Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Home Cinema Set

Harman Kardon BDS 385S

5/5

Ontdek de BDS x85S-serie van Harman Kardon, de opvolger van de nu al legendarische BDS x80-serie. De Harman Kardon BDS 385S is een 2.1 home cinema set dat de prestaties van Blu-ray en streaming naar een hoger niveau brengt. Met 330 Watt aan boord, 4K Blu-ray, Wi-Fi, DLNA, Spotify Connect, AirPlay en Bluetooth is dit thuisbioscoop-systeem meer dan compleet en brengt hij ongeëvenaard geluid in jouw huiskamer waarmee je geniet van films en muziek als nooit tevoren. 

Een avondje naar de bioscoop is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we veel meer tijd thuis doorbrengen. Het is daarom helemaal geen slecht idee te overwegen een home cinema set te kopen om thuis alsnog een bioscoopbeleving te hebben.

Om de juiste keuze te maken bij je aankoop, is het belangrijk te weten waar je precies op moet letten. Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van de beste home cinema set en hoe verzeker je je ervan dat je de beste koop hoop cinema set te pakken krijgt? Daarnaast is het ook handig te weten wat de beste home cinemaset merken zijn en welke de best geteste home cinema set is. Je leest het allemaal hieronder en daarnaast krijg je ter inspiratie alle kenmerken van vijf van de beste home cinema set van 2021.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een home cinema set?
Welk model cinema set bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt, wat je budget is en wat je nodig hebt. Over het algemeen zijn de volgende vragen belangrijk: waar wil je de set precies voor gebruiken? Muziek luisteren of films kijken? Beschik je over de benodigde kabels of wil je liever een set zonder draden? Hoeveel speakers wil je gebruiken? En, niet onbelangrijk, wat is je budget?


Product

1. Harman Kardon BDS 385S
Best getest overall

5/5

2. Bose Acoustimass 5 serie V
Beste home cinema set voor grote ruimtes

4/5

3. Pioneer FS-W50 Fayola 2.1
Beste home cinema set met WiFi

4/5

4. Sony BDV-E2100 3D Blu-ray
Beste goedkope home cinema set

4/5

5. Fenton Home Cinema set
Beste home cinema set met karoake functie

4/5

Waar moet je op letten bij de aankoop van een home cinema set?

Welk model cinema set bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt, wat je budget is en wat je nodig hebt. Over het algemeen zijn de volgende vragen belangrijk: waar wil je de set precies voor gebruiken? Muziek luisteren of films kijken? Beschik je over de benodigde kabels of wil je liever een set zonder draden? Hoeveel speakers wil je gebruiken? En, niet onbelangrijk, wat is je budget?

Luidsprekers

Waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de home cinema set zijn de luidsprekers. Per set verschilt het aantal luidsprekers. Over het algemeen geldt hoe meer luidsprekers, des te intenser het geluid en het surround effect. Het minimale effect bereik je met een soundbar. 

Dit geeft je een standaard geluidservaring. Als je hierop wilt uitbreiden, wordt vaak aangeraden te kiezen voor twee extra speakers. Dit zorgt ervoor dat het geluid van verschillende kanten komt en dit geeft je het gevoel echt in de film of in de muziek te zitten.

Het aantal speakers wordt aangegeven met nummers. Zo heb je 2.1 tot 9.1. Dit wil zeggen dat er twee of negen speakers zijn en alles wat er tussen in valt. De 1 staat voor de subwoofer, een box die zorgt voor de diepe lage tonen. Het meest populair is de 5.1. De meeste sets hebben deze geluidsopstelling.

WIFI

Houd je niet van kabels? Dan is het aan te raden een set te kiezen die werkt met wifi. Op die manier kun je via je internet gemakkelijk muziek of films afspelen, zonder dat er een kabelaansluiting voor nodig is.

Vermogen

Hoe krachtiger je je home cinema set wilt hebben, des te hoger vermogen je nodig hebt. Ook zegt het vermogen veel over de sterkte van de luidsprekers.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende types. Ga voor een standaard home cinema set als je het geluid het belangrijkst vindt. De luidsprekers zijn geschikt voor het beste geluid en het aantal luidsprekers kun je verdelen door je hele woonkamer, waardoor de ervaring met het geluid extra intens wordt. 

Naast standaard sets, kun je ook kiezen voor een set met Blu-ray speler. Hiermee betrek je de beeldkwaliteit in je set. Je kunt de luidsprekers op de Blu-ray aansluiten, waardoor je zowel een perfect beeld als perfect geluid hebt. Heb je liever geen extra kabels, ga dan voor een draadloze set. 

Onthoudt wel dat deze sets wel een kabel hebben voor de stroomvoorziening. Als je helemaal voor modern wilt gaan, kun je kiezen voor een 3D home cinema set. Deze hebben een Blu-ray speler die 3D beelden ondersteunt.

Top 10 beste home cinema sets

Wil je direct weten hoe de top 10 Home cinema sets eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Harman Kardon BDS 385S

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Om de vraag te beantwoorden wat is de beste home cinema set, beginnen we de lijst met vijf verschillende modellen die het best zijn beoordeeld. De Harman Kardon BDS is een 2.1 home cinema set met Blu-ray speler. 

Dat wil zeggen dat er twee luidsprekers in het pakket zitten en 1 subwoofer van 20 centimeter voor de diepe bastonen. Het vermogen van de set is 330 watt. Verder beschikt deze cinema set over een Blu-ray speler, wifi, Bluetooth en een Spotify connectie.

Een zeer complete set dus en het heeft een eenvoudige installatie. Het ontwerp van de set is compact, waardoor het zeker niet zal misstaan in de woonkamer. Verder beschikt de set over MHL-ondersteuning waarmee je je telefoon op je televisie kunt aansluiten.

Door de wifi en Bluetooth is het apparaat deels draadloos. Als nadeel kan worden opgemerkt dat de subwoofer niet draadloos is en dus met een kabel moet worden aangesloten. Deze set is verkrijgbaar voor 1049 euro.

Voordelen Harman Kardon BDS 385S

 • Beschikt over Blu-ray speler, wifi, bluetooth en spotify connectie
 • Compact design
 • Deels draadloos

Nadelen Harman Kardon BDS 385S

 • Geen

2. Bose Acoustimass 5 serie V

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Als je op zoek bent naar een home cinema set voor grote ruimtes, dan is dit een model de overweging waard is. De set beschikt over een acoustimass-module, die zorgt voor een diep geluid. Je kunt een ontvanger gebruikten om nog hogere prestaties van de luidsprekers te krijgen. 

Installatie van de set is zeer gemakkelijk door de goed gemarkeerde kabels die worden meegeleverd. Nadeel is wel dat deze set dus niet draadloos is. De luidsprekers zijn kleine boxjes die een slank ontwerp hebben. Hierdoor kun je ze gemakkelijk wegwerken in de woonkamer. 

De subwoofer is wat aan de flinke kant en daardoor minder makkelijk te camoufleren. Met een hoogte van 40 centimeter, en een diepte van 60 centimeter, zullen veel mensen van mening zijn dat deze behoorlijk groot of zelfs té groot is. In deze set zit geen Blu-ray speler inbegrepen. De aanschafprijs van de home cinema set is 468, 99 euro.

Voordelen Bose Acoustimass 5 serie V

 • Beste cinema set voor grote ruimtes
 • Beschikt over unieke acoustimass-module voor diep geluid
 • Makkelijk te installeren
 • Goede prijs

Nadelen Bose Acoustimass 5 serie V

 • Subwoofer is aan de grote kant

3. Pioneer FS-W50 Fayola 2.1

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Dit model is bij een home cinema set test naar voren gekomen als één van de beste draadloze home cinema set. De Pioneer FS-W50 Rayola beschikt over een 2.1 systeem, met twee luidsprekers en één subwoofer. 

Het grootste voordeel van deze set is dat hij, op de energiekabel na, volledig draadloos is. Dit geeft je veel vrijheid de speakers en subwoofer neer te zetten waar je wilt. Verder beschikt de set over wifi, waardoor je ook muziek draadloos kunt afspelen via je telefoon of tablet. Wil je graag een surround geluid, dan kun je de set uitbreiden met twee extra speakers. 

Daarnaast kun je zelfs de set uitbreiden met een multiroom-systeem. Hiermee kun je in iedere ruimte van je huis muziek luisteren. Het geluid dat uit de speakers komt, is zeer helder en heeft een goede kwaliteit. De installatie van de set gaat zeer gemakkelijk door de duidelijke gebruiksaanwijzing.

Voordelen Pioneer FS-W50 Fayola 2.1

 • Beste draadloze home cinema set
 • Beschikt over wifi waardoor je ook kunt connecten met je tablet of telefoon
 • Zeer helder geluid

Nadelen Pioneer FS-W50 Fayola 2.1

 • Niet compatible met andere draadloze speakers

4. Sony BDV-E2100 3D Blu-ray

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Als je een beperkt budget hebt, is deze set een goede optie. Voor 249 euro schaf je deze Sony BDV-E2100 aan. Je krijgt er een zeer complete home cinema set voor terug met een 5.1 surround sound system. Dit betekent dus 5 luidsprekers en 1 subwoofer.

Het geluid is zeer gedetailleerd en helder. De subwoofer stoot extra harde bastonen uit. Daarnaast zit er een Blu-ray speler bij inbegrepen, waardoor je de echte bioscoopbeleving thuis kunt hebben. Deze ondersteunt 3D, waardoor je speciale 3D-films kunt bekijken.

Deze set beschikt daarnaast over Wifi en Bluetooth waardoor je muziek draadloos kunt afspelen. Het ontwerp van de set is minimalistisch, waardoor hij in iedere woonkamer goed zal staan. Als nadeel wordt genoemd dat de kabels van de luidsprekers aan de korte kant zijn. Ook is de gebruiksaanwijzing aan de beknopte kant.

Voordelen Sony BDV-E2100 3D Blu-ray

 • Zeer gedetailleerd en helder geluid. 
 • Inclusief Blu-ray speler

Nadelen Sony BDV-E2100 3D Blu-ray

 • Kabels zijn aan de korte kant

5. Fenton Home Cinema set

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

We eindigen de lijst met de set van Fenton. Ook valt dit model in de prijsklasse voor mensen met een budget. Hij is bij een home cinema set test naar voren gekomen als de beste in zijn soort. 

De aanschafprijs is 379 euro. De set bestaat uit vijf speakers, waarvan twee voor aan het plafond, één voor in het midden van de kamer en twee voor de zijkanten. 

Daarnaast zit er natuurlijk ook een subwoofer bij. Deze is zeer krachtig. Als leuke extra beschikt de versterker over twee ingangen voor een microfoon, ideaal voor karaoke. Bij deze set worden meerdere lange kabels geleverd, zodat je niet tekort zult komen. Tegelijkertijd kan dit worden gezien als een nadeel, omdat je de kabels moet wegwerken.

Voordelen Fenton Home Cinema set

 • Lage prijs
 • Beschikt over microfoon ingang, ideaal voor karoake

Nadelen Fenton Home Cinema set

 • Kabels zijn ontzettend lang waardoor ze in de weg kunnen gaan zitten

Leon

Over de productexpert

Voor veel mensen speelt muziek een belangrijke rol in hun leven, in die van mij ook. Op jonge leeftijd ben ik als hobby begonnen met het mixen en produceren van muziek. Iets waar ik dus ontzettend blij van word is een harde bas door mijn koptelefoon of speakers. In de zomer ben ik dan ook als bezoeker te vinden op de leukste festivals.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>