• Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Home Cinema Set [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Jack

Best Geteste Home Cinema Set

LG LHB625M Home Theater 5.1 - Blu ray speler - Bluetooth - DLNA - Zwart

LG LHB625M

De best geteste home cinema set van 2022 is de LG LHB625M. Wij hebben verschillende thuisbioscopen getest en dit is de echte topper. Het heeft een mooie 3D Blu-rayspeler en 1000 watt vermogen. Hiermee heb je net het gevoel dat je in een echte bioscoop zit.

Het heeft een simpele afstandbediening die goed te bedienen is. Dit zorgt ervoor dat je totale controle hebt en dat je alles goed kan bekijken. Met deze LG thuisbioscoop geeft je je huis een extra dimensie!

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste home cinema set? Een avondje naar de bioscoop is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we veel meer tijd thuis doorbrengen. Het is daarom helemaal geen slecht idee te overwegen een home cinema set te kopen om thuis alsnog een bioscoopbeleving te hebben.

Om de juiste keuze te maken bij je aankoop, is het belangrijk te weten waar je precies op moet letten. Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van de beste home cinema set en hoe verzeker je je ervan dat je de beste koop hoop cinema set te pakken krijgt? Daarnaast is het ook handig te weten wat de beste home cinemaset merken zijn en welke de best geteste home cinema set is. Je leest het allemaal hieronder en daarnaast krijg je ter inspiratie alle kenmerken van vijf van de beste home cinema set van 2022.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Home Cinema Sets

LG LHB625M Home Theater 5.1 - Blu ray speler - Bluetooth - DLNA - Zwart

Beste Koop Home Cinema Set
1. LG LHB625M

Sony BDV-E2100 3D Blu-ray Home Cinema System

Beste Home Cinema Set Voor Muziek
2. Sony BDV-E2100 3D Blu-ray

Home Cinema 4.1 Surround Bluetooth USB Luidspreker Subwoofer Elements

Beste Home Cinema Set Bluetooth
3. KB-ELEMENTS 4.1

Fenton 5.1 home cinema surround speakerset 1300W met 8'' subwoofer

Beste Home Cinema Set Speakers
4. Fenton 5.1

Nedis SPSB420BK Soundbar 390 W 2.1 Bluetooth® Subwoofer Afstandsbediening Muurbeugel

Beste Budget Home Cinema Set
5. Nedis SPSB420BK

Top 10 Beste Home Cinema Sets

Wil je direct weten hoe de top 10 Home cinema sets eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Beamer

- Top 5: Beste Smart TV


Waar moet je op letten bij het kopen van een Home Cinema Set?

Welk model cinema set bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt, wat je budget is en wat je nodig hebt. Over het algemeen zijn de volgende vragen belangrijk: waar wil je de set precies voor gebruiken? Muziek luisteren of films kijken? Beschik je over de benodigde kabels of wil je liever een set zonder draden? Hoeveel speakers wil je gebruiken? En, niet onbelangrijk, wat is je budget?

Luidsprekers

Waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de home cinema set zijn de luidsprekers. Per set verschilt het aantal luidsprekers. Over het algemeen geldt hoe meer luidsprekers, des te intenser het geluid en het surround effect. Het minimale effect bereik je met een soundbar. 

Dit geeft je een standaard geluidservaring. Als je hierop wilt uitbreiden, wordt vaak aangeraden te kiezen voor twee extra speakers. Dit zorgt ervoor dat het geluid van verschillende kanten komt en dit geeft je het gevoel echt in de film of in de muziek te zitten.

Het aantal speakers wordt aangegeven met nummers. Zo heb je 2.1 tot 9.1. Dit wil zeggen dat er twee of negen speakers zijn en alles wat er tussen in valt. De 1 staat voor de subwoofer, een box die zorgt voor de diepe lage tonen. Het meest populair is de 5.1. De meeste sets hebben deze geluidsopstelling.

WiFi

Houd je niet van kabels? Dan is het aan te raden een set te kiezen die werkt met wifi. Op die manier kun je via je internet gemakkelijk muziek of films afspelen, zonder dat er een kabelaansluiting voor nodig is. Dit is wel een belangrijk aspect om naar te kijken.

Vermogen

Hoe krachtiger je je home cinema set wilt hebben, des te hoger vermogen je nodig hebt. Ook zegt het vermogen veel over de sterkte van de luidsprekers. Dit hangt ook een beetje samen wat jij fijn vind om te kijken op de set. Sommige films komen beter tot uiting met een krachtiger vermogen.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende types. Ga voor een standaard home cinema set als je het geluid het belangrijkst vindt. De luidsprekers zijn geschikt voor het beste geluid en het aantal luidsprekers kun je verdelen door je hele woonkamer, waardoor de ervaring met het geluid extra intens wordt. 

Naast standaard sets, kun je ook kiezen voor een set met Blu-ray speler. Hiermee betrek je de beeldkwaliteit in je set. Je kunt de luidsprekers op de Blu-ray aansluiten, waardoor je zowel een perfect beeld als perfect geluid hebt. Heb je liever geen extra kabels, ga dan voor een draadloze set. 

Onthoudt wel dat deze sets wel een kabel hebben voor de stroomvoorziening. Als je helemaal voor modern wilt gaan, kun je kiezen voor een 3D home cinema set. Deze hebben een Blu-ray speler die 3D beelden ondersteunt.


Wat is de beste Home Cinema Set van 2022? 

Wat is de beste home cinema set van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten thuisbioscopen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. 

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  LG LHB625M

LG LHB625M Home Theater 5.1 - Blu ray speler - Bluetooth - DLNA - Zwart

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op de eerste plek in onze lijst staat de LG LHB625M. Dit is de best geteste home cinema set van 2022. Het is absoluut de beste koop die je kan hebben.

De set beschikt beschikt over een goed geluid die over de hele kamer te horen is. De home cinema set heeft een groot bluetooth bereik van wel 10000 meter. Dit betekent dat je er bijna altijd mee kan connecten. Verder beschikt het nog over een uitstekende resolutie.

De luidsprekers zijn kleine boxjes die een slank ontwerp hebben. Hierdoor kun je ze gemakkelijk wegwerken in de woonkamer. Je kan ze zo positioneren dat je echt het gevoel hebt dat je in een bioscoop bent. Met deze thuisbioscoop kom je echt tot rust en heb je een uitstekende kwaliteit.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen LG LHB625M

 • Heeft ook een app
 • Groot bluetooth bereik
 • Kan ook koptelefoon op aansluiten

Nadelen LG LHB625M

 • Geen

2. Sony BDV-E2100 3D Blu-ray

Sony BDV-E2100 3D Blu-ray Home Cinema System

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Hierna hebben we de Sony BDV-E2100 3D Blu-ray. Dit is de best geteste home cinema set voor muziek in 2022. Er komt uitstekende kwaliteit uit die voor een extra dimensie zorgt.

Je krijgt er een zeer complete home cinema set voor terug met een 5.1 surround sound system. Dit betekent dus 5 luidsprekers en 1 subwoofer. Deze set beschikt daarnaast over Wifi en Bluetooth waardoor je muziek draadloos kunt afspelen. Het ontwerp van de set is minimalistisch, waardoor hij in iedere woonkamer goed zal staan. 

Het geluid is zeer gedetailleerd en helder. De subwoofer stoot extra harde bastonen uit. Daarnaast zit er een Blu-ray speler bij inbegrepen, waardoor je de echte bioscoopbeleving thuis kunt hebben. Deze ondersteunt 3D, waardoor je speciale 3D-films kunt bekijken.

Voordelen Sony BDV-E2100 3D Blu-ray

 • Zeer gedetailleerd en helder geluid. 
 • Inclusief Blu-ray speler

Nadelen Sony BDV-E2100 3D Blu-ray

 • Kabels zijn aan de korte kant

3. KB-ELEMENTS 4.1

Home Cinema 4.1 Surround Bluetooth USB Luidspreker Subwoofer Elements

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een home cinema die met bluetooth kan verbinden? Dan is de KB-ELEMENTS 4.1 wat voor jou! Dit is de best geteste home cinema set met bluetooth in 2022.

De Pioneer FS-W50 Rayola beschikt over een 4.1 systeem, met 4 luidsprekers en één subwoofer. Je kan zelfs 2 boxen samen met elkaar connecten. Op deze manier wordt het één lange soundbar. Dit zorgt ervoor dat je een ultiem geluid hebt in de ruimte. Hier kan je veel indruk mee maken.

Het weegt slecht 7 kilogram waardoor het ook gemakkelijk is neer te zetten. Hierdoor is het gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren. Dat is toch fijn als je 2 linker handen hebt. De thuisbioscoop beschikt ook over een Smart TV functie. Hierop kan je veel verschillende dingen bekijken.

Voordelen KB-ELEMENTS 4.1

 • 4 verschillende luidsprekers
 • Goede geluidskwaliteit

Nadelen KB-ELEMENTS 4.1

 • Heeft geen draadloze achterspeakers

4. Fenton 5.1

Fenton 5.1 home cinema surround speakerset 1300W met 8'' subwoofer

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

We hebben op de vierde plek de Fenton 5.1. Dit is de best geteste home cinema set met speakers in 2022. Je krijgt hier een uitstekend geluid.

De set bestaat uit vijf speakers, waarvan twee voor aan het plafond, één voor in het midden van de kamer en twee voor de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat je een optimaal geluid hebt van verschillende kanten. Hierdoor krijg je een echte ervaring als die je ook in de bioscoop hebt.

Daarnaast zit er natuurlijk ook een subwoofer bij. Deze is zeer krachtig. Als leuke extra beschikt de versterker over twee ingangen voor een microfoon, ideaal voor karaoke. Bij deze set worden meerdere lange kabels geleverd, zodat je niet tekort zult komen. 

Voordelen Fenton 5.1

 • Beschikt over microfoon ingang, ideaal voor karoake
 • In 2 verschillende kleuren

Nadelen Fenton 5.1

 • Kabels zijn ontzettend lang waardoor ze in de weg kunnen gaan zitten

5. Nedis SPSB420BK

Nedis SPSB420BK Soundbar 390 W 2.1 Bluetooth® Subwoofer Afstandsbediening Muurbeugel

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Maar wat is dan een goede betaalbare home cinema set? Dat is de Nedis SPSB420BK! Dit is de best geteste budget home cinema set van 2022.

Het vermogen van de set is 39- watt. Verder beschikt deze cinema set over Bluetooth, draadloze achterspeakers en een audio return chanel functie. Een zeer complete set dus en het heeft een eenvoudige installatie. Het ontwerp van de set is compact, waardoor het zeker niet zal misstaan in de woonkamer. 

Door de  Bluetooth is het apparaat draadloos. Verder heeft de soundbase nog een goed geluid. Het is een lage prijs in vergelijking met andere maar het is zeker niet slechter. Als je dus echt op zoek bent naar een goedkopere variant van een thuisbioscoop is dit een hele goede optie.

Voordelen Nedis SPSB420BK

 • Inclusief draadloze achterspeakers
 • Makkelijk aan te sluiten

Nadelen Nedis SPSB420BK

 • Geen radio

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel home cinema sets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten thuisbioscopen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de home cinema sets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste thuisbioscopen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>