fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • [Review] Wat is Blackcatcard en hoe betrouwbaar is het?

Publicatie datum: 13 november, 2023

Door: Sam

Blackcatcard Review & Ervaringen

blackcatcard review

8.6

Eindbeoordeling

Blackcatcard is een app waarmee jij eenvoudig je geldzaken regelt, waar je ook bent. Ideaal voor personen die veel reizen of personen die moeite hebben met het aanvragen van een Europese bankrekening of. 

De kaart van Blackcatcard is wereldwijd geaccepteerd en de instantie biedt rekeninghouders verschillende financiële voordelen; vraag meerdere passen aan, ontvang rente tot 2,2% en nog veel meer!

Wil je eenvoudig bankieren? Dat biedt Blackcatcard je wellicht de oplossing. Wat heeft deze app je te bieden? Wat zijn de voor-en nadelen van een Blackcatcardrekening en is de dienst betrouwbaar? Wij geven je antwoord op je vragen.


Wat is Blackcatcard? 

Blackcatcard is een combinatie van een fysieke pas en een applicatie. Je maakt eenvoudig een account aan en vraagt gratis een Europese bankpas aan. Deze kaart gebruik je wereldwijd voor zowel online als offline aankopen.

Registreren is eenvoudig en de kaart sturen ze je binnen 24 uur toe. Hoewel je een verblijfplaats in een EU- of EER-land moet kunnen aantonen voor de aanvraag van een Blackcatcard, is een staatsburgerschap in dit land niet nodig. Met een tijdelijke verblijfsvergunning vraag je dus ook zonder problemen een Blackcatcard aan.

Een gratis IBAN aanvragen, is mogelijk voor alle 16-plussers wereldwijd. Er worden geen onderhoudskosten in rekening gebracht.

"You can bank on us" is het motto

Geen zin om het hele artikel te lezen? Voor we dieper in gaan op alle eigenschappen en functies van Blackcatcard hebben we hieronder een helder overzicht gemaakt van de belangrijkste voordelen en nadelen.

Voordelen en Nadelen Blackcatcard

Voordelen
 • Eenvoudig kaartbeheer: kies je eigen uitgavenlimiet, hou transacties bij en waardeer je eigen account op.
 • 24/7-support: Blackcatcard heeft een klantenservice die dag en nacht beschikbaar is om je verder te helpen.
 • Geniet van het bonusprogramma: Blackcatcard heeft een bonusprogramma, waarbij je wel 2,2% aan rente per jaar kunt krijgen. Ook krijg je 0,1% cashback op alle (!) aankopen.
 • Simpele transacties: Geniet van directe SEPA-overboekingen en gratis geldoverdrachten tussen Blackcatcardaccounts.
 • Een gratis kaart en IBAN-account: wanneer je volgens de standaardtermen een account opent, rekent Blackcatcard geen commissie.
Nadelen
 • Het aantal gratis overboekingen per maand is beperkt.
 • Je betaalt 15 euro per maand wanneer je je account langer dan zes maanden niet gebruikt.
 • Live support kan iets beter

De functionaliteiten

Blackcatcard biedt je verschillende diensten en functionaliteiten aan. Hieronder bespreken we kort wat je van Blackcatcard mag verwachten.

Europese bankrekening

Blackcatcard biedt een gratis IBAN en pas aan voor 16-plussers. Deze dienst is voor inwoners van ieder land beschikbaar en er worden geen onderhoudskosten in rekening gebracht.

Geldoverdrachten

Blackcatcard biedt vier verschillende manieren waarop je geld kunt overmaken in zowel euro’s als crypto. Deze vier methoden zijn:

 • gratis SEPA-overdrachten
 • card-to-card-betalingen
 • overdrachten middels telefoonnummers
 • cryptotransacties

Crypto ontvangen, versturen en kopen

Met de cryptoportemonnee van Blackcatcard is het eenvoudig om cryptomunten te kopen, verkopen, versturen en ontvangen. Een ingebouwde crypto wallet dus! Hierdoor heb je geen crypto broker meer nodig.

Eigen pas

Bij Blackcatcard bestel je eenvoudig zoveel pasjes als je wilt die je zowel voor online als offline aankopen gebruikt.

Veiligheid

Blackcatcard belooft rekeninghouders 3D-beveiligde betalingen en cryptoportemonnees. Zo kan iedereen op een veilige manier gebruikmaken van alle diensten die Blackcatcard aanbiedt.

Cashbacks en bonussen

Je krijgt 0,1% geld terug bij iedere betaling en je kunt tot wel 2,2% rente op je spaargeld krijgen per jaar. Er zijn verschillende bonusprogramma’s waar je uit kiezen kunt.

Je kunt makkelijk extra passen aanvragen voor gezinsleden


Wat zijn de prijzen? Alle Blackcatcard tarieven

Wil je graag een Blackcatcardrekening openen? Hoeveel kost dit dan? Als je een rekening opent volgens de standaardtermen is dit helemaal gratis. Je krijgt dan een IBAN en een gratis pas.

Wil je een extra kaart? Hier betaal je 7 euro voor. Als je een extra kaart wilt met een andere naam dan die op je eerste kaart aangegeven staat, betaal je hier 12 euro voor.

Is je eerste kaart verlopen? Je krijgt dan weer een gratis kaart toegestuurd bij aanvraag. Als je kaart nog niet verlopen was, maar je hebt toch een andere kaart nodig, dan kost dit je 7 euro.

Je betaalt geen onderhoudskosten bij Blackcatcard als je één pas hebt. Je betaalt 2 euro per maand als je meerdere pasjes hebt.

Hou er rekening mee dat je bij Blackcatcard 15 euro per maand betaalt als je je rekening langer dan zes maanden niet gebruikt.


Is Blackcatcard betrouwbaar?

Op internet zijn zowel positieve als negatieve reviews te vinden. Na deze te hebben doorgenomen durven wij wel te beweren dat Blackcatcard betrouwbaar is. De negatieve reacties zijn voornamelijk van consumenten die niet goed hebben begrepen dat het aanvragen van extra passen geld kost, of zijn gebruikers die minimaal een half jaar niet actief zijn. 

Gelukkig heeft het bedrijf een live support waar je met vragen terecht kunt. Deze zou wel iets sneller mogen reageren wat ons betreft.

Ervaringen met Blackcatcard

Onze mening is niet leidend, vinden wij zelf. Het is altijd goed om ook te kijken naar CyberGhost ervaringen van andere gebruikers in Nederland. We hebben er een paar voor je uitgelicht.

"Eindelijk een Europese rekening"

In afwachting tot officiële papieren kon ik geen Europees rekeningnummer krijgen omdat ik niet uit Europa kom. Met Blackcatcard is het wel gelukt en het kost me niks extra's dan bij een andere bank!

Cricket85

"Support reageert langzaam"

Werkt goed maar duurt lang voordat mijn vraag beantwoord is.

J. Weerton

"Werkt goed"

Mijn neefje had een Europese IBAN nodig om zaken te doen in Nederland. Veel gezocht en uiteindelijk hier terecht gekomen.

Hicham_!

Conclusie

Blackcatcard is een app die je helpt je geld te beheren waar je ook bent. De kaart is wereldwijd geaccepteerd. Veel Nederlanders hebben het niet direct nodig maar het biedt wel veel leuyke extra's zoals bonusprogramma’s, cashback en rente.

Voor personen die geen Europese bankrekening kunnen openen maar dit wel willen is het uitstekend geschikt!

* De geïntegreerde crypto-uitwisseling en crypto-portefeuilles voor bewaring worden geleverd door de partner van Blackcatcard: Manerio UAB. Meer informatie vindt u hier.

** Bonussen en cashback-opties maken deel uit van het partnerprogramma van FINTECH ASSETS OÜ. Gedetailleerde algemene voorwaarden vindt u hier.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>