fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Sam

Best Geteste Bijverwarming

AirKing Elektrische Kachel

AirKing Elektrische Kachel

Ben jij op zoek naar de beste bijverwarming van 2023? Zoek dan niet verder! Wij van Top-X hebben namelijk het antwoord voor je! Na tientallen bijverwarmingen met elkaar vergeleken te hebben, weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. Uit onze test is gebleken dat de AirKing Elektrische Kachel de beste optie van dit moment is.

De AirKing Elektrische Kachel beschikt namelijk over 2 standen en kan door middel van het touchscreen scherm gemakkelijk gereguleerd worden. Verder heeft hij een handige kantelbeveiliging en vermogen van wel 1800 watt. Hiermee heb jij de ruimte binnen no-time op de gewenste temperatuur.

Meer weten over deze beste bijverwarming? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Met de hoge stroomprijzen is het niet aangeraden de verwarming te vaak aan te zetten. Het constant verwarmen van jouw huis kan namelijk voor torenhoge kosten zorgen. Het is daarom voordeliger om alleen de ruimte waarin jij je bevindt op te warmen. Hierdoor worden overige delen van het huis niet onnodig verwarmt en bespaar je dus onnodige kosten.

Een bijverwarming is daarvoor een ideale oplossing. Met een bijverwarming kun jij namelijk iedere kamer gemakkelijk opwarmen. Z'n bijverwarming kun je namelijk gemakkelijk van kamer verplaatsen. Ben jij de hele dag aan het studeren of werken in de werk- of slaapkamer? Dan kun je deze bijverwarming hier neer zetten om alleen deze kamer te verwarmen.

Bijverwarmingen zijn daarom razend populair, maar welke bijverwarming is het beste? Wij van Top-X hebben hier onderzoek naar gedaan. In dit artikel ontdek je de resultaten uit onze beste bijverwarming test. Ook hebben wij de belangrijkste criteria waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een bijverwarming voor je op een rijtje gezet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Bijverwarmingen

AirKing Elektrische Kachel

Beste koop bijverwarming
1. AirKing Elektrische Kachel

Adler Ventilatorkachel

Beste bijverwarming woonkamer
2. Adler Ventilatorkachel

Tristar KA-5911 Elektrische Kachel

Beste bijverwarming slaapkamer
3. Tristar KA-5911 Elektrische Kachel

ICQN Infrarood Kachel

Beste bijverwarming werkkamer
4. ICQN Infrarood Kachel

JPBT Elektrische Convector Kachel

Beste bijverwarming badkamer
5. JPBT Elektrische Convector Kachel


Top 10 Beste Bijverwarmingen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste bijverwarmingen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een bijverwarming?

Wil je een bijverwarming kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Maak je dan geen zorgen want wij helpen jou bij het maken van de beste keuze. Hieronder hebben wij namelijk de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van een goede bijverwarming voor je op een rijtje gezet.

Wanneer je goed let op deze aandachtspunten verklein je namelijk de kans op een miskoop. Niet alle bijverwarmingen zijn namelijk hetzelfde en beschikken over dezelfde kwaliteit. Neem dus even de tijd om deze criteria goed door te lezen. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste bijverwarming volgens de consumentenbond test.

Vermogen

Ten eerste is het belangrijk dat je goed let op het vermogen van een bijverwarming. De bijverwarming moet namelijk over een groot genoeg vermogen beschikken om de ruimte waarin hij komt te staan daadwerkelijk te kunnen opwarmen. Het vermogen van een bijverwarming vind je altijd in de titel of product omschrijving.

Vaak beschikken bijverwarmingen over verschillende warmtestanden waardoor je gemakkelijk het vermogen kunt instellen om de juiste temperatuur te creëren. Ook staat in de product omschrijving vaak aangegeven voor welke ruimte de bijverwarming geschikt is.

Soort bijverwarming

Naast het letten op het vermogen van een bijverwarming kun je ook kiezen uit verschillende soorten bijverwarmingen. Zo zijn er convectorkachels, keramische kachels, infra rood kachels etc. die kunnen dienen als bijverwarming. Iedere soort verwarming heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Het voordeel van een keramische kachel is bijvoorbeeld dat hij de ruimte heel geleidelijk opwarmt. Het nadeel van een keramische kachel is dat hij de ruimte wat minder snel opwarmt. Een infrarood kachel is weer een energievriendelijke kachel, maar is geschikt voor kleinere ruimtes afhankelijk van het vermogen.

Extra's

Ook kun je letten op de extra's. Wil jij bijvoorbeeld een bijverwarming met wieltjes of die makkelijk te tillen is. Zo kun jij de bijverwarming gemakkelijk in iedere kamer plaatsen en gemakkelijk weer verplaatsen. Of wil jij een bijverwarming die beschikt over verschillende instelbare standen die jij door middel van een afstandsbediening kunt wijzigen?

Bijverwarmingen zijn er in allerlei soorten met verschillende functionaliteiten. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over welke functionaliteiten jij wilt dat de bijverwarming heeft voordat je zomaar een model aanschaft.


Wat zijn de beste bijverwarmingen?

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd voor onze top 5 beste bijverwarmingen van 2023. Aan de hand van de testresultaten uit onze beste bijverwarming test, hebben wij namelijk een handige top 5 beste opties voor je weten op te stellen. Hieronder ontdek je de 5 beste bijverwarmingen van dit moment.

Bij het opstellen van onze top 5 beste bijverwarmingen hebben wij ook gelet op verschillende prijsklassen en categorieën. Niet iedereen heeft namelijk hetzelfde budget en is op zoek naar dezelfde soort bijverwarming. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een geschikte optie tussen.

Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken hebben wij iedere bijverwarming voorzien van een korte product omschrijving. Benieuwd welke optie het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!

1. AirKing Elektrische Kachel

AirKing Elektrische Kachel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is de AirKing Elektrische Kachel gekomen. Deze beste koop bijverwarming beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt voor een relatief lage prijs. Zo beschikt dit model over een handige touchscreen display waarmee jij het apparaat gemakkelijk kunt bedienen.

Verder is hij zeer compact en ook draagbaar. Je kunt de AirKing Elektrische Kachel dus gemakkelijk verplaatsen en hij past in iedere kamer. Deze goede bijverwarming beschikt daarnaast ook over 2 instelbare warmte standen. Zo heeft hij een vermogensstand van 900 en 1800 watt. Hiermee kun jij de temperatuur dus erg simpel reguleren.

Het andere voordeel van de AirKing Elektrische Kachel is dat hij beschikt over een kantelbeveiliging. Hierdoor schakelt het apparaat automatisch uit wanneer hij omvalt. Dit zorgt er voor dat de AirKing Elektrische Kachel zeer veilig te gebruiken is.

Voordelen AirKing Elektrische Kachel

 • Beschikt over 2 instelbare warmtestanden
 • Zeer veilig te gebruiken dankzij omvalbeveiliging
 • Dit model is zeer compact en gemakkelijk te verplaatsen
 • Geschikt voor ruimtes met een maximale grootte van 12 vierkante meter

Nadelen AirKing Elektrische Kachel

 • Niet geschikt voor zeer grote ruimte

2. Adler Ventilatorkachel

Adler Ventilatorkachel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Adler Ventilatorkachel geselecteerd als beste bijverwarming voor de woonkamer. De Adler Ventilatorkachel heeft namelijk een vermogen van wel 2000 watt waardoor hij geschikt is voor ruimtes met een maximale grootte van 30 vierkante meter. Dit model werkt het beste in kamers met een ruimte van maximaal 22 vierkante meter.

De Adler Ventilatorkachel beschikt over 3 warmtestanden waardoor jij de temperatuur in de kamer zeer goed kunt reguleren. Verder werkt hij door middel van een keramisch element waardoor hij de kamer heel geleidelijk opwarmt. Je kunt de Adler Ventilatorkachel zowel in de winte als zomer gebruiken doordat hij zowel warme als koude lucht kan blazen.

Andere voordelen van de Adler Ventilatorkachel is dat hij gemaakt is van duurzaam materiaal en daarom lang mee gaat. Daarnaast is hij zeer compact en beschikt hij over een omvalbeveiliging. Hierdoor kun jij hem gemakkelijk verplaatsen en weet je ook zeker dat dit model zeer veilig te gebruiken is.

Voordelen Adler Ventilatorkachel

 • Zeer compact model dat gemakkelijk te verplaatsen is
 • Beschikt over 3 warmtestanden
 • Geschikt voor woonkamers met een maximaal oppervlak van 30 vierkante meter
 • Beschikt ook over omvalbeveiliging

Nadelen Adler Ventilatorkachel

 • Maakt relatief veel geluid

3. Tristar KA-5911 Elektrische Kachel

Tristar KA-5911 Elektrische Kachel

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Tristar KA-5911 Elektrische Kachel geplaatst in onze top 5. Deze elektrische kachel hebben wij uitgeroepen tot beste bijverwarming voor slaapkamers. Zo maakt dit model vrij weinig geluid en is hij geschikt voor ruimte met een maximaal oppervlak van 20 vierkante meter. 

De Tristar KA-5911 Elektrische Kachel werkt het beste in ruimte met een maximaal oppervlak van 16 vierkante meter. Deze bijverwarming is eenvoudig te bedienen dankzij de draaiknop en de schakelaars aan de zijkant. Verder heeft hij een regelbare thermostaat waardoor hij ook goed te gebruiken is in kleinere ruimte.

Andere voordelen van de Tristar KA-5911 Elektrische Kachel zijn de oververhittingsbeveiliging waardoor hij niet oververhit raakt en de 3 keuzes voor verschillende warmtestanden. Wil je meer weten over de Tristar KA-5911 Elektrische Kachel? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Tristar KA-5911 Elektrische Kachel

 • Dit model heeft 3 verschillende warmtestanden
 • Gemakkelijk te bedienen met de draaiknop en schakelaars
 • Geschikt voor ruimte met een maximaal oppervlak van 20 vierkante meter
 • Dankzij de geruisloosheid ideaal voor slaapkamers

Nadelen Tristar KA-5911 Elektrische Kachel

 • Het snoer is vrij kort

4. ICQN Infrarood Kachel

ICQN Infrarood Kachel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats is de ICQN Infrarood Kachel geëindigd in onze top 5. Deze infrarood verwarming is namelijk de meest energiezuinige keuze en is ideaal voor iedere werk- of studeerkamer. Ook is hij IP20 waterdicht en beschikt hij over een CE-certificering. 

De ICQN Infrarood Kachel is geschikt voor ruimtes van 8 tot 16 vierkante meter. Dit maakt hem dus geschikt voor de meeste werk- en studeerkamers. Voor een woon- of slaapkamer kan hij te klein zijn afhankelijk van het oppervlak van jouw kamer. Dit model beschikt over slechts één warmtestand, namelijk de vermogensstand 900 watt.

Hiermee kun jij wel een kleine kamer binnen no-time naar de gewenste temperatuur verwarmen. De ICQN Infrarood Kachel weegt slechts 2,25 kilogram en is zeer compact. Hierdoor neem jij dit model gemakkelijk mee en kun jij hem in verschillende kamers plaatsen. De kabellengte van dit model is 1,35 meter lang.

Voordelen ICQN Infrarood Kachel

 • Is zeer geschikt voor kleine ruimte zoals een werkkamer
 • Warmt de kamer snel op door middel van infrarood
 • Weegt slechts 2,25 kilogram en is zeer compact

Nadelen ICQN Infrarood Kachel

 • Niet geschikt voor ruimte groter dan 16 vierkante meter

5. JPBT Elektrische Convector Kachel

JPBT Elektrische Convector Kachel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de JPBT Elektrische Convector Kachel geplaatst in onze top 5. Deze bijverwarming is niet het goedkoopste model uit onze top 5, maar beschikt wel over een uitstekende kwaliteit met zeer fijne specificaties. Zo heeft hij een verstelbare thermostaat waarmee jij kunt wisselen tussen 3 verschillende warmtestanden.

De warmtestanden waaruit je kunt kiezen zijn 750, 1250 en 2000 watt. Ook kun je dit model in het wit en in het zwart aanschaffen. De JPBT Elektrische Convector Kachel is geschikt voor ruimtes met een maximaal oppervlak van 22 vierkante meter. Verder scoorde hij de hoogste score in onze test op het gebied van geschiktheid voor in de badkamer.

De JPBT Elektrische Convector Kachel is daarom de beste bijverwarming voor in de badkamer. Zo verwarmt hij snel en gelijkmatig de ruimte door de efficiënte warmteregulatie. Ook kun jij hem makkelijk verplaatsen en beschikt hij over oververhittingsbeveiliging. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen JPBT Elektrische Convector Kachel

 • Kan in twee kleuren aangeschaft worden
 • Beste optie voor in de badkamer
 • Beschikt over oververhittingsbeveiliging

Nadelen JPBT Elektrische Convector Kachel

 • Snoer van dit model is vrij kort

Hoeveel soorten bijverwarmingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 bijverwarmingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bijverwarmingen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste bijverwarmingen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP