fbpx

Publicatie datum: 25 augustus, 2023

Door: Thea

Best Geteste Lenzenvloeistof

OptiFree PureMoist Lenzenvloeistof

Ben je op zoek naar een goede lenzenvloeistof? Dan kunnen wij je de OptiFree PureMoist Lenzenvloeistof zeker aanbevelen. Deze lenzenvloeistof is uit onze test gekomen als beste lenzenvloeistof 2023. Deze lenzenvloeistof van het merk OptiFree zorgt ervoor dat je lenzen worden gereinigd en vochtig blijven. Zo blijven je lenzen de hele dag vochtig en krijg je geen last van drogen en geïrriteerde ogen. In deze verpakking zitten 3 flessen van 300ml en 1 fles van 100ml. De fles van 100ml kan je meenemen in je handbagage als je op vakantie gaat. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste lenzenvloeistof? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Iedereen die lenzen draagt gebruikt het wel eens. We hebben het dan natuurlijk over lenzenvloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat je lenzen vochtig en zacht blijven, zodat je ze kan blijven dragen. 

Als jij je lenzen niet in lenzenvloeistof bewaard drogen ze uit en kan je ze niet meer dragen, maar dat is niet het enige. Het zorgt er namelijk ook voor dat het vet en eiwit afkomstig uit het traanvocht van je lenzen wordt verwijderd. 

Maar er zijn heel veel verschillende soorten lenzenvloeistof te koop. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar de best geteste opties van dit moment. Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een test uitgevoerd. 

Aan de hand van de uitkomsten van onze beste lenzenvloeistof test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan gauw verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Lenzenvloeistoffen

Beste Koop Lenzenvloeistof
1. OptiFree PureMoist Lenzenvloeistof

Beste Lenzenvloeistof voor gevoelige ogen
2. Oté Sensation All-in-one Lenzenvloeistof

Beste Duurzame Lenzenvloeistof
3. Biotrue multi-purpose solution Multipack - Lenzenvloeistof

Beste Lenzenvloeistof voor zachte lenzen
4. Eye Fresh - Lenzenvloeistof voor zachte contactlenzen

Beste budget Lenzenvloeistof
5. Unicare Alles-In-Eén Lenzenvloeistof 

Top 10 Beste Lenzenvloeistof

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire lenzenvloeistof bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top lenzenvloeistoffen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van lenzenvloeistof?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een lenzenvloeistof kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, het gaat tenslotte om de gezondheid van je ogen. Je moet dus niet zomaar iets kopen. 

Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die je kunnen helpen met het vinden van de juiste lenzenvloeistof. Wij raden je dan ook aan om deze punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. 

Wij hebben alle door ons geselecteerde producten uitvoerig op deze punten getest. Ook lijken deze punten sterk op die van de beste lenzenvloeistof volgens de consumentenbond. 

Geschikt voor type contactlens

Allereerst is het handig om te controleren voor welk type lenzen de lenzenvloeistof geschikt is. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee type lenzen, namelijk de harde lens en de zachte lens. Afhankelijk van het type lens dat je draagt als je dit niet weet raden wij je aan om contact op te nemen met je opticien. 

Soort vloeistof 

Als tweede is het goed om te kijken naar de soort lenzenvloeistof. De meeste lenzenvloeistoffen zijn zogenoemde alles-in-1 vloeistoffen. Dit houdt in dat de lenzenvloeistoffen de vet- en eiwitaanslag van de lenzen verwijderen en ervoor zorgen dat de lenzen vochtig blijven. 

Inhoud dispenser 

Als derde is het handig om de inhoud van de dispenser te controleren. De meeste dispensers hebben een inhoud van rond de 300ml. Dit houdt in dat je ongeveer 2 maanden met een dispenser kan doen. Zeker als je een voordeelverpakking van lenzenvloeistof koopt kan je ongeveer een half jaar doen met de verschillende dispensers. 

Geschikt voor handbagage

Als laatste is het handig om te controleren of je de lenzenvloeistof mag meenemen in je handbagage. Er zijn namelijk dispensers met een inhoud van 100ml. Als de dispenser een inhoud heeft van 100ml kan deze gewoon mee in je hanbagage. 


Wat is de beste lenzenvloeistof van 2023? 

Nu je al een glimp hebt opgevangen van onze top 5 en nu je weet waar je op moet letten als je een lenzenvloeistof gaat kopen, is het tijd voor het laatste gedeelte van dit artikel. Het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen! 

In dit gedeelte van het artikel komt onze uitgebreide top 5 aan bod. In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende soorten lenzenvloeistoffen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste lenzenvloeistof tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan gauw verder! 

1. OptiFree PureMoist Lenzenvloeistof

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de best geteste lenzenvloeistoffen van dit moment. De OptiFree PureMoist Lenzenvloeistof is uit onze test gekomen als beste lenzenvloeistof van 2023! 

Deze lenzenvloeistof van het merk OptiFree zorgt ervoor dat je lenzen tot 16 uur vochtig blijven. Zo kan jij de hele dag je lenzen inhouden zonder dat je ogen droog en/of geïrriteerd raken door je lenzen.

Het vochtig houden van je lenzen is niet de enige functie van deze vloeistof. Het zorgt er namelijk ook dat de vet- en eiwitaanslag, afkomstig uit het traanvocht worden verwijderd van de lens. 

Ook bevat de vloeistof twee verschillende desinfecitemiddelen die onder andere bacteriën en schimmels doden. De bestanddelen zijn geschikt voor silicone hydrogellenzen en zachte contactlenzen. 

Voordelen OptiFree PureMoist Lenzenvloeistof

 • Zorgt ervoor dat je lenzen 16 uur vochtig blijven 
 • Voorkomt dat vet- en eiwitaanslag zich aan de lenzen hechten
 • Geschikt voor silicone hydrogellenzen en zachte contactlenzen
 • Dood onder andere schimmels en bacteriën

Nadelen OptiFree PureMoist Lenzenvloeistof

 • Kan een allergische reactie veroorzaken

2. Oté Sensation All-in-one Lenzenvloeistof

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Het dragen van lenzen is niet altijd een pretje en zeker als je ogen gevoelig zijn. Als je ogen gevoelig zijn zullen ze eerder droog worden door het dragen van contactlenzen. Dit leidt tot pijnlijke en rode ogen. 

Als dit een dagelijks probleem voor je is wil je dit natuurlijk graag oplossen. Om die reden hebben wij de Oté Sensation All-in-one Lenzenvloeistof geselecteerd als beste lenzenvloeistof voor gevoelige ogen. 

De lenzenvloeistof is geschikt voor het reinigen en desinfecteren van harde en zachte lenzen. Ook kun je deze vloeistof gebruiken om je contactlenzen in te bewaren. Zo heb je altijd schone en vochtige lenzen. 

Je lenzen blijven zacht doordat de vloeistof is voorzien van hyaluronaat, deze stof zorgt ervoor dat uitdroging tegen wordt gegaan. Ook bevat deze stof geen dierlijke en giftige bestanddelen. De werking is dus helemaal veilig. 

Voordelen Oté Sensation All-in-one Lenzenvloeistof

 • Gaat droge ogen tegen 
 • Geschikt voor harde en zachte lenzen
 • Zeer geschikt voor mensen met gevoelige ogen
 • Reinigt de lenzen zeer grondig

Nadelen Oté Sensation All-in-one Lenzenvloeistof

 • De verpakking is wat kwetsbaar

3. Biotrue multi-purpose solution Multipack - Lenzenvloeistof

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben je op zoek naar een goede lenzenvloeistof en vind je het belangrijk dat je ogen zo min mogelijk worden aangetast. Zeker het traanvocht heeft een belangrijke functie en zorgt ervoor dat je ogen gezond blijven. 

Gelukkig zijn er ook lenzenvloeistoffen die ervoor zorgen dat het traanvocht goed zijn werk kan blijven doen. Wij hebben daarom de Biotrue multi-purpose solution Multipack - Lenzenvloeistof geselecteerd als beste duurzame lenzenvloeistof. 

De werking van deze contactlenzenvloeistof is geïnspireerd op de werking van het oog. De vloeistof bevat namelijk een natuurlijke bevochtiger en heeft dezelfde pH-waarde als het traanvocht. 

De vloeistof zorgt er dus voor dat het traanvocht proteïnen in je ogen actief blijft. Geen zorgen, de lenzenvloeistof zorgt ervoor dat het vuil en de eiwitten van de lenzen worden verwijderd. Ook blijven de lenzen goed vochtig. 

Voordelen Biotrue multi-purpose solution Multipack - Lenzenvloeistof

 • Wordt geadviseerd door opticiens 
 • Er wordt een lenzenhouder meegeleverd
 • Helpt goed als je als hebt van droge ogen
 • Zeer gebruiksvriendelijk 

Nadelen Biotrue multi-purpose solution Multipack - Lenzenvloeistof

 • Niet geschikt voor harde lenzen

4. Eye Fresh - Lenzenvloeistof voor zachte contactlenzen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je zachte lenzen, maar is het je nog niet gelukt om een goede lenzenvloeistof te vinden? Wij snappen dat het niet voor iedereen even makkelijk is om een lenzenvloeistof voor zachte lenzen te vinden. 

Uiteraard zijn we hier binnen onze test ook naar op zoek gegaan en wij hebben er een gevonden. Wij hebben dan ook de Eye Fresh - Lenzenvloeistof voor zachte contactlenzen geselecteerd als beste lenzenvloeistof voor zachte lenzen.  

Deze lenzenvloeistof van het merk Eye Fresh is zeer geschikt voor zachte zuurstofdoorlatende contact lenzen. Met deze vloeistof kan je de lenzen dagelijks reinigen en je kan je lenzen ook in deze vloeistof bewaren. 

Ook zorgt deze vloeistof ervoor dat je lenzen worden gedesinfecteerd. Dit houdt in dat de vetten en eiwitten afkomstig uit het traanvocht uit je lenzen worden verwijderd zonder dat de lens wordt beschadigd. 

Voordelen Eye Fresh - Lenzenvloeistof voor zachte contactlenzen

 • Alles-in-1 lenzenvloeistof
 • De verpakking heeft een inhoud van 6 flessen
 • Geschikt voor zachte zuurstofdoorlatende contactlenzen
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen Eye Fresh - Lenzenvloeistof voor zachte contactlenzen

 • Niet langer dan 90 dagen houdbaar

5. Unicare Alles-In-Eén Lenzenvloeistof 

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je op zoek naar een goede lenzenvloeistof, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? We snappen dat niet iedereen hier evenveel geld aan uit kan geven. De lenzen zelf zijn al duur genoeg. 

Toch hoeft een goede lenzenvloeistof helemaal niet heel duur te zijn. Wij hebben dan ook de Unicare Alles-In-Eén Lenzenvloeistof geselecteerd als beste budget lenzenvloeistof. Dit is de goedkoopste optie uit de top 5. 

Deze vloeistof van het merk Unicare is geschikt voor her reinigen en bewaren van zachte lenzen. Bij deze lenzenvloeistof krijg je ook een lenzenhouder. Je kan de houder vullen met de vloeistof om zo je lenzen te bewaren. 

Ook is de vloeistof zeer geschikt voor het reinigen van je lenzen. Alle vetten en eiwitten afkomstig uit je traanvocht worden door deze vloeistof van je lenzen verwijderd. Het resultaat? Glasheldere lenzen! 

Voordelen Unicare Alles-In-Eén Lenzenvloeistof 

 • Zorgt voor glasheldere lenzen
 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Irriteert je ogen niet 
 • Met lenzenhouder 

Nadelen Unicare Alles-In-Eén Lenzenvloeistof 

 • Niet geschikt voor in je handbagage

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel lenzenvloeistoffen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten lenzenvloeistoffen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de lenzenvloeistoffen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste lenzenvloeistoffen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>