Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Inbouw oven

beste inbouwoven

ETNA CM751ZT

Van plan om een goede inbouw oven te kopen?  In de test van Top-X is de ETNA CM751ZT inbouw oven als beste koop inbouw oven naar voren gekomen, en dat is niet zomaar het geval. De ETNA CM751ZT beschikt over een rijke set mogelijkheden die ieders wensen kunnen vervullen. Zo heeft de ETNA CM751ZT inbouw oven een inhoud van 51 liter, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt om gerechten voor het hele gezin te kunnen bereiden. De ETNA CM751ZT inbouw oven heeft geen vervelend draaiplateau zoals de meeste combi ovens wel hebben, waardoor je uiteindelijk veel meer ruimte over houdt voor je ovenschalen. Dit en nog veel meer zijn allemaal redenen waarom de ETNA CM751ZT in onze inbouw oven test is verkozen tot beste inbouw oven 2022!

Een goede inbouw oven is een geweldige toevoeging aan iedere keuken. In plaats van een losse oven die aan alle kanten warm wordt waardoor je er niets boven op of naast kunt zetten, heb je gewoon een oven in het geheel van de keuken in gebouwd. Dit ziet er niet alleen veel mooier uit, maar is ook veel praktischer – namelijk omdat je in tegenstelling tot een normale losstaande oven, veel ruimte over houdt op het aanrecht of op je tafel. 

Inbouw ovens zijn er in allerlei verschillende soorten, kleuren en formaten. Hierdoor wordt het voor jou als consument natuurlijk alleen maar lastiger om tot een goede inbouw oven te komen. Naast onderlinge verschillen tussen alle beschikbare inbouw ovens, is het ook nog aan jou om te kiezen tussen een combi oven, zodat je dus ook je magnetron weg kunt gooien – en een normale oven die alleen geschikt is om mee te bakken. Om deze keuze wat makkelijker te maken, hebben we bij Top-X een groot aantal van de best beoordeelde inbouw ovens getest! We hebben gekeken naar onder andere de prijs en de beoordelingen van klanten – maar ook naar een paar van de belangrijkste specificaties van een goede inbouw oven.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Inbouw ovens

beste inbouwoven

Beste koop
1.ETNA CM751ZT inbouw oven

Beste Luxe inbouw oven
2. AEG KPE742220M SenseCook inbouw oven

Beste betaalbare inbouw oven
3.  ETNA OM165ZT 

Beste 3D Hete lucht oven
4. Bosch HBA534BS0 

Beste Inbouw combi oven
5. AEG KMS361000M - Inbouw combi oven

Top 10 beste Inbouw ovens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Inbouw ovens!


Waar op letten bij het kopen van een Inbouw ovens?

Maar welke specificaties zijn dat nou, waar je zo goed op moet letten als je een inbouw oven kopen gaat? Wat is er zo al belangrijk aan een goede inbouw oven? En wat maakt het verschil tussen de beste inbouw oven, een goede inbouw oven, en welke varianten kun je het beste niet kopen? Om je een beter idee te geven van waar we de inbouw ovens op beoordeeld hebben in onze inbouw oven test, zetten we een aantal van de belangrijkste aspecten van een goede inbouw oven even voor je op een rijtje.

Ook is het slim om websites te bezoeken zoals de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar de beste inbouw oven volgens de consumentenbond.

Formaat

Natuurlijk is het in jouw eigen keuken van belang dat daar een oven bij komt die echt goed in de ruimte past. Niet alleen fysiek, maar ook qua uiterlijk moet de inbouw oven bij het decor passen. En al het eten dat je in de oven wil bereiden, moet op zijn plaats weer in de oven passen. Om dat te kunnen lezen moet je op de inhoud (in liters) van je nieuwe inbouw oven letten!

Soort oven

Naast dat het een inbouw oven betreft, kun je nog kiezen uit een solo oven, een combi oven en een stoom oven. Iedere oven heeft zijn eigen toepassingen, en bij een combi oven kun je je oude magnetron in principe weg gooien omdat je dan met je nieuwe inbouwoven ook een magnetron stand hebt. (Natuurlijk kun je de oven en magnetron functie niet tegelijkertijd gebruiken, dus denk daar over na voor je je oude magnetron weg doet!)

Reiniging

Sommige ovens hebben een ingebouwde reinigingsfunctie, dat werkt met pyrolyse. Dit zorgt ervoor dat je de binnenkant van je oven niet meer zelf schoon hoeft te maken. Wel zo makkelijk, maar natuurlijk ook weer een flink stuk duurder. 

Bediening

Ook belangrijk, zeker in het dagelijkse gebruik, is hoe je de oven bedient. Met draaiknoppen en fysieke klikknoppen, met een all-in 1 touch screen, of van die knoppen die je niet echt in drukt. Dit maakt in het dagelijkse leven erg veel verschil in hoe snel je je gerechten kan bereiden.


Wat is de beste Inbouw oven van 2022? 

Het is tijd voor onze top 5 beste inbouw ovens volgens de inbouw oven test van Top-X! De beste koop inbouw ovens hebben we allemaal uitgebreid getest. Naast de hierboven genoemde criteria die we per oven grondig gecontroleerd hebben, hebben we natuurlijk ook gekeken naar belangrijke zaken als de prijs kwaliteit verhouding, de algemene beoordelingen van mensen die de ovens gebruikt hebben, en nog veel meer. Dit zijn de beste inbouw ovens van 2022, verdeeld over verschillende categorieën en prijsklassen!

1. ETNA CM751ZT inbouw oven

 

beste inbouwoven

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.2

Als beste uit de inbouw oven test is gekomen; de ETNA CM751ZT inbouw oven van het merk ETNA! Deze inbouw oven is niet voor niets als winnaar uit onze test gekomen.

De ETNA CM751ZT inbouw oven beschikt namelijk over een grote inhoud van maar liefst 51 liter, wat ruim genoeg is om een pizza, een grote lasagne schaal en nog veel grotere gerechten op een prettige manier te kunnen bereiden.

Deze oven beschikt onder andere over een kerntemperatuursensor, waardoor je altijd heel accuraat kunt zien hoe warm het eten wordt. De oven kan tot 230 graden verwarmen, heeft een hete lucht functie en je kunt er ook je brood of fruit mee ontdooien.

Voordelen ETNA CM751ZT inbouw oven

 • Ruim genoeg voor grote gezinnen met een inhoud van 51 liter
 • Ontdooifunctie zodat je niet meer hoeft te wachten tot je brood is ontdooid
 • Wordt ruim warm genoeg met 230 graden
 • Geen draaiplateau, waardoor er meer ruimte over blijft voor bijvoorbeeld ovenschalen

Nadelen ETNA CM751ZT inbouw ovent

 • De bediening (met tip toetsen) wordt niet door iedere gebruiker als fijn ervaren

2. AEG KPE742220M SenseCook inbouw oven

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De AEG KPE742220M SenseCook inbouw oven is een geschikte optie voor echte liefhebbers van een heerlijke oven maaltijd. Niet alleen is deze oven erg krachtig en ruim genoeg voor vrijwel iedere toepassing, ook heb je voor deze iets duurdere prijs een hele handige functie in huis gehaald – pyrolitische reiniging. 

Dit is een systeem waarbij de oven tot extreem hoge temperatuur wordt verwarmd, wat er toe leidt dat al het vuil dat nog in de oven zit, tot as wordt verbrand. Vervolgens kun je met een nat doekje erg makkelijk de oven weer af deppen en is de oven weer brandschoon; letterlijk dan!

Voordelen AEG KPE742220M SenseCook inbouw oven

 • Hele handige pyrolitische reinigingsfunctie, waardoor het schoonmaken van de oven in een handomdraai klaar is
 • Ruime inhoud van 43 liter
 • Met de kerntemperatuursensor meet je altijd de temperatuur van je gerecht, zodat je precies weet hoe lang het nog in de oven moet
 • 90 voorgeprogrammeerde recepten en 19 verschillende functies om je eten te verwarmen

Nadelen AEG KPE742220M SenseCook inbouw oven

 • Deze oven beschikt niet over telescopische rails, waardoor je de plaat nog uit de hete oven zelf moet halen met ovenwanten

3. ETNA OM165ZT – inbouwoven

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je een mooie, goede inbouw oven nodig maar geef je hier liever geen bakken met geld aan uit? En wil je absoluut niet in leveren op een goed design van je nieuwe inbouw oven? Dan is de ETNA OM165ZT – inbouwoven een geschikte optie voor jou. De ETNA OM165ZT – inbouwoven is een redelijk goedkope inbouw oven die zeker niet te wensen over laat. De oven heeft een inhoud van maar liefst 65 liter en kan tot een maximumtemperatuur van 220 graden bereiken.

Dankzij de hete lucht functie verwarmd de oven heel gelijkmatig en bereid je alle gerechten die je maar kunt bedenken binnen no time. De binnenruimte beschikt weliswaar niet over een pyrolitische reinigingsfunctie, maar dankzij het simpele, vlakke design aan de binnenkant en het makkelijk uitneembare oven rooster, kun je deze oven alsnog met een handomdraai goed schoonmaken. 

Voordelen ETNA OM165ZT – inbouwoven

 • Makkelijk te reinigen dankzij het vlakke en uitneembare design
 • 7 programma’s om je gerechten op verschillende manieren te verwarmen
 • Ruime inhoud van 65 liter
 • Makkelijke bediening met fysieke draaiknoppen, wat doorgaans prettiger wordt gevonden dan touchscreen bediening

Nadelen ETNA OM165ZT – inbouwoven

 • Geen pyrolitische reiniging

4.  Bosch HBA534BS0 - Serie 4 - Inbouw oven

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Een nieuwe en hele interessante ontwikkeling in deze Bosch HBA534BS0 - Serie 4 - Inbouw oven, is de ingebouwde 3D hetelucht functie. Dit houdt in dat de warmte in deze oven op 3 niveau’s wordt verdeeld, in plaats van dat het allemaal van boven, onder of van de zijkanten komt. 

De 3d hetelucht functie in de Bosch HBA534BS0 Serie 4 inbouw oven wordt geprezen in de culinaire wereld doordat je gerecht erg gelijkmatig wordt verwarmd – hierdoor heb je geen lasagne die aan de bovenkant bijvoorbeeld erg hard en bruin is, en aan de zijkanten nog erg zacht. Deze oven is ook voorzien van een ecoClean systeem.

Deze technologie houdt in dat de binnenkant van de oven is beplakt met een anti aanplak coating, waardoor schoonmaken van de oven kinderspel wordt – zelfs zonder pyrolitische reiningingstechnologie!

Voordelen  Bosch HBA534BS0 - Serie 4 - Inbouw oven

 • ecoClean systeem maakt het schoonmaken van een oven erg makkelijk
 • Ruime inhoud van 71 liter
 • Prettige bediening met fysieke draaiknoppen en een duidelijke display die (in tegenstelling tot sommige ovens) erg goed te begrijpen is
 • 3D hete lucht technologie maakt bakken nog veel beter

Nadelen  Bosch HBA534BS0 - Serie 4 - Inbouw oven

 • Timer van de oven is meestal niet luid genoeg om vanuit een andere kamer te kunnen horen
 • 3D hete lucht technologie is de extra prijs niet voor iedereen waard

5.  AEG KMS361000M - Inbouw combi oven

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je momenteel een oven én en magnetron die beide los op het aanrecht staan? En wil je daar het liefst zo snel mogelijk verandering in aan brengen om lekker te kunnen genieten van extra ruimte op je keukenblad? Dan denk je er waarschijnlijk al aan om een combi oven te kopen.

Een goede combi inbouw oven vind je in de AEG KMS361000M. De AEG KMS361000M inbouw combi oven is geschikt als zowel oven als magnetron, zodat je ’s ochtends het brood kan ontdooien én warme chocolademelk voor je vriend(in) kan maken – allemaal met één apparaat! 

De AEG KMS361000M inbouw combi oven heeft een inhoud van 43 liter, en wordt inclusief hete lucht functie en ontdooi functie geleverd. De oven kan 230 graden warm worden en met de hete lucht technologie duurt dat niet eens zo gek lang.

Voordelen AEG KMS361000M - Inbouw combi oven

 • Combi oven, dus een magnetron en oven in één
 • Ruime inhoud van 43 liter
 • Warmt snel op tot wel 230 graden celsius
 • Hete lucht functie en ontdooi functie, wat de oven veel efficiënter in gebruik maakt

Nadelen AEG KMS361000M - Inbouw combi oven

 • De magnetron functie verbruikt door het grote formaat van de oven wel meer stroom

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel inbouw ovens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten inbouw ovens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de inbouw ovens  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste inbouw ovens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste inbouw ovens zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP