Laatste update: Juni 2021

Door: Bas

Best Geteste Springtouw

Armenti springtouw

Vanaf nu makkelijk thuis touwtjespringen met Armenti's professionele sprintouwen! Waarom altijd naar de sportschool als je thuis makkelijk kunt sporten. Of voor de fanatieke sporter; doe nu nog meer oefeningen.

Een springtouw is niet alleen heel erg leuk, springtouwen verbeter je conditie, je snelheid én je kracht. Gebruik een springtouw bijvoorbeeld om af te vallen of voor een goede warming up voor je training.

Maar wat is het beste springtouw? En waar moet je zoal op letten bij het kopen van een goed springtouw? In de onderstaande tekst lees je meer over de verschillende specificaties springtouwen en welke goede springtouw modellen op dit moment het best scoren.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste springtouwen

Beste koop van 2021:
1. ARMENTI® Professioneel Sport Springtouw
Zeer makkelijk in gebruik en best getest volgens consumentenbond.

Beste springtouw voor crossfit
2. Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw
Met zijn lichte gewicht en zeer dunne kabel, is dit springtouw wellicht wel het beste springtouw voor crossfit

Beste Springtouw voor kinderen
3. ZEUZ® Professioneel Crossfit & Fitness Springtouw
Het springtouw heeft twee roestvrije stalen kogellagers, waardoor supersnelle wendingen mogelijk zijn

Beste Springtouw voor beginners
4. Northwall® S1 - Springtouw - Professioneel Crossfit & Fitness Speed Rope
Dankzij zijn comfortabele handvaten en lichte gewicht, is het springtouw zeer behendig en comfortabel

5. Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw
Beschikt over speciaal kogellager systeem, hierdoor zijn extra snelle bewegingen mogelijk.


Top 10 Beste springtouwen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste springtouwen op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een springtouw?

Wanneer je besluit een springtouw te kopen is het handig om te weten dat er verschillende specificaties zijn. Zo zijn er springtouwen die speciaal ontwikkeld zijn voor een specifieke doelgroep en springtouwen die speciale eigenschappen hebben. Bekijk bij de aankoop ook of het springtouw eenvoudig verstelbaar is, van welk materiaal het gemaakt is, naar het comfort, hoe zwaar het springtouw weegt en of het springtouw eventueel geleverd wordt met accessoires. 

Doelgroep

Iedereen kan springtouwen, jong en oud. Er zijn dan ook verschillende soorten springtouwen op de markt om voor iedereen een geschikt exemplaar te bieden. Springtouwen voor volwassenen zijn vaak ontworpen voor snellere bewegingen en zijn daarnaast ook vaak een stuk groter. Kinder springtouwen zijn vaak wat simplistische en daarmee eenvoudig in gebruik.

Verstelbaar

Indien je het springtouw voor meerdere personen wilt gebruiken, of graag een springtouw wilt dat zo optimaal mogelijk bij jouw lichaam aansluit, is het aan te raden om een springtouw te kiezen dat eenvoudig in te stellen is. Hiermee kun je het maximale uit jouw oefeningen halen en zo comfortabel mogelijk springen.

Materiaal

Uiteraard is het materiaal ook een belangrijke factor in de aankoop van een springtouw. Wanneer je het springtouw veel gebruikt is het belangrijk dat het materiaal een duurzame kwaliteit heeft. Bekijk bijvoorbeeld uit welk materiaal de handvaten bestaan en welk materiaal het touw is. Vaak beschikken hoge kwaliteit springtouwen over een staaldraad. Dit materiaal is sterk en biedt een zeer lange levensduur.

Comfort

Om zo lang mogelijk te kunnen springen, zonder last te krijgen van verzuurde en vermoeide polsen, is het belangrijk om een springtouw te kiezen dat zo comfortabel mogelijk in gebruik is. Bekijk bijvoorbeeld of het handvat beschikt over zacht materiaal, dat daarnaast ook anti-slip is. Ook kun je rekening houden met de grote van de handvaten. Over het algemeen geldt namelijk dat hoe kleiner en zachter de handvaten zijn, hoe comfortabelere grip het springtouw biedt. 

Gewicht

Bekijk bij de aankoop hoe zwaar het springtouw weegt. Over het algemeen geldt namelijk dat hoe lichter het springtouw is, hoe comfortabeler je er mee kunt springen. Gemiddeld wegen goede springtouwen ongeveer rond de 150 tot 300 gram.

Accessoires

Naast diverse producteigenschappen kun je bij de aankoop van een springtouw ook kijken naar eventueel meegeleverde accessoires. Bekijk bijvoorbeeld of het product geleverd wordt in een handige meeneem tas. Hiermee zorg je ervoor dat je het springtouw eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen. 


Wat is het beste springtouw?

Ben je op zoek naar een goed springtouw? Maar weet je niet goed wat de beste koop springtouw is van dit moment? Bekijk dan de onderstaande springtouw modellen en kies voor een product van topkwaliteit. Hiermee wordt de aankoop van een goed springtouw een stuk gemakkelijker.

Onderstaande springtouwen zijn uitvoerig getest in de springtouw test en geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding en unieke kenmerken. De springtouwen zijn allen zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor uren aan spring plezier. Elk model heeft daarnaast zo zijn eigen unieke eigenschappen en voor- en nadelen.

1. ARMENTI® Professioneel Sport Springtouw

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Het professionele springtouw van ARMENTI is eenvoudig verstelbaar en een zeer gebruiksvriendelijk springtouw. Het springtouw komt dan ook als beste uit de test en is ook het beste springtouw volgens de consumentenbond.

Het springtouw is licht van gewicht, beschikt over een comfortabel schuimen handvat en is geschikt voor zowel volwassen als voor kinderen. Het springtouw is daarnaast zeer flexibel en zorgt daarmee voor snelle bewegingen.

Klik hier voor de beste prijs van dit springtouw.

Voordelen ARMENTI® Professioneel Sport Springtouw

 • Licht van gewicht
 • Eenvoudig verstelbaar

Nadelen ARMENTI® Professioneel Sport Springtouw

 • PVC materiaal

2. Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Het springtouw van Tested by Athletes is een zeer goed springtouw dat geschikt is voor alle sporters. Het springtouw beschikt over een speciaal PU coated staaldraad voor een zo lang mogelijke levensduur. Met zijn lichte gewicht en zeer dunne kabel, is dit springtouw wellicht wel het beste springtouw voor crossfit.

Het springtouw beschikt over een speciaal kogellager systeem, waardoor extra snelle bewegingen mogelijk zijn. Ook beschikt het springtouw over een anti-slip handvat dat comfortabel in de hand ligt. Hiermee kun je het springtouw behendig gebruiken en comfortabel springen.

Klik hier om de beste prijs te bekijken.

Voordelen Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw

 • Gratis opbergzak
 • Anti-slip grip
 • Zeer dunne stalen kabel met protective PU coating 

Nadelen Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw

 • Redelijk grote handgrepen

3. ZEUZ® Professioneel Crossfit & Fitness Springtouw

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Het verstelbare en zeer snelle springtouw van ZEUZ is een springtouw dat geschikt is voor volwassenen en kinderen. Het springtouw heeft twee roestvrije stalen kogellagers, waardoor supersnelle wendingen mogelijk zijn.

Ook kan de kabel in een hoek van 90° op de handvaten staan, waardoor het springtouw volledig vrij kan bewegen en de allerhoogste snelheden kan bereiken. De ultra sterke handvaten liggen daarnaast comfortabel in de hand, waardoor je knijpkracht in de handen bespaard.

Bekijk de beste prijs van dit springtouw hier

Voordelen  ZEUZ® Professioneel Crossfit & Fitness Springtouw

 • Comfortabele grip
 • Stalen kogellagers

Nadelen ZEUZ® Professioneel Crossfit & Fitness Springtouw

 • Redelijk prijzig

4. Northwall® S1 - Springtouw - Professioneel Crossfit & Fitness Speed Rope

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het Northwall springtouw is perfect voor gevorderden en beginners. Dankzij zijn comfortabele handvaten en lichte gewicht, is het springtouw zeer behendig en comfortabel. Hiermee kun je het springtouw eenvoudig langdurig achter elkaar gebruiken zonder last te krijgen van vermoeide of verzurende armspieren.

Het Northwall springtouw is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt daarmee een duurzame kwaliteit. Het springtouw is zeer geschikt voor crossfit en fitness en wordt daarnaast ook veel gebruikt voor sporten.

Voordelen Northwall® S1 - Springtouw - Professioneel Crossfit & Fitness Speed Rope

 • Hoge kwaliteit
 • Licht in gewicht

Nadelen Northwall® S1 - Springtouw - Professioneel Crossfit & Fitness Speed Rope

 • Geen

5. Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Het springtouw van Tested by Athletes is een zeer stevig springtouw voorzien van een PU coated staaldraad. Hiermee biedt het springtouw een langdurige levensduur. Het springtouw beschikt daarnaast over een speciaal kogellager systeem, waardoor extra snelle bewegingen mogelijk zijn en waardoor je nog sneller kunt springen.

Het springtouw is comfortabel in gebruik en heeft zachte anti-slip handvaten. Ook wordt het springtouw geleverd met een handig opbergzakje, waardoor je het springtouw eenvoudig overal mee naar toe neemt.

Voordelen Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw

 • Geleverd met opbergzakje
 • Hoge kwaliteit
 • Anti-slip

Nadelen  Tested by Athletes© - Speed Rope Springtouw

 • Niet verstelbaar

Hoeveel soorten springtouwen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 springtouwen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de springtouwen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste springtouwen is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>