Laatste update: september 2021

Door: Soraya

Best Geteste Mondwater

Elmex Sensitive Mondwater

5/5

Elmex Sensitive mondwater draagt bij aan een snelle en makkelijke aanvulling op dagelijks tandenpoetsen. elmex Sensitive mondwater kan in 30 seconden 100% van de mond bereiken. Dit geeft 3x betere bescherming tegen gevoelige tanden in vergelijking tot alleen tandenpoetsen. elmex Sensitive mondwater bevat aminfluoride, biedt een intensieve bescherming tegen gevoelige tanden en tandhalscariës.

Met mondwater kan je genieten van een frisse adem en nog schonere tanden. Het is niet voor niets dat mondwater voor de meeste mensen deel uitmaakt van het dagelijkse ochtend- en avondritueel. Er zijn verschillende soorten mondwater waaruit je kan kiezen, maar welke mondwater is het beste? Je ontdekt het hier! 

Waar moet je op letten bij de aankoop van mondwater?

Als je van plan bent om mondwater te kopen, dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Tenminste als je een miskoop wilt vermijden! Hou zeker rekening met onderstaande aandachtspunten!
Kijk naar de ingrediënten
Als je mondwater koopt, is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten. Vermijd mondwater die schadelijke ingrediënten bevat, zoals sodium lauryl sulfaat, parabenen, saccharine, chloorhexidine, kleurstoffen en alcohol. Deze ingrediënten kunnen nare neveneffecten veroorzaken.

Kies het juiste mondwater
Er zijn verschillende soorten mondwater, met elk een andere smaak en hoofdfunctie. Het juiste mondwater voor jou, biedt je de zorg die je nodig hebt. Als je last hebt van een slechte adem, dan zoek je het best naar het beste mondwater tegen een slechte adem en als je wittere tanden wilt, dan kies je het best mondwater die hier de juiste ingrediënten voor bevat. Bekijk dus altijd goed wat de functies van het mondwater zijn, om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Beste mondwater: Top 5

Vraag jij je af wat het beste mondwater van het moment is? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden de mondwater test, waarbij we verschillende soorten met elkaar vergeleken. We testten het beste mondwater volgens de consumentenbond, het beste mondwater zonder alcohol en nog veel meer. Uit deze test kwamen 5 toppers naar boven. Hieronder vind je de best geteste mondwater top 5!


Product


1. Elmex Sensitive Mondwater

Best getest overall

4.5/5

2. Sensodyne Fresh&Cool Mondwater

4/5

3. Bluem Mondwater

4/5

4. PERIO-AID Intensive care mondwater

4/5

5. Oral-B Pro-Expert

3.5/5

Top 10 Beste Mondwater

Wil je direct weten hoe de top 10 mondwater eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste mondwater van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10  wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Elmex Sensitive Mondwater

0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
ingrediënten 90%

Gevoelige tanden kunnen erg vervelend zijn. Ze kunnen je verhinderen om te eten wat je graag eet. Dat mag je niet laten gebeuren!

Het Sensitive mondwater van Elmex is ideaal voor gevoelige tanden. Het helpt het voorkomen van tandhalscariës. Gezondere, mooiere en vooral stevigere tanden bereik je makkelijk door dagelijks je tanden te spoelen met dit mondwater.

Een ander belangrijk voordeel van het Sensitive mondwater is dat het geen alcohol bevat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je tandvlees irriteert. Doordat het mondwater zo efficiënt en veilig in gebruik is, wordt het vaak aangeraden door tandertsen en dat wil al veel zeggen!

Voordelen Elmex Sensitive Mondwater

 • Goede prijskwaliteitsverhouding
 • Ideaal voor gevoelige tanden
 • Niet te sterke smaak

Nadelen Elmex Sensitive Mondwater

 • Bevat fluoride

2. Sensodyne Fresh&Cool Mondwater

0
Eindcijfer
Geur 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
ingrediënten 90%

Het Fresh & Cool mondwater van Sensodyne heeft zijn naam niet gestolen. Dit is hét ideale mondwater als je last hebt van een stinkende adem. Met dit mondwater kan je meteen genieten van een fris gevoel. Bovendien is het mondwater speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden.

Het mondwater maakt de tanden sterker, waardoor jij weer zorgeloos van je favoriete voedsel kan genieten. Het heeft ook een positief effect op het tandvlees: het maakt je tandvlees sterker, waardoor het bloedingen tegengaat. Doordat het geen alcohol bevat, hoef je je geen zorgen te maken over irritaties.

Voordelen Sensodyne Fresh&Cool Mondwater

 • Bevat geen alcohol
 • Zorgt voor een frisse adem
 • Beschermt gevoelige tanden
 • Goedkoop

Nadelen Sensodyne Fresh&Cool Mondwater

 • Bevat fluoride

3. Bluem Mondwater

0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
ingrediënten 78%

Het mondwater van Bluem is ideaal voor als je implantaten hebt. Het product werd namelijk ontworpen door implantaatdeskundigen. Ook als je geen implantaten hebt is het mondwater fantastisch, want het voorkomt en verhelpt een slechte adem.

In tegenstelling tot andere mondwaterproducten heeft het geen straffe smaak. Het is fris en smaakt erg lekker en dat is zeker mooi meegenomen! Het mondwater bevat ook geen fluoride. Hoewel fluoride in kleine hoeveelheden niet schadelijk is, blijft het toch een chemisch middel dat je beter kan mijden.

Voordelen Bluem Mondwater

 • Zorgt voor een frisse adem
 • Zonder fluoride
 • Ontworpen door specialisten

Nadelen Bluem Mondwater

 • Prijzig

4. PERIO-AID Intensive care mondwater

0
Eindcijfer
Geur 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
ingrediënten 77%

Heb je vaak last van bloedend tandvlees tijdens het tandenpoetsen of doet je tandvlees vaak pijn? Dan is het mogelijk dat je tandvlees ontstoken is. In dat geval is het belangrijk dat je het juiste product gebruikt om je tandvlees te verzorgen. Het Intensive care mondwater van PERIO-AID is een echte aanrader voor ontstoken tandvlees en tandvleesproblemen.

Een ander voordeel is dat het product vrij mild en dus aangenaam in gebruik is. Hierdoor is het ook ideaal om te gebruiken als er sprake is van wondjes of andere irritaties. Door zijn krachtige werking is het vooral aangeraden voor kort gebruik.

Voordelen PERIO-AID Intensive care mondwater

 • Bevat geen alcohol
 • Bevat geen fluoride
 • Verhelpt tandvleesproblemen

Nadelen PERIO-AID Intensive care mondwater

 • Niet voor dagelijks gebruik

5. Oral-B Pro-Expert

0
Eindcijfer
Geur 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
ingrediënten 74%

Oral-B is een populair merk. Dat komt omdat de producten van Oral-B betaalbaar zijn, maar toch efficiënt. Dat is bij dit mondwater niet anders. Het Pro-Expert mondwater bevat wel alcohol maar geeft geen brandend gevoel in je mond. Je tanden spoelen met dit mondwater is dan ook ontzettend aangenaam.

Bovendien heeft het mondwater een lekkere, frisse muntsmaak. Dit mondwater geeft je een frisse mond, maar het hoofdoel is om je tanden te beschermen tegen tandplak. Tandplak kan erg onaangenaam zijn en je tanden een lelijke uitstraling geven. Je kan dit simpelweg vermijden door je tanden dagelijks te spoelen met het Pro-Expert mondwater!

Voordelen Oral-B Pro-Expert

 • Voordelig
 • Voorkomt tandplak
 • Bevat geen fluoride
 • Aangename menthol-smaak

Nadelen Oral-B Pro-Expert

 • Bevat alcohol

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>