fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Vacumeermachine

Solis EasyVac Pro Black 569

Solis EasyVac Pro Black 569

De Solis EasyVac Pro Black 569 zorgt ervoor dat je gemakkelijk vers voedsel kan bewaren. Denk aan droog maar ook vochtig voedsel. De vershoudfolie of zakken zorgt ervoor dat er geen lucht bij kan komen. Het is ook een redelijk klein formaat. Je kan het dus na gebruik makkelijk opbergen. Dit is een echte toevoeging aan de keuken omdat je voedsel op deze manier langer kan bewaren.

Wat is de beste vacumeermachine? Het is een tool die je kan gebruiken voor het maken en bewaren van gerechten. Het is een redelijk nieuw product dat het leven in de keuken makkelijker kan maken.

Een vacumeermachine zorgt er namelijk voor dat je eten kan bewaren en dat er makkelijk porties gemaakt kunnen worden. Hierdoor bespaar je tijd en ga je effectiever te werk. Het is dus een heel handig product dat je goed in je eten kan gebruiken.

 Om deze reden hebben wij een artikel geschreven over vacumeermachines. Hierin hebben wij verschillende vacumeermachines getest en hebben we een ultieme Top 5 gevormd.

 Ben jij benieuwd naar de beste vacumeermachines van 2023? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vacumeermachines

Solis EasyVac Pro Black 569

Beste Koop Vacumeermachine
1. Solis EasyVac Pro Black 569

Foodsaver FSV2860 Top Line Vacuumsysteem

Beste Vacumeermachine Horeca
2. Foodsaver FSV2860

Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine - Met Slangaansluiting - Zwart/Grijs

Beste Vacumeermachine Met Slangaansluiting
3. Solis Vac Pro 569

Princess 49296Princess 492967 - Vacuum Sealer7 - Vacuum Sealer

Beste Vacumeermachine Pakket
4. Princess 492967

KitchenBrothers Vacumeermachine - Vacuüm Sealer Keuken Apparaat - Met Folie Rol (200 cm), Zakken (5x) en Vacuümslang - 4 Standen - Machine Geschikt voor Groente / Vlees / Vis / Wijn Pomp / Eten / Sous Vide - Zwart

Beste Vacumeermachine Sous Vide
5. KitchenBrothers Vacumeermachine

Top 10 Beste Vacumeermachines

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire vacumeermachines bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top vacumeermachines bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Vacumeermachine?

Een vacumeermachine is een redelijk nieuw product. Nog niet heel veel mensen gebruiken het maar het is wel al populair. Zo wordt het ook al in de horeca gebruikt. Het is dan ook het ook moeilijk om er nu al veel kennis over te hebben.

Het is dan ook begrijpelijk dat het voor de consument een moeilijke keuze is om een goede vacumeermachine aan te schaffen. Wij hebben hieronder aantal punten behandeld die je zeker moet meenemen tijdens de aankoop. 

Huishoudelijk product of professioneel gebruik?

Vacumeermachines lijken op elkaar maar er zitten wel degelijk verschillen tussen de machines. Zo kunnen sommige ook gebruikt worden voor sous-vide.

Dit zijn eerder de professionele vacumeermachines. Het is dus handig om door te nemen in welke omstandigheden je het gaat gebruiken.

Sterkte van de machine

Verder hebben de vacumeermachines ook nog een bepaalde sterkte. Dit gaat over de zuigkracht van het apparaat. Als het meer zuigkracht heeft, wordt het eten beter bij elkaar gedrukt. Daardoor komt er geen lucht bij en kan het eten langer mee. Of de kruiden worden dan nog beter gemengd.

Zakgrootte

De vacumeermachine moet wel groot genoeg zijn voor de zakken die gebruikt worden. Anders heb je er niets aan. De seal balk moet ongeveer 11 tot 12 inch breed zijn. Met deze breedte kan het de meeste zakken sealen. Dat is een belangrijk punt om goed naar te kijken.

Gemak

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het gemak van het apparaat. Zo kunnen sommige vacumeermachines veel geluid maken.

Het kan zelfs even hard zijn als een stofzuiger. Als je dat niet fijn vindt, is het aan te raden om verder te kijken naar een andere vacumeermachine.


Wat is de beste Vacumeermachine van 2023? 

Wat is de beste vacumeermachine van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten vacumeermachines getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top 5 gemaakt. 

Hier zitten alleen de allerbeste geteste vacumeermachines in. Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product.

Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Solis EasyVac Pro Black 569

Solis EasyVac Pro Black 569

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Deze lijst beginnen we met de Solis EasyVac Pro Black 569. Er zijn verschillende producten getest en dit is de beste vacumeermachine 2023!

Met de Solis EasyVac Pro Black 569 kan je droog en vochtig voedsel bewaren. Hier zijn allebei instellingen voor die ervoor kunnen zorgen dat je eten goed blijft. Er kunnen verschillende voedsel in bewaard worden.

Dit komt omdat er een speciale functie op zit die het vacumeren aanpast aan het eten. Het kan gebruikt worden met vershoudfolie en zakken. Deze kunnen dan een breedte hebben tot 30 centimeter. 

Verder wordt het eten uitstekend geseald waardoor er geen lucht kan bij komen. Het is een compact apparaat waardoor je het goed kan opbergen en meenemen.

Voordelen Solis EasyVac Pro Black 569

 • Is geschikt voor droog en vochtig voedsel
 • Het heeft een compact formaat waardoor het weinig ruimte in beslag neemt
 • Kan zelf kiezen hoe je het wil vacumeren

Nadelen Solis EasyVac Pro Black 569

 • Je krijgt er geen voorraadbus bij

2. Foodsaver FSV2860

Foodsaver FSV2860 Top Line Vacuumsysteem

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Werk jij een horeca onderneming? Dan vraag je je vast af: welke vacumeermachine is het beste voor je restaurant? Dat is de Foodsaver FSV2860!

Net als alle andere vacumeermachine zorgt de Foodsaver FSV2860 dat voedsel langer meegaat. Zo haalt het alle lucht uit het zakje zodat er geen bacteriën bijkomen. De machine zorgt er dan ook voor dat het eten niet gaat bederven.

Verder heeft de vacumeermachine ook nog een snijsysteem. Dit ingebouwde snijsysteem zorgt ervoor dat alle zakjes op maat worden gesneden. Het voedsel past er dan precies in en je verspild niets.

Je kan handmatig kiezen welk voedsel geseald moet worden. De Foodsaver FSV2860 herken het voedsel en seald het dan op de goede manier.

Voordelen Foodsaver FSV2860

 • Zakken worden op maat gesneden door het apparaat
 • Het heeft een geïntegreerde folierolhouder 

Nadelen Foodsaver FSV2860

 • De zakken kunnen prijzig zijn

3. Solis Vac Pro 569

Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine - Met Slangaansluiting - Zwart/Grijs

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek hebben we de Solis Vac Pro 569. Dit is een vacumeermachine met een slanguitsluiting.  Het is een zeer goede optie waardoor je geen eten hoeft weg te gooien.

De Solis Vac Pro 569 beschikt over een uitstekende vacuüm-pomp. Deze kan tot -0,8 bar vacumeren waardoor het eten in goede staat blijft. Gemiddeld kan het eten tot wel 4 keer langer bewaren dan als het in een normaal bakje bewaard.

Het heeft ook 2 snelheden waardoor je zelf kan bepalen hoeveel lucht je erin laat. Verder heeft het nog 2 verschillende standen. Deze standen zijn voor droog en vochtig voedsel.

Het eten kan ook drukgevoelig zijn waardoor het beter is om het handmatig te doen. Het ander soort eten kan je met automatische functie te doen. Dan zorgt de vacumeermachine dat alles goed geseald is.

Voordelen Solis Vac Pro 569

 • Heeft een sterke vacuüm-pomp
 • Meerdere zakjes kunnen gebruikt worden

Nadelen Solis Vac Pro 569

 • Je kan de machine niet automatisch uitschakelen

4. Princess 492967

Princess 49296Princess 492967 - Vacuum Sealer7 - Vacuum Sealer

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Houd jij er liever van om een pakket erbij te krijgen? Dan is de Princess 492967 wat voor jou! Dit gewaarde merk heeft een uitstekend product geproduceerd.

Bij deze vacumeermachine krijg je namelijk 10 herbruikbare zakken. Hier kan je een lange tijd mee door en veel voedsel mee bewaren. Hiernaast kunnen meerdere verschillende zakjes gebruikt worden door de vacumeermachine.

Dat klinkt misschien logisch maar dat is zeker niet bij elke zo. Deze zakken zijn ook nog is geschikt voor de diepvries. Verder kan het nog in de magnetron en kan je het gebruiken in heet water.

Bij de vacumeermachine krijgt je nog een duidelijke handleiding doe goed uitleg geeft. Hierdoor kan je het apparaat snel gebruiken.

Voordelen Princess 492967

 • Je krijgt er 10 herbruikbare zakken bij
 • Is licht en werkt snel

Nadelen Princess 492967 

 • Niet geschikt voor andere vloeistoffen

5. KitchenBrothers Vacumeermachine

KitchenBrothers Vacumeermachine - Vacuüm Sealer Keuken Apparaat - Met Folie Rol (200 cm), Zakken (5x) en Vacuümslang - 4 Standen - Machine Geschikt voor Groente / Vlees / Vis / Wijn Pomp / Eten / Sous Vide - Zwart

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de vacumeermachine van KitchenBrothers. Deze vacumeermachine is uitstekende om sous vide te koken en je kan het ook voor andere dingen gebruiken.

Zo is het voor verschillende soorten voedsel geschikt. Denk hierbij aan groente, vlees en vis etc. Het heeft dan ook 4 verschillende standen. Deze zijn er voor droog en vochtig voedsel. 

Met deze vacumeermachine kan je het eten tot wel 2 à 3 jaar bewaren in de vriezer. Hiernaast kan je het ook gebruiken voor geopende wijnflessen.

Als je een dure wijnfles koopt, is dat in ieder geval een fijne gedachte om dat te weten. Verder is het makkelijk schoon te maken aangezien het een verwijderbare bovenkant heeft. Hierdoor blijft het hygiënisch in de keuken!

Voordelen KitchenBrothers Vacumeermachine

 • Veel bijna alle eetsoorten
 • Beschikt over 4 verschillende standen

Nadelen KitchenBrothers Vacumeermachine

 • Heeft geen snoeropbergruimte

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel vacumeermachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vacumeermachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vacumeermachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vacumeermachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>