Laatste update: december 2021

Door: Thea

Best Geteste Tandpasta

Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming - 4x75 ml - Tandpasta

Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming

De Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming is de best geteste tandpasta van 2021! Dit is uit de ultieme tandpasta test gebleken van 2021. De Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming zorgt voor 3x betere bescherming tegen glazuurerosie en gevoeligheid.

Het heeft ook een extra frisse munt smaak waardoor je lekker uit je mond ruikt. Verder beschermt het zich nog tegen gaatjes, tandplak, verkleuringen en tandvleesproblemen.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste tandpasta? Een brede glimlach is het mooiste wat je kunt dragen. Deze wordt natuurlijk nog mooier met witte verzorgde tanden. Maar welke tandpasta zorgt nou voor deze mooie witte tanden? Wat is de beste tandpasta voor gevoelige tanden? Welke tandpasta is het beste voor tandvlees? Want eerlijk is eerlijk, je tandvlees is net zo belangrijk als je tanden zelf. 

Zo ook de beste tandpasta 2021. Dit wil niet zeggen dat dit ook de beste tandpasta voor jou is. Het is namelijk mogelijk dat jouw tanden net wat gevoeliger zijn dan de gemiddelde tand. Of dat ze net wat uitgebreidere verzorging nodig hebben dan de gemiddelde tandpasta biedt. Waar je bij het kopen van een tandpasta in ieder geval op moet letten is of er fluoride in zit. Fluoride zorgt namelijk voor een beschermlaagje waardoor je gewoon fruit en andere zure voedingsmiddelen kunt eten zonder dat dit je tanden aantast.

Verder beschermt elke tandpasta tegen gaatjes en tandvleesproblemen, verwijdert het aanslag en zorgt het voor een frisse adem. Alleen de ene net wat beter dan de ander. Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in tandpasta. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende tandpasta's en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.

Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tandpasta's

Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming - 4x75 ml - Tandpasta

Beste Koop Tandpasta
1. Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming

Aquafresh Freshmint - 5x 75 ml - Tandpasta - Voordeelverpakking

Beste Tandpasta Witte Tanden
2. Aquafresh Freshmint

4x Elmex Sensitive Tandpasta 75 ml

Beste Tandpasta Gevoelige Tanden
3. Elmex Sensitive Tandpasta

Meridol Tandvlees Tandpasta 3 x 75ml - Voordeelverpakking

Beste Tandpasta Voor Tandvlees
4. Meridol Tandvlees Tandpasta

6x Colgate Tandpasta Caries Protection 75 ml

Beste Tandpasta Tegen Gaatjes
5. Colgate Tandpasta Caries Protection

Top 10 Beste Tandpasta's

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire tandpasta's bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top tandpasta's bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van Tandpasta?

Het kopen van goede tandpasta is moeilijk aangezien er zoveel zijn.  Sommige tandpasta is geschikt voor witte tanden en andere voor tandvlees. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste tandpasta's. 

Voordat je tandpasta koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Fluoride

Kijk in eerste instantie naar de fluoride hoeveelheid die erin zit. Fluoride is een mineraal dat het glazuur versterkt. Hierdoor slijt het minder snel. Kijk dus goed of de juiste hoeveelheid fluoride erin zit. Voor volwassen moet dit tussen de 1000 en 1500 ppm (parts per million) zijn.

Smaak- en geurstoffen

Het is ook goed om te kijken naar de verschillende smaak-en geurstoffen die in de tandpasta zit. Deze geven een extra dimensie aan je tanden en mond. Deze kunnen je bijvoorbeeld een frisse smaak geven. Ga goed na welke smaak- en geurstoffen je in de tandpasta wil hebben.

Schuurmiddelen

In tandpasta moet ook verschillende schuurmiddelen zitten. Deze moeten ervoor zorgen dat de resten ervan af gaan en dat de tanden schoon blijven.  Zorg ervoor dat je geen tandpasta koopt met een te sterk schuurmiddel omdat dit je glazuur kan aantasten.

Specialisatie

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de specialisatie van de tandpasta. De ene is gespecialiseerd in witte tanden en de ander weer in gevoelige tanden. Ga goed voor jezelf na welke specialisatie het belangrijkst vindt. Op deze manier maak je de juiste keuze.


Wat is de beste Tandpasta van 2021? 

Wat is de beste tandpasta van 2021? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten tandpasta's getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste tandpasta's in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke tandpasta's het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming

Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming - 4x75 ml - Tandpasta

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste tandpasta van 2021? Dan is de Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming wat voor jou! Dit is de beste koop van tandpasta in 2021.

Deze tandpasta kan iedereen aanbevolen worden. Dit is de beste tandpasta tegen tandsteen. De Oral-B Pro-Expert heeft een frisse smaak die niet te sterk is. Ook zit er een korrel in, maar deze is zo fijn dat het niet storend is. Daarnaast zorgt de tandpasta voor een frisse mond die lang blijft.

Deze beste anti tandsteen tandpasta zorgt voor een fris en langdurig schoon gevoel in de mond. Het heeft ook nog een klein whitening effect, waardoor je tanden er mooi en verzorgd uitzien. Deze tandpasta is beter dan de gemiddelde tandpasta en het merk is ook zeer vertrouwelijk. 

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming

 • Door bekend merk
 • Anti-suiker schild
 • 3x betere bescherming

Nadelen Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming

 • Geen

2. Aquafresh Freshmint

Aquafresh Freshmint - 5x 75 ml - Tandpasta - Voordeelverpakking

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij witte tanden en zoek je hiervoor de juiste tandpasta? Dan is de Aquafresh Freshmint wat voor jou! Dit is de beste tandpasta voor witte tanden in 2021.

De Aquafresh Freshmint heeft een 3-voudige bescherming. Hiermee worden de tanden van binnen versterkt en het helpt mineralen binnen te houden. De zuuraanvallen worden hierdoor buiten gesloten. Dit betekent dat deze tandpasta voor een zeer goede bescherming zorgt.

Deze tandpasta zorgt voor witte tanden een een frisse adem. Het is geschikt voor volwassenen en het is van goede kwaliteit. Het schuimt niet zoveel waardoor het ook niet vervelend in de mond zit. Het is een goed voorbeeld van tandpasta waar de prijs-kwaliteit verhouding goed is.

Voordelen Aquafresh Freshmint

 • Uitstekend voor witte tanden
 • Frisse adem

Nadelen Aquafresh Freshmint

 • Niet geschikt voor melkgebit

3. Elmex Sensitive Tandpasta

4x Elmex Sensitive Tandpasta 75 ml

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de best geteste tandpasta voor gevoelige tanden? Dan is de Elmex Sensitive Tandpasta wat voor jou! Dit is de beste tandpasta voor gevoelige tanden in 2021.

Elmex Sensitive Tandpasta beschermt de gevoelige tanden door zijn drievoudige werking. De aminfloride die in de tandpasta zit zorgt ervoor dat je tanden en blootliggende tandhalzen worden beschermt. Ook versterkt het de tanden waardoor ze extra beschermt worden tegen gaatjes. 

Bij het aanbrengen van de tandpasta komt er een aangename geur. Deze geur wordt in een prettige smaak waargemaakt tijdens het poetsen. De smaak is zacht en brand niet in de mond, zoals verschillende menthol tandpasta's nog wel eens kunnen doen. Het verwijderd de tandplak zeer goed.

Voordelen Elmex Sensitive Tandpasta

 • Gespecialiseerd in gevoelige tanden
 • Verlicht de pijn

Nadelen Elmex Sensitive Tandpasta

 • Het frisse gevoel is minder aanwezig

4. Meridol Tandvlees Tandpasta

Meridol Tandvlees Tandpasta 3 x 75ml - Voordeelverpakking

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Zoek jij tandpasta die geschikt is voor tandvlees? Dan is de Meridol Tandvlees Tandpasta wat voor jou! Dit is de beste tandpasta voor tandvlees in 2021.

De Meridol Tandvlees Tandpasta beschermt je tanden en ook ontstoken tandvlees. Deze tandpasta zorgt ervoor dat het tandvlees minder geïrriteerd wordt. Dit komt door de unieke stoffen die erin zitten genaamd aminfluoride en tinfluoride. it zorgt voor het voorkomen en genezen van ontstoken tandvlees.

Deze tandpasta is zo zacht als balsem waardoor het lekker in de mond zit. Het blijft nog steeds wel zeer effectief tegen tandplak. De tandpasta zorgt ook voor een natuurlijke werking. Er zijn weinig andere stoffen aan toegevoegd zodat het voor bijna iedereen te gebruiken is.

Voordelen Meridol Tandvlees Tandpasta

 • Beschermt tandbederf
 • Natuurlijke werking

Nadelen Meridol Tandvlees Tandpasta

 • Inhoud is niet zo veel

5. Colgate Tandpasta Caries Protection

6x Colgate Tandpasta Caries Protection 75 ml

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste tandpasta tegen gaatjes? Dan is de Colgate Tandpasta Caries Protection wat voor jou! Dit is de beste tandpasta tegen gaatjes in 2021.

De Colgate Tandpasta Caries Protection heeft een hele handige dop. Het is geen gewoonlijke draaidop, maar een dop die je met één hand kunt openen en ook weer dicht kunt. Deze dop zit namelijk vast aan de tube. Colgate Caries Protection Tandpasta is speciaal ontwikkeld om gaatjes in de tanden en op tandhalzen tegen te gaan. De stoffen die hiervoor zorgen zijn een fluoride formule en vloeibaar calcium. 

De tandpasta heeft een frisse mint smaak en schuimt goed tijdens het poetsen. De prijs kwaliteitverhouding is erg fijn bij deze tandpasta. Het werkt zeer goed tegen gaatjes waardoor het populaire tandpasta is. Hiernaast is het ook geschikt om tandplak en tandsteen tegen te gaan.

Voordelen Colgate Tandpasta Caries Protection

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Zeer goed tegen gaatjes

Nadelen Colgate Tandpasta Caries Protection

 • Niet geschikt voor melkgebit

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tandpasta's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tandpasta's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tandpasta's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tandpasta's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP