Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Elektrische Tandenborstel

Oral-B Pro 2 2500 CrossAction - Elektrische Tandenborstel

Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

De best geteste elektrische tandenborstel van 2022 is de Oral-B Pro 2 2500 CrossAction! Dit is uit de ultieme elektrische tandenborstel test gebleken. De Oral-B Pro 2 2500 Black Edition heeft een oplichtende poetsdruksensor die je waarschuwt als je te hard op je tandvlees drukt.

Het heeft ook een timer die je om de 30 seconden aanstuurt om te wisselen van kant én die je vertelt dat je 2 minuten hebt gepoetst. Daarnaast beschikt deze elektrische tandenborstel over 2 verschillende poetsstanden: dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging. In de meegeleverde reisetui berg je de tandenborstel netjes op of neem je hem veilig mee op reis.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste elektrische tandenborstel? Elektrische tandenborstels zijn de uitvinding van de eeuw als het om schone tanden gaat. Door de snelle bewegingen poets je je tanden in een mum van tijd netjes schoon. De vorm van de borstel zorgt er doorgaans voor dat alle hoekjes goed bereikt worden, en verlost worden van tandplak en etensresten.

Poetsen met een tandenborstel zorgt niet alleen voor schonere tanden, maar houdt ook je tandvlees gezond en voorkomt tandsteen en natuurlijk gaatjes. Als je je tandartsbezoek zo soepel mogelijk wilt houden, is de aanschaf van een elektrische tandenborstel dus erg aangeraden.

Er zijn veel soorten verschillende elektrische tandenborstels die allemaal hun eigen functies en specialiteiten hebben. Het is daarom moeilijk om een goede keuze te maken! Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in elektrische tandenborstels. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende elektrische tandenborstels en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.

Benieuwd naar de producten? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Tandenborstels

Oral-B Pro 2 2500 CrossAction - Elektrische Tandenborstel

Beste Koop Elektrische Tandenborstel
1. Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 - Luxe elektrische tandenborstel - Mat zwart

Beste Multifunctionele Elektrische Tandenborstel
2. Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

Oral-B PRO 2 2900 - Elektrische Tandenborstel - Duopack

Beste Duopack Elektrische Tandenborstel
3. Oral-B PRO 2 2900

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53 - Elektrische tandenborstel

Beste Plak Verwijderende Elektrische Tandenborstel
4. Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53

Philips Sonicare HX6232/41 - Elektrische Tandenborstel

Beste Natuurlijke Elektrische Tandenborstel
5. Philips Sonicare HX6232/41

Top 10 Beste Elektrische Tandenborstels

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire elektrische tandenborstels bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top elektrische tandenborstels bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische Tandenborstel?

Het kopen van een goede elektrische tandenborstel is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste elektrische tandenborstel. 

Voordat je een elektrische tandenborstel koopr is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Poetskracht

Het is belangrijk om te kijken naar poetskracht van een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel moet wel genoeg poetskracht hebben om je tanden schoon te houden. Daarbij moet het ook weer niet te hoog zijn. Het is handig om hier van te voren over na te denken.

Extra functies

Vele elektrische tandenborstels hebben extra functies. Je kan hier denken aan een timer of poetsstanden. Wij raden aan om van te voren te bedenken welke extra functies je wil hebben. Op deze manier is het gemakkelijk om een goede keuze te maken.

Merk

Er zijn verschillende merken die elektrische tandenborstels produceren. Een paar hiervan springen hier echt tussen uit en maken kwalitatief goede producten. Het is handig om hier van te voren goed onderzoek naar te doen zodat je geen miskoop doet.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de elektrische tandenborstels. Sommige zijn best prijzig terwijl andere weer aanzienlijk goedkoper zijn. Het is goed om van te voren een bedrag vast te stellen wat je hieraan wilt uitgeven.


Wat is de beste Elektrische Tandenborstel van 2022? 

Wat is de beste elektrische tandenborstel van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten elektrische tandenborstels getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste elektrische tandenborstels in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke elektrische tandenborstels het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

Oral-B Pro 2 2500 CrossAction - Elektrische Tandenborstel

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste elektrische tandenborstel van 2022? Dan ben je bij de Oral-B Pro 2 2500 CrossAction bij het juiste adres! Dit is de beste koop van een elektrische tandenborstel in 2022.

Dit is een erg geliefde elektrische tandenborstel met veel tevreden gebruikers. Dat is ook niet meer dan logisch, want het is voorzien van vele handige functies waardoor het een erg gebruiksvriendelijke en praktische tandenborstel is.

Zo heeft het een batterijcapaciteit van 14 dagen als je twee keer per dag poetst. Je hoeft dus niet elke keer de tandenborstel op de lader te zetten. Natuurlijk heeft het een timer. Hierdoor weet je precies wanneer je twee minuten je tanden hebt gepoetst.

Ook geeft deze timer om de 30 seconden een seintje, hierdoor kun je elke kant de exacte tijd poetsen die het nodig heeft.De beste tandenborstel heeft twee poetsstanden; dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging. Dit is erg praktisch, want we weten allemaal wel hoe belangrijk gezond tandvlees is voor een stralend gebit.

Wel is het zo dat er andere elektrische tandenborstels te koop zijn die voorzien zijn van meer poetsstanden, dus de Oral-B Pro 2 2500 is hier bescheiden in.Verder beschikt dit apparaat ook over een poetsdruksensor. Dit is nog een feitje dat je waarschijnlijk al wel eens eerder gehoord hebt; het is niet goed om te hard te poetsen.

Deze elektrische tandenborstel geeft het aan als je te hard poetst door op te lichten, zodat jij precies weet hoe hard je moet poetsen om je tanden de juiste verzorging te geven en zo het beste resultaat te bereiken. Al met al is deze Oral-B Pro zeker een goede elektrische tandenborstel.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

 • Beschikt over een oplichtende poetsdruksensor
 • Beschikt over een timer
 • Batterijcapaciteit van 14 dagen bij 2-dagelijks gebruik

Nadelen Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

 • Geen

2. Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 - Luxe elektrische tandenborstel - Mat zwart

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste multifunctionele elektrische tandenborstel? Dan is de Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 wat voor jou! Dit is de beste multifunctionele elektrische tandenborstel van 2022.

Dit is een luxe elektrische tandenborstel van Philips. Natuurlijk heeft het een timer die de poetstijd aangeeft, alsook wanneer je van kant kunt verwisselen. Het heeft vier verschillende poetsstanden, Verder heeft het een batterijcapaciteit van 21 dagen. Je hebt dus haast geen omkijken naar het opladen van je tandenborstel. 

Wat ook handig is aan deze tandenborstel is zijn batterij-indicator. Je ziet dus precies hoe vol de batterij is. Als je eenmaal klaar bent met poetsen mag je je tandenborstel plaatsen in het luxe oplaadglas. Dit is dus eigenlijk een oplaadstation, maar heeft de vorm van een glas in een elegant design waardoor het veel netter op je wastafel staat. 

Als je op reis bent kun je je tandenborstel eenvoudig meenemen in de USB-reisetui die je aan kunt sluiten op een stopcontact, maar ook is deze te koppelen aan een laptop. 

De Philips Sonicare Diamond Clean heeft dus allerlei handige functies wat zorgt voor een gebruiksvriendelijk geheel. Ook is het zo dat de tandenborstel tot wel 10x meer tandplak verwijdert, en zorgt voor wittere tanden, dus al met al is het een geweldig apparaat.

Voordelen Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

 • Beschikt over een timer
 • Opladen kan via het glas

Nadelen Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

 • Geen smartfunctie.

3. Oral-B PRO 2 2900

Oral-B PRO 2 2900 - Elektrische Tandenborstel - Duopack

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij liever twee elektrische tandenborstels? Dan is de Oral-B Pro 2 2900 wat voor jou! Dit is de beste duopack elektrische tandenborstels van 2022.

Een echte luxe elektrische tandenborstel met een stijlvol design is de Oral-B Pro 2 2900 Dit is één van de beste Oral B tandenborstels, heeft veel tevreden gebruikers.

Je betaalt er wat meer voor, maar dan heb je ook wat. Deze tandenborstel heeft natuurlijk een timer. Wat deze Genius zo speciaal maakt is dat hij voorzien is van positiedetectie. Hierdoor zie je precies waar je poetst, en welk plekje je over hebt geslagen.

Als extra handigheidje krijg je bij deze Genius een USB-reisetui meegeleverd waarmee je niet alleen je tandenborstel op kunt laden, maar ook je telefoon! Verder krijg je bij deze tandenborstel ook vier borstelkophouders, dus daar kun je een flinke tijd mee vooruit. 

Voordelen Oral-B PRO 2 2900

 • Opladen kan via de reisetui
 • Beschikt over reisetui

Nadelen Oral-B PRO 2 2900

 • Zonder kunstmatige intelligentie

4. Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53 - Elektrische tandenborstel

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij een elektrische tandenborstel die uitstekend plak verwijdert? Dan is de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53 perfect voor jou! Dit is beste elektrische tandenborstel voor plak verwijderen in 2022.

De Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53 beschikt over 5 poetsstanden. Je poetsprestaties kan terug zien in de coaching app. Op deze manier blijven je tanden steeds schoner. De grondige reiniging zorgt ervoor dat er tot wel 10x meer plak verwijdert wordt dan gewoonlijk

Hiermee is je tandvlees wel 7x schoner dan gewoonlijk (bij dagelijks gebruik in 2 weken). De tandenborstel gaat tot wel 2 weken mee. Met een meegekregen oplader hoef je nooit zorgen te maken dat het apparaat leeg gaat. Verder zorgen de opzetstukjes zelf voor de optimale instellingen.

Voordelen Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53

 • Poetsprestaties in de app
 • 10x meer plakverwijdering

Nadelen Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53

 • Geen flosapparaat erbij

5. Philips Sonicare HX6232/41

Philips Sonicare HX6232/41 - Elektrische Tandenborstel

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste natuurlijk elektrische tandenborstel? Dan is de Philips Sonicare HX6232/41 wat voor jou! Dit is de beste natuurlijke elektrische tandenborstel van 2022.

Ook dit is een bescheiden model van Philips, maar wel een met zeer veel tevreden gebruikers. Het heeft net als zijn broertje een timer met Quadpacer. Hierdoor geeft de tandenborstel het elke 30 seconden aan als je van kant moet wisselen, en gaat de tandenborstel automatisch uit als de tijd verstreken is.

Ook heeft het de twee poetsstanden: Clean (twee minuten) en Clean&White (twee minuten plus 30 seconden whitening). Verder kan ook deze tandenborstel 21 dagen lang mee voordat je hem weer opnieuw op moet laden, en is het voorzien van het Easy Start programma waardoor je eenvoudig zult wennen aan elektrisch poetsen.

Deze Philips Sonicare HX6232/41 heeft maar liefst 62.000 poetsbewegingen per minuut. Bij dit apparaat krijg je een ProResults opzetborstel, en een DiamondClean opzetborstel. Ook hier is het dus maar weer net wat het beste bij je past.

Voordelen Philips Sonicare HX6232/41

 • Beschikt over een timer
 • Batterijcapaciteit van 21 dagen

Nadelen Philips Sonicare HX6232/41

 • Geen poetsdruksensor

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel elektrische tandenborstels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische tandenborstels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische tandenborstels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische tandenborstels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP