• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Teppanyaki plaat [Test 2022]

Laatste update: mei 2022

Door: Thea

Best geteste Teppanyaki plaat

Princess 162840 Gourmetstel

Binnenkort zin in een Teppanyaki party met je vrienden? Met dit Princess 162840 Gourmetstel kun je met zo'n 8 mensen tegelijk een Teppanyaki party houden, en tegelijkertijd wat pannetjes onderop het vuur zetten!

Het Princess 162840 Gourmetstel is niet alleen een gourmetstel, je kan er ook vlees, groente en allerlei leuke gerechten op bereiden. Gezellig voor op feestjes en niet eens zo gek duur. De beste Teppanyaki plaat 2022 dus!

Zoek je nog een goede Teppanyaki plaat? Teppanyaki is een ontzettend leuk concept dat vanuit Azië is over komen waaien naar Nederland. Met de beste Teppanyaki plaat producten kun je voor een grote groep mensen, zoals een familie of een groot gezin, gezellig samen eten maken.

Een Teppanyaki avond is ontzettend leuk voor bij de kerst, Chinees nieuwjaar of welke feestdag je maar wilt gebruiken als excuus om gezellig samen te eten. Vooral voor liefhebbers van grillbare en bakbare producten is een Teppanyaki plaat een geschikte keuze. Maar wat is de beste Teppanyaki plaat voor jou? 

Iedereen heeft verschillende wensen en verwachtingen van de beste Teppanyaki plaat 2022, en daarom hebben we de beste Teppanyaki platen getest en in een ultieme top 5 verwerkt!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Teppanyaki platen

Beste koop Teppanyaki plaat
1.  Princess 162840 Gourmetstel

Beste Teppanyaki table grill
2. HD4419/20 TABLE GRILL

Beste Teppanyaki apparaat 
3.Solis Deli Grill 7951 Grill Apparaat

Beste Teppanyaki grill
4. Zanussi RCZ32 4-in-1 Grill

Beste bamboo grill
5. Tristar BP-2642 Bamboo Grill Vlakke plaat

Top 10 beste Teppanyaki platen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Teppanyaki platen.


Waar op letten bij het kopen van een Teppanyaki plaat?

Wil je graag een Teppanyaki plaat kopen om gezellig te doen bij de feestdagen? Een goede Teppanyaki plaat uitzoeken is lastiger dan je zou denken, omdat er zo veel verschillende Teppanyaki platen op de markt zijn. De beste Teppanyaki plaat voldoet aan de onderstaande eisen. Zo hoef je niet blindelings te vertrouwen op de beste Teppanyaki plaat volgens de consumentenbond; nee, kies de beste Teppanyaki plaat voor jou gewoon zelf uit!

Formaat

Met het formaat bedoelen we de capaciteit van de Teppanyaki plaat. Als je met z'n achten gaat eten, is het handig om een Teppanyaki plaat te kopen die groot genoeg is daarvoor. Anders krijg je ruzie over wie er nu een stukje vlees op mag gooien!

Veiligheid

Een Teppanyaki plaat wordt goed heet en het is wel zo prettig dat dit veilig gebeurt - zeker als er kinderen bij zijn. De Teppanyaki platen in onze top 5 zijn 100% brandveilig, maar hou altijd een oogje in het zeil als er kinderen bij zitten!

Grill

De meeste Teppanyaki platen hebben grill ribbels aan de bovenkant, zodat het vet beter in het eten trekt.

Inclusief pannetjes

De meeste Teppanyaki platen functioneren ook als gourmetstel, en daarbij is het fijn als de pannetjes zijn inbegrepen in je bestelling.


Wat is de beste Teppanyaki plaat van 2022? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van de beste Teppanyaki plaat, kun je verder gaan naar onze top 5! De experts van Top-X hebben gekeken naar wat de beste Teppanyaki platen zijn voor grote groepen, maar ook voor kleine gezinnen. Deze Teppanyaki platen zijn uitgebreid getest en we hebben ook gekeken naar bijvoorbeeld duurzaamheid, zodat je nog lang met je Teppanyaki plaat kunt doen!

1. Princess 162840 Gourmetstel

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het Princess 162840 Gourmetstel is een gourmetstel dat tevens gebruikt kan worden als teppanyaki plaat. Als je een teppanyaki party wil geven, is er genoeg ruimte voor acht personen op de grill aan de bovenkant. Maar dat is niet alles wat je met deze handige teppanyaki plaat kunt doen!

Als je wilt gourmetten en teppanyaki eten tegelijkertijd, kun je dat doen door de meegeleverde pannetjes te gebruiken. Deze zet je onder de grillplaat, zodat de warmte vooral van boven komt. Ideaal om een eitje te bakken, of champignons voor bij het vlees. Ook een pannenkoekje achteraf is een heerlijk idee!

Het Princess 162840 Gourmetstel is ook geschikt voor groepen waar vegetariërs bij zijn, omdat zij een apart pannetje kunnen gebruiken op dit gourmetstel. Daardoor komt hun eten niet in aanraking met dierlijke producten.

Voordelen Princess 162840 Gourmetstel

 • Geschikt voor gourmetten én teppanyaki
 • Ook voor vegetariërs
 • Plek voor 8 personen
 • Inclusief pannetjes

Nadelen Princess 162840 Gourmetstel

 • Duurt lang voor hij warm is

2.  HD4419/20 TABLE GRILL

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Dan gaan we verder naar een authentieke table grill waar je je teppanyaki parties op kunt houden. Deze HD4419/20 TABLE GRILL is voorzien van alle gemakken die je nodig hebt om met zo'n 6 personen te kunnen eten!

De HD4419/20 TABLE GRILL heeft zowel een grillvlak als een gewone plaat, zodat je zelf kunt kiezen of je je burger met ribbels wil of juist niet. Dankzij de extra dikke plaat op deze grill, kun je rekenen op kortere wachttijden. Gebruik je hem een tijdje niet? De HD4419/20 TABLE GRILL blijft dan gewoon lekker warm doordat de dikke plaat niet makkelijk afkoelt.

In het pakket krijg je zelfs een receptenboekje meegeleverd, zodat je je teppanyaki avondje nog lekkerder kunt maken. De temperatuur kun je instellen aan de hand van een draaiknop met drie functies: één voor groente, één voor vlees en vis en de ander voor overige gerechten. 

Zo kook en bak je makkelijk waar je zin in hebt, met het hele gezin!

Voordelen HD4419/20 TABLE GRILL

 • Makkelijk te gebruiken
 • Temperatuur regelbaar
 • Inclusief receptenboekje

Nadelen HD4419/20 TABLE GRILL

 • Koelt niet snel af

3. Solis Deli Grill 7951 Grill Apparaat

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek je een echt premium bakapparaat dat goed heet wordt, en waar genoeg plek op is voor zo'n 6 personen. Deze Solis Deli Grill 7951 Grill Apparaat komt met kop en schouders boven de andere producten uit dankzij de onafhankelijk regelbare temperatuur knoppen, die je precies kunt instellen zoals nodig is voor je eten.

Er is zowel een vlakke plaat voor eitjes en groente als een grillplaat voor vis en vlees. Elk gerecht maak je zo met het grootste gemak, en precies zoals de chef het bedoeld heeft. Het mooiste is dat de Solis Deli Grill 7951 Grill Apparaat is voorzien van een anti-aanbaklaag.

Hierdoor hoef je niet per se je eten te besprenkelen met olie of vet - dat is veel gezonder en daardoor kun je je teppanyaki avondje iets vaker inplannen! Perfect dus voor een gezellig avondje teppanyaki of gewoon gourmetten met de familie!

Voordelen Solis Deli Grill 7951 Grill Apparaat

 • Twee apart instelbare thermostaten
 • Grillplaat en vlakke plaat los te gebruiken
 • Inclusief omheining om vetvlekken te voorkomen
 • Ruimte voor 6 personen

Nadelen Solis Deli Grill 7951 Grill Apparaat

 • Aan de prijzige kant

4. Zanussi RCZ32 4-in-1 Grill

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het merk Zanussi staat bekend om hoogwaardige producten voor huis- tuin- en keukengebruik. Ook in de keuken maken ze de beste producten, zoals deze Zanussi RCZ32 4-in-1 Grill! 

Je leest het goed, de Zanussi RCZ32 4-in-1 Grill kan op vier verschillende manieren gebruikt worden. Niet alleen is het product voorzien van alle gemakken die nodig zijn voor een gezellige teppanyaki avond. Ook kun je er mee gourmetten, gigantische pannenkoeken maken of steengrillen - je kan het zelf allemaal invullen.

Met de hele familie lekker funcooken bij de kerstavond, of gewoon op een doordeweekse dag in Juni - je kan de Zanussi RCZ32 4-in-1 Grill gebruiken voor tot wel 8 personen dankzij het grote formaat van 31 bij 48 centimeter. Het kan allemaal zonder gevaar; er zit geen BPA of andere giftige stoffen in de pannetjes of het apparaat zelf.

Voordelen Zanussi RCZ32 4-in-1 Grill

 • Groot genoeg voor 8 personen
 • Met pannetjes
 • BPA vrij

Nadelen Zanussi RCZ32 4-in-1 Grill

 • Wordt langzaam warm

5. Tristar BP-2642 Bamboo Grill Vlakke plaat

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot gaan we naar de Tristar BP-2642 Bamboo Grill. Zoals je kunt zien een vrij uniek apparaat, want Tristar wilde met deze Tristar BP-2642 Bamboo Grill namelijk gaan voor een natuurlijke look. Dat is gelukt!

Het Tristar BP-2642 Bamboo Grill apparaat heeft een bamboe rand, wat er ontzettend goed uit ziet. Dit natuurlijke materiaal is niet alleen goed voor de looks, maar wordt ook minder heet zodat je het apparaat veiliger kunt gebruiken en sneller kunt opruimen als je klaar bent.

Je kan de Tristar BP-2642 Bamboo Grill gebruiken op verschillende manieren, maar vooral natuurlijk voor de teppanyaki parties. Er is ruimte voor grote stukken vlees en de plaat is voorzien van een anti-aanbaklaag. Daardoor kun je veel minder olie of vet gebruiken.

Over vet gesproken; als je klaar bent kun je het opvangbakje voor vet en olie gewoon uit het apparaat schuiven. Zo maak je hem nog makkelijker schoon. We weten zeker dat je nog lang zult genieten van deze Tristar BP-2642 Bamboo Grill!

Voordelen Tristar BP-2642 Bamboo Grill Vlakke plaat

 • Bamboe ziet er mooi uit
 • Koelt sneller af
 • Antiaanbaklaag

Nadelen Tristar BP-2642 Bamboo Grill Vlakke plaat

 • Voor slechts vier personen ruimte

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Tappanyaki platen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Tappanyaki platen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Tappanyaki platen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Tappanyaki platen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>