Laatste update: Mei 2021

Door: Jerry

Best Geteste Tandpasta

Elmex Sensitive Tandpasta

5/5

Gebruik de elmex Sensitive tandpasta voor een effectieve drievoudige werking en klinisch bewezen bescherming voor gevoelige tanden. De elmex Sensitive tandpasta is geschikt voor dagelijks gebruik en is klinisch bewezen. Let op! Elmex Sensitive tandpasta wordt geleverd met een nieuwe formule.

Een brede glimlach is het mooiste wat je kunt dragen. Deze wordt natuurlijk nog mooier met witte verzorgde tanden. Maar welke tandpasta zorgt nou voor deze mooie witte tanden? Wat is de beste tandpasta voor gevoelige tanden?. Welke tandpasta is het beste voor tandvlees? Want eerlijk is eerlijk, je tandvlees is net zo belangrijk als je tanden zelf. Kortom, wat is de beste tandpasta? Uiteraard komt er ieder jaar de beste tandpasta uit de test. 

Zo ook de beste tandpasta 2021. Dit wil niet zeggen dat dit ook de beste tandpasta voor jou is. Het is namelijk mogelijk dat jouw tanden net wat gevoeliger zijn dan de gemiddelde tand. Of dat ze net wat uitgebreidere verzorging nodig hebben dan de gemiddelde tandpasta biedt. Waar je bij het kopen van een tandpasta in ieder geval op moet letten is of er fluoride in zit. Fluoride zorgt namelijk voor een beschermlaagje waardoor je gewoon fruit en andere zure voedingsmiddelen kunt eten zonder dat dit je tanden aantast.

Verder beschermt elke tandpasta tegen gaatjes en tandvleesproblemen, verwijdert het aanslag en zorgt het voor een frisse adem. Alleen de ene net wat beter dan de ander.
Ik probeerde verschillende tandpasta’s uit om erachter te komen wat de verschillen zijn in tandpasta en welke ik fijn vind en welke minder. Hieronder beschrijf ik mijn bevindingen.


Product


1. Elmex Sensitive Tandpasta​

Best getest overall

4.5/5

2. Colgate Caries Protection Tandpasta

4/5

3. Oral-B 3D White Luxe Perfection

4/5

4. Sensodine proglasur daily protection

4/5

5. Oral-B pro-Expert Professionele bescherming

4/5

1. Elmex Sensitive Tandpasta

0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
ingrediënten 90%

De beste tandpasta voor gevoelige tanden. Elmex Sensitive Tandpasta is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers uit de tandheelkunde. Hierdoor zijn de voordelen van deze tandpasta wetenschappelijk bewezen. 

Elmex Sensitive Tandpasta beschermt de gevoelige tanden door zijn drievoudige werking. De aminfloride die in de tandpasta zit zorgt ervoor dat je tanden en blootliggende tandhalzen worden beschermt. Ook versterkt het de tanden waardoor ze extra beschermt worden tegen gaatjes. 

Bij het aanbrengen van de tandpasta op mijn tandenborstel komt mij een aangename frisse geur tegemoet. Deze geur wordt in een prettige smaak waargemaakt tijdens het poetsen. De smaak is zacht en brand niet in mijn mond, zoals verschillende menthol tandpasta’s nog wel eens kunnen doen. Na het poetsen voelen mijn mond en tanden schoon en fris aan. Alle tandplak is verwijderd en mijn tanden voelen heerlijk glad. 

Het is dus zeker een beste tandpasta tegen tandplak. Aangezien deze tandpasta bedoeld is voor gevoelige tanden heb ik hem meerdere weken gebruikt. Ik merkte na verloop van tijd zeker verschil en heb nu minder moeite met warme en koude dranken/gerechten. Ideaal als je het mij vraagt. Daarnaast ziet de tube er ook nog eens super mooi uit. Niet dat dit van heel groot belang is, maar toch biedt het een meerwaarde. De tandpasta kost gemiddeld tussen de drie en vier euro.

Bekijk Elmex Sensitive hier op bol.com

Voordelen Elmex Sensitive Tandpasta

  • Werkt zeer goed bij gevoelige tanden.

Nadelen Elmex Sensitive Tandpasta

  • Bevat een soort kleine korreltjes wat ik zelf minder prettig vind aanvoelen. Zorgt waarschijnlijk wel voor de verwijdering van de tandplak wat dan wel weer prettig is.

2. Colgate Caries Protection Tandpasta

0
Eindcijfer
Geur 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
ingrediënten 90%

Wat mij als eerste opvalt is de handige dop die op deze tube zit. Het is geen gewoonlijke draaidop, maar een dop die je met één hand kunt openen en ook weer dicht kunt doen zonder dat de dop er dan al drie keer vandoor is gegaan. Deze dop zit namelijk vast aan de tube. 

Colgate Caries Protection Tandpasta is speciaal ontwikkeld om gaatjes in de tanden en op tandhalzen tegen te gaan. De stoffen die hiervoor zorgen zijn een fluoride formule en vloeibaar calcium. Of het ook echt daadwerkelijk tegen gaatjes werkt is natuurlijk lastig te zeggen, maar de laatste keer was hier geen sprake van bij de tandarts. 

De tandpasta heeft een frisse mint smaak en schuimt goed tijdens het poetsen.
De prijs kwaliteitverhouding is erg fijn bij deze tandpasta. Gemiddeld kost Colgate Caries Portection tandpasta twee euro en de kwaliteit die je ervoor terug krijgt is top.

Voordelen Colgate Caries Protection Tandpasta

  • Kwaliteit – prijs verhouding. Absoluut goed betaalbaar en een prettig resultaat met stevige tanden.

Nadelen Colgate Caries Protection Tandpasta

  • De frisse smaak die de tandpasta geeft gaat helaas snel weg. Jammer, want ik vind het altijd fijn om een uur na het poetsen nog te kunnen genieten van een fris gevoel in mijn mond.

3. Oral-B 3D White Luxe Perfection

0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
ingrediënten 78%

Als je de tandpasta test wat is de beste tandpasta voor witte tanden doet zal Oral-B 3D white Luxe Perfection ongetwijfeld op nummer één eindigen. Deze tandpasta bevat een whitening techniek waardoor verkleuringen op tanden worden aangepakt en je tanden vervolgens worden beschermt tegen nieuwe verkleuringen.

Het glazuur op je tanden wordt daarentegen niet aangetast, dankzij de fluoride, waardoor je tanden beschermd blijven én mooi wit. Glimlachen maar! Deze beste whitening tandpasta heeft ook nog eens een frisse muntsmaak met een koele werking. Hierdoor ervaarde ik een langdurig fris gevoel in mijn mond. Heerlijk!

Bekijk Oral-B 3D hier via Bol.com!

Voordelen Oral-B 3D White Luxe Perfection

  • Dit is zeker de beste tandpaste voor witte tanden. Ik kan met zekerheid mijn mooiste glimlach opzetten.

Nadelen Oral-B 3D White Luxe Perfection

  • De tandpasta is relatief duur. Gemiddeld kost één tube tussen de vier en vijf euro. Maar ja, dan krijg je er wel goede kwaliteit voor terug.

4. Sensodine proglasur daily protection

0
Eindcijfer
Geur 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
ingrediënten 77%

Sensodine staat bekend om zijn beschermende werking en effectiviteit bij gevoelige tanden. Ik testte eens uit hoe fijn de Sensodine nou echt is. De Sensodine Proglasur Daily Protection bevat proglasur waardoor mineralen diep in het glazuuroppervlak kunnen doordringen en zo het glazuur van je tanden helpt te versterken.

Zo zijn je tanden goed beschermt tegen de zuren uit eten. Je merkt duidelijk verschil bij het gebruik van deze tandpasta. Dit is dan ook de beste tandpasta tegen tanderosie.Naast zijn waanzinnige beschermende werking heeft de tandpasta een frisse smaak en schuimt het niet te veel.

Voordelen Sensodine proglasur daily protection

  • Deze tandpasta beschermt echt heel goed je tandglazuur. Je merkt duidelijk dat je tanden sterker worden. Super fijn, want tanden moeten een leven lang mee.

Nadelen Sensodine proglasur daily protection

  • Het is een dure tandpasta. Ruim vijf euro per tube. Levert je dan wel weer merkbaar minder gaatjes, minder tanderosie en gezonder tandvlees op.

5. Oral-B pro-Expert Professionele bescherming

0
Eindcijfer
Geur 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
ingrediënten 74%

De goedkope, maar zeer effectieve tandpasta kan ik iedereen aanbevelen. Dit is de beste tandpasta tegen tandsteen. De Oral-B Pro-Expert heeft een frisse smaak die niet te sterk is. Ook zit er een korrel in, maar deze is zo fijn dat het niet storend is. Daarnaast zorgt de tandpasta voor een frisse mond die lang blijft.

Deze beste anti tandsteen tandpasta zorgt voor een fris en langdurig schoon gevoel in de mond. Het heeft ook nog een klein whitening effect, waardoor je tanden er mooi en verzorgd uitzien. Deze tandpasta is gemiddeld twee euro per tube en daarmee relatief goedkoop.

Voordelen Oral-B pro-Expert Professionele bescherming

  • Wat ik echt heel fijn vond aan deze tandpasta was dat het echt tandsteen tegen gaat. Ee ontstaat niet zo’n gelige laag tussen je tanden wat een tandartsen bezoek ook direct aangenamer maakt.

Nadelen Oral-B pro-Expert Professionele bescherming

  • De smaak had voor mij iets sterker gemogen, maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

Beste tandpasta consumentenbond

Mijn persoonlijke voorkeur van beste tandpasta gaat naar Sensodine proglasur daily protection, omdat ik het erg belangrijk vind dat mijn tanden goed verzorgd worden en sterk zijn. Maar Zoals ik zeg persoonlijk, want eigenlijk waren alle vijf de tandpasta erg fijn. Je zou ze bijna allemaal door elkaar gaan gebruiken.
De consumentenbond zegt dan ook dat er bijna geen slechte tandpasta bestaat en dat per persoon kan verschillen welke tandpasta er van toegevoegde waarde is. Beschermen doen ze allemaal wel, tenzij fluoride ontbreekt. Vervolgens is het gewoon een beetje kijken wat jou aanspreekt, waar jij last van hebt en wat uit te proberen om te kijken wat echt bij je werkt.
Zorg dat je jouw tanden goed verzorgt. Daar heb je een leven lang plezier van.
Twee keer per dag poetsen en dan smilen maar! Die goed verzorgde tanden mogen worden gezien.

Jerry

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>