• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Pelletkachel [Test 2021]

Laatste update: Mei 2021

Door: Gerard

Best Geteste Pelletkachel

Carinci - Kleine Pelletkachel Air 60

5/5

Deze compacte en strakke pelletkachel heeft een grote ruit, waardoor het meteen gezellig en knus wordt in bijvoorbeeld je huiskamer. Je kunt uren kijken naar de grillige vlammen. De pelletkachel verwarmt ruimtes tot 62 vierkante meter. De kachel is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit en zwart. Het is mogelijk om een programma per dag of per week in te stellen, zodat je ’s morgens wakker wordt in een lekker warm huis. Deze pelletkachel heeft een uitstekend rendement van 93,34 procent en dat maakt het de beste pelletkachel in deze prijsklasse.

Pelletkachels zijn nog niet zo bekend in Nederland. De Consumentenbond heeft ze bijvoorbeeld nog niet getest. Maar nu de overheid het aardgasverbruik terug wil dringen, gaan we massaal op zoek naar andere manieren om ons huis te verwarmen. Een van de opties is een pelletkachel, eigenlijk een moderne versie van de houtkachel.

Door middel van het verbranden van pellets, samengeperste houtkorrels, wordt je huis verwarmd. Rook en fijnstof worden afgevoerd door een afvoerpijp of schoorsteen. In principe verwarmt de kachel één ruimte in je huis, maar er zijn ook pelletkachels die je op de centrale verwarming aan kunt sluiten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een pelletkachel?

Het belangrijkste om op te letten bij het kopen van een pelletkachel is het vermogen. Hoe groot is de ruimte die je wilt verwarmen? Verder zoek je natuurlijk een kachel die bij jouw interieurstijl past. De beste merken hebben pelletkachels in allerlei vormen en maten. Andere zaken om op te letten zijn garantie, de hoeveelheid geluid die de pelletkachel produceert, het brandpatroon en het onderhoud. Wij bekeken voor jou vijf veel verkochte modellen om uit te zoeken wat de beste pelletkachel van 2021 is.


Product


1. Carinci - Kleine Pelletkachel
Best getest overall

4.5/5

2. Pelletkachel Julia Next Zwart

4/5

3. Pellletkachel PS-50 Zwart

4/5

4. Qlima Pelletkachel FIORINA

4/5

5. Titan p9 9kw hetelucht pelletkachel

4/5

Top 10 Pelletkachels

Wil je direct weten hoe de top 10 tablets eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 tablets van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10  wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Carinci - Kleine Pelletkachel Air 60 kleur zwart

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Duurzaamheid 90%

Deze compacte en strakke pelletkachel heeft een grote ruit, waardoor het meteen gezellig en knus wordt in bijvoorbeeld je huiskamer. Je kunt uren kijken naar de grillige vlammen.

De pelletkachel verwarmt ruimtes tot 62 vierkante meter. De kachel is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit en zwart. Het is mogelijk om een programma per dag of per week in te stellen, zodat je ’s morgens wakker wordt in een lekker warm huis. Deze pelletkachel heeft een uitstekend rendement van 93,34 procent en dat maakt het de beste pelletkachel in deze prijsklasse.

Klik hier om dit product te bekijken op Bol.com

Voordelen Carinci – Kleine Pelletkachel Air 60 kleur zwart

 • Je krijgt veel vermogen voor een goede prijs

Nadelen Carinci – Kleine Pelletkachel Air 60 kleur zwart

 • Het kleine display kan wat moeilijk leesbaar zijn

2. Pelletkachel Julia Next Zwart

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Duurzaamheid 90%

Geniet van heerlijke rijst-, pasta- en stoofgerechten met deze Tristar RK-6126 rijstkoker! Eens je hem geprobeerd hebt, zal je nooit meer zonder kunnen.

Deze rijstkoker heeft een inhoud van een liter en is daarom voornamelijk geschikt voor kleine tot middelgrote gezinnen. Dankzij de uitneembare binnenpan kan je het toestel makkelijk schoonmaken. Op die manier bespaar je heel wat tijd uit!

Deze handige rijstkoker is voorzien van een warmhoudfunctie en gaat automatisch uit. Dat maakt het jou makkelijker, want op die manier heb je er geen omkijken naar. Een groot voordeel! Als je je gerechten wel in de gaten zou willen, dan kan dit ook dankzij het doorzichtige deksel.

Bij deze rijstkoker krijg je een maatbeker en spatel om het doseren nog makkelijker te maken. Een leuk extraatje!

Klik hier om dit product te bekijken op Bol.com

Voordelen Pelletkachel Julia Next Zwart

 • Dankzij de continu draaiende pelletmotor is deze kachel erg stil

Nadelen Pelletkachel Julia Next Zwart

 • De strakke vormgeving past minder in een landelijke inrichting

3. Pellletkachel PS-50 Zwart

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Duurzaamheid 78%

Deze wat hogere (92 centimeter), matzwarte pelletkachel van het merk Norrlands Power is geschikt voor het verwarmen van ruimtes van veertig tot honderd vierkante meter.

Dankzij de afstandsbediening kun je vanuit je luie stoel de kachel aanzetten. Ook is de pelletkachel eenvoudig te bedienen met het display aan de bovenzijde. Om van het maximale rendement van negentig procent te kunnen profiteren, moet je wel kwalitatief goede houtpellets aanschaffen, die wat duurder kunnen zijn.

Klik hier om dit product te bekijken op Bol.com

Voordelen Pellletkachel PS-50 Zwart

 • Deze pelletkachel is geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes

Nadelen Pellletkachel PS-50 Zwart

 • Je krijgt minder rendement voor een hogere prijs en daarom is dit niet de best geteste pelletkachel

4. Qlima Pelletkachel FIORINA 90S Line Grey

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 77%

Dit is de duurste kachel uit onze test, maar is het ook de beste koop pelletkachel? Als je op zoek bent naar een kachel die grote ruimtes kan verwarmen wel.

Deze pelletkachel van Qlima maakt ruimtes tot 240 kubieke meter heerlijk warm. Het maximale rendement is bijna 93 procent. De bediening is eenvoudig: je stelt de door jou gewenste temperatuur in en de kachel regelt de rest. Je kunt ook een dag- of weekprogramma instellen. Dankzij de moderne grijze coating is deze pelletkachel in vrijwel ieder interieur een ware blikvanger.

Klik hier om dit product te bekijken op Bol.com

Voordelen Qlima Pelletkachel FIORINA 90S Line Grey

 •  Deze kachel is ook geschikt om vrij grote of hoge ruimtes te verwarmen

Nadelen Qlima Pelletkachel FIORINA 90S Line Grey

 • De prijs is aan de hoge kant voor deze productgroep

5. Titan p9 9kw hetelucht pelletkachel

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 74%

Dit is een kachel waar je na het eenmalig instellen bijna geen omkijken meer naar hebt. Je kunt voor een hele week van uur tot uur programmeren hoe warm je het in huis wilt hebben. Mocht je het toch even koud hebben, dan pas je de temperatuur eenvoudig aan met de afstandsbediening.

Deze pelletkachel beschikt ook over een ECO-modus en allerlei beveiligingsmechanismen, zoals een veiligheidsschakelaar en een oververhittingsthermostaat. Mocht zich een probleem voordoen met de kachel, dan schakelt deze automatisch uit. Dat is wel zo’n veilig idee. Het rendement van de Titan p9 is 86,2 procent en je kunt er ruimtes van 60 tot 220 kubieke meter mee verwarmen.

Klik hier om dit product te bekijken op Bol.com

Voordelen Titan p9 9kw hetelucht pelletkachel

 • Deze pelletkachel heeft veel instellingsmogelijkheden

Nadelen Titan p9 9kw hetelucht pelletkachel

 • Het relatief grote formaat van de kachel maakt hem minder geschikt voor kleinere ruimtes

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>