Laatste update: oktober 2022

Door: Jack

Best Geteste skeelers

Beste skeelers

Roces Icon Skeelers

Het was echt een ontzettend spannende wedstrijd. Er zaten erg veel goede merken tussen, die dan ook gelijk met elkaar op gingen. Maar zoals met iedere soort wedstrijd geldt kan er maar één de winnaar zijn.

En in dit geval was die winnaar overduidelijk. De Roces Icon Skeelers waren veruit de beste! En daarmee is dit paar verkozen tot de beste skeelers van 2022! 

En niet alleen wij hebben dit achterhaald na een uitgebreide test, de consumentenbond dacht hier ook hetzelfde over! De Roces Icon Skeelers zijn óók verkozen tot de beste skeelers volgens de consumentenbond. 

De reden dat dit paar skeelers zo uitzonderlijk goed scoort, is niet heel gek. Dit zijn er namelijk wel meer dan één. Zo is dit paar skeelers voorzien van een handige Memory Buckle (klittenbandsluiting). 

Hierdoor zijn ze super makkelijk aan- en uit te trekken! Ook zitten er speciale Cool Breath Mesh inzetstukken in de skeelers, waardoor de huid van je voeten lekker koel blijft én het ook aangenaam voelt. Zo kan je meerdere uren skeeleren zonder pijn aan je voeten! 

En dit allemaal ook nog voor een ontzettend fijn prijsje, zeker in vergelijking met soortgelijke skeelers. Een echte vondst dus.

 

Vroeger moest de mens alles lopend doen. Heel erg ver reizen zat er toentertijd natuurlijk niet in, omdat je voeten dat helaas niet vol kunnen houden. Gelukkig is de mens ontzettend slim en vooruitstrevend. 

Over de decennia heen werden er allerlei nieuwe uitvindingen bedacht om sneller van A naar B te kunnen komen. Eerst waren dit fietsen (en dan met drie wielen) en uiteindelijk werden er zelfs auto’s uitgevonden.

En nóg wat verder in de tijd zelfs vliegtuigen! Ongelooflijk. Waar je vroeger een pelgrimstocht aflegde van dagen zou je er nu in de auto een paar uurtjes over doen. 

Maar jezelf in beweging krijgen kan ook op een recreatieve manier, zoals bijvoorbeeld schaatsen. Dit doe je doorgaans niet om naar je werk te komen natuurlijk, maar voor het plezier. 

Hier dacht Joseph Merlin hetzelfde over. Schaatsen is super leuk, maar ja, als het niet vriest wordt het knap lastig. Daarom bedacht deze slimme man de skeelers! 

Skeelers zijn de ideale optie wanneer je graag een stukje reist voor je plezier, maar ook zelf in beweging wil blijven. Lekker skeeleren door je dorp, stad, of langs de weilanden. En tegenwoordig wordt het weer ontzettend populair!

Om je te kunnen garanderen van een goed paar skeelers waar je een flink eindje mee vooruit kan, hebben wij gekeken naar onder andere de garantie, extra opties, comfort van de voet en nog vele andere factoren.

Waarom we dit doen? Zodat we jou kunnen voorzien van alleen de allerbeste kwaliteit skeelers, en je optimaal kan genieten van je volgende aankoop!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Skeelers

Beste skeelers

Beste skeelers
1.  Roces Icon Skeelers

Beste budget skeelers
2. Move inline skates fast uni

Beste prijs- kwaliteitverhouding skeelers
3. Roces Icon Inlinskates

Beste design skeelers
4. Pulsar Verstelbare Inline skate junior

Beste skeelers voor kinderen
5. Roces Inlineskates kinderen JOKEY

Top 10 beste Skeelers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste skeelers , dit zijn direct de meest verkochte skeelers bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van skeelers?

We weten nu dus dat skeelers de creatieve seizoen oplossing is voor schaatsen. Tegenwoordig wordt het dan ook volop gebruikt om lekker in beweging te blijven. En net zoals met veel andere sport gerelateerde producten, ben je niet de enige die zo’n paar wil bemachtigen.

En hier spelen skeeler fabrikanten natuurlijk slim op in met allerlei modellen in alle soorten en maten die je je voor kan stellen. Omdat wij snappen dat je hierdoor misschien de bomen in het bos niet meer ziet, hebben we je op weg geholpen.

Hoe? We zijn speciaal voor jou op zoek gegaan naar de aller belangrijkste punten om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste skeelers. Zo weet je zeker dat je geen miskoop aan je broek hebt hangen. 

Onderstaand hebben wij alle punten op een rijtje gezet. Lees ze vooral even goed door, dat scheelt je een hoop zorgen!

Pasvorm

Het eerste punt, en misschien ook wel het aller belangrijkste punt, is de pasvorm. Skeelers moeten namelijk wel enigszins strak om je voeten zitten, zodat je niet halverwege uitglijdt doordat je voet teveel vrij kan bewegen. 

Maar hierin moet ook niet overdreven worden. De skeeler moet absoluut niet knellen aan je voeten, en je moet genoeg ruimte hebben om je tenen vrij te kunnen bewegen. 

Er zijn bij de pasvorm en het passen van de skeelers drie belangrijke dingen waarop je moet letten. Deze hebben wij onderstaand op een rijtje gezet:

Lengte: Hierbij geldt de volgende vuistregel: 0,5 cm ruimte tussen teen en voorkant is een vereiste. Wanneer het warm is en je gaat skeeleren, kunnen je voeten gaan uitzetten. 

Wanneer je skeelers dan te groot zijn, kunnen je voeten gaan schuiven in de schoen. Dat wil je liever niet hebben. 

Ook wijkt de maat van in- line skates iets af van die van normale skeelers. Bekijk daarom even goed de maattabel wanneer je deze skeelers wil gaan kopen. 

Enkelslot: Beweging in de skeelers geeft dus wrijving. Van zulke wrijving kan je ontzettend vervelende blaren krijgen. Dat wil je natuurlijk niet, zeker als je daarna nog in normale schoenen moet rondlopen.

Daarom moet je ervoor zorgen dat de hak van je voet niet of vrijwel niet los komt van je zool als je je afzet met je teen. Gebeurt dit wel, dan moet je een andere maat hebben. 

Voorvoet: Je moet er hierbij voor zorgen dat je voet door de veters naar beneden wordt gedrukt. Wanneer je te smalle skeelers aanschaft kunnen deze kramp in je voet veroorzaken door verdrukking. En zoals eerder gezegd ga je bij te grote skeelers dus schuiven wat resulteert in zwabberen. 

Wielen

Ook dit is een erg belangrijk punt om rekening mee te houden, omdat er wieltjes zijn in verschillende formaten. Wanneer je van plan bent lange tochten te gaan doen op je skeelers of er zelfs wedstrijden mee wil rijden, zijn grotere wielen van 90 tot 110 mm de beste. 

Let er dan wel op wanneer je skeelers koopt dat er een frame op zit waar dat formaat wieltjes ook daadwerkelijk onder past. 

Koop je skeelers voor bijvoorbeeld kinderen? Dan mogen de wieltjes eigenlijk niet groter zijn dan 90 mm. Voor pupillen mag er een wielmaat gebruikt worden van 100 mm. Grotere wielen zorgen voor meer gewicht, en daardoor kost het ook meer kracht om vooruit te komen.

Uiteindelijk wordt dit wel sneller én comfortabeler. Echter sta je met grote wielen hoger en dus ook instabieler. Is toch wel belangrijk om rekening mee te houden.

Ook zijn er zachte wieltjes verkrijgbaar met meer grip dan hardere wieltjes. Hierdoor wordt het skeeleren wel zwaarder en slijten de wieltjes sneller.

Schoen

Skeelers hebben vaak een lage of halfhoge schoen. Hoe hoger de schoen, hoe meer stabiliteit je ervoor terugkrijgt. Vaak zijn hogere schoenen zwaarder dan lage schoenen en voor lange tochten dus minder fijn in gebruik. Maak hierin dus de overweging wat je zelf fijner vindt.

Het is handig wanneer je skeelers koopt voor kinderen dat je skeelers koopt waarvan de maat verstelbaar is (dit is meestal 3 tot 4 maten). Zo kan je er een stuk langer mee doen, en heb je niet al dat geld uitgegeven voor slechts 2 maanden plezier.

Sluiting

Ook komen skeelers met verschillende sluitingen. De meest voorkomende sluiting is de Klik- sluiting. Deze is makkelijk zelf dicht te doen, ook voor kinderen, en te openen en zitten als ze goed ingesteld zijn perfect.

Ook heb je snel- veters. Dan moet je ze dus wel zelf vastknopen, maar kan je het net zoals bij normale schoenen precies zo aanpassen tot ze strak genoeg zitten. En als laatste is er ook een combinatie van deze twee: de kliksluiting/ buckle sluiting. Het is dus maar net wat je zelf fijn vindt!

Garantie

Tot slot willen we het hebben over de garantie. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou een goed paar skeelers is of juist wat anders!

Waarom? De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. Dat is natuurlijk heel fijn voor de consument, dan weet je namelijk direct waar je aan toe bent en hoe lang je bij de fabrikant terecht kan voor hulp wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. 

Wanneer een fabrikant géén garantie geeft over haar producten, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan moet er ook een passende garantie op zitten toch?

Koop dus bij voorkeur een skeelers met garantie van ten minste twee jaar, zodat je verzekerd bent van een goede aankoop waar je een flink tijdje (op zijn minst) van kan genieten.Wat zijn de beste skeelers van 2022? 

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en natuurlijk nog wel meer, een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende skeelers. Dit zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit!

De test was dan ook een interessante. Er kwamen veel skeelers voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden er maar een paar in de felbegeerde top vijf komen. En dat is gelukt!

Na zware afwegingen hebben wij een ultieme top vijf beste skeelers kunnen samenstellen. Ben je nou ook benieuwd naar welke skeelers er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste skeelers van 2022!

1.  Roces Icon Skeelers

Beste skeelers

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

In een top vijf is er natuurlijk eentje de winnaar. En in dit geval was dat bij uitstek de Roces Icon Skeelers! Deze zijn door ons als allerbeste uit de test gekomen. En dat vonden wij ook absoluut geen verrassing.

Deze skeelers zijn super comfortabel door de speciale Cool Breath Mesh inzetstukken. Deze zorgen ervoor dat je geen last krijgt van je voeten na een lang rondje skeeleren én koelen je voeten af van de warmte. Win- win situatie dus!

Daarnaast zijn de skeelers voorzien van de Memory Buckle, een speciaal vetersysteem samen met een klittenbandgesp. Dit zorgt ervoor dat de super makkelijk je skeelers aan- en uit kan trekken, zonder teveel gedoe. 

Zo kan je dus direct onderweg wanneer je er zin in hebt! Ook hebben deze skeelers een erg mooi, unisex design, waar goed over is nagedacht. En dat dan ook nog eens voor een zacht prijsje!

Voordelen Roces Icon Skeelers

 • Erg mooi, unisex, design
 • Handig vast te zetten en snel los te maken
 • Zit comfortabel om je voeten

Nadelen Roces Icon Skeelers

 • Vast formaat wieltjes dat niet verwisseld kan worden

2. Move Inline fast uni skeelers

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden zijn er goede skeelers op de markt te krijgen. En hierbij is de Move Inline skeeler de winnaar! Voor een goed prijsje krijg je een ongelooflijk fijne kwaliteit.

Deze skeeler is namelijk verstelbaar in vier maten en daardoor weet je zeker dat deze goed zal passen. Ook komt deze skeeler met medium harde wielen, waardoor je een mooie combinatie krijgt van snelheid, demping én duurzaamheid. Een topper dus!

Voordelen Move Inline Skates Fast Uni

 • Fijne medium harde wieltjes, precies goed
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Verstelbaar in vier maten

Nadelen Move Inline Skates Fast Uni

 • Wordt niet geleverd op de Waddeneilanden

3. Roces icon Inlineskates unisex

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je van een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je van de Roces Icon Inlineskates. Deze skeelers scoorden als veruit de beste als het ging om de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Deze skeeler is super handig voor beginners en gevorderden. De binnenschoen is extra comfortabel omdat het gemaakt is van een lichtgewicht stof. Daarnaast is de neus voorzien van het welbekende Cool Breath systeem zodat je kan rekenen op extra voeten comfort.

Voordelen Roces Icon Inlineskates unisex

 • Komt met het handige cool breath systeem
 • Mooi, neutraal design
 • Frame van kunststof

Nadelen Roces Icon Inlineskates unisex

 • Korte garantietermijn

4. Pulsar Verstelbare Inline skate junior

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook was er op het gebied van design een duidelijke winnaar. Wil je nou echt shinen met jouw nieuwe paar skeelers? Dan zijn de Pulsar skeelers perfect. Deze zijn voorzien van een mooi zwart- wit design met toevoeging van sterren.

Ziet er leuk uit, en rijdt ook goed! Wanneer je deze voor je kinderen koopt groeien ze heel handig mee met je kind dankzij de micro- regelaar in de hiel. Ook is er een tweedelige vetersluiting aanwezig, waardoor je de skeeler precies zo strak kan doen als je zelf wil.

Voordelen Pulsar Verstelbare Inline skate junior

 • Heeft een erg mooi, opvallend design
 • Goede prijs
 • Handig verstelbaar in 4 maten

Nadelen Pulsar Verstelbare Inline skate junior

 • Gaat maar tot en met maat 40

5. Roces Inlineskates Kinderen JOKEY

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.5

Prijs / kwaliteit

8.0

En last but not least: het beste paar skeelers voor de kleintjes onder ons! Hierbij is de Roces de beste. De schoen is gemaakt van semi- softboot, wat zorgt voor veel bewegingsvrijheid en extra veel steun aan de enkel. 

Daarnaast is er een vetersluiting, snelsluiting en een klittenbandstrap aanwezig op de skeeler. Zo weet je zeker dat je kind goed veilig in de skeeler vastzit en niet zomaar kan vallen.

Voordelen Roces Inlineskates Kinderen JOKEY

 • Handig te verstellen
 • Extra goede sluiting voor stevigheid
 • Semi- softboot waardoor je kind geen last krijgt van zere voeten

Nadelen Roces Inlineskates Kinderen JOKEY

 • Pas vanaf maat 26 te verkrijgen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel skeelers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten skeelers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de skeelers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste skeelers dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP