fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Inductie Fornuis

ETNA FIV560RVS

ETNA FIV560RVS

Je vraagt je vast af: ''Wat is het beste inductie fornuis van dit moment?''. Wij van Top-X hebben het antwoord voor je! Na tientallen inductie fornuizen met elkaar vergeleken te hebben zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat de ETNA FIV560RVS de beste optie van dit moment is. Zo kun je dit inductie fornuis in wel 3 verschillende kleuren aanschaffen en heeft hij een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.

Verder heeft deze beste koop inductie fornuis een boost functie op alle vier de kookzones waardoor jij water extra snel aan de kook kunt brengen. Ook heeft hij een inhoud van 65 liter en heeft de oven een maximum temperatuurbereik van 270 graden. Met de ETNA FIV560RVS kun jij ontzettend veel lekkere gerechten maken dankzij de uitstekende kwaliteit.

Meer weten over de ETNA FIV560RVS? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Een inductie fornuis is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een ruimte efficiënt fornuis. Met een inductie fornuis beschik je namelijk over handige inductieplaten en een oven. Hierdoor kun jij ontzettend veel lekkere en verschillende gerechten klaarmaken. Er zijn daarom ook ontzettend veel verschillende inductie fornuizen te koop.

Het vinden van het beste inductie fornuis kan daarom een lastige klus zijn. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste optie. Zo hebben wij een ultieme beste inductie fornuis test uitgevoerd waarbij wij tientallen inductie fornuizen met elkaar vergeleken hebben. 

In dit artikel ontdek je de 5 beste opties van dit moment aan de hand van de testresultaten uit onze test. Ook ontdek je de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een inductie fornuis. Ben jij benieuwd wat het beste inductie fornuis van 2023 is? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Inductie Fornuizen

ETNA FIV560RVS

Beste koop inductie fornuis
1. ETNA FIV560RVS

Inventum VFI6042ZWA

Beste vrijstaand inductie fornuis
2. Inventum VFI6042ZWA

Bosch HLN39A060U

Beste inductieplaat met oven
3. Bosch HLN39A060U

Siemens HL9S5A340

Beste luxe inductie fornuis
4. Siemens HL9S5A340

AEG CIB6640ABM

Beste inductie fornuis 60 cm
5. AEG CIB6640ABM


Top 10 Beste Inductie Fornuizen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste inductie fornuizen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een inductie fornuis?

Wil jij een inductie fornuis kopen? Dan raden wij aan om rekening te houden met enkele belangrijke criteria. Lang niet alle inductie fornuizen beschikken namelijk over de juiste kwaliteit. Een miskoop is daarom snel gemaakt. Om jou te helpen bij het vinden van de beste optie hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet.

Deze criteria zijn belangrijk om de kwaliteit en geschiktheid van een inductie fornuis voor jou te kunnen bepalen. Onderstaande criteria zijn ook getest in het beste inductie fornuis volgens de consumentenbond test. Ga dus niet zomaar voor een inductie fornuis aanbieding, maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Alleen zo ontdek je de beste optie!

Geschiktheid hoofdzekering

Het belangrijkste bij het kiezen van een inductie fornuis is het kijken naar de geschiktheid van jouw hoofdzekering. Niet alle inductie fornuizen beschikken namelijk over hetzelfde stroomverbruik en zeker niet ieder huishouden beschikt over dezelfde hoofdzekering.

Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar hoeveel vermogen een inductie fornuis nodig heeft en of jouw hoofdzekering hier genoeg vermogen voor heeft.

Formaat

Een tweede aandachtspunt is het kijken naar het formaat van een inductie fornuis. Je wilt namelijk wel dat het gewenste inductie fornuis geschikt is voor jouw keuken. Zo kan er een verschil zitten in hoogte en breedte. Is het inductie fornuis te hoog? Dan sluit hij niet lekker aan met de rest van jouw keuken.

Ook geldt dat een te breed inductie fornuis niet goed past in jouw keuken. Belangrijk is daarom om goed de formaten op te meten voordat je een inductie fornuis aanschaft.

Design

Ook kun je letten op het design van een inductie fornuis. Je wilt namelijk wel een inductie fornuis dat goed past in jouw keuken. Hierbij is het belangrijk om te letten op de kleur en de stijl van een inductie fornuis. Ze worden namelijk in allerlei kleuren en varianten aangeboden.

Kwaliteit en prijs

Als laatste is de kwaliteit en prijs van een inductie fornuis ook erg belangrijk om rekening mee te houden. Niet alle modellen beschikken namelijk over een goede kwaliteit. Zo zijn niet alle duurdere modellen automatisch kwalitatief goed en ook niet alle goedkope modellen van een slechte kwaliteit.

In onze top 5 ontdek je inductie fornuizen uit verschillende prijsklassen. Hierbij beschikken alle modellen over de juiste prijs-/kwaliteitsverhouding. Neem dus zeker even een kijkje!


Wat zijn de beste inductie fornuizen?

Welk inductie fornuis is het beste? Het antwoord op deze vraag ontdek je hieronder. Aan de hand van de testresultaten van onze beste inductie fornuizen test hebben wij namelijk een handige top 5 beste opties opgesteld. Hieronder ontdek je de 5 beste inductie fornuizen van dit moment.

Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben wij elk inductie fornuis van een korte product omschrijving voorzien. Ook hebben wij hierbij van ieder model de voor- en nadelen opgesomd. Weten welk inductie fornuis de beste optie voor jou is? Je ontdekt het antwoord hieronder!

1. ETNA FIV560RVS

ETNA FIV560RVS

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Vroeg jij je af wat het beste inductie fornuis van 2023 is? Het antwoord op deze vraag is de ETNA FIV560RVS. Dit beste koop inductie fornuis beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt. Ook is de prijs-/kwaliteitsverhouding van dit model uitstekend. Zo heeft hij een goede bereidingskwaliteit waarmee jij verschillende gerechten kunt bereiden.

Ook heeft hij een veel voorkomende breedte van 60 cm en een inhoud van wel 65 liter. De ETNA FIV560RVS beschikt over 4 verschillende kookzones en 5-polig type stekker. Daarnaast heeft elke kookzone een boost functie waarmee jij water ontzettend snel aan de kook kunt  brengen. 

Bij aanschaf van de ETNA FIV560RVS ontvang je een handleiding, bakplaat en ovenplaat. Verder heeft de inductieplaat 10 kookstanden en dringt de hitte goed door in je pan. Hierdoor heb jij zo min mogelijk warmteverlies wat scheelt in het energieverbruik. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen ETNA FIV560RVS

 • Inhoud van 65 liter
 • Breedte van 60 cm
 • Inclusief ovenplaat en bakplaat
 • In drie kleuren verkrijgbaar

Nadelen ETNA FIV560RVS

 • Kookplaat heeft geen ruimte voor langwerpige of grote pannen

2. Inventum VFI6042ZWA

Inventum VFI6042ZWA

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede is de Inventum VFI6042ZWA geëindigd in onze top 5. Ook dit model beschikt over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en kan in drie verschillende kleuren worden aangeschaft. Dit model kan aangesloten worden op 2 fase en 3 fase. 

Verder heeft de Inventum VFI6042ZWA een fraai design en beschikt de kookplaat over verschillende handige functies. Zo heeft hij een ingebouwde timerfunctie, is hij voorzien van een handig kinderslot en geeft hij duidelijk aan of hij nog warm is na het koken. 

De Inventum VFI6042ZWA beschikt over 4 verschillende kookzones en is voorzien van high-speed keramisch glas. Verder heeft hij een breedte van 50 cm en een boost functie op alle 4 de kookzones. De kookplaat werkt door middel van tiptoetsbediening en heeft ook een handige warmhoud functie. 

Voordelen Inventum VFI6042ZWA

 • In 3 kleuren verkrijgbaar
 • Beschikt over kookwekker en timer
 • Breedte van 60 cm
 • Boost functie op alle 4 de kookzones

Nadelen Inventum VFI6042ZWA

 • Geen snoer meegeleverd

3. Bosch HLN39A060U

Bosch HLN39A060U

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de Bosch HLN39A060U geselecteerd in onze top 5. Dit goede inductie fornuis is elektrisch en heeft een modern design. Verder kun je de 4 kookzones gemakkelijk bedienen doormiddel van de tipbediening. Het fornuis kan op een 2 fase aansluiting worden aangesloten.

Verder heeft ook deze kookplaat een handige timerfunctie en beschikt de oven over een speciaal pizza programma. Met de PowerBoost functie kun jij jouw gerechten ontzettend snel klaarmaken. Verder beschikt ook de Bosch HLN39A060U over een handige kinderbeveiliging waardoor jij jouw kinderen vrij kunt laten in de buurt van dit model.

Kookt de pan over tijdens het koken? Dan schakelt de kookplaat zich automatisch uit. Dankzij de handige ReStart functie kun jij vervolgens weer verder met koken door de opgeslagen instellingen van het laatste keer gebruik. Wil je meer weten over dit goede inductie fornuis? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Bosch HLN39A060U

 • Uitstekende kwaliteit
 • Beschikt over ReStart functie
 • Modern design
 • PowerBoost functie

Nadelen Bosch HLN39A060U

 • Kookzones kunnen helaas niet worden samengevoegd

4. Siemens HL9S5A340

Siemens HL9S5A340

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Siemens HL9S5A340 geplaatst in onze top 5. Ook dit model beschikt over een modern design. Helaas kan dit model in slechts één kleur verkregen worden in tegenstelling tot sommige andere inductie fornuizen. Het handige aan dit model is dat de kookplaten kunnen worden samengevoegd tot een grotere zone.

Verder wordt dit model aangesloten op een 2 fasen aansluiting. Bij aanschaf van de Siemens HL9S5A340 wordt geen snoer of stekker meegeleverd. Het is dus belangrijk om te onthouden dat dit los gedaan moet worden of een snoer en stekker hergebruikt moet worden.

Ook de kookplaat van de Siemens HL9S5A340 is voorzien van een timerfunctie en kinderslot. De breedte van dit model bedraagt 60 centimeter. Verder is hij makkelijk te reinigen doordat de binnenruimte van de oven is gemaakt van graniet. Meer weten over de Siemens HL9S5A340? Klik dan hierboven!

Voordelen Siemens HL9S5A340

 • Energieverbruik niveau A
 • Gemakkelijk te reinigen
 • 3D heteluchtoven met 10 ingestelde programma's

Nadelen Siemens HL9S5A340

 • Niet geschikt voor aansluiting op 1 fase

5. AEG CIB6640ABM

AEG CIB6640ABM

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de AEG CIB6640ABM opgenomen in onze top 5. Dit model beschikt over een handige stoomfunctie voor het extra knapperig maken van jouw gerechten. Verder heeft ook de kookplaat van dit model een handige timerfunctie en kinderbeveiliging waardoor jouw kinderen gerust in de buurt van dit model kunnen komen.

De kookplaat van de AEG CIB6640ABM geeft na het bereiden aan of hij nog warm is. Hierdoor kun jij gemakkelijk zien of je hem al veilig kunt schoonmaken. Ook bij dit model wordt er helaas geen stekker en snoer meegeleverd. Deze zal je dus moeten hergebruiken of nieuw moeten aankopen. 

De AEG CIB6640ABM heeft een breedte van 60 cm en is zilver van kleur. Oven functies waarover dit model beschikt zijn onder andere boven- en onder verwarming en hete lucht. Wil je de beste prijs van dit model ontdekken? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen AEG CIB6640ABM

 • Beschikt over stoomfunctie
 • Kinderbeveiliging en timerfunctie
 • Uitstekende kwaliteit

Nadelen AEG CIB6640ABM

 • Geleverd zonder snoer en stekker

Hoeveel soorten inductie fornuizen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 inductie fornuizen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de inductie fornuizen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste inductie fornuizen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP