fbpx

Publicatie datum: 31 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Recirculatie Afzuigkap

Siemens LI67SA531

Siemens LI67SA531

De Siemens LI67SA531 hebben we verkozen tot beste recirculatie afzuigkap van 2023 dankzij zijn uitstekende functionaliteiten en prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo beschikt deze afzuigkap over een luchtafvoersysteem en recirculatiesysteem dat zeer effectief werkt. Met een maximaal geluidsniveau van 53 decibel is het een vrij stil model dat alsnog geschikt is voor grote hoeveelheden kookdampen.

Een recirculatie afzuigkap kopen kan een moeilijke opgave zijn dankzij de vele verschillende soorten opties die worden aangeboden. Om deze reden hebben wij van Top-X een volledig artikel gewijd aan de beste recirculatie afzuigkappen van dit moment. Wij hebben namelijk tientallen recirculatie afzuigkappen met elkaar vergeleken op verschillende criteria.

Aan de hand van deze recirculatie afzuigkappen vergelijking hebben we een handige top vijf beste opties opgesteld. In dit artikel ontdek je daarom de vijf beste recirculatie afzuigkappen van dit moment, maar ook ontdek je wat de belangrijkste criteria zijn om op te letten bij het aanschaffen van een recirculatie afzuigkap.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

24

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Recirculatie Afzuigkappen

Siemens LI67SA531

Beste koop recirculatie afzuigkap
1. Siemens LI67SA531


ETNA AB790ZT

Beste recirculatie afzuigkap kookeiland
2. ETNA AB790ZT

Bosch DWP96BC50

Beste recirculatie afzuigkap Bosch
3. Bosch DWP96BC50

ETNA AD780ZT

Beste stille recirculatie afzuigkap
4. ETNA AD780ZT


Inventum AKB9015ZWA

Beste duurzame recirculatie afzuigkap
5. Inventum AKB9015ZWA

Top 10 beste Recirculatie Afzuigkappen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste recirculatie afzuigkappen, dit zijn direct de meest verkochte recirculatie afzuigkappen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een recirculatie afzuigkap?

Vraag je je af waar je op moet letten bij het aanschaffen van een recirculatie afzuigkap? Geen zorgen, wij hebben de belangrijkste aandachtspunten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een recirculatie afzuigkap, voor je op een rijtje gezet.

Hieronder ontdek je deze belangrijke criteria. Door goed na te denken over deze criteria ontdek je gemakkelijk welke recirculatie afzuigkap de beste optie is voor bij jou in huis. Deze criteria hebben we namelijk zelf ook getest en zijn tevens ook getest in de beste recirculatie afzuigkap volgens de consumentenbond test.

Afzuigcapaciteit

De afzuigcapaciteit geeft aan hoeveel lucht de afzuigkap per uur kan afvoeren. Hoe hoger de afzuigcapaciteit, hoe effectiever de afzuigkap is in het afvoeren van kooklucht, geurtjes en vet.

De afzuigcapaciteit wordt uitgedrukt in kubieke meters per uur (m³/h). Als je een grote keuken hebt, heb je een afzuigkap met een hogere afzuigcapaciteit nodig dan bij een kleine keuken.

Filtersysteem

In een recirculatie afzuigkap zit een filtersysteem dat de lucht zuivert. Het filtersysteem bestaat meestal uit een vetfilter en een koolstoffilter. Het vetfilter vangt vetten en olie op die vrijkomen bij het koken. Het koolstoffilter absorbeert geurtjes en rook. Het is belangrijk om de filters regelmatig te vervangen, zodat de afzuigkap goed blijft werken.

Geluidsniveau

De afzuigkap maakt geluid wanneer deze aanstaat. Het is belangrijk om een afzuigkap te kiezen die niet te veel geluid maakt. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel (dB). Een afzuigkap met een geluidsniveau van minder dan 60 dB is relatief stil.

Afmetingen

Recirculatie afzuigkappen zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Het is belangrijk om een afzuigkap te kiezen die past bij je keuken. Als je een kleine keuken hebt, is een afzuigkap met een compacte vorm en afmetingen een goede keuze.


Wat is de beste recirculatie afzuigkap van 2023? 

Welke recirculatie afzuigkap is het beste? Wij hebben het antwoord voor je! Hieronder ontdek je namelijk de vijf beste recirculatie afzuigkappen die wij hebben opgesteld aan de hand van de testresultaten uit onze test. Hierbij vind je niet alleen de beste koop recirculatie afzuigkap van dit moment, maar ook de beste optie uit verschillende categorieën.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste recirculatie afzuigkap voor een kookeiland of juist de beste stille recirculatie afzuigkap, dan vind je de antwoorden hieronder. Wacht dus niet langer en ontdek welke recirculatie afzuigkap de beste optie is voor jou!

1. Siemens LI67SA531

Siemens LI67SA531

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste koop recirculatie afzuigkap van dit moment is de Siemens LI67SA531. Deze recirculatie afzuigkap beschikt over allerlei voordelen zoals uitwasbare filters waardoor je niet constant nieuwe hoeft te kopen, een maximaal geluidsniveau van 53 decibel op de hoogste stand en nog veel meer.

Verder beschikt de Siemens LI67SA531 namelijk ook nog eens over een zeer effectieve intensiefstand waardoor hij extra snel kan afzuigen voor bij grote hoeveelheden kookdampen. De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze recirculatie afzuigkap is hierdoor ontzettend goed waardoor wij niks anders konden doen dan deze optie op nummer 1 plaatsen.

Het enige nadeel van de Siemens LI67SA531 is dat hij zonder greeplijst wordt geleverd. Voor de juiste afwerking zul je deze dus los moeten aanschaffen. Verder is deze afzuigkap niet geschikt voor open keukens met een grotere maximale afmeting dan 30 kubieke meter.

Voordelen Siemens LI67SA531

 • Beschikt over een uitstekend luchtafvoersysteem en recirculatiesysteem
 • Het maximale geluidsniveau van deze recirculatie afzuigkap bedraagt 53 decibel
 • Beschikt over een intensiefstand voor snellere afzuiging

Nadelen Siemens LI67SA531

 • Wordt niet met greeplijst geleverd

2. ETNA AB790ZT

ETNA AB790ZT

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

9.4

De tweede plaats in onze top vijf is ingenomen door de ETNA AB790ZT. Deze recirculatie afzuigkap hebben we verkozen tot beste recirculatie afzuigkap voor kookeilanden. Dankzij zijn handige en mooie ontwerp is hij namelijk ideaal voor in iedere keuken, kookeiland of niet.

Verder kun je de ETNA AB790ZT ook nog eens in verschillende uitvoeringen aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor een stillere uitvoering met meer afzuigcapaciteit in het wit of in het zwart. 

De ETNA AB790ZT heeft een maximaal geluidsniveau van 66 decibel. Verder beschikt hij over zowel een luchtafvoersysteem als recirculatiesysteem. De afvoercapaciteit van dit model kun je gemakkelijk zelf bepalen doordat je kunt kiezen uit vier verschillende standen.

Meer over de ETNA AB790ZT ontdek je via de bovenstaande rode knop!

Voordelen ETNA AB790ZT

 • Keuze uit 4 verschillende standen waardoor je zelf de afvoercapaciteit bepaalt
 • Beschikt over uitwasbare filters
 • Heeft een maximaal geluidsniveau van 66 decibel

Nadelen ETNA AB790ZT

 • De 3 koolstoffilters die je nodig hebt om je afzuigkap recirculair te maken, worden niet meegeleverd

3. Bosch DWP96BC50

Bosch DWP96BC50

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

9.0

Op de derde plaats vind je de beste Bosch recirculatie afzuigkap van dit moment, namelijk de Bosch DWP96BC50. Deze recirculatie afzuigkap is gelijk een van de goedkoopste opties uit onze top vijf, maar beschikt alsnog over een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid waardoor hij ontzettend lang mee gaat.

Met de Bosch DWP96BC50 haal je dus een goedkoper model in huis terwijl je niet inlevert op kwaliteit, ideaal voor de huishoudens met wat minder geld.

De Bosch DWP96BC50 beschikt verder over energielabel A, heeft een maximaal geluidsniveau van 69 decibel en beschikt over zowel een luchtafvoersysteem als recirculatiesysteem. Ook kun je zelf de afvoercapaciteit bepalen dankzij de 3 verschillende standen waaruit je kunt kiezen.

Voordelen Bosch DWP96BC50

 • Een van de goedkoopste recirculatie afzuigkappen van dit moment
 • Beschikt over 3 standen die de afvoercapaciteit bepalen
 • Maximaal geluidsniveau van 69 decibel

Nadelen Bosch DWP96BC50

 • Wordt niet geleverd met een luchtafvoerslang of recirculatie set (deze moet je dus nog los aanschaffen)

4. ETNA AD780ZT

ETNA AD780ZT

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De vierde plaats is ingenomen door de ETNA AD780ZT. Deze recirculatie afzuigkap hebben we verkozen tot beste stille recirculatie afzuigkap dankzij zijn enorm lage maximale geluidsniveau. Zo produceert de ETNA AD780ZT maximaal 59 decibel aan geluid bij de allerhoogste stand.

Verder beschikt de ETNA AD780ZT ook over zowel een luchtafvoersysteem als recirculatiesysteem. De afzuigkap heeft 1 intensief stand die grote hoeveelheden kookdampen nog sneller afvoert. Ook heeft hij een elektronische reinigingsindicatie welke aangeeft wanneer de filters moeten worden schoongemaakt.

Bij aanschaf van dit model, via de bovenstaande rode knop, kun je ook kiezen of je een koolstoffilter wilt. Het is belangrijk dat je deze hierbij aanschaf omdat deze noodzakelijk is om van de afzuigkap een recirculatie afzuigkap te maken. Zonder dit koolstoffilter kan hij dus alleen de lucht afvoeren.

Voordelen ETNA AD780ZT

 • Beschikt over een maximaal geluidsniveau van 59 decibel
 • Beschikt over een intensieve stand die extra snel grote hoeveelheden kookdampen afvoert
 • Beschikt over een elektrnoische reinigingsindicatie

Nadelen ETNA AD780ZT

 • Wordt niet standaard met koolstoffilter geleverd

5. Inventum AKB9015ZWA

Inventum AKB9015ZWA

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.2

Als laatste in onze top vijf vind je de Inventum AKB9015ZWA. Deze recirculatie afzuigkap is verkozen tot beste duurzame recirculatie afzuigkap dankzij het energielabel A++ waarover hij beschikt. Dit maakt deze afzuigkap een stuk duurzamer dan vele andere recirculaire afzuigkappen.

De Inventum AKB9015ZWA heeft verder een maximaal geluidsniveau van 69 decibel en een maximale afzuigcapaciteit van 700 m3/h. Een groot voordeel van deze afzuigkap is de dimbare verlichting waarbij je dus zelf de sterkte van het licht kunt bepalen.

De Inventum AKB9015ZWA is geschikt voor open keukens van 30 kubieke meter en meer wat hem, ondanks zijn duurzaamheid, een van de krachtigste recirculaire afzuigkappen van dit moment maakt.

Voordelen Inventum AKB9015ZWA

 • Geschikt voor open keukens met een inhoud van 30 kubieke meter en meer
 • Maximaal geluidsniveau van 69 decibel
 • Beschikt over ingebouwde dimverlichting

Nadelen Inventum AKB9015ZWA

 • Niet de goedkoopste recirculatie afzuigkap uit onze top vijf

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel recirculatie afzuigkappen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten recirculatie afzuigkappen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de recirculatie afzuigkappen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste recirculatie afzuigkappen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>