fbpx
 • Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Speaker voor Thuis [Test 2023]

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Jack

Best Geteste Speaker voor Thuis

Edifier Studio 1280T

Edifier Studio 1280T

Ben jij op zoek naar de beste speaker voor thuis van 2023? Dan ben je hier op het goede adres. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste speaker voor thuis test uitgevoerd. Uit deze test is gebleken dat de Edifier Studio 1280T de beste optie van dit moment is. Dit is dus de beste koop speaker voor thuis van 2023.

Maar waarom? Ten eerste ontvang je bij aanschaf van de Edifier Studio 1280T meteen twee stuks. Ook wordt hij geleverd met een afstandsbediening waardoor jij hem van een afstand kunt besturen. De speakers wegen 4,9 kilo per stuk waardoor er geen trillingen en echo zal ontstaan.

Meer te weten komen? Klik dan op de onderstaande button!

Wil jij een speaker voor thuis kopen? Dan ben je er misschien wel achter gekomen dat er ontzettend veel verschillende opties zijn. Het aanbod aan speakers voor thuis is enorm en het vinden van de beste speakers voor jou is daarom niet zomaar gedaan.

Om die reden hebben wij dit volledige artikel gewijd aan de beste speakers voor thuis van dit moment. Hierbij hebben wij tientallen speakers voor thuis met elkaar vergeleken om zo de beste opties op te kunnen nemen in onze top 5. Ook hebben wij hierbij verschillende criteria getest. 

In dit artikel vind je daarom ook de belangrijkste criteria en punten om op te letten bij het aanschaffen van goede speakers voor thuis. Zo weet jij zeker dat je de beste optie voor jou in huis haalt. Koop dus niet een random speaker voor thuis aanbieding maar vind je beste optie voor jou.

Benieuwd waar je op moet letten en wat de beste opties van dit moment zijn? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Speakers voor Thuis

Edifier Studio 1280T

Beste koop speaker voor thuis
1. Edifier Studio 1280T

Sonos One SL - Zwart

Beste draadloze speaker voor thuis
2. Sonos One SL - Zwart

KEF T301 Wit (per paar)

Beste HiFi speaker voor thuis
3. KEF T301 Wit (per paar)

Klipsch R-41PM (per paar)

Beste goedkope speaker voor thuis
4. Klipsch R-41PM (per paar)

Klipsch R-51PM (per paar)

Beste boekenplank speaker voor thuis
5. Klipsch R-51PM (per paar)

Top 10 beste Speakers voor Thuis

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Speakers voor Thuis. 


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Speaker voor Thuis?

Het kopen van de beste speaker voor thuis is niet zomaar gedaan. Wil jij echt de beste optie voor bij jou ontdekken, dan is het verstandig om kritisch naar de verschillende modellen te kijken. Er zijn namelijk ontzettend veel opties en elke speaker heeft zijn voor- en nadeel. Om die reden hebben wij enkele belangrijke criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet.

Hieronder vind je de belangrijkste criteria uit onze beste speaker voor thuis test. Door rekening te houden met deze criteria voorkom jij een miskoop en vergroot jij de kans dat je de perfecte speakers voor bij jou thuis in huis haalt. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste speaker voor thuis volgens de consumentenbond test.

Gevoeligheid speaker

Allereerst heeft elke speaker set zijn eigen gevoeligheid. Dit is het aantal decibel wat de speakers aankunnen om het geluid mooi en helder te behouden. Kleinere variant speakers zoals boekenplank speakers hebben vaak een lagere gevoeligheid en kunnen dus minder hard.

In onze top 5 hebben wij speakers opgenomen met een relatief hoge gevoeligheid. Dit betekent dat de speakers best hard kunnen en je dus van harde geluiden kunt genieten. Hierdoor kun je films en series op een hoog geluidsniveau beluisteren en zijn zij tevens geschikt voor het geven van feestjes.

Prijsklassen

Ook de prijsklassen van de speakers voor thuis is een belangrijk punt. Zo heb je goedkopere modellen maar ook hele dure modellen. Het is niet altijd nodig om de duurste modellen aan te schaffen. Deze zijn namelijk lang niet altijd van een veel hogere kwaliteit dan goedkopere modellen.

Wel is het zo dat goedkopere modellen een lager geluidsniveau hebben en de geluidskwaliteit een stuk minder is. Om die reden hebben wij in onze top 5 speakers voor thuis uit verschillende prijsklassen geselecteerd. Hierbij hebben wij alleen de beste modellen uit elke prijsklassen geselecteerd in onze top 5.

Model

Ook zijn er verschillende modellen. Denk aan hoge speakers en lage speakers. Sommige speakers zet je bijvoorbeeld naast het meubel terwijl je andere er op of er in plaatst. Afhankelijk van wat voor soort model jouw voorkeur heeft kan dus een bepaalt model de beste optie zijn.

Bedenk dus vooraf goed waar je de speakers neer gaat zetten en welke optie het beste is. Ook is het verstandig om het formaat van de gewenste speaker even op de gewenste plek op te meten. Hiermee voorkom je het probleem dat de speaker te groot blijkt te zijn en hij retour gestuurd moet worden.

Verbindingssysteem

Ook het verbindingssysteem is een belangrijke factor waar rekening gehouden mee moet worden. Zo beschikken sommige speakers voor thuis voor WiFi en/of bluetooth verbindingen terwijl andere alleen via kabels aangesloten kunnen worden.

In onze top 5 hebben wij verschillende soorten speakers met verschillende verbindingssystemen opgenomen zodat er voor iedereen een perfect exemplaar tussen zit.


Wat is de beste speaker voor thuis van 2023? 

Welke speaker voor thuis is het beste en welke speaker voor thuis past het beste bij mij? Dit zijn vragen die wij vaak voorbij hebben zien komen. Om die reden hebben wij aan de hand van onze test een top 5 opgesteld. Hieronder vind je de 5 modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5. Hierbij hebben wij gekeken naar verschillende categorieën en prijsklassen.

Ook vind je hieronder voor elk model uit onze top 5 een korte product omschrijving. Hierbij hebben wij ook de voor- en nadelen benoemd om de keuze voor jou makkelijker te maken. Als laatste hebben wij elk model voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Edifier Studio 1280T

Edifier Studio 1280T

9.5

Eindbeoordeling

Design

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als beste koop speaker voor thuis van 2023 is de Edifier Studio 1280T uitgeroepen. Deze goede speaker voor thuis beschikt namelijk over hele goede specificaties voor een goede prijs. Daarnaast ontvang je bij aanschaf van de Edifier Studio 1280T een afstandsbediening waarmee jij het model op afstand kunt besturen.

De Edifier Studio 1280T zorgt voor een echte stereo ervaring doordat je van zowel links en rechts geluid kan laten komen. Daarnaast zorgt het 2-weg ontwerp er voor dat er een heldere balans ontstaat tussen de lage, midden en hoge tonen. 

Het gewicht van de Edifier Studio 1280T bedraagt 4,9 kilogram. Dit zorgt er daarom wel voor dat jij geen last hebt van trillingen en echo. Wil je nou meer weten over de Edifier Studio 1280T? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment!

Voordelen Edifier Studio 1280T

 • Je ontvangt gelijk 2 stuks
 • Dit model wordt met een handige afstandsbediening geleverd
 • Beschikt over goede geluidskwaliteit
 • Beste prijs-/kwaliteit

Nadelen Edifier Studio 1280T

 • Beschikken niet over een bluetooth functie

2. Sonos One SL - Zwart

Sonos One SL - Zwart

9.1

Eindbeoordeling

Design

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op plek 2 hebben wij de Sonos One SL - Zwart geselecteerd. Ook deze speaker voor thuis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Met deze bluetooth speaker kun jij gelijk muziek streamen via Spotify, iTunes of de radio via jouw favoriete app.

Je kunt de Sonos One SL - Zwart ook bedienen door de Sonos app te gebruiken. Verder heeft hij een vochtbestendig design en is hij geschikt om in iedere kamer te plaatsen. De Sonos One SL - Zwart werkt door middel van bluetooth en hoeft alleen van stroom voorzien te worden om hem te kunnen gebruiken.

Verder heeft hij twee D-klasse versterkers en één midwoofer. Je kunt hem ook combineren met de Sonos One of een tweede Sonos One SL. Hierdoor kun je een heerlijk stereo geluid creëren in jouw kamer. Verder kun jij hem ook koppelen met een playbar, playbase en jouw tv.

Voordelen Sonos One SL - Zwart

 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • In 2 uitvoeringen verkrijgbaar
 • Mooi strak zwart design
 • Zeer goede bass

Nadelen Sonos One SL - Zwart

 • Je ontvangt slechts één speaker

3. KEF T301 Wit (per paar)

KEF T301 Wit (per paar)

8.5

Eindbeoordeling

Design

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plek 3 hebben wij de KEF T301 Wit (per paar) geselecteerd. Deze goede speakers voor thuis zijn in twee varianten verkrijgbaar namelijk center en satelliet. Daarnaast zijn deze speakers ook verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk zwart en wit. Als laatste is er de keuze tussen een 2-weg en 2,5-weg scheidingsfilter.

De gevoeligheid van de KEF T301 Wit (per paar) ligt op 91 dB. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jij je favoriete films en series niet op een serieus geluid kan afspelen. Verder zorgt het platte design van de speakers dat jij deze eenvoudig weg kunt werken in je kamer.

Het frequentiebereik van de KEF T301 Wit (per paar) ligt tussen de 80 en 30000 Hz. Het enige nadeel van deze speakers is dat deze geen basreflexpoorten hebben die de lage tonen dieper weergeven.

Voordelen KEF T301 Wit (per paar)

 • In 2 varianten en 3 kleuren verkrijgbaar
 • Gevoeligheid van 91 dB
 • 2,5-weg systeem levert krachtig geluid

Nadelen KEF T301 Wit (per paar)

 • Geen basreflexpoorten

4. Klipsch R-41PM (per paar)

Klipsch R-41PM (per paar)

8.4

Eindbeoordeling

Design

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Klipsch R-41PM (per paar) geselecteerd als beste optie. Deze speaker voor thuis is namelijk redelijk goedkoop ten opzichten van de andere modellen uit deze lijst. Toch beschikken deze speakers over de goede kwaliteit die jij verwacht. Ook zijn er verschillende uitvoeringen aan te schaffen.

Helaas is de Klipsch R-41PM (per paar) niet in meerdere kleuren verkrijgbaar. Wel beschikt de 4 inch woofer uit deze boekenplank speaker waardoor deze goed tot zijn recht komt in kleine en middelgrote kamers. De losgekoppelde titanium tweeter zorgt er daarnaast voor dat er gedetailleerd geluid wordt geproduceert.

Bij de Klipsch R-41PM (per paar) worden standaard meerdere accessoires bijgeleverd. Denk hierbij aan rubber voetjes, een afstandsbediening, batterijen, stroomkabel van 2 meter, speakerkabel van 4 meter en USB kabel type a naar type b. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Klipsch R-41PM (per paar)

 • Beschikt over 2-weg systeem
 • Inclusief bijbehorende accessoires
 • Gevoeligheid van 90 dB

Nadelen Klipsch R-41PM (per paar)

 • Geen subwoofer meegeleverd

5. Klipsch R-51PM (per paar)

Klipsch R-51PM (per paar)

8.2

Eindbeoordeling

Design

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij de vernieuwde en verbeterde versie van de Klipsch R-41PM (per paar)? Dan is de Klipsch R-51PM (per paar) perfect voor jou. Deze speaker voor thuis is namelijk iets duurder maar je ontvangt daardoor wel uitzonderlijk betere kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de bluetooth functie waarmee jij vanaf je smartphone jouw favoriete muziek streamt.

Verder komen de bastonen goed tot zijn recht dankzij het lichte en stevige materiaal van de woofers. Het ontwerp van deze speaker voor thuis zorgt er daarnaast voor dat hoge frequenties zich richten naar jouw luisterpositie.

Verder worden ook bij deze speaker voor thuis diverse accessoires meegeleverd. Denk bijvoorbeeld aan ene handleiding, afstandsbediening, speakerdraad van 4 meter, stroomkabel van 2 meter, USB a naar USB b kabel en rubberen voetjes. Wil je de laagste prijs ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Klipsch R-51PM (per paar)

 • Gevoeligheid van wel 107 dB
 • Type boekenplank speaker
 • Beschikt over bluetooth functie

Nadelen Klipsch R-51PM (per paar)

 • Subwoofer nodig voor extra gedetailleerde basgeluiden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel speakers voor thuis hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten speakers voor thuis getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de speakers voor thuis op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste speakers voor thuis op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>