• Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Boekenplank Speakers [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Jack

Best Geteste Boekenplank Speakers

Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks - Bruin

Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks - Bruin

Wil jij weten wat de allerbeste boekenplank speakers van 2022 zijn? Dan zit je hier aan het goede adres. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme test uitgevoerd en zijn tot de conclusie gekomen dat de Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks - Bruin de beste boekenplank speakers van dit moment zijn.

Bij deze boekenplank speakers kun je namelijk de bas en treble gemakkelijk verstellen. Daarnaast wordt er een afstandsbediening bij deze boekenplank speakers geleverd en is hij aan te sluiten op twee apparaten. Deze boekenplank speakers werken op netstroom.

Ben jij benieuwd naar deze boekenplank speakers? Klik dan op de button hieronder!

Hou jij van gezellige of rustgevende muziek in je woonkamer? Dan is een set boekenplank speakers een leuke optie. Deze boekenplank speakers zet jij namelijk gemakkelijk ergens op een meubel of in jouw boekenkast. Vervolgens kun je genieten van jouw favoriete muziek tijdens de dagelijkse huishoudelijke klusjes of andere activiteiten.

Het aanbod aan boekenkast speakers is enorm. Zo zijn er allerlei soorten boekenkast speakers met verschillende voor- en nadelen. Ook is er verschil in kwaliteit, prijs en functionaliteiten. Om jou te helpen bij het kiezen van de beste boekenplank speakers hebben wij dit volledige artikel gewijd aan de beste opties van dit moment.

Zo vind je in dit artikel een top 5 beste boekenkast speakers die wij hebben opgesteld aan de hand van onze beste boekenplank speakers van 2022 test. Ook hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet. Zo haal jij gemakkelijk de beste boekenplank speakers voor jou in huis!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Boekenkast Speakers

Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks - Bruin

Beste koop boekenkast speakers
1. Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks - Bruin

Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5

Beste prijs-/kwaliteit boekenkast speakers
2. Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5

Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart

Beste kleine boekenkast speakers
3. Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart

Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers

Beste goedkope boekenplank speakers
4. Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers

Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart

Beste luxe boekenplank speakers
5. Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart

Top 10 Beste Boekenkast Speakers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste boekenkast speakers. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van boekenkast speakers?

Wil jij graag boekenkast speakers kopen? Dan is het verstandig om met enkele punten rekening te houden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten boekenkast speakers en je wilt wel de beste optie voor jou in huis halen. Om die reden hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze beste boekenkast speakers test voor je op een rijtje gezet.

Door boekenkast speakers eerst op deze criteria te controleren voorkom jij een miskoop en weet je zeker dat je goede boekenkast speakers in huis haalt. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste boekenkast speakers volgens de consumentenbond test. Ook kun je bijvoorbeeld kijken naar eventuele boekenplank speakers aanbiedingen.

Staan of ophangen?

Als eerste kun je kijken of je de boekenplank speakers op wilt hangen of ergens neer wilt zetten. Mocht je de speakers op willen hangen, dan is het belangrijk om te kijken of deze boekenplank speakers ook daadwerkelijk opgehangen kunnen worden.

Wil jij ze ergens neerzetten? Dan is het belangrijk om de afmetingen in gedachten te houden en de desbetreffende plek te meten of ze daar ook daadwerkelijk passen.

Geluidskwaliteit

Ook kan er gekeken worden naar de geluidskwaliteit van de boekenplank. Dit kan namelijk per model flink verschillen. Zo behoud de ene speaker bij hard geluid de zuivere toon terwijl andere speakers niet geschikt zijn voor hoge volumes.

Bekijk dus goed de product omschrijving en de reviews om te kunnen beoordelen of de gewenste boekenplank speakers beschikken over het geluid dat jij verwacht. 

Hoeveelheid ruimte

Daarnaast is het belangrijk om naar de hoeveelheid ruimte te kijken die je hebt voor boekenplank speakers. Over het algemeen zijn boekenplank speakers vrij klein en passen ze op de meeste meubels. Toch is het verstandig om het formaat vooraf te meten op de gewenste plek.

Het is namelijk belangrijk dat deze wel in een open ruimte geplaatst worden. Plaats ze niet achter een meubilair of in een afgesloten kast maar zet ze op een meubel of in een open meubel. Hierdoor kan het geluid zich goed verspreiden.

Verbinding

Als laatste is het belangrijk om naar het verbindingssysteem te kijken. Zo worden sommige boekenplank speakers aangesloten op één hoofdsysteem en andere juist via een bluetooth connectie. Afhankelijk van wat jij het liefst kan er dus een ander model de beste optie zijn.

Bekijk dus goed het verbindingssysteem en of deze gewenst is of niet. In onze top 5 hebben wij boekenplank speakers met verschillende verbindingssystemen.


Wat zijn de beste boekenplank speakers van 2022? 

Welke boekenplank speakers zijn het beste en welke boekenplank speakers passen het beste bij mij? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben wij aan de hand van onze testresultaten een handige top 5 beste boekenplank speakers opgesteld. Hieronder vind je de vijf beste opties uit verschillende prijsklassen en categorieën.

Hierbij hebben wij voor elk model een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van alle boekenplank speakers uit onze top 5 voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies welke boekenplank speakers het beste bij jou passen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks

Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks - Bruin

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste koop boekenplank speakers van 2022? Dan ben je op zoek naar de Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks. Deze zijn namelijk als beste uit de test gekomen. Niet gek ook want deze boekenplank speakers beschikken over allemaal handigheden die jij nodig hebt.

Denk bijvoorbeeld aan een meegeleverde afstandsbediening waarmee jij gemakkelijk de speakers op afstand kunt besturen. Daarnaast zijn de bas en treble van deze boekenplank speakers instelbaar en is het mogelijk om deze aan te sluiten op twee apparaten. 

Een ander voordeel is dat de Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks aangesloten kan worden op een versterker. Het design van deze boekenplank speakers is erg modern en ook beschikt deze over een uitzonderlijk goede geluidskwaliteit. Meer weten? Klik op de bovenstaande button!

Voordelen Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks

 • Inclusief afstandsbediening
 • Makkelijk in te stellen
 • Uitzonderlijk goede geluidskwaliteit

Nadelen Edifier Studio 1280T - Luidsprekers - 2 stuks

 • Beschikt niet over een Bluetooth functie

2. Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5

Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5

9.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij op zoek naar de beste prijs-/kwaliteitsverhouding boekenplank speakers? Dan ben je op zoek naar de Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5. Deze boekenplank speakers beschikken namelijk over 280 Watt aan vermogen en hebben een mooie zwart houten look.

Verder zorgt het 2-weg systeem van de Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5 voor een heerlijk geluid. De stevige houten behuizing zorgt daarnaast voor fijne klankeigenschappen. Je kunt deze boekenplank speakers gebruiken voor het luisteren van muziek, maar ook voor het luisteren van je favoriete films en series.

De Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5 heeft 5 basluidsprekers en een tweeter die gemonteerd zijn in de solide houten behuizing. De gevoeligheid van deze speakers ligt rond de 88 dB.

Voordelen Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5

 • Mooie houten design
 • Goede geluidskwaliteit
 • Scherp geprijsd

Nadelen Luidsprekers - Fenton SHFB55B Boekenplank luidsprekerset 5

 • Geen Bluetooth functie

3. Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart

Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart geplaatst in onze top 5. Deze boekenplank speaker beschikt namelijk over 80 Watt aan vermogen waarmee jij naar goede kwaliteit audio kunt luisteren. Verder hebben deze goede boekenplank speakers een gevoeligheid van 85 dB.

Jamo is een bekend merk als het gaat om kwalitatief goede geluidstechnologie. Niet voor niets is de Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart op de derde plek gekomen in onze top 5. Muziek komt door deze geluidsinstallatie echt tot leven en de luisteraar ervaart de muziek alsof hij er midden in zit.

De prijs van de Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart ligt wel wat hoger. Wil je meer weten over deze boekenplank speakers? Klik dan op de button hierboven en ontdek meteen de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart

 • Goede geluidstechnologie
 • In twee kleuren verkrijgbaar
 • Mooi design

Nadelen Jamo S 801 120W luidspreker - Zwart

 • Gevoeligheid ligt aan de lage kant

4. Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers

Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers

8.3

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde in onze lijst is de Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers geëindigd. Deze boekenplank speakers beschikken over 75 Watt aan vermogen. Daarnaast zorgt het 2-weg systeem van deze speakers er voor dat er zuiver geluid uit komt. Het design van deze boekenkast speakers is zwart en ziet er erg strak uit.

Wanneer jij naar echt hard geluid wilt luisteren is de Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers niet erg geschikt. Luister jij echter alleen naar een normaal volume dan zijn deze speakers een echte aanrader. Een ander voordeel is namelijk ook dat deze boekenplank speakers geleverd worden inclusief handige setje muurbeugels.

Je kunt deze boekenplank speakers dus gemakkelijk aan de muur ophangen. Het frequentiebereik van de Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers ligt tussen de 70 Hz en 20 kHz. Meer weten over deze boekenplank speakers? Klik dan op de bovenstaande button.

Voordelen Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers

 • Vermogen van 75W per speaker
 • Levering als set van 2
 • 2-weg systeem

Nadelen Speakers - Skytec ODB40B luidsprekers

 • Niet geschikt voor erg hard geluid

5. Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart

Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart

8.0

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart geselecteerd als beste luxe optie. Deze boekenplank speakers zijn namelijk vrij prijzig, maar je ontvangt dan wel de beste kwaliteit. De bas van deze boekenplank speakers is uitermate goed en is goed afgestemd.

De Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart beschikt over een 2-weg systeem waardoor de geluidskwaliteit erg goed is. De set wordt alleen zonder luidsprekerkabels geleverd. Deze kun je wel gemakkelijk los aanschaffen. De speakers wegen slechts 5,3 kilo waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over of het meubel de boxen aan kan.

Ook wordt er bij de Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart een gebruikersaanwijzing meegeleverd. De gevoeligheid van deze boekenplank speakers ligt op 86 dB. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meteen de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart

 • Beste luxe optie
 • Gevoeligheid van 86 dB
 • 2-weg systeem

Nadelen Wharfedale Diamond 220 - Speakerset - Zwart

 • Vrij duur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel boekenplank speakers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten boekenplank speakers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de boekenplank speakers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste boekenplank speakers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP