fbpx

Publicatie datum: 22 juni, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Vrijstaande Oven

Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 - Mini oven

Moulinex Tournebroche Optimo OX485810

Met De Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 kan elk huishouden genieten van een oven. Deze oven beschikt over 7 verschillende programma's waarmee je het eten heerlijk kan bereiden. Het heeft een inhoud van 39 liter. Hierdoor is het groot genoeg voor een heel gezin. Deze oven heeft een maximale hitte van 240 graden Celsius en het lampje aan de binnenkant laat de voortgang goed zien. Waardoor je nooit meer wat moet bestellen omdat je eten verbrand is. Kortom, onze favoriet van 2023!

Een vrijstaande is een heel handig product. Gooi een diepvries pizza een kwartiertje in de oven en klaar ben je. Vrijwel iedereen heeft een oven in huis staan, waardoor het aanbod logischerwijs ook enorm is.

Hierdoor vraag je je misschien wel af: Welke vrijstaande oven is het beste? Om deze vraag iets makkelijker te maken hebben wij dit artikel geschreven waarin we onderzoek hebben gedaan naar vrijstaande ovens.

En dat is nog niet alles! Daarnaast hebben wij tientallen verschillende vrijstaande ovens met elkaar vergeleken. Op deze manier kunnen wij jou verzekeren van alleen de beste kwaliteit. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vrijstaande Ovens

Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 - Mini oven

Beste koop Vrijstaande Oven
1. Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 - Mini oven

PRIMO PR250OV Vrijstaande Oven - Heteluchtoven met Grillfunctie - 34L - 1300W - Zwart

Beste prijs- kwaliteitverhouding vrijstaande oven
2. PRIMO PR250OV Mini Oven

Severin TO 2054 - Vrijstaande mini oven - wit

Beste luxe vrijstaande oven
3. Severin TO 2054

Moulinex Optimo OX444810 - Mini oven (vrijstaand)

Beste design vrijstaande oven
4. Moulinex Optimo OX444810

Esperanza EKO004 Mini Oven - Vrijstaand - 10 Liter – Kruimellade

Beste budget vrijstaande oven
5. Esperanza Mini oven Calzone

Top 10 Beste Vrijstaande Ovens

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire vrijstaande ovens bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top vrijstaande ovens bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een vrijstaande oven?

Door het grote aantal aanbieders van vrijstaande ovens denk je misschien: wat is de beste vrijstaande oven? Zoals beloofd zullen we antwoord geven op deze vraag door de belangrijkste punten om rekening mee te houden op een rijtje te zetten.

Zo verzeker jij jezelf van de beste vrijstaande oven! Deze punten zijn ook getest in onze beste vrijstaande oven test en tevens dezelfde criteria als getest in de beste vrijstaande oven volgens de consumentenbond test. 

Formaat

Allereerst is het belangrijk om goed te kijken naar het formaat van de vrijstaande oven. Vaak zijn vrijstaande ovens van een redelijk compact formaat zodat deze ook in de studentenkeuken of tent past.

Echter zijn ze er alsnog in verschillende formaten. En je wil voorkomen dat je een vrijstaande oven koopt die vervolgens niet blijkt te passen. Dat is namelijk zonde.

Aantal functies

Een ander niet geheel onbelangrijk punt om rekening mee te houden is het aantal functies dat de vrijstaande oven heeft. Vaak hebben deze ovens namelijk meerdere mogelijkheden zoals het braadspit, grill en bakken.

Als jij graag van koken houdt en je gebruik wil maken van al deze functies is het wel belangrijk dat je een vrijstaande oven hebt die al deze functies bezit.

Bij de simpelere modellen is dit namelijk vaak niet het geval. Let hier dus van tevoren goed op.

Inhoud

Vrijstaande ovens werken met een bepaalde 'inhoud'. Deze zogenoemde inhoud wordt uitgedrukt in liters. Zo heeft de ene oven een inhoud van 40 liter, en de ander een inhoud van 70.

Hoe groter de inhoud, hoe duurder de prijs meestal is. Echter heb je dan wel meer ruimte om te bakken. Bedenk je dus van tevoren goed met welke minimale inhoud je tevreden bent.

Kabellengte

Als laatste nog de lengte van de kabel. Wanneer je een vrijstaande oven koopt heeft de kabel een bepaalde lengte. Wanneer je deze mee wil nemen op een camping heb je er baat bij dat deze misschien redelijk lang is. Of je moet er een speciaal verlengsnoer bij komen.

Als het stopcontact naast de plek van de oven zit, heb je juist geen lange kabel nodig. Bekijk dus ook even wat de kabellengte van de vrijstaande oven is, zodat je weet of je een eventueel verlengsnoer nodig hebt.


Wat is de beste vrijstaande oven van 2023? 

Na uitgebreid rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren hebben wij een uitgebreide vrijstaande oven test gedaan. De test heeft plaatsgevonden onder zeer veel verschillende vrijstaande ovens.

En de test was dan ook zeker spannend. Veel van de ovens gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk wisten een paar zich écht te onderscheiden van de concurrentie.

Hierdoor wisten zij een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde Top 5 beste vrijstaande ovens. De producten zijn getest op verschillende criteria en zijn hieronder te vinden!

1. Moulinex Tournebroche Optimo OX485810

Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 - Mini oven

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk kan er dus maar één vrijstaande oven de beste zijn. En dat is zonder enige twijfel de Moulinex Tournebroche Optimo OX485810. Hiermee is het ook de beste koop die je in huis kan halen.

Zo heeft deze oven een inhoud van maar liefst 39 liter. Klinkt weinig, maar met dit compacte formaat kan je veel meer dan je denkt. Je kan er namelijk voor het gehele gezin een gerecht mee bereiden

Sterker nog, de oven heeft zelfs 7 verschillende standen: braadpit, convectie, traditioneel, grill, bakken, bain-marie en ontdooien. Hierdoor is het dus ook een multifunctioneel product.

Het neemt ook niet veel ruimte in beslag waardoor je het gemakkelijk kan opbergen. En ook mooi meegenomen is dat de oven een thermostaat heeft tot 240 graden! 

Voordelen Moulinex Tournebroche Optimo OX485810

 • Heeft 7 verschillende bereidingsmogelijkheden
 • Thermostaat kan tot maar liefst 240 graden
 • Veel bakruimte ondanks compacte formaat

Nadelen Moulinex Tournebroche Optimo OX485810

 • Timer is voor maximaal 2 uur, bij lange gerechten moet je dit dus goed in de gaten houden

2. PRIMO PR250OV Mini Oven

PRIMO PR250OV Vrijstaande Oven - Heteluchtoven met Grillfunctie - 34L - 1300W - Zwart

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de PRIMO PR250OV Mini Oven. Voor de prijs krijg je namelijk een zeer goede kwaliteit terug!

Zo is er in deze oven genoeg plek voor het maken van een ovenschotel of een pizza. Daarnaast kan je de temperatuur instellen van 30 tot maar liefst 250 graden! Ook mooi meegenomen: de oven heeft 3 niveaus.

Tevens wordt de oven geleverd inclusief een speciaal grillrekje en een luxe bakplaat. Het is multifunctioneel en na het gebruik koelt de oven ook snel af. Dat is toch handig om te weten voor de veiligheid!

Voordelen PRIMO PR250OV Mini Oven

 • Wordt geleverd met speciaal grillrekje en bakplaay
 • In te stellen tussen de 30 en 150 graden
 • Heeft een hoogwaardig verwarmingselement

Nadelen PRIMO PR250OV Mini Oven

 • Maximale timer van 90 minuten, dat is relatief kort

3. Severin TO 2054

Severin TO 2054 - Vrijstaande mini oven - wit

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je op zoek bent naar een beetje luxe in je mini oven zit je goed met deze Severin TO 2054. Naast dat deze is voorzien van een mooi, modern design doet de oven alles wat je ervan mag verwachten.

Zo is de inhoud 9 liter waardoor deze prima te gebruiken is voor bijvoorbeeld lekkere broodjes. De behuizing van de oven is hittebestendig waardoor de kansen op ongelukken vrijwel nihil is. 

Door de kleine inhoud is het dus gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Verder heeft het nog een 60 minuten timer waardoor je niet de hele tijd bij de oven hoeft te blijven. Dat is toch een fijn gevoel!

Voordelen Severin TO 2054

 • Inhoud van 9 liter
 • Beschikt over een timer
 • Behuizing van de oven is hittebestendig

Nadelen Severin TO 2054

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere vrijstaande ovens

4. Moulinex Optimo OX444810

Moulinex Optimo OX444810 - Mini oven (vrijstaand)

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je op zoek bent naar een vrijstaande oven met een mooi design zit je goed met de Moulinex Optimo OX444810 van wederom het merk Moulinex. Over alles aan het ontwerp is namelijk goed nagedacht, en dat kun je merken.

Zo beschikt de oven over maar liefst 6 verschillende standen waardoor deze multifunctioneel te gebruiken is. Daarnaast is de oven van zeer compact formaat en daardoor makkelijk te gebruiken op bijvoorbeeld de camping.

Tevens kan je de thermostaat gebruiken tot 240 graden waardoor je extra veel opties hebt qua koken. Je kunt van alles maken: pizza, gratin, vis of zelfs vlees.

Voordelen Moulinex Optimo OX444810

 • Voorzien van een erg goed ontwerp
 • Te koop voor een zeer scherpe prijs
 • Van klein formaat en daardoor makkelijk mee te nemen

Nadelen Moulinex Optimo OX444810

 • Past niet veel in door de kleine inhoud

5. Esperanza Mini oven Calzone

Esperanza EKO004 Mini Oven - Vrijstaand - 10 Liter – Kruimellade

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De allerlaatste oven die een plekje wist te bemachtigen in onze top vijf is de mini oven van het merk Esperanza. Deze is namelijk te koop voor een uitzonderlijk lage prijs. Ideaal voor in je studentenkamer of om mee te nemen naar de camping.

En de lage prijs doet overigens niks af aan de kwaliteit. Zo Kan je deze door het kleine formaat super makkelijk opbergen. Daarnaast heeft de oven een speciale kruimellade, grillrooster en pannenhouder. Handig toch?

Na het gebruik is het gemakkelijk schoon te maken aangezien het over een kruimelvanger beschikt. Het heeft ook een timer van 30 minuten en een capaciteit van 10 liter. Je kan er dus een lekker gerecht mee maken.

Voordelen Esperanza Mini oven Calzone

 • Door het kleine formaat is de oven heel erg makkelijk op te bergen
 • De oven is voorzien van een speciale kruimellade, grillrooster en een pannenhouder
 • Ideaal om mee te nemen op vakantie of voor in de studentenkamer

Nadelen Esperanza Mini oven Calzone

 • Passen niet meer dan twee pistoletjes tegelijk in

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel vrijstaande ovens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vrijstaande ovens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vrijstaande ovens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vrijstaande ovens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>