Laatste update: juni 2022

Door: Sanne

Best Geteste Afzuigkap

Beste Afzuigkap

CENDO KR71EPDZ

De CENDO KR71EPDZ is de best geteste afzuigkap van 2022. Dit is uit de ultieme afzuigkap test gebleken. Deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850 m³/h) tegen minimaal energieverbruik. 

Hij scoort een A+ op het gebied van energiegebruik. Deze schuine afzuigkap is ook verkrijgbaar in 60 cm breed. Hierdoor is het geschikt voor meerdere keukens.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste afzuigkap? De afzuigkap is een onmisbaar onderdeel in elke keuken. Niet zo gek overigens. Wanneer je aan het koken bent kunnen er namelijk vervelende kookluchtjes ontstaan. 

Dankzij een afzuigkap zorg je ervoor dat deze luchtjes verdwijnen of minder worden. Wist je dat een afzuigkap niet alleen kookluchtjes op zuigt maar ook het vocht en vet? Een afzuigkap kan ervoor zorgen dat de vochtigheid in je huis aanzienlijk minder wordt. 

Als jij overweegt een nieuwe afzuigkap te kopen dan is dit artikel voor jou. Het kopen van de beste afzuigkap kan namelijk best lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten afzuigkappen en merken. Lang niet alle afzuigkappen zijn even goed. Om je op weg te helpen vind je in dit artikel de top 5 best geteste afzuigkappen van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Afzuigkappen

Beste Afzuigkap

Beste Koop Afzuigkap
1. CENDO KR71EPDZ

Inventum AKO6012WIT - Onderbouw - Dampkap - Wit

Beste Afzuigkap Open Keuken
2. Inventum AKO6012WIT

ETNA AP260RVS - Dampkap - Wandschouw - RVS

Beste Afzuigkap Recirculatie
3. ETNA AP260RVS

Inventum AKI6000RVS - Plafond - Dampkap

Beste Afzuigkap Inbouw
4. Inventum AKI6000RVS

ETNA AB690ZT - Wandschouw - Dampkap - Slimline

Beste Wandschouw Afzuigkap
5. ETNA AB690ZT

Top 10 Beste Afzuigkappen

Wil je direct weten hoe de top 10 afzuigkap eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Afzuigkap?

Het kopen van een goede afzuigkap kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn.

Om je op weg te helpen lees je hieronder de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden bij het kopen van de beste afzuigkap.

Luchtafvoer

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de luchtafvoer. Heeft je keuken bijvoorbeeld een luchtafvoer die naar buiten gaat? 

Lang niet alle keukens hebben tegenwoordig meer een luchtafvoer, als dit bij jou ook het geval is kun je waarschijnlijk beter voor een luchtcirculatie-afzuigkap gaan. Deze hebben niet dezelfde zuigkracht maar zijn alsnog niet slecht. 

Ontwerp

Uiteraard is het design en ontwerp een belangrijk onderdeel bij het kopen van een afzuigkap. Een afzuigkap is prominent aanwezig in je huis en valt vaak op. Zorg er daarom voor dat een afzuigkap goed bij je interieur past en dat het een kap is die jezelf mooi vindt. 

Filters

De filters van een afzuigkap dienen makkelijk schoon te maken zijn. Dit betekent dat je ze makkelijk moet kunnen verwijderen uit de afzuigkap. Bij de meeste kappen is dit het geval. Ook is het handig om te checken of deze filter in de vaatwasser kan, hierdoor kun je de filters gemakkelijk schoon houden. 

Reiniging

Houd bij het uitkiezen van de juiste afzuigkap in je achterhoofd dat deze makkelijk schoon te maken moet zijn. Kies daarom bij voorkeur een materiaal dat je makkelijk kunt onderhouden en dat niet te vies wordt. Ook is het handig als je bepaalde onderdelen kunt demonteren, dit maakt het schoonmaken een stuk gemakkelijker. 


Wat is de beste Afzuigkap van 2022? 

Wat is de beste afzuigkap van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten afzuigkappen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste afzuigkappen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke afzuigkappen het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  CENDO KR71EPDZ

Beste Afzuigkap

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben je op zoek naar de best geteste afzuigkap van 2022? Kies dan voor deze unieke CENDO KR71EPDZ!  In onze ogen is dit momenteel de beste koop van een afzuigkap.

Zo is deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850 m³/h) tegen minimaal energieverbruik. Hij scoort een A+ op het gebied van energiegebruik. Deze schuine afzuigkap is ook verkrijgbaar in 60 cm breed. 

Een groot voordeel van deze kap is dat je perfect zicht op je pannen blijft hebben. Je hoofd stoten is definitief verleden tijd dankzij het schuine ontwerp. Daarnaast heeft deze afzuigkap een zeer hoge afzuigcapiciteit en daarnaast een laag energieverbruik. Ook beschikt de afzuigkap over LED verlichting van hoge kwaliteit.  

Als laatste voordeel merkte we op dat deze afzuigkap ontzettend stil is. Ook als je op zoek bent naar een stille afzuigkap is dit dus een goede optie.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen CENDO KR71EPDZ

 • De afzuigkap heeft een energielabel A+ 
 • Touch bediening met naloop timer 
 • Fluisterstil en lange levensduur door Eco PowerDrive motor 

Nadelen CENDO KR71EPDZ

 • Geen

2. Inventum AKO6012WIT

Inventum AKO6012WIT - Onderbouw - Dampkap - Wit

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij een open keuken hebt dan is de Inventum AKO6012WIT wat voor jou! Dit is de best geteste afzuigkap voor open keuken in 2022. Alles wordt goed en op tijd weggezogen.

Deze afzuigkap is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een maximale luchtstroom van 326,4 m3 per uur. De afzuigkap beschikt over drie verschillende snelheidsstanden en is geschikt voorafvoer en recirculatie. Je huis blijft tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. 

Tevens is de afzuigkap voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, om kookdampen in je keuken te voorkomen. De energiezuinige 2,5 watt LED verlichting zorgt voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat. De kap kan netjes onder je keukenkasten worden gemonteerd of tegen de wand worden bevestigd. 

De breedte van 60 cm is voldoende voor de meeste gas- en elektrische kookplaten met 4 kookzones. Dankzij de dubbele motoren verloopt het proces sneller en effectiever. Met simpele druktoetsen aan de voorzijde van de afzuigkap kun je uit 3 standen selecteren welk vermogen op dat moment nodig is. Een lagere stand bespaart energie, voorkomt dat ook zuivere lucht wordt afgevoerd en produceert minder geluid.

Voordelen Inventum AKO6012WIT

 • Sterk en robuust
 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen Inventum AKO6012WIT

 • Minder geschikt voor mensen langer dan 1.90CM

3. ETNA AP260RVS

ETNA AP260RVS - Dampkap - Wandschouw - RVS

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde optie uit deze lijst vind je de ETNA AP260RVS . Deze krachtige schouwkap heeft een maximale afzuigcapaciteit van 350 kubieke meter en is van het merk Etna. Dit is de best geteste afzuigkap voor recirculatie in 2022.

Etna is een bekend merk binnen de wereld van keuken producten en levert producten van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Een ander voordeel van deze afzuigkap is dat hij zowel geschikt is voor luchtafvoer naar buiten als voor recirculatie. Verder beschikt de afzuigkap over 3 snelheden waardoor je gemakkelijk de stand kan aanpassen tijdens het koken.

Het koken van water vraagt natuurlijk om een veel lagere stand dan het bakken van kipfilet. Om die reden een handige functionaliteit in onze ogen! De schouwkap heeft verder een klassiek design en is afgewerkt met RVS. Dankzij de twee LED lampen heb je optimaal zicht op je kookplaat. Al met al een zeer goede wandschouw afzuigkap. 

Voordelen ETNA AP260RVS

 • De casettefilters zijn eenvoudig uit te nemen voor reiniging 
 • Geschikt voor recirculatie met behulp van REC10 Koolstoffilters worden niet standaard meegeleverd

Nadelen ETNA AP260RVS

 • Koolstoffilters worden niet standaard meegeleverd

4. Inventum AKI6000RVS

Inventum AKI6000RVS - Plafond - Dampkap

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek staat de Inventum AKI6000RVS. Dit is de best geteste afzuigkap inbouw van 2022. Met deze afzuigkap haal je een echte topper in huis.

Deze strakke afzuigkap heeft één motor en een maximale luchtstroom van 361 m³/h. De afzuigkap heeft 3 verschillende snelheidsstanden en is te bedienen met druktoetsen. Met deze afzuigkap blijft je huis tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. En de 2 energiezuinige LED spots zorgen voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat.

Verder ziet de afzuigkap er nog modern en mooi uit. Het is makkelijk in te bouwen en zeer bruikbaar in een keuken. Dit is een echte toevoeging. De afzuigkap is nog redelijk stil (ook op hoge standen). Dit is toch fijn als je in een klein huis leeft! Al met al een goede afzuigkap met een mooie prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen Inventum AKI6000RVS

 • 3 Snelheden
 • Strak uiterlijk

Nadelen Inventum AKI6000RVS

 • Heeft geen timer

5. ETNA AB690ZT

ETNA AB690ZT - Wandschouw - Dampkap - Slimline

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de ETNA AB690ZT. Dit is een wandschouw afzuigkap die beschikt over een super slim en compact design. Het is de best geteste wandschouw afzuigkap van 2022.

Deze matzwarte slimline afzuigkap heeft een extra smal design waardoor de afzuigkap een modern en minder robuuste uitstraling heeft.  De kap is slechts 90cm breed en bij aanschaf van een koolstoffilter is deze kap ook geschikt voor recirculatie. Ook is deze afzuigkap makkelijk te reinigen. 

De kap beschikt verder over vier verschillende standen, elektronische bediening en is geschikt voor zowel recirculatie als afvoer naar buiten. Al met al een zeer goede afzuigkap die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een afzuigkap met een slim design.

Voordelen ETNA AB690ZT

 • Slim en dun design
 • Geschikt voor recirculatie en afvoer naar buiten

Nadelen ETNA AB690ZT

 • Niet de beste in zijn soort

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel afzuigkappen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten afzuigkappen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de afzuigkappen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste afzuigkappen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>