fbpx

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hamsterkooi

Best geteste Hamsterkooi

Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm

Wil jij dat jouw hamster in de allerbeste hamsterkooi van het moment verblijft? Dan moet je de Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm aanschaffen. Uit onze beste hamsterkooi test is namelijk gebleken dat dit de beste optie van dit moment is.

Zo is deze hamsterkooi gemaakt van niet giftig plastic in tegenstelling tot sommige andere hamsterkooien. Verder zijn alle sluitingen van deze kooi zeer veilig en hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw hamster. De hamsterkooi is onderhoudsarm en ontzettend makkelijk te reinigen.

Ben jij benieuwd naar deze beste koop hamsterkooi? Klik dan op de button hieronder!

Als jij op zoek bent naar een goede hamsterkooi voor jouw hamster dan ben je er misschien wel achter gekomen dat er eindeloos veel verschillende opties zijn. Hamsterkooien zijn er namelijk in allerlei formaten, prijsklassen en met verschillende extra's. Het vinden van de beste hamsterkooi voor jouw hamster kan daarom een aardig lastige klus zijn.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij van Top-X een ultieme beste hamsterkooi test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen hamsterkooien met elkaar vergeleken. Elke kooi hebben wij op enkele belangrijke criteria beoordeeld. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij uiteindelijk een top 5 beste hamsterkooien kunnen opstellen.

In dit artikel vind je daarom ook de beste hamsterkooien van dit moment. Ook ontdek je de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede hamsterkooi. Zo kom je er gemakkelijk achter welke hamsterkooi jij het beste vind voor jou hamster. Benieuwd wat de beste hamsterkooi van 2023 is en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hamsterkooien

Best geteste Hamsterkooi

Beste koop hamsterkooi
1. Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm

Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm

Beste grote hamsterkooi
2. Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm

Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm

Beste goedkope hamsterkooi
3. Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm

Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm

Beste knaagdieren kooi
4. Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm

Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm

Beste speelparadijs hamsterkooi
5. Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm

Top 10 Beste Hamsterkooien

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste hamsterkooien. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag: welke hamsterkooi is het beste?


Waar moet je op letten bij het kopen van een hamsterkooi?

Wil jij een hamsterkooi kopen? Dan helpen wij jou graag bij het vinden van de beste hamsterkooi voor jouw hamster. Door het enorme aanbod aan hamsterkooien is het vinden van de beste optie voor jou nog best een lastige klus. Onderstaande criteria kunnen enorm helpen bij het vinden van de beste optie en het voorkomen van een miskoop.

Deze criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste hamsterkooi test. Koop dus niet de eerste de beste hamsterkooi aanbieding, maar bekijk de verschillende opties kritisch. De onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste hamsterkooi volgens de consumentenbond test.

Formaat

Allereerst kun je naar het formaat van de hamsterkooi kijken. Niet alle hamsterkooien zijn namelijk even groot. Afhankelijk van hoeveel ruimte jij hebt kun je kijken naar een bepaald formaat hamsterkooi. Hoe groter de kooi, hoe meer vrijheid jou hamster heeft. Hou de kooi wel lekker knus, dit vinden hamsters namelijk erg fijn.

Het kan verstandig zijn om het formaat van de gewenste hamsterkooi even op te meten. Hierdoor weet je zeker dat de hamsterkooi op de gewenste plek past en voorkom je hiermee een miskoop. Ook kunnen hamsterkooien soms erg groot of klein lijken en dat kan dan flink tegenvallen wanneer het werkelijke exemplaar binnenkomt.

Extra's

Een tweede criteria waar naar gekeken kan worden zijn de extra's die je ontvangt bij een hamsterkooi. Zo is een hamsterkooi vrij simpel maar kun je deze vaak met allerlei extra's aankleden. Denk aan een drinkfles, huisjes en speeltjes. 

Deze extra's maken de hamsterkooi vaak een stuk gezelliger en verbeteren het comfort van jouw hamster. Het kan dus verstandig zijn om te kijken wat er bij de hamsterkooi geleverd wordt. Soms krijg je er allerlei extra's bij waardoor je deze niet meer los hoeft aan te schaffen.

Prijsklassen

Als laatste zijn er hamsterkooien in allerlei verschillende prijsklassen. Je hoeft hierbij niet heel veel geld uit te geven om een goede hamsterkooi in huis te halen. Ook voor een lagere prijs zijn er ontzettend veel goede hamsterkooien te verkrijgen.

Duurdere varianten worden vaak geleverd met extra's waardoor je uiteindelijk wat meer geld kwijt bent. Koop jij echter een goedkopere hamsterkooi en de speeltjes los erbij, dan ben je vaak nog duurder uit. Bedenk dus goed wat jij wil en wat het budget is. Lees vervolgens de reviews om er achter te komen welke hamsterkooien goed zijn.


Wat is de beste hamsterkooi van 2023? 

Welke hamsterkooi is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. Na tientallen hamsterkooien met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties zijn. Om die reden hebben wij een top 5 beste hamsterkooien weten op te stellen.

Hieronder vind je voor elke hamsterkooi uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke hamsterkooi voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke hamsterkooi de beste optie is voor jou. De eindbeoordeling van elke model hebben wij gebaseerd op onze beste hamsterkooi test en reviews van andere consumenten.

1. Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm

Best geteste Hamsterkooi

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wanneer je op zoek bent naar de beste koop hamsterkooi, dan ben je op zoek naar de Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm. Deze hamsterkooi is namelijk als beste uit onze test gekomen. Dit heeft meerdere redenen waaronder het grote formaat en de goede kwaliteit van de kooi.

Verder beschikt de Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm over niet giftig plastic waardoor jij niet bang hoeft te zijn dat jouw hamster aan de kooi knaagt. In tegenstelling tot sommige andere hamsterkooien kan dat bij deze kooi namelijk totaal geen kwaad.

Verder zijn de sluitingen van de Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm erg veilig en blijven deze ook goed dicht zitten. De hamsterkooi is gemakkelijk te reinigen en verder erg onderhoudsarm. Meer weten over deze beste koop hamsterkooi? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm

 • Onderhoudsarm
 • Vrij grote hamsterkooi
 • Veilige kooideuren
 • Duurzaam

Nadelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti - 118 x 58,5 x 51 cm

 • Beschikt niet over speeltjes

2. Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm

Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm

9.1

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede in onze lijst is de Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm geëindigd. Wij hebben deze hamsterkooi namelijk tot beste grote hamsterkooi verkozen. Zo beschikt deze goede hamsterkooi over een ontzettend groot formaat en is hij erg breed en comfortabel. 

De Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm wordt geleverd inclusief extra accessoires, denk aan een klein plastic huis, voerbakje, fuif voor hooi en een drinkfles. Daarnaast zijn de grote frontale opening en zijopeningen zo ontworpen dat zij eenvoudig open te maken zijn maar toch de goede veiligheid bieden.

Ook kunnen zij erg ver openen waardoor jij de hamsterkooi gemakkelijk kunt schoonmaken en het onderhoudsproces vrij eenvoudig verloopt. Ook is de Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm eenvoudig te monteren en worden de zijkanten met een eenvoudige klik worden losgemaakt.

Voordelen Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm

 • Groot formaat
 • Inclusief huisje en extra's
 • Eenvoudig te monteren

Nadelen Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi - Hout - 142 x 60 x 50 cm

 • Meer een formaat konijnenhok

3. Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm

Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm

8.8

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm geselecteerd als beste goedkope hamsterkooi. Deze kooi is namelijk een stuk kleiner maar alsnog erg groot voor hamsters. Deze kooi is namelijk ook geschikt voor cavia's. Het design van deze hamsterkooi is erg strak en ook heeft hij een transparante bovenkap.

Verder wordt de Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm geleverd inclusief drinkflesje en hooiruif. De onderbak heeft een antracieten kleur en de gehele kooi weegt vrij weinig waardoor hij makkelijk verplaatst kan worden.

Ook wanneer jouw hamsters veel bewegen is de Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm erg geschikt. Het zaagsel blijft namelijk goed op zijn plek. De kwaliteit van deze hamsterkooi is daarnaast uitstekend en ook is hij erg duurzaam. Meer ontdekken over deze hamsterkooi? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm

 • Makkelijk te verplaatsen
 • Goed kwaliteit materiaal
 • Duurzaam
 • Inclusief drinkflesje en hooruif

Nadelen Savic Rody Caviakooi - Grijs - 70 x 45 x 31 cm

 • Geen extra's

4. Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm

Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm geselecteerd als beste hamsterkooi voor alle knaagdieren. Deze hamsterkooi is namelijk vrij groot als er gekeken wordt naar de hoogte. Hierdoor kunnen hamsters en andere knaagdieren veel klimmen en klauteren.

Verder is de Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm voorzien van een loop rad voor de sportieve hamsters. Ook heeft hij een voer- en drinkbakje en een huisje waarin jouw hamsters kunnen rusten. De glijbaan is ook een leuke bijkomstigheid waardoor jouw hamsters hier lekker van af kunnen roetsjen.

Aan de voorzijde bevinden zich 2 deuren en aan de bovenkant zit 1 deur. De afmetingen van de Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka zijn 50x33x45 cm. Met deze hamsterkooi verveelt jouw hamster zich geen minuut!

Voordelen Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm

 • Hoog model
 • Beschikt over leuke extra's
 • Makkelijk schoon te maken

Nadelen Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka - 50x33x45 cm

 • Vrij groot

5. Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm

Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm

8.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten onze top 5 af met de Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm. Deze hamsterkooi beschikt over vrijwel alles wat een hamster nodig heeft om zich niet te vervelen. Zo zit er in deze hamsterkooi een volledig labyrint gebouwd van gekleurde buizen. Ook steekt dit labyrint zelfs boven de kooi uit.

Het spacestation wat zich in dit labyrint bevind kan jouw hamster gebruiken als ruststation. Hier kan hij rustig een dutje doen zonder gestoord te worden. Ook voor de sportieve hamster is deze hamsterkooi ideaal dankzij het ingebouwde looprad. Aan de voorzijde van de Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm bevind zich 1 deur.

Andere consumenten geven aan dat hun hamsters heel actief zijn in deze hamsterkooi en zich helemaal thuis voelen. Daarnaast is hij gemakkelijk te reinigen en is hij van duurzaam materiaal gemaakt. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm

 • Labyrint in de hamsterkooi
 • Ontzettend stevig materiaal
 • Gemakkelijk te reinigen

Nadelen Beeztees Labyrint - Hamsterkooi - Zwart/Blauw - 50x28 cm

 • Vrij groot model

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hamsterkooien hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten hamsterkooien getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hamsterkooien op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hamsterkooien op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>