

€0,11 per bij- en afschrijving

Knab

Knab Zakelijk

€72,-

€6,00,-

Geen

ASN

ASN Betalen Zeker

€78,-

€6,50,-

Maximaal 1000 transacties

Regiobank

ZZP rekening

€90,-

€7,50,-

Vanaf 1000 transacties betaal je enen vast bedrag

SNS

SNS ZZP Rekening

€90,-

€7,50,-

Maximaal 1000 transacties

ABN-AMRO

Volop Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,15 per bij- en afschrijving

ING

ING Ondernemen

€119,-

€9,90,-

€0,13 per bij- en afschrijving

Rabobank

ZZP Rekening

€119,-

€9,95,-

€0,39 per bij- en afschrijving

Triodos

Triodos Internet Zaken Rekening

€150,-

€12,50,-

€20,- voor betaalpas+ €0,15 per bij- en afschrijving


Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>