fbpx

Publicatie datum: 31 maart, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Pelletkachel

Beste pelletkachel

Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux

Op zoek naar de best geteste pelletkachel? De Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux is een luchtdichte pellet kachel met een extra platte uitvoering en een strak design. Dit model is ook te verkrijgen met afstandsbediening, wifi optie, concentrische rookgasafvoer kit en stofzuigers. 

Naast deze opties beschikt de pellet kachel ook over een ventilatie aan de voorzijde en speciaal hoge temperatuur keramisch glas. Ook is hij uitgerust met een brand beveiligingssensor met oververhittingsbeveiliging. Benieuwd naar de beste prijs van dit product? Klik op de onderstaande knop!

Pelletkachels zijn nog niet zo bekend in Nederland. De Consumentenbond heeft ze bijvoorbeeld nog niet getest. Maar nu de overheid het aardgasverbruik terug wil dringen, gaan we massaal op zoek naar andere manieren om ons huis te verwarmen. Een van de opties is een pelletkachel, eigenlijk een moderne versie van de houtkachel.

Door middel van het verbranden van pellets, samengeperste houtkorrels, wordt je huis verwarmd. Rook en fijnstof worden afgevoerd door een afvoerpijp of schoorsteen. In principe verwarmt de kachel één ruimte in je huis, maar er zijn ook pelletkachels die je op de centrale verwarming aan kunt sluiten.

Benieuwd naar welke pelletkachels er allemaal zijn? Je ontdekt het in dit artikel. Lees gauw verder om er achter te komen wat de beste pelletkachels zijn van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pelletkachels

Beste pelletkachel

Beste koop pelletkachel
1.  Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux

beste pellet kachel

Beste prijs-/kwaliteit pelletkachel
2. Cora 9 Kw - Bordeaux

beste pelletkachel

Beste luxe pelletkachel
3. LA NORDICA EXTRAFLAME DAHIANA PLUS PELLETKACHEL

beste pelletkachel

Beste pelletkachel met wifi
4. Marina 6Kw pelletkachel - Zwart

beste pelletkachel

Beste budget pelletkachel
5. Marina 10Kw pelletkachel - Zwart

Top 10 beste Pelletkachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste pelletkachels!


Vergelijk Gratis Pelletkachels!

Overweeg jij een Pelletkachel aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

Waar op letten bij het kopen van een pelletkachel?

Waar moet je op letten bij het kopen van een pelletkachel? Het is belangrijk om voor dat je een kachel aanschaft, eerst goed te kijken naar wat jij zoekt in een pelletkachel. Zo zijn er pelletkachels in verschillende vormen en maten. Ook zijn ze er met verschillende functies.

Om er achter te komen welke pelletkachel het beste bij jou past hebben wij een beste pelletkachel test gehouden. Hierbij hebben wij naar verschillende criteria gekeken om zo alleen de beste pelletkachels uit te kiezen. Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 beste pelletkachels gemaakt.

Bij het uitvoeren van onze test hebben wij dezelfde criteria getest als de consumentenbond. Zo weet jij dat je geen miskoop doet. Bekijk hieronder welke criteria wij getest hebben en waar jij dus op moet letten bij het aanschaffen van een pelletkachel.

Formaat

Het formaat van de pelletkachel is erg belangrijk. Ze zijn er namelijk in allerlei vormen en formaten. Het is daarom goed om eerst na te gaan naar wat voor soort pelletkachel je op zoek bent. Zo zijn ze er in rechthoekige, ronde en vierkante vorm. Daarnaast verschillen de formaten per pelletkachel ook flink. Ga daarom van te voren goed na of de gekozen pelletkachel ook daadwerkelijk in jouw huis past.

Vermogen

Daarnaast zijn de pelletkachels te verkrijgen met verschillende vermogens. Zo heeft de ene pelletkachel een vermogen van 6Kw terwijl andere soms wel 10Kw vermogen hebben. Kijk daarom eerst goed welk vermogen jij nodig heb in jouw huis.

Heb jij een groot oppervlak te verwarmen? Dan is het verstandig om een hoger vermogen pelletkachel aan te schaffen.

Extra functionaliteiten

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de extra functies die de pelletkachels bezitten. Zo zijn er standaarduitvoering kachels met alleen een display. Ook zijn er kachels met een afstandsbediening of een handige app waarin jij de pelletkachel kan bedienen.

Denk daarom goed na over welke functies jij nodig hebt bij je pelletkachel. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!


Vergelijk Gratis Pelletkachels!

Overweeg jij een Pelletkachel aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

Wat is de beste pelletkachel van 2023? 

Vaak kregen wij de vraag: Wat is de beste pelletkachel van 2023? Om die vraag te beantwoorden hebben wij aan de hand van de door ons uitgevoerde pelletkachel test, een top 5 beste pelletkachels opgesteld. Hierbij hebben wij de kachels op verschillende criteria getest. Ook hebben wij hierbij gekeken naar reviews van andere consumtenten.

Ook kregen wij de vraag: Welke pelletkachel past het beste bij mij? Om die reden hebben wij verschillende prijsklassen en categorieën aangehouden bij het maken van onze top 5. Zo ziet er voor iedereen een geschikte pelletkachel tussen. Benieuwd naar de 5 kachels die het gemaakt hebben naar onze top 5 beste pelletkachels? Lees gauw verder!

1. Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux

Beste pelletkachel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de pelletkachel die het beste uit de test is gekomen? De Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux is de overduidelijke winnaar van onze beste pelletkachel test. Niet alleen beschikt deze kachel over een fraai design, ook heeft deze kachel een vermogen van 10Kw waardoor jij binnen no time de gehele kamer verwarmt hebt.

Deze luxe kachel beschikt over verschillende functies zoals een oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling bij het openen van de glasdeur. De inhoudt van de tank bedraagt 25kg. Via het bedieningspaneel of de afstandsbediening kan de kachel in verschillende programma's gezet worden. Ook is het mogelijk om de kachel op afstand te bedienen door de ingebouwde wifi functie.

Benieuwd naar de beste prijs van dit product? Klik dan hier.

Voordelen Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux

 • Fraai design
 • Veel vermogen waardoor jouw kamer in no time warm is
 • Handige extra functies

Nadelen Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux

 • Geen

2. Cora 9 Kw - Bordeaux

beste pellet kachel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de beste ronde kachel? De Cora 9 Kw - Bordeaux is een wat kleinere kachel met een rond formaat. Het deisgn van deze kachel oogt erg fraai waardoor hij prima in elk interieur past. De kachel heeft een vermogen van 9 Kw waardoor hij jouw kamer in een rap tempo op temperatuur zal brengen. 

Ook deze kachel kan aangevuld worden met extra accessoires zoals afstandsbediening, wifi optie en stofzuigers. De kachel heeft een ventilatie aan de voorzijde en is voorzien van hoge temperatuur weerstaand keramisch glas. Daarnaast heeft deze kachel 2 functies waardoor je hem in modulatie en stand-by modus kan instellen.

De kachel is door middel van het ingebouwde WIFI systeem van een afstand te bedienen waardoor jij hem vanaf elke plek aan kan zetten. Dit is lekker als jij bijvoorbeeld naar huis rijdt van werk en thuis wilt komen in een heerlijk verwarmd huis.

Voordelen Cora 9 Kw - Bordeaux

 • Mooi design
 • Mogelijkheid tot aanschaffen van extra accessoires
 • Ventilatie aan de voorzijde
 • Ingebouwd WIFI systeem

Nadelen Cora 9 Kw - Bordeaux

 • Tankinhoud is slechts 13 kg

3. LA NORDICA EXTRAFLAME DAHIANA PLUS PELLETKACHEL

beste pelletkachel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste luxe pelletkachel? De LA NORDICA EXTRAFLAME DAHIANA PLUS PELLETKACHEL is een luxere pelletkachel met elke functie die jij nodig hebt. Zo beschikt deze kachel over een ingebouwde wifi functie zodat jij de kachel vanaf elke plek kunt instellen. Ook heeft deze kachel een verwarmingsvermogen van 10 Kw en een verwarmingscapaciteit van 287 m3.

De kachel heeft een inhoudt van 30 kg waardoor hij nooit snel leeg is. Ook heeft de kachel in ingebouwde thermostaat voor de omgevingstemperatuur. Het is mogelijk om voor deze kachel een weekprogramma in te stellen zodat hij zich elke dag instelt naar jou wensen. De kachel heeft ook een energielabel van A+.

Al om al is dit dus de perfecte kachel voor elk huis, er hangt echter wel een prijskaartje aan. Bekijk de beste prijs hier!

Voordelen LA NORDICA EXTRAFLAME DAHIANA PLUS PELLETKACHEL

 • Hoog verwarmingsvermogen
 • Wifi beheer op afstand
 • Mogelijkheid tot instellen weekprogramma

Nadelen LA NORDICA EXTRAFLAME DAHIANA PLUS PELLETKACHEL

 • Prijs hoger dan andere producten

4.  Marina 6Kw pelletkachel - Zwart

beste pelletkachel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een wat kleinere maar toch effectieve pelletkachel? De Marina 6Kw pelletkachel - Zwart is een wat kleinere kachel met toch genoeg vermogen om jouw kamer lekker op te warmen. Met een verwarmingsvermogen van 6 Kw is hij wat minder sterk dan de andere kachels. Toch is dit de ideale kachel als het gaat om het opwarmen van jouw woonkamer.

De kachel beschikt over 2 functies, de stand-by modus en de modulatiemodus. Ook wordt beschikt de kachel over frontventilatie, een bedieningspaneel en speciaal keramisch glas om de hoge temperaturen te weerstaan. De kachel beschikt over een tank van maximaal 25kg aan capaciteit.

Optioneel is het ook om een afstandsbediening of wifi-systeem in te stellen om de kachel op afstand te kunnen besturen. Benieuwd naar de beste prijs van dit product? Klik hier!

Voordelen Marina 6Kw pelletkachel - Zwart

 • Capaciteit van 25 kg
 • Veel extra functies mogelijk
 • Geschikt voor elke kamer
 • Fraai design

Nadelen Marina 6Kw pelletkachel - Zwart

 • Minder verwarmingsvermogen dan de andere kachels

5. Marina 10Kw pelletkachel - Zwart

beste pelletkachel

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar de beste pelletkachel met een lager prijskaartje? De Marina 10Kw pelletkachel - Zwart is een pelletkachel die beschikt over de meeste functies en toch vrij goedkoop is. Zo heeft deze kachel een verwarmingsvermogen van 10 Kw en een capaciteit van 25 kg. Ook is het mogelijk om de kachel in 2 verschillende modus te zetten.

Het is mogelijk om extra opties toe te voegen aan deze kachel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de kachel via een afstandsbediening te besturen of door het ingebouwde wifi systeem via jouw telefoon of pc. De kachel is Eco Design 2023 gecertificeerd. 

Voordelen Marina 10Kw pelletkachel - Zwart

 • Goed verwarmingsvermogen
 • Grootte capaciteit
 • Lage prijs
 • Makkelijk in te stellen

Nadelen Marina 10Kw pelletkachel - Zwart

 • Kwaliteit is iets minder

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel pelletkachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten pelletkachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pelletkachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pelletkachels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>