fbpx

Publicatie datum: 21 januari, 2023

Door: Sam

Storytel Review

Storytel's_logo

Onze beoordeling

Luisteren naar al jouw favoriete boeken in plaats van lezen? Het kan met Storytel! Storytel is een aanbieder van duizenden luisterboeken en e-books in één app. Met storytel krijg jij toegang tot meer dan 350.000 verhalen van bestsellers tot romantiek, spanning etc. Ook vind je zowel Nederlandstalige luisterboeken als Engelstalige luisterboeken in de storytel app.

?Probeer tijdelijk 14 dagen gratis?

Ben jij klaar met het lezen van boeken en wil jij graag naar jouw favoriete boeken luisteren? Dan zit je hier aan het goede adres! Wij van Top-X hebben namelijk een uitgebreide Storytel review geschreven.

Hierbij vertellen wij je van alles over Storytel. Hoe werkt storytel? Hoe is het het aanbod van Storytel? Wat zijn de kosten van Storytel? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Na een tijd actief Storytel gebruiken zijn wij er achter gekomen wat de voor- en nadelen van Storytel zijn. Wij vertellen jou daarom graag wat wij vinden van de Storytel luisterboeken en Storytel app. Ook hebben wij reviews van andere consumenten meegenomen. Zo kun jij zelf een bewuste keuze maken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

Luisterboeken apps vergeleken


Wat is storytel

Wat is Storytel?

Storytel is een luisterboeken aanbieder dat in 2005 is opgericht in Zweden. Sinds 2013 zijn deze luisterboeken en e-books op de Nederlandse markt verschenen. Storytel is actief in 25 landen wereldwijd en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Stockholm, Zweden.

Storytel biedt duizenden online luisterboeken en e-books aan uit verschillende genres, denk aan romantiek, non-fictie, avontuur, maar ook bieden ze kinderboeken aan. Met een aanbod van 350.000 verhalen zit er gegarandeerd een interessant verhaal voor jou tussen.


Hoe werkt Storytel?

Storytel is een app waarmee jij kunt luisteren naar allerlei soorten boeken. Om deze verhalen te kunnen beluisteren moet je een abonnement aangaan. Zo kun je eerst kiezen om een gratis proefperiode bij Storytel te starten waardoor je de app 14 dagen gratis kunt uitproberen.

Tijdens deze proefperiode van 14 dagen kun je luisteren naar verschillende boeken. Je kunt de boeken offline opslaan waardoor je deze ook offline kunt beluisteren via de app van Storytel.

Naast het opslaan van luisterboeken bieden zij ook nog andere functies aan. De app heeft namelijk een ingebouwde slaaptimer waardoor hij na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt. Verder kun je zelf de leessnelheid aanpassen naar een snelheid die jij fijn vindt.

Storytel heeft ook een eigen e-reader waardoor je alsnog het gevoel van het lezen van een fysiek boek kunt evenaren. Wil jij naar boeken luisteren afwisselen met ebooks lezen? Dan is de Storytel e-reader misschien wel iets voor jou!


Hoe is het aanbod bij Storytel?

Storytel beschikt over een zeer groot aanbod van meer dan 350.000 verhalen. Met de Storytel app heb jij dus altijd duizenden verhalen tot jouw beschikking, ideaal voor als je op vakantie gaat. Zoals gezegd bieden zij dus verhalen uit allerlei verschillende genres aan.

Zo luister jij naar romantische verhalen, spannende verhalen, avontuurlijke verhalen en ook kunnen jouw kinderen genieten van een groot aanbod aan kinderverhalen. Dit is zeer goed vor de persoonlijke ontwikkeling van uw kind.

Waar je eerst kon genieten van zo'n 5000 Nederlandstalige luisterboeken zijn dat er ondertussen veel meer.

Aanbod storytel

Wat kost storytel?

Storytel biedt verschillende abonnementen aan. Zo kun jij na 14 dagen gratis uitproberen een 'Unlimited' of 'Family' abonnement aanschaffen.

Het 'Unlimited' abonnement kost €12,99,- per maand waarna je kunt genieten van onbeperkt luisteren en lezen. Bij dit abonnement is er slechts één account dat tegelijk gebruikt kan worden. (Ontvang nu de eerste 6 maanden 50% korting!)

Het tweede abonnement is het 'Family' abonnement. Dit abonnement kost €16,99,- per maand voor twee accounts en €19,99,- voor drie accounts. Ook met dit abonnement geniet je van onbeperkt boeken luisteren.

Zowel het 'Unlimited' als 'Family' abonnement zijn altijd opzegbaar.

Wil jij in plaats van naar een boek luisteren graag een fysiek boek lezen? Dan kun je voor €99,99 de Storytel Reader aanschaffen. Deze kun je gemakkelijk aanschaffen bij hun partner Coolblue.


Wat zijn de voor- en nadelen van Storytel?

Maar wat zijn dan de voor- en nadelen van Storytel? Na het uitproberen van Storytel hebben wij meerdere voor- en nadelen gevonden.

Voordelen Storytel

  • Ruim aanbod aan ontzettend veel verschillende soorten verhalen
  • Storytel biedt ook gloednieuwe boeken aan
  • De luisterboeken zijn offline te downloaden waarna je ze overal kunt beluisteren
  • Storytel biedt ook een e-reader aan waardoor je de boeken alsnog kunt lezen

Nadelen Storytel

  • Bij luisterboeken raak je sneller jouw aandacht kwijt doordat je met andere activiteiten bezig bent
  • Om de luisterboeken in eerste instantie te kunnen downloaden heb je een internetverbinding nodig

Al om al biedt Storytel dus meer voordelen dan nadelen. Uiteindelijk bepaal jij volledig zelf wat je voor- en nadelen vindt. Probeer daarom de 14 dagen proefperiode uit zodat je precies weet of de app wat voor jou is.


Storytel ervaringen

Wat zijn de ervaringen van andere consumenten? Ook dit hebben wij uitgezocht. Na Trustpilot geanalyseerd te hebben, hebben wij enkele interessante ervaringen gevonden. Hieronder vind je de ervaringen van andere consumenten.

''Grote en grote bibliotheek met boeken. Uitstekende technische ondersteuning, ze reageren snel en zijn altijd professioneel. Ik raad Storytel zeker aan.''

Rob

''Erg blij met Storytel, zeer goede boeken en goede aanbevelingen. Ook kun je gemakkelijk vanaf jouw telefoon streamen.''

Stefan

''Beste audioboeken app tot nu toe. Handig display en zeer uitgebreid aanbod. Ook zeer eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.''

Romy

Consumenten zijn over het algemeen zeer tevreden over de diensten van Storytel. Zo zijn voornamelijk het grote aanbod, fijne gebruiksgemak en het kunnen aanpassen van de instellingen enkele veel opgenoemde voordelen van de diensten van Storytel.


Conclusie Storytel

Onze Storytel review sluiten wij af met een conclusie. Na het uitproberen van deze luisterboeken aanbieder kunnen wij concluderen dat Storytel een zeer goede optie is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het luisteren naar hun favoriete boeken.

Het aanbod van Storytel is ontzettend groot en ook bieden zij zeer veel verschillende genres. Verder zijn de luisterboeken geschikt voor iedere leeftijdscategorie. Zo kunnen zowel kinderen als volwassenen genieten van de vele verhalen.

Doordat de app offline opslaan mogelijk maakt, kun je ook ontzettend makkelijk verhalen afspelen tijdens het wandelen, op vakantie, tijdens het koken etc. Hierdoor kun jij gewoon doorgaan met de normale activiteiten terwijl je luistert naar jouw favoriete verhalen.

De app is zeer makkelijk te gebruiken en ook kun je heel eenvoudig de instellingen aanpassen naar jouw eigen wens. De boeken worden voorgelezen door een vaste persoon. In sommige gevallen is het de auteur zelf die het boek voorleest. Dit maakt de luister ervaring nog leuker.

Ben jij al overtuigd? Probeer dan de 14 dagen proefperiode en kijk zelf of je het wat vindt.

Storytel's_logo

Storytel

5.0

Luisteren naar al jouw favoriete boeken in plaats van lezen? Het kan met Storytel! Storytel is een aanbieder van duizenden luisterboeken en e-books in één app. Met storytel krijg jij toegang tot meer dan 350.000 verhalen van bestsellers tot romantiek, spanning etc. Ook vind je zowel Nederlandstalige luisterboeken als Engelstalige luisterboeken in de storytel app.

?Probeer tijdelijk 14 dagen gratis?


Storytel alternatieven

Ben je niet helemaal overtuigd van Storytel? Geen zorgen! Wij van Top-X hebben namelijk ook nog ontzettend veel andere luisterboeken aanbieders vergeleken. Hieronder vind je enkele andere populaire online luisterboeken aanbieders. 


Veelgestelde vragen over Storytel

Is Storytel de moeite waard?

Storytel is zeker de moeite waard. De app biedt namelijk een ruim aanbod aan verhalen aan. Hierbij is er ontzettend veel keuze uit verschillende genres en bieden zij boeken aan voor iedere leeftijdscategorie.

Is Storytel Maandelijks opzegbaar?

Het gemak van Storytel is dat de abonnementsdienst het mogelijk maakt om op te zeggen wanneer je maar wilt. Hierdoor zit je niet vast aan een extra maand en maak jij dus geen onnodige kosten.

Waarom stopt Storytel steeds?

Storytel stopt wanneer de telefoon of tablet in besparingsmodus gaat. Het kan dus verstandig zijn om de energiebesparing van jouw telefoon uit te schakelen wanneer je hier veelvoudig last van hebt. In sommige gevallen stopt de app van Storytel bij het openen. Een mogelijke oplossing hiervoor is je telefoon in vliegtuigmodus zetten.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>