fbpx

Publicatie datum: 12 oktober, 2023

Door: Thea

Best Geteste Retro Koelkast

PRIMO PR109RKR

PRIMO PR109RKR

De PRIMO PR109RKR zorgt ervoor dat jouw keuken er prachtig uit gaat zien! Dat komt door het mooie design. Hiernaast heeft het een inhoud van maar liefst 93 liter. Er is dus voldoende plek voor de dagelijkse boodschappen. De koelkast beschikt over 2 glazen verdeel planken. Op deze manier kun je alles gemakkelijk ordenen. Het vrijstaande model kan je overal in de keuken plaatsen. Vind je rood niet mooi? Dan ka je ook nog uit 3 andere kleuren kiezen!

Eens in de zoveel tijd moet je weer een koelkast kopen. Het is een lange termijn aankoop en daarom is het belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen. Zo is het een echte toevoeging aan de keuken.

Wij van Top-X proberen je te helpen bij het zoekproces. Een goede retro koelkast is ook een zeer goede optie. Daar gaan wij dit artikel op focussen. We geven namelijk antwoord op deze vraag: wat is de beste retro koelkast?

Er zijn meerdere producten grondig getest. De 5 beste retro koelkasten zijn in onze lijst verwerkt. Ze zijn getest aan de hand van verschillende criteria: gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs / kwaliteit.

Ben jij dus benieuwd naar de uitslag van onze test? Verspil dan geen tijd en bekijk gauw de beste retro koelkasten van 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten Vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Retro Koelkasten

PRIMO PR109RKR

Beste Koop Retro Koelkast
1. PRIMO PR109RKR

MOA Retro Koelkast Tafelmodel - 115 Liter - Zijdeglans zwart - RF130B

Beste Retro Koelkast Zwart
2. MOA Retro Koelkast Tafelmodel

PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast - Minibar - 47L - F - Zwart

Beste Retro Koelkast Klein
3. PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast

Severin 8932 - Koelvriescombinatie vrijstaand - retro koelkast - zwart

Beste Retro Koelkast Groot
4. Severin 8932 - Koelvriescombinatie vrijstaand

Amica Retro - Koel-vriescombinatie AR7252N - Zwart - 166.5 cm Hoog

Beste Retro Koelkast Zuinig
5. Amica Retro - Koel-vriescombinatie AR7252N


Top 10 Beste Retro Koelkasten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste retro koelkasten! Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de retro koelkast test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een retro koelkast?

Een retro koelkast kopen klinkt misschien heel gemakkelijk maar het is toch moeilijker dan je denkt. Zo zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Daarom hebben we ook dit artikel geschreven, om je op weg te helpen.

Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Dit moet je zeker meenemen om een miskoop te voorkomen. Want waar moet je nou precies op letten bij een aankoop? Of wat is de beste retro koelkast volgens de consumentenbond? Je ontdekt het hier!

Grootte en capaciteit

Één van de belangrijkste punten waar je goed op moet letten is de grootte en de capaciteit van de koelkast. Het is daarom eerst handig om te bedenken waar je het in de keuken gaat plaatsen.

Zo kan je de afmetingen alvast op orde hebben. Daarnaast is het slim om te kijken naar de gezinsgrootte. Hiermee kan je bepalen hoeveel inhoud je ongeveer nodig hebt. Als je dit weet, ben je goed voorbereidt om op zoek te gaan!

Energie

Bekijk daarna de energie-efficiënte van de retro koelkast. Ze kunnen namelijk minder zuinig zijn dan moderne koelkast. Daarom is het belangrijk om van tevoren kijken naar de energielabel.

Dit geeft logischerwijs aan, hoeveel energie het product verbruikt. Als je dit weet, kan je ook de lange termijn kosten in kaart brengen. Je wilt natuurlijk niet dat je te veel gaat betalen.

De onderhoud en schoonmaak

Het is ook belangrijk om de koelkast goed te onderhouden en schoon te maken. De meeste retro koelkasten hebben gladde oppervlakken. Hierdoor zijn de dus gemakkelijk schoon te maken.

Andere koelkasten hebben weer complexere ontwerpen. Daar kan je de lades weer moeilijk uithalen. Hierdoor kan je overal lastig bij. Neem dit van tevoren mee voordat je een aankoop doet!

Extra functies

Het is natuurlijk leuk als de koelkast nog extra functies heeft. Denk aan voorzieningen als een ijs of waterdispenser. Daarnaast kan je ook nog de temperatuur specifiek kunnen regelen of zijn er verstelbare planken. 

Dit zijn allemaal functies die je leuk kan vinden. Het is handig om dit alvast door te nemen. Op deze manier kan je gerichter op zoek gaan en kan je verspil je minder tijd.


Wat is de beste retro koelkast van 2023?

We zijn eindelijk aangekomen bij de belangrijkste sectie van dit artikel! Hierin geven we antwoord op de vragen: welke retro koelkast is het beste en welke retro koelkast past het beste bij mij? Aan de hand van verschillende criteria, zijn meerdere producten getest.

Uiteindelijk hebben we de 5 beste producten in onze lijst verwerkt. Ze hebben een eindbeoordeling gekregen. Zo weet jij precies wat wij ervan vinden. Ook hebben ze een eigen categorie gekregen.

Voor iedereen zit er dus wel een geschikte retro koelkast tussen! Ben jij benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder om de beste retro koelkasten van 2023 te ontdekken.

1. PRIMO PR109RKR

PRIMO PR109RKR

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

We hebben de PRIMO PR109RKR net al geïntroduceerd. Het is namelijk de beste retro koelkast van 2023. Hiermee haal je dus de beste koop in huis.

De PRIMO PR109RKR heeft een ruime inhoud van maar liefst 93 liter. Er is dus voldoende ruimte om je boodschappen in op te bergen. Denk aan grote flessen of al het eten dat je erin kan plaatsen. Het heeft dan ook compacte afmetingen.

Het beschikt over 2 glazen planken, 1 groentelade en 3 deurrekjes. Met al deze functionaliteiten kan je de boodschappen ook goed ordenen. In deze retro koelkast zit ook nog vriesvak. De temperatuur kan daar tot -3. Ideaal dus voor ovenpizza's en ijs. 

Je kan ook voor 3 andere kleuren kiezen. Het kan zijn dat rood niet je voorkeur is. Dan zijn ze andere opties ook uitstekend. Deze koelkast heeft dus eigenlijk alles wat je nodig hebt en het is uiterst geschikt voor een groot gezin.

Voordelen PRIMO PR109RKR

 • Inhoud van 93 liter
 • Wordt geleverd met 2 glazen verdeel planken
 • Heeft een klassieke retrolook
 • Verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren

Nadelen PRIMO PR109RKR

 • Minder geschikt voor een kleine keuken

2. MOA Retro Koelkast Tafelmodel

MOA Retro Koelkast Tafelmodel - 115 Liter - Zijdeglans zwart - RF130B

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plek hebben we dan de MOA Retro Koelkast Tafelmodel! Met de prachtige zwarte kleur is dit een toevoeging aan je keuken. Hier ga je veel plezier mee beleven.

De MOA Retro Koelkast Tafelmodel ziet er klein uit maar er kan toch heel veel in. Zo heeft het een inhoud van 115 liter. Dat is groter dan de meeste producten. Je hebt dus genoeg plek voor al je etenswaren. Denk aan dranken, groenten en fruit. 

Deze retro koelkast is gemakkelijk te openen door de hendel die erop zit. Met dit mooie design krijgt je keuken een eigen karakter. Ook hier heb je nog keuze uit 3 andere kleuren, o.a. wit en rood.

Je kan dus zelf kiezen welke koelkast het beste bij je keuken past. Deze koelkast maakt weinig geluid. Er wordt een flessenhouder bijgeleverd. Voor wijnliefhebbers is dat een echte toevoeging! Zo is je wijn altijd op de juiste temperatuur.

Voordelen MOA Retro Koelkast Tafelmodel

 • Beschikt over meerdere handige vakken
 • Heeft een lampje en een handvat
 • Dit product heeft een super cool functie
 • Maakt weinig geluid

Nadelen MOA Retro Koelkast Tafelmodel

 • Het interieur is niet aanpasbaar

3. PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast

PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast - Minibar - 47L - F - Zwart

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een kleine retro koelkast? Dan ben je bij de PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast aan het juiste adres! Je kan het product op elke plek plaatsen.

Het merk PRIMO ben je al is eerder tegengekomen in deze lijst. Dat komt omdat ze uitstekende producten maken. De PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast valt hier dus ook zeker onder! 

Met een inhoud van 47 liter is het voornamelijk geschikt voor kleine boodschappen. Er zijn wel meerdere vakken waarin je alles kan plaatsen. Verder is het nog een energiezuinige optie. Op lange termijn ga je hier ook nog minder betalen.

Het is een uitstekende optie voor een klein gezin. Hierdoor betaal je nooit te veel. Dit product heeft ook de laagste prijs van lijst. Hiermee is het de beste retro koelkast aanbieding die je momenteel kan hebben. Wie wilt dat nou niet?

Voordelen PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast

 • Is zuinig in gebruik
 • Heeft meerdere vakken waardoor je de boodschappen goed kan verdelen
 • Ook beschikbaar in 3 andere kleuren
 • Bekend en betrouwbaar merk

Nadelen PRIMO PR110RKB Retro Mini Koelkast

 • Niet geschikt voor grote gezinnen

4. Severin 8932 - Koelvriescombinatie vrijstaand

Severin 8932 - Koelvriescombinatie vrijstaand - retro koelkast - zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het kan ook zijn dat je juist weer op zoek bent naar een grote retro koelkast! Dan is de Severin 8932 - Koelvriescombinatie vrijstaand weer echt wat voor jou.

Dit is een mooie vrijstaande retro koelkast die een mooie plek in de keuken verdiend. Het beschikt namelijk over een LED binnenverlichting. Dit zorgt ervoor dat alle fronten van de koelkast verlicht worden.

Verder beschikt het nog over een speciale 'soft-close technologie'. Dit zorgt ervoor dat de deur zachtjes dichtgaat. Zo kan je in de avond nog altijd een heerlijke snack pakken zonder mensen wakker te maken!

Valt de stroom uit? Dan is er een bewaartijd van 12 uur. Alle etenswaren raken dus niet snel bedorven. In de tussentijd kan je een ander plan bedenken. Dat is toch handig! Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 44 liter.

Voordelen Severin 8932 - Koelvriescombinatie vrijstaand

 • Heeft een flexibele deurinrichting
 • Inclusief LED binnenverlichting
 • Beschikt over een vriesgedeelte

Nadelen Severin 8932 - Koelvriescombinatie vrijstaand

 • Niet de zuinigste retro koelkast

5. Amica Retro - Koel-vriescombinatie AR7252N

Amica Retro - Koel-vriescombinatie AR7252N - Zwart - 166.5 cm Hoog

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We zijn alweer aangekomen bij de laatste plek van onze lijst. Dat is namelijk de Amica Retro - Koel-vriescombinatie AR7252N! Dit is een zuinige retro koelkast.

Op de foto kan je al goed de binnenkant van de koelkast zien. Er zijn meerdere vakken waar je alle etenswaren en dranken in kan doen. Met een hoogte van 166.5 is dit een redelijk grote koelkast. Het is daardoor ook geschikt voor grote gezinnen.

De inhoud is gemaakt van veiligheidsglas. Dit zorgt ervoor dat de leggers resistent zijn. Zo kan er niets naar beneden lekken en heb je voor een lange tijd een uitstekende retro koelkast. Verder beschikt het nog over deurvakken.

Hierin kan je voornamelijk drank plaatsen. Maar je kan het ook voor andere doeleindes gebruiken. Denk aan groenten of andere etenswaren. Kortom, met deze retro koelkast heb je dus alles wat je nodig hebt!

Voordelen Amica Retro - Koel-vriescombinatie AR7252N

 • Is gemaakt van veiligheidsglas
 • In de deur zitten ook vakken
 • Verkrijgbaar in 9 andere kleuren

Nadelen Amica Retro - Koel-vriescombinatie AR7252N

 • De handgreep is niet ideaal voor iedereen

Hoeveel retro koelkasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 retro koelkasten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de retro koelkasten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste retro koelkasten zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>