fbpx

Publicatie datum: 19 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Soepmaker

Philips Viva HR2203/80

Philips Viva HR2203/80

Met de Philips Viva HR2203/80 maak jij de lekkerste zelfgemaakte soepen. Hierdoor zal je niet alleen lekker eten, maar ook een stuk gezonder. Je kunt 4 porties maken voor als er gasten langskomen. Met de 5 programma's maak jij heel eenvoudig de soepen klaar. Heb je geen inspiratie met welke soep lekker is? Met het receptenboek kun jij 30 nieuwe soepen uitproberen. Kortom, de beste soepmaker van 2023!

Hou jij ervan om soep te eten? Dan is een soepmaker het ideale product voor jou. Je kunt je eigen lekkere soepen eten die je helemaal zelf kunt kiezen en die ook nog eens een stuk gezonder zijn.

In dit artikel gaan we antwoord geven op de vraag: wat is de beste soepmaker van 2023? Het aanschaffen van een soepmaker klinkt misschien heel simpel, maar er komt toch meer bij kijken dan je denkt.

Hierom hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. In deze Top 5 komen alleen de beste soepmakers naar voren! Ze hebben allemaal een eigen beoordeling gekregen en het is aangevuld met een korte review.

Hier worden ook de voor- en nadelen behandeld. Als je dus benieuwd bent, dan raden we aan om verder te lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

30

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Soepmakers

Philips Viva HR2203/80

Beste Koop Soepmaker
1. Philips Viva HR2203/80

Domo DO498BL

Beste Prijs-kwaliteitverhouding Soepmaker
2. Domo DO498BL

Life Specialties Soepmaker

Beste Multifunctionele Soepmaker
3. Life Specialties Soepmaker

Ninja Foodi Soepmaker

Beste Premium Soepmaker
4. Ninja Foodi Soepmaker

Morphy Richards Soepmaker

Beste Budget Soepmaker
5. Morphy Richards Soepmaker


Top 10 Beste Soepmakers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste soepmakers op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com. Deze producten doen ook zeker niet onder van de producten uit de soepmaker test 2023.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Soepmaker?

Net heb je al een kunnen zien hoe de beste soepmakers van 2023 eruit zien. Toch is het belangrijk dat je van tevoren goed onderzoek doet om zo een miskoop te voorkomen. Daarom hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de belangrijkste punten die je goed moet doornemen. Daarna kan je weer gauw verder gaan naar onze ultieme Top 5. We hebben ook nog gekeken naar de consumentenbond. Het neemt slechts een paar minuten van je tijd in beslag,

Type soepmaker

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten is het type soepmaker. Er zijn veel verschillende soepmakers op de markt beschikbaar. Zo zijn er veel blenders die soep kunnen maken.

Mocht je vooral een soepmaker willen hebben die soep maakt dan raden wij aan om echt te kijken naar apparaten waar soep op de eerste plaats staat. Hierdoor kun je de lekkerste soep maken.

Inhoud

Een belangrijk punt waar je naar moet kijken is de inhoud van een soepmaker. Dit is uiteraard belangrijk want je wilt wel genoeg soep kunnen maken. Zo zal een huishouden van 4 personen een grote inhoud nodig hebben.

Kijk voordat je een soepmaker koopt aan hoeveel mensen je gaat serveren. Als je maar aan 2 mensen hoeft te serveren raden wij een soepmaker met een kleine inhoud aan.

Prijs

Wij als Nederlanders kijken al snel naar de prijs van een product. Bij een soepmaker is dat zeer belangrijk. Want de prijs verschilt heel erg. Hierdoor kan het lastig zijn of je nou een kwalitatief product koopt.

Wij raden aan om een budget uit te kiezen voordat je begint aan de zoektocht naar je soepmaker. Hierdoor ga je niet naar te dure soepmakers kijken.

Functies

Tot slot is het belangrijk om te kijken welke functies je allemaal nodig hebt. Want het probleem met een apparaat dat veel functies heeft, is dat de prijs een stuk hoger wordt. 

Wij zien vaak dat de meeste functie er leuk uitzien, maar bijna nooit gebruikt worden en dan is het zonde van het geld. Kijk daarom goed welke functies jij echt belangrijk vindt.


Wat is de Beste Soepmaker van 2023?

Eindelijk zijn we aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel! Hier geven we antwoord op 2 belangrijke vragen: welke soepmaker is het beste? En welke soepmaker past het beste bij mij?

Wij van Top-X hebben dus meerdere producten getest en de 5 beste hieronder voor je op een rijtje getest. Ze zijn ook getest aan de hand van verschillende criteria. Op deze manier hebben we een review geschreven.

Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Ook hebben ze een eigen categorie gekregen zodat er voor iedereen een soepmaker bij zit. Lees dus gauw verder als je benieuwd bent naar de beste soepmakers van 2023!

1. Philips Viva HR2203/80

Philips Viva HR2203/80

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Op de eerste plek hebben we natuurlijk de Philips Viva HR2203/80! Dit product hebben we net al geïntroduceerd, maar dit is de beste soepmaker van 2023.

Je kunt eenvoudig allerlei soorten soepen maken door de 5 voorprogramma's die op het apparaat staan. Hierdoor kan je makkelijk dunne of dikke soep maken, maar je kunt zelfs smoothies maken.

Het maken van je eigen soep zal in het begin wennen zijn want hoe maak je een soep? Om je daarbij te helpen is er een receptenboek met 30 heerlijke gerechten. Hierdoor kan je nieuwe soepen proberen.

De soepmaker heeft een vermogen 1000 watt. Hierdoor is de soep heel snel klaar en heb je binnen 18 minuten je soep op tafel staan.

Voordelen Philips Viva HR2203/80

 • 5 voorkeuzeprogramma's
 • Komt met een receptenboek
 • Binnen 18 minuten staat de soep op tafel
 • Deksel van roestvrij staal

Nadelen Philips Viva HR2203/80

 • Geen turbostand

2. Domo DO498BL

Domo DO498BL

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een soepmaker die beschikt over een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan ben je met de Domo DO498BL aan het goede adres.

In deze soepmaker past gemakkelijk 1,6 liter. Dat is natuurlijk wel fijn als je in en huishouden woont van 4 personen die allemaal een volle bak soep willen. 

De Domo DO498BL beschikt over drie programma's die allemaal verschillende gerechten kunnen bereiden. De programma's zijn:

 • Smooth
 • Chuncky
 • Blend

Daarnaast is de soepmaker heel eenvoudig te bedienen. Je hoeft op een knop te drukken en hij doet alles automatisch. Na 20 minuten kan je gaan genieten van je soep.

Voordelen Domo DO498BL

 • Inhoud van 1,6 liter
 • Beschikt over 3 programma's
 • Eenvoudig te bedienen
 • Maakt soep binnen 20 minuten

Nadelen Domo DO498BL

 • Geen turbo stand

3. Life Specialties Soepmaker

Life Specialties Soepmaker

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Met de Life Specialties Soepmaker haal jij niet alleen soepmaker in huis. Deze soepmaker is een multifunctioneel apparaat voor in je keuken.

Je kunt niet alleen soep met dit apparaat, hij kan sausje tot milk shakes maken. Hierdoor kan je veel variëren met wat je gaat eten. 

Met een inhoud van 1,75 liter kan je natuurlijk veel soep maken. Dit is uiteraard handig als je veel mensen over de vloer hebt of je wilt het bewaren voor een later moment.

Deze soepmaker heeft een zelfreinigingsfunctie. Na het koken en eten heb je meestal geen zin meer om alles schoon te maken. Door de zelfreinigingsfunctie maakt hij zichzelf al een beetje schoon.

Voordelen Life Specialties Soepmaker

 • Geschikt voor warme en koude gerechten
 • Multifunctioneel
 • Grote inhoud
 • Heeft een zelfreinigingsfunctie 

Nadelen Life Specialties Soepmaker

 • Redelijk groot

4. Ninja Foodi Soepmaker

Ninja Foodi Soepmaker

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats staat de Ninja Foodi Soepmaker. Deze soepmaker valt in het duurdere prijssegment. Hierdoor zal hij niet voor iedereen aantrekkelijk zijn.

Je hebt met dit apparaat niet alleen een soepmaker, maar ook een blender waardoor je niet alleen veroordeeld bent tot soep eten. Je kunt warme en koude gerechten ermee bereiden.

De soepmaker doet bijna alles automatisch. Je hoeft alleen na te denken over welke ingrediënten je in je soep wilt hebben. Het apparaat kiest de juiste temperatuur en de manier van mixen. Hierdoor kan jij lekker relaxen terwijl het eten gemaakt wordt.

Als de soep eenmaal klaar is, wordt hij warm gehouden door de warmte behoud functie. Hierdoor eet je niet opeens koude soep.

Voordelen Ninja Foodi Soepmaker

 • 2 in 1 apparaat
 • Beschikt over een warmhoudfunctie
 • Heeft 10 Auto-iQ programma's

Nadelen Ninja Foodi Soepmaker

 • Duurste van de lijst

5. Morphy Richards Soepmaker

Morphy Richards Soepmaker

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek is weggelegd voor de Morphy Richards Soepmaker! Als je op zoek bent naar een soepmaker, maar hebt niet zoveel geld ervoor over dan is dit een uitstekend product.

Deze soepmaker is een perfect keukenapparaat als je in een klein huishouden woont van 2 personen die allebei van soep houden. Doordat er 1 liter in past kan je beide een grote schaal met soep eten.

Je kunt eenvoudig je soep maken doordat de soepmaker eenvoudig te besturen is met het LED display. Hierdoor kun je eenvoudig van programma verwisselen. 

Voordelen Morphy Richards Soepmaker

 • Goedkoopste van deze lijst
 • Beschikt over een antiaanbaklaag
 • Makkelijk te gebruiken

Nadelen Morphy Richards Soepmaker

 • Inhoud van maar 1 liter

Hoeveel soorten soepmakers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soepmakers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de soepmakers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste soepmaker is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>