Laatst bijgewerkt: Februari 2021

Best Geteste Afzuigkap

Cendo KR71EPDZ

5/5

Deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850 m³/h) tegen minimaal energieverbruik. Hij scoort een A+ op het gebied van energiegebruik. Deze schuine afzuigkap is ook verkrijgbaar in 60 cm breed.

De afzuigkap is een onmisbaar onderdeel in elke keuken. Niet zo gek overigens. Wanneer je aan het koken bent kunnen er namelijk vervelende kookluchtjes ontstaan. 

Dankzij een afzuigkap zorg je ervoor dat deze luchtjes verdwijnen of minder worden. Wist je dat een afzuigkap niet alleen kookluchtjes op zuigt maar ook het vocht en vet? 

Een afzuigkap kan ervoor zorgen dat de vochtigheid in je huis aanzienlijk minder wordt. 

Als jij overweegt een nieuwe afzuigkap te kopen dan is dit artikel voor jou. 

Het kopen van de beste afzuigkap kan namelijk best lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten afzuigkappen en merken. Lang niet alle afzuigkappen zijn even goed. 

Om je op weg te helpen vind je in dit artikel de top 5 best geteste afzuigkappen van dit moment!


Product


1. CENDO KR71EPDZ

Beste Schuine afzuigkap

4.5/5

2. Inventum AKO6012WIT
Beste onderbouw afzuigkap

4/5

3. ETNA AP260RVS

Beste wandschouw afzuigkap

4/5

4. Inventum AKI6000RVS
Beste plafond afzuigkap

4/5

5.ETNA AB690ZT

3/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een afzuigkap?

Het kopen van een goede afzuigkap kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn. Om je op weg te helpen lees je hieronder de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden bij het kopen van de beste afzuigkap.

Luchtafvoer
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de luchtafvoer. Heeft je keuken bijvoorbeeld een luchtafvoer die naar buiten gaat? 

Lang niet alle keukens hebben tegenwoordig meer een luchtafvoer, als dit bij jou ook het geval is kun je waarschijnlijk beter voor een luchtcirculatie-afzuigkap gaan. Deze hebben niet dezelfde zuigkracht maar zijn alsnog niet slecht. 

Ontwerp:
Uiteraard is het design en ontwerp een belangrijk onderdeel bij het kopen van een afzuigkap. Een afzuigkap is prominent aanwezig in je huis en valt vaak op. Zorg er daarom voor dat een afzuigkap goed bij je interieur past en dat het een kap is die jezelf mooi vindt. 

Filters:
De filters van een afzuigkap dienen makkelijk schoon te maken zijn. Dit betekent dat je ze makkelijk moet kunnen verwijderen uit de afzuigkap. Bij de meeste kappen is dit het geval. 
Ook is het handig om te checken of deze filter in de vaatwaser kan, hierdoor kun je de filters gemakkelijk schoon houden. 

Reiniging
Houd bij het uitkiezen van de juiste afzuigkap in je achterhoofd dat deze makkelijk schoon te maken moet zijn. Kies daarom bij voorkeur een materiaal dat je makkelijk kunt onderhouden en dat niet te vies wordt. Ook is het handig als je bepaalde onderdelen kunt demonteren, dit maakt het schoonmaken een stuk gemakkelijker. 

Top 10 Beste afzuigkap

Wil je direct weten hoe de top 10 afzuigkap eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de Beste afzuigkap?

Welke afzuigkap is het beste? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste afzuigkappen van dit moment. In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen.

1. CENDO KR71EPDZ

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Ben je op zoek naar een schuine afzuigkap? Kies dan voor deze unieke Cendo KR71EPDZ!  In onze ogen is dit momenteel de beste schuine afzuigkap die je kunt kopen. 

Zo is deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850 m³/h) tegen minimaal energieverbruik. Hij scoort een A+ op het gebied van energiegebruik. Deze schuine afzuigkap is ook verkrijgbaar in 60 cm breed. 

Een groot voordeel van deze kap is dat je perfect zicht op je pannen blijft hebben. Je hoofd stoten is definitief verleden tijd dankzij het schuine ontwerp. 

Daarnaast heeft deze afzuigkap een zeer hoge afzuigcapiciteit en daarnaast een laag energieverbruik. Ook beschikt de afzuigkap over LED verlichting van hoge kwaliteit. 

Als laatste voordeel merkte we op dat deze afzuigkap ontzettend stil is. Ook als je op zoek bent naar een stille afzuigkap is dit dus een goede optie.

Er zijn momenteel veel goede aanbiedingen voor deze Cendo afzuigkap waardoor je hem goedkoper koopt dan ooit. Klik op de bovenstaande button om direct de prijzen te bekijken.

Voordelen CENDO KR71EPDZ

 • De afzuigkap heeft een energielabel A+ 
 • Touch bediening met naloop timer 
 • Fluisterstil en lange levensduur door Eco PowerDrive motor 

Nadelen CENDO KR71EPDZ

 • Het licht is niet te dimmen

2. Inventum AKO6012WIT

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Ben jij op zoek naar een goede onderbouw afzuigkap? Kies dan voor de Inventum AK06012WIT. Deze afzuigkaap is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een maximale luchtstroom van 326,4 m3 per uur. 

De afzuigkap beschikt over drie verschillende snelheidsstanden en is geschikt voorafvoer en recirculatie. Je huis blijft tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. 

Tevens is de afzuigkap voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, om kookdampen in je keuken te voorkomen. De energiezuinige 2,5 watt LED verlichting zorgt voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat. De kap kan netjes onder je keukenkasten worden gemonteerd of tegen de wand worden bevestigd. 

De breedte van 60 cm is voldoende voor de meeste gas- en elektrische kookplaten met 4 kookzones. Dankzij de dubbele motoren verloopt het proces sneller en effectiever. 

Met simpele druktoetsen aan de voorzijde van de afzuigkap kun je uit 3 standen selecteren welk vermogen op dat moment nodig is. Een lagere stand bespaart energie, voorkomt dat ook zuivere lucht wordt afgevoerd en produceert minder geluid.

Voordelen Inventum AKO6012WIT

 • Sterk en robuust
 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen Inventum AKO6012WIT

 • Niet geschikt voor mensen langer dan 1.90CM

3. ETNA AP260RVS

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Als derde optie uit deze lijst vind je de beste wandschouw afzuigkap. Deze krachtige schouwkap heeft een maximale afzuigkapaciteit van 350 kubieke meter en is van het merk Etna. 

Etna is een bekend merk binnen de wereld van keuken producten en levert producten van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Een ander voordeel van deze afzuigkap is dat hij zowel geschikt is voor luchtafvoer naar buiten als voor recirculatie. 

Verder beschikt de afzuigkap over 3 snelheden waardoor je gemakkelijk de stand kan aanpassen tijdens het koken. 

Het koken van water vraagt natuurlijk om een veel lagere stand dan het bakken van kipfilet. Om die reden een handige functionaliteit in onze ogen!

De schouwkap heeft verder een klassiek design en is afgewerkt met RVS. Dankzij de twee LED lampen heb je optimaal zicht op je kookplaat. Al met al een zeer goede wandschouw afzuigkap. 

Op dit moment ga je geen betere optie vinden dan deze Etna afzuigkap!

Voordelen ETNA AP260RVS

 • Voorzien van LED verlichting
 • De casettefilters zijn eenvoudig uit te nemen voor reiniging 
 • Geschikt voor recirculatie met behulp van REC10 Koolstoffilters worden niet standaard meegeleverd

Nadelen ETNA AP260RVS

 • Koolstoffilters worden niet standaard meegeleverd

4. Inventum AKI6000RVS

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Heb jij een kookeiland thuis en ben je op zoek naar een plafond afzuigkap? Kies dan voor de Inventum AKI6000RVS. Deze strakke afzuigkap heeft één motor en een maximale luchtstroom van 361 m³/h. 

De afzuigkap heeft 3 verschillende snelheidsstanden en is te bedienen met druktoetsen. Met deze afzuigkap blijft je huis tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. En de 2 energiezuinige LED spots zorgen voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat.

Een goede afzuigkap dus voor keukens met een kookeiland!

Voordelen Inventum AKI6000RVS

 • Strak uiterlijk
 • 3 Snelheden
 • 2 energiezuinige LED spots

Nadelen Inventum AKI6000RVS

 • Geen

5. ETNA AB690ZT

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

We sluiten deze lijst af met de ETNA AB690ZT. Dit is een wandschouw afzuigkap die beschikt over een super slim en compact design. 

Deze matzwarte slimline afzuigkap heeft een extra smal design waardoor de afzuigkap een modern en minder robuuste uitstraling heeft. 

De kap is slechts 90cm breed en bij aanschaf van een koolstoffilter is deze kap ook geschikt voor recirculatie. Ook is deze afzuigkap makkelijk te reinigen. 

Nadeel is wel dat je snel vingerafdrukken ziet, dit komt door het matzwarte design. 

De kap beschikt verder over vier verschillende standen, elektronische bediening en is geschikt voor zowel recirculatie als afvoer naar buiten. 

Al met al een zeer goede afzuigkap die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een afzuigkap met een slim design.

Voordelen ETNA AB690ZT

 • Slim en dun design
 • 4 verschillende standen
 • Geschikt voor recirculatie en afvoer naar buiten

Nadelen ETNA AB690ZT

 • Geen

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>