fbpx

Publicatie datum: 23 mei, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Energiezuinige Vriezer

Liebherr GP 1486-21

Liebherr GP 1486-21

Met de Liebherr GP 1486-21 haal jij een vriezer in huis die energiezuinig is en waar je precies kunt zien hoeveel eten er nog ligt. Door de 4 lades kan je alles overzichtelijk inruimen. Het model is in de versies beschikbaar. Hierdoor kun je zelf kiezen hoe zuinig hij is. Door de low frost hoef je de vriezer, maar 1 of 2 keer per te ontdooien. Scheelt je een hoop tijd en schoonmaakwerk Door de invertor compresor is hij zeer stil. Kortom de beste energiezuinige vriezer van dit moment,

De energieprijzen blijven maar stijgen. Het is daarom belangrijk dat grote energievreters zoals een vriezer erg energiezuinig zijn. Hiermee voorkom jij torenhoge energiekosten. Maar wat zijn goede energiezuinige vriezers en waar moet je op letten wanneer je een energiezuinige vriezer wilt aanschaffen.

In dit artikel ontdek je onze top 5 beste opties van dit moment. Ook hebben wij de belangrijkste criteria waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een energiezuinige vriezer voor je op een rijtje gezet. Benieuwd wat de beste energiezuinige vriezer van 2023 is? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Energiezuinige Vriezers

Liebherr GP 1486-21

Beste koop energiezuinige vriezer
1. Liebherr GP 1486-21

Bosch GSN58DWDV

Beste energiezuinige vriezer No Frost
2. Bosch GSN58DWDV

Siemens GS58NDWDV

Beste energiezuinige vrieskast
3. Siemens GS58NDWDV

Beko RFNE448E45W

Beste energiezuinige vriezer klasse D
4. Beko RFNE448E45W

LG GFM61MCCSF

Beste luxe energiezuinige vriezer
5. LG GFM61MCCSF


Top 10 Beste Energiezuinige Vriezers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste energiezuinige vriezers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een energiezuinige vriezers?

Ga jij een energiezuinige vriezer kopen maar weet je niet waar je op moet letten? Dan helpen wij jou daar graag bij. Onderstaande criteria hebben wij uitvoerig getest in onze beste energiezuinige vriezer test. Door rekening te houden met deze criteria kom jij er gemakkelijk achter welke modellen wel en niet geschikt zijn voor jou.

Er zijn ontzettend veel verschillende energiezuinige vriezers. Toch raden wij aan om niet zomaar voor een energiezuinige vriezer aanbieding te gaan maar meerdere opties kritisch met elkaar te vergelijken. Niet alle energiezuinige vriezers beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste energiezuinige vriezer volgens de consumentenbond test.

Energielabel

Voor een energiezuinige vriezer is het energielabel uiteraard de belangrijkste criteria om naar te kijken. Lang niet alle vriezers zijn namelijk even energiezuinig. Het is daarom belangrijk dat jij op zoek gaat naar een vriezer met een energieklasse van A, B, C of D. 

Energieklasse E, F en G zijn namelijk al een stuk minder energievriendelijk. Omdat vriezers relatief veel energie verbruiken is een energieklasse van C of D al uitstekend. 

Formaat

Ook zijn er energievriendelijke vriezers in verschillende formaten. Afhankelijk van hoeveel jij in de vriezer kwijt wilt is daarom een bepaalde optie de beste. Zo zijn er kleine tafelmodellen, maar ook zijn er grote vriezers. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een combinatie van koelkast en vriezer.

In onze top 5 ontdek je allerlei verschillende soorten vriezers in verschillende formaten. Bedenk voordat je zomaar een model aanschaft goed hoeveel je er in kwijt wilt. Het is zonde om een te grote vriezer te kopen terwijl dit niet nodig is. Deze verbruikt namelijk vaak meer dan kleinere modellen.

Geluidsniveau

Een andere criteria waar je op kunt letten is het geluidsniveau van een energiezuinige vriezer. Komt de vriezer in de keuken te staan? Dan is het handig om een energiezuinige vriezer met een laag geluidsniveau aan te schaffen. Zo hoor je amper dat hij aanstaat en kun jij in rust eten of de krant lezen.

Zet jij de vriezer in de bijkeuken of garage? Dan kan je ook kijken naar een vriezer met een wat hoger geluidsniveau. Deze vriezers zijn meestal wat goedkoper dan de stille modellen.

Kwaliteit en prijs

Als laatste kun je rekening houden met de kwaliteit en prijs van een energiezuinige vriezer. Energiezuinige vriezers zijn er namelijk in allerlei prijsklassen. Hierbij zijn lang niet alle dure modellen van een top kwaliteit en ook is goedkoop niet altijd duurkoop.

In onze top 5 hebben wij energiezuinige vriezers uit verschillende prijsklassen geselecteerd. Alle vriezers beschikken hierbij over een goede kwaliteit. Om die reden zit er voor iedereen een perfect exemplaar tussen.


Wat zijn de beste energiezuinige vriezers?

Welke energiezuinige vriezer is het beste? Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Niet iedereen zoekt namelijk dezelfde soort vriezer. Zo zijn er kleine modellen, grote modellen, inbouw modellen en nog veel meer soorten vriezers. Hieronder hebben wij de 5 beste energiezuinige vriezers uit verschillende prijsklassen en categorieën voor je op een rijtje gezet.

Voor iedere energiezuinige vriezer uit onze top 5 hebben wij een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke energiezuinige vriezer voor je op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd welke energiezuinige vriezer het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!

1. Liebherr GP 1486-21

Liebherr GP 1486-21

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wat is de beste energiezuinige vriezer van dit moment? Het antwoord op die vraag is overduidelijk de Liebherr GP 1486-21. Na tientallen energiezuinige vriezers met elkaar vergeleken te hebben kunnen wij concluderen dat dit duidelijk de beste optie is. Zo kun jij deze energiezuinige vriezer met drie verschillende energieklassen verkrijgen, namelijk C, D en E.

Verder heeft hij een vrij grote inhoud van een tafelmodel. De Liebherr GP 1486-21 beschikt namelijk over een inhoud van 103 liter. Je hebt dus met deze energiezuinige vriezer gelijk relatief veel vriesruimte tot je beschikking. Verder beschikt dit model over No Frost waardoor jij hem slechts 1 tot 2 keer per jaar hoeft te ontdooien.

Doordat de Liebherr GP 1486-21 in energieklasse C tot en met E verkrijgbaar is, is hij dus ontzettend milieuvriendelijk. De vriezer beschikt niet over een luchtcirculatie. Het is dus belangrijk dat je hem niet te vol stopt zodat alles wat er in zit even koud blijft. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Liebherr GP 1486-21

 • In 3 energieklasse verkrijgbaar
 • Goed formaat
 • Vrijstaand model
 • Beschikt over Low Frost

Nadelen Liebherr GP 1486-21

 • Geen luchtcirculatie

2. Bosch GSN58DWDV

Bosch GSN58DWDV

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij de Bosch GSN58DWDV geselecteerd in onze top 5. Deze energiezuinige vriezer is namelijk een stuk groter dan de nummer 1. Je betaald daarom ook wel wat meer voor deze vriezer, maar daarvoor ontvang je wel een kwalitatief goede en zuinige vriezer. Zo heeft deze vriezer het energielabel D.

De Bosch GSN58DWDV beschikt ook over No Frost waardoor jij hem nooit hoeft te ontdooien. Verder is de bouwkwaliteit van deze energiezuinige vriezer middenklasse en heeft hij een fijn formaat. De hoogte van de Bosch GSN58DWDV bedraagt namelijk 191 cm en de breedte van deze vriezer bedraagt 70 cm.

Dankzij het lage geluidsniveau van slechts 38 decibel kun jij deze energiezuinige vriezer overal plaatsen. Ook in de keuken stoort hij namelijk niet en kun jij gerust een boek lezen zonder dat je de vriezer hoort. Verder is hij ook geschikt om te plaatsen in de bijkeuken en garage. Meer weten over deze goede energiezuinige vriezer? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Bosch GSN58DWDV

 • Inclusief handleiding en ijsblokjesmaker
 • Laag geluidsniveau
 • In drie uitvoeringen verkrijgbaar
 • Vrijstaand model

Nadelen Bosch GSN58DWDV

 • Vrij zwaar model dus minder geschikt om makkelijk te tillen

3. Siemens GS58NDWDV

Siemens GS58NDWDV

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Siemens GS58NDWDV geplaatst in onze top 5. Ook deze energiezuinige vriezer heeft een wat groter formaat dan de nummer 1. Verder kun jij de Siemens GS58NDWDV in twee verschillende uitvoeringen aanschaffen, namelijk de standaard uitvoering en een uitvoering met ijstwister en energieklasse C.

De Siemens GS58NDWDV bevat energieklasse D en is daarmee iets minder energiezuinig. Wel is deze variant goedkoper en beschikt hij over een topklasse bouwkwaliteit. De Siemens GS58NDWDV heeft een inhoud van 366 liter waardoor jij veel vriesruimte tot jouw beschikking hebt.

Verder heeft ook de Siemens GS58NDWDV een ontzettend laag geluidsniveau. Deze energiezuinige vriezer heeft namelijk een geluidsniveau van slechts 38 decibel. Dit maakt hem geschikt voor in de keuken, maar ook kun jij hem gemakkelijk in de bijkeuken of garage plaatsen.

Voordelen Siemens GS58NDWDV

 • In twee uitvoeringen verkrijgbaar
 • Ontzettend stil model
 • Fraai design
 • Grote inhoud

Nadelen Siemens GS58NDWDV

 • Ook dit model is vrij zwaar en minder geschikt om makkelijk te tillen

4. Beko RFNE448E45W

Beko RFNE448E45W

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Beko RFNE448E45W geplaatst in onze top 5. Deze energiezuinige vriezer beschikt over energieklasse D waardoor hij erg milieuvriendelijk is. Voor slechts enkele tientjes meer kun jij ook de draairichting van de deur aanpassen naar links.

De Beko RFNE448E45W beschikt over een inhoud van 404 liter. Met deze energiezuinige vriezer heb jij dus gelijk ontzettend veel vriesruimte tot je beschikking. Het geluidsniveau is ook van deze energiezuinige vriezer slechts 38 decibel. Dit maakt ook deze vriezer tot een van de stillere modellen.

De Beko RFNE448E45W beschikt niet over een luchtcirculatie. Hierdoor worden niet alle producten overal gelijkmatig gekoeld. Het is daarom belangrijk dat je de vriezer niet te vol stopt waardoor niet alles even goed gekoeld kan worden. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen Beko RFNE448E45W

 • Inhoud van 404 liter
 • Maximaal geluidsniveau van 38 decibel
 • Vrijstaand model

Nadelen Beko RFNE448E45W

 • Beschikt niet over luchtcirculatie

5. LG GFM61MCCSF

LG GFM61MCCSF

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de LG GFM61MCCSF geplaatst in onze top 5. Ook deze goede energiezuinige vriezer beschikt over energieklasse D en heeft een groot formaat. De bouwkwaliteit van deze energiezuinige vriezer is geclassificeerd als een middenklasse. 

Verder beschikt de LG GFM61MCCSF over No Frost waardoor jij deze energiezuinige vriezer nooit hoeft te ontdooien. De hoogte van deze vriezer bedraagt 186 cm waardoor hij vrijwel overal past. Je kunt hem dus makkelijk in jouw keuken kwijt, maar ook kun jij hem plaatsen in bijvoorbeeld de bijkeuken of garage.

De LG GFM61MCCSF beschikt over een inhoud van 324 liter waardoor jij extra veel vriesruimte hebt. Ook heeft hij een relatief laag geluidsniveau waardoor hij niet stoort wanneer hij in de keuken staat. Je kunt gewoon rustig een boek lezen zonder dat jij op de achtergrond de vriezer hoort. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen LG GFM61MCCSF

 • Extra veel vriesruimte
 • Laag geluidsniveau
 • Beschikt over No Frost

Nadelen LG GFM61MCCSF

 • Niet de energiezuinigste

Hoeveel soorten energiezuinige vriezers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 energiezuinige vriezers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de energiezuinige vriezers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste energiezuinige vriezers zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>