Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Combimagnetron

Inventum MN255C - Combi-magnetron

5/5

De Inventum Combi-magnetron MN255C heeft een magnetronvermogen van maximaal 900 watt en een grillvermogen van 1000 Watt. Inhoud bedraagt 25 liter. Deze magnetron heeft 5 standen en op de combinatiestand 4 standen (grill/hete lucht). Bediening geschiedt eenvoudig d.m.v draaiknoppen en druktoetsen. De bediening is volledig Nederlands. De digitale timer is tot 95 minuten instelbaar.

Ben je op zoek naar de beste combimagnetron 2021, dan heb je een grote keuze uit verschillende soorten modellen. Een combimagnetron combineert twee functies met elkaar.

Ten eerste kun je het apparaat gebruiken als een magnetron voor het opwarmen van voedsel en dranken en ten tweede is er de ovenfunctie. In de meeste gevallen betreft het een heteluchtoven. Hiermee wordt met een ventilator de ruimte in de oven gelijkmatig verdeeld. Met de combinatiefunctie is het mogelijk om zowel de oven- als magnetronfunctie tegelijkertijd te gebruiken.

Dit is bijvoorbeeld heel handig voor diepvriesmaaltijden. De beste magnetron van de consumentenbond heeft ook altijd een grillfunctie, waarmee je het voedsel van een knapperig korstje voorziet.

Waar moet je op letten als je de best geteste combimagnetron wilt aanschaffen? Je moet als eerste een keuze maken uit de beste inbouw combimagnetron of beste combimagnetron vrijstaand. Een inbouwmodel wordt in een keukenkastje ingebouwd, terwijl een vrijstaand model los in de keuken is geplaatst.

Kijk ook of er extra functies aanwezig zijn, zoals de grillfunctie of een stoomfunctie, waarbij de combimagnetron ook dienst doet als stoomoven. Gebruik je regelmatig grote ovenschalen, dan is het goed om te kijken of het draaiplateau uit te schakelen is. Tevens moet de inhoud voldoende groot zijn voor jouw gerechten. Welke combimagnetrons komen als beste uit de top 10 combimagnetrons naar voren?

Overzicht beste Combi-magnetrons

Hieronder vind je een kort overzicht van de top 5 beste combi-magnetrons van dit moment Om de uitgebreide review van elk product te lezen kun je verder naar beneden scrollen.
 

1.Inventum MN255C

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Duurzaamheid 90%

De combi microgolfoven van Inventum is een vrijstaande combimagnetron en heeft een inhoud van 25 liter. De magnetron heeft een maximaal vermogen van 900 watt en het hete lucht vermogen is 2.400 watt. Tevens bevat de oven een grillfunctie van 1.000 watt.

De ovenfunctie bevat 5 standen die door middel van een draaiknop bediend worden. Verder zijn er diverse voorgeprogrammeerde kookprogramma’s aanwezig, zodat je de oven bij bepaalde gerechten niet meer hoeft in te stellen.

De programma’s zijn gemakkelijk te bedienen door middel van druktoetsen. In de oven zit nog een digitale timer die tot 95 minuten instelbaar is. Als extra accessoires worden er een draaiplateau en een ovenrooster bijgeleverd. In een combimagnetron test mag de Inventum zeker niet ontbreken, vooral niet vanwege de goede prijs/kwaliteit eigenschappen.

Voordelen Inventum MN255C

 • De binnenzijde is van rvs, wat het schoonmaken erg gemakkelijk maakt.
 • Met een speciale pizzafunctie is het heel gemakkelijk om lekkere pizza’s te bakken

Nadelen Inventum MN255C

 • De stekker van de combimagnetron is niet al te lang. Een stroompunt in de buurt is een vereiste.
 • Inventum is wel bekend om goedkope producten, maar soms ook om de matige kwaliteit.

2. Whirlpool MWO 611 SL

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Duurzaamheid 90%

Whirlpool bewijst met deze combimagnetron dat het tot het beste merk combimagnetron behoort. Ook ontbreekt Whirlpool vrijwel nooit in de tests van de beste combimagnetron van de consumentenbond.

Op deze oven is geen heteluchtfunctie aanwezig. Er is een magnetronfunctie tot maximaal 850 watt en een grillfunctie van 1.100 watt. Met de Jet Defrost functie ontdooi je bevroren voedsel razendsnel. De combimagnetron heeft een grote inhoud van maar liefst 30 liter en een draaiplateau van 31,5 centimeter.

Ook grotere ovenschalen kun je hier gemakkelijk in kwijt. De Whirlpool MWO 6 SL is de beste combimagnetron als je een grote oven en magnetron zoekt. Naast het draaiplateau wordt er ook een ovenrooster bijgeleverd.

Voordelen Whirlpool MWO 611 SL

 • Voor kookliefhebbers die grote schalen gebruiken, is het formaat een groot pluspunt.
 • De ontdooifunctie is handig als je op het laatste moment nog wat uit de vriezer haalt.

Nadelen Whirlpool MWO 611 SL

 • De combimagnetron is lastig in te stellen en de handleiding geeft geen duidelijke uitleg.
 • Bij gebruik van de magnetronfunctie kan het aantal watt niet ingesteld worden.

3. Samsung MC28H5013AK

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Duurzaamheid 78%

Samsung heeft een naam hoog te houden als beste combimagnetron en ze maken dit zeker waard. Deze combimagnetron is geheel in het zwart uitgevoerd en zal een blikvanger in de keuken worden. De magnetron heeft een vermogen tot maximaal 900 watt.

Verder is er een heteluchtfunctie, een grillfunctie en een ontdooifunctie. Een groot voordeel is dat het draaiplateau uitgeschakeld kan worden als je een grote ovenschaal, of vierkante borden en schalen wilt gebruiken. Wanneer er sterke geuren in de combimagnetron blijven hangen, maak dan gebruik van de geurverdrijvingsinstelling. Pasta’s en groentes worden perfect bereid met de Smart Moisture sensoren.

De sensoren bepalen hoe gaar je voedsel is, zodat maaltijden nooit verbrand of halfgaar uit de combimagnetron komen. Met een speciale ECO-modus geniet je ook nog eens van een enorme besparing op het energieverbruik van de Samsung combimagnetron.

Voordelen Samsung MC28H5013AK

 • Met een keramische binnenkant hoef je je combimagnetron nooit meer uit te schrobben.
 • Redelijk grote inhoud van 28 liter.

Nadelen Samsung MC28H5013AK

 • De vele functies van de combimagnetron zorgen ervoor dat de bediening minder makkelijk is.
 • Omdat de magnetron zwart van kleur is worden verlichte knoppen wel eens gemist.

4. Sharp R-961INW

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 77%

Wanneer je een combimagnetron zoekt met een zeer grote inhoud, dan zit je met deze Sharp helemaal goed. Deze Sharp combimagnetron heeft een inhoud van maar liefst 40 liter. Daarom krijg je bij de combimagnetron ook een dubbel rooster geleverd. Hierdoor kun je twee gerechten gelijk in de oven bereiden.

Tevens zit er ook nog een vierkante bakplaat bij voor het bakken van koekjes of ander gebak. De magnetron kan ingesteld worden tot maximaal 900 watt en het vermogen van de heteluchtoven is 1.450 watt. De aparte grillfunctie heeft een vermogen van 1.300 watt.

Totaal bevat de combimagnetron 14 kookprogramma’s, waaronder 10 verschillende ontdooiprogramma’s. Naast de heteluchtfuncties, kun je ook de boven- en onderzijde van de oven apart van elkaar instellen. Deze Sharp R-9611NW combimagnetron hoort absoluut in de top 10 combimagnetrons thuis.

Voordelen Sharp R-961INW

 • Zeer complete combimagnetron met een zeer hoge kwaliteit.
 • Er wordt een dubbel rooster en een vierkante bakplaat meegeleverd.

Nadelen Sharp R-961INW

 • Omdat het een grote combimagnetron is, moet je hier met de afmetingen wel rekening mee houden.
 • De prijs van deze Sharp combimagnetron is aan de hoge kant.

5. Etna ECM153WIT

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 74%

De Etna combimagnetron is in standaard wit en past esthetisch daarom in vrijwel iedere keuken. De magnetron heeft een maximaal vermogen van 900 watt. De ovenfunctie is zeer krachtig met een vermogen van 2.500 watt, waarmee je de temperatuur tot maximaal 240° Celsius kunt laten oplopen.

De inhoud van de combimagnetron is wat aan de kleine kant, namelijk 25 liter. De combimagnetron heeft een draaiplateau van 31,5 centimeter en een rooster wordt erbij geleverd. Om voedsel te ontdooien stel je het gewicht en de tijd in, zodat je ook voedsel op het laatste moment uit de vriezer kunt halen.

De combimagnetron is voorzien van 8 kookprogramma’s, 2 ontdooiprogramma’s en 4 combinatiestanden. Je hoeft nagenoeg niets meer in te stellen. Enkel het programma, gewicht of een bepaald gerecht en de combimagnetron doet de rest.

Registreer je de Etna combimagnetron na aankoop, dan krijg je drie jaar extra garantie bovenop de standaard twee jaar garantie. De prijs is relatief laag, waardoor dit de beste koop combimagnetron is.

Voordelen Etna ECM153WIT

 • Voorzien van een digitale timer die ook als kookwekker te gebruiken is.
 • Zeer krachtige oven van 2.500 watt.

Nadelen Etna ECM153WIT

 • De standaard witte kleur en eenvoudige knopbediening kan enigszins saai overkomen.
 • De combimagnetron is niet heel erg groot. Grote ovenschalen zullen niet gemakkelijk passen.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>