Laatste update: Mei 2021

Door: Soraya

Best Geteste elektrische tandenborstel

Oral-B Pro 2 2500 Black Edition

5/5

De Oral-B Pro 2 2500 Black Edition heeft een oplichtende poetsdruksensor die je waarschuwt als je te hard op je tandvlees drukt en een timer die je om de 30 seconden aanstuurt om te wisselen van kant én die je vertelt dat je 2 minuten hebt gepoetst. Daarnaast beschikt deze elektrische tandenborstel over 2 verschillende poetsstanden: dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging. In de meegeleverde reisetui berg je de tandenborstel netjes op of neem je hem veilig mee op reis.

Elektrische tandenborstel kopen: waar moet je op letten?

Elektrische tandenborstels zijn de uitvinding van de eeuw als het om schone tanden gaat. Door de snelle bewegingen poets je je tanden in een mum van tijd netjes schoon. De vorm van de borstel zorgt er doorgaans voor dat alle hoekjes goed bereikt worden, en verlost worden van tandplak en etensresten. Poetsen met een tandenborstel zorgt niet alleen voor schonere tanden, maar houdt ook je tandvlees gezond en voorkomt tandsteen en natuurlijk gaatjes. Als je je tandartsbezoek zo soepel mogelijk wilt houden, is de aanschaf van een elektrische tandenborstel dus erg aangeraden.

Als je op zoek bent naar een elektrische tandenborstel zal deze vraag zeker bij je opkomen; Wat is de beste elektrische tandenborstel? Wat is de beste koop?

Het aanbod is namelijk erg groot, waardoor het kiezen van een goede elektrische tandenborstel moeilijker wordt. De grootste voorlopers, als het gaat om elektrische tandenborstels, zijn de merken Oral-B en Philips.

Als je een elektrische tandenborstel aanschaft van één van deze twee merken, zit je eigenlijk altijd wel goed. Wel is het zo dat ze een zodanig groot assortiment hebben, dat het kiezen van de beste elektrische tandenborstel die bij jou past best lastig kan zijn.

Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van de best geteste elektrische tandenborstel, zodat je een goed beeld krijgt welke tandenborstel voor jou de juiste keuze zal zijn. De beste tandenborstel vind je in deze elektrische tandenborstel test. Wat is de beste elektrische tandenborstel? Welke oral-B is het best?

Top 5 Beste elektrische tandenborstels


Product


1. Oral-B Pro 2 2500

Best getest overall

4.5/5

2. Philips Sonicare

4/5

3. Oral B Genius

4/5

4. Quality for less

4/5

5. Philips Sonicare

4/5

1.Oral-B Pro 2 2500 Black Edition

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Dit is een erg geliefde elektrische tandenborstel met veel tevreden gebruikers. Dat is ook niet meer dan logisch, want het is voorzien van vele handige functies waardoor het een erg gebruiksvriendelijke en praktische tandenborstel is.

Zo heeft het een batterijcapaciteit van 14 dagen als je twee keer per dag poetst. Je hoeft dus niet elke keer de tandenborstel op de lader te zetten. Natuurlijk heeft het een timer. Hierdoor weet je precies wanneer je twee minuten je tanden hebt gepoetst.

Ook geeft deze timer om de 30 seconden een seintje, hierdoor kun je elke kant de exacte tijd poetsen die het nodig heeft.De beste tandenborstel heeft twee poetsstanden; dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging. Dit is erg praktisch, want we weten allemaal wel hoe belangrijk gezond tandvlees is voor een stralend gebit.

Wel is het zo dat er andere elektrische tandenborstels te koop zijn die voorzien zijn van meer poetsstanden, dus de Oral-B Pro 2 2500 is hier bescheiden in.Verder beschikt dit apparaat ook over een poetsdruksensor. Dit is nog een feitje dat je waarschijnlijk al wel eens eerder gehoord hebt; het is niet goed om te hard te poetsen.

Deze elektrische tandenborstel geeft het aan als je te hard poetst door op te lichten, zodat jij precies weet hoe hard je moet poetsen om je tanden de juiste verzorging te geven en zo het beste resultaat te bereiken. Al met al is deze Oral-B Pro zeker een goede elektrische tandenborstel.

Bekijk de Oral-B via Bol.com

Voordelen Oral-B Pro 2 2500 Black Edition

 • Beschikt over een oplichtende poetsdruksensor
 • Beschikt over een timer
 • Batterijcapaciteit van 14 dagen bij 2-dagelijks gebruik

Nadelen Oral-B Pro 2 2500 Black Edition

 • Niet koppelbaar met een mobiele app
 • Beschikt over slechts 2 poetsstanden

2. Philips Sonicare Healthy White HX6732/37

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Dit is een bescheiden elektrische tandenborstel, maar met zeer goede resultaten. Dit is de ideale tandenborstel voor mensen die nog niet gewend zijn aan elektrisch poetsen. Het heeft namelijk een Easy Start programma waardoor je makkelijk kunt wennen aan het poetsen met een elektrische tandenborstel. Dit gebeurt doordat het programma de poetskracht geleidelijk opvoert in de eerste 14 poetsbeurten. 

Deze tandenborstel heeft twee poetsstanden: Clean en Clean&White. De Clean&White stand gaat 30 seconden langer door met poetsen, wat zich resulteert in wittere tanden op de lange termijn. 

Ook heeft de Philips Healthy White natuurlijk ook een timer. De timer geeft elke 30 seconden aan dat het tijd is om van kant te wisselen, en zorgt ervoor dat de tandenborstel automatisch uit gaat als de poetstijd verstreken is. Een groot pluspunt aan deze tandenborstel is dat de batterij 21 dagen mee gaat, je hebt dus bijna geen omkijken naar het opladen ervan. 

Een nadeel aan deze tandenborstel is dat het geen poetsdruksensor heeft zoals de Oral-B Pro 2 2500. Wel heeft deze Philips Healthy White als voordeel dat je niet één tandenborstel krijgt, maar twee. In vergelijking is deze tandenborstel dus goedkoper dan andere elektrische tandenborstels, en je krijgt dus meer waar voor je geld.

Voordelen Philips Sonicare Healthy White HX6732/37

 • Ideaal voor mensen die niet gewend zijn aan elektrisch poetsen
 • Lange batterij
 • Tandenborstel schakelt automatisch uit als poetstijd verstreken is

Nadelen Philips Sonicare Healthy White HX6732/37

 • Geen poetsdruksensor

3. Oral-B Pro 2 2900

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Wederom een tandenborstel van het merk Oral-B, welke oral b is de beste? Het is een vraag die we vaak terug zien komen.

Een echte luxe elektrische tandenborstel met een stijlvol design is de Oral-B Pro 2 Dit is één van de beste Oral B tandenborstels, heeft veel tevreden gebruikers, en is tevens als beste getest door de Consumentenbond. Dit is misschien dan ook wel de beste elektrische tandenborstel van 2021. 

Je betaalt er wat meer voor, maar dan heb je ook wat. Deze tandenborstel heeft natuurlijk een timer en poetsdruksensor zoals we dat zagen bij de Oral-B Pro 2 2500. Wat deze Genius zo speciaal maakt is dat hij voorzien is van positiedetectie. Hierdoor zie je precies waar je poetst, en welk plekje je over hebt geslagen. 

Ook heeft deze tandenborstel zes verschillende poetsstanden, waaronder Pro Clean, Whitening, tandvleesverzorging, en een stand voor gevoelige tanden. Als extra handigheidje krijg je bij deze Genius een USB-reisetui meegeleverd waarmee je niet alleen je tandenborstel op kunt laden, maar ook je telefoon! Verder krijg je bij deze tandenborstel ook vier borstelkophouders, dus daar kun je een flinke tijd mee vooruit. 

Een minpuntje aan deze Genius is dat de batterij maar 12 dagen meegaat. Alhoewel dit nog steeds best lang is, gaat de Philips Healthy White bijna twee keer zo lang mee. Dus het is maar net waar je voor kiest.

Bekijk de Oral-B Pro-2 Hier via Bol.com!

Voordelen Oral-B Pro-2

 • Beschikt over 6 verschillende poetsstanden
 • Opladen kan via de reisetui
 • Beschikt over een timer en een oplichtende poetsdruksensor

Nadelen Oral-B Pro-2

 • Zonder kunstmatige intellegentie

4. Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Dit is een luxe elektrische tandenborstel van Philips. Deze tandenborstel mist wat functies zoals poetsdruksensor en de positiedetectie, maar heeft andere highlights waardoor deze Diamond Clean zo speciaal is. Natuurlijk heeft het een timer die de poetstijd aangeeft, alsook wanneer je van kant kunt verwisselen. 

Het heeft vijf verschillende poetsstanden, namelijk: Clean, White, Sensitive, Gum Care, en Deep Clean. Verder heeft het een batterijcapaciteit van 21 dagen. Je hebt dus haast geen omkijken naar het opladen van je tandenborstel. Wat ook handig is aan deze tandenborstel is zijn batterij-indicator. Je ziet dus precies hoe vol de batterij is. Als je eenmaal klaar bent met poetsen mag je je tandenborstel plaatsen in het luxe oplaadglas. Dit is dus eigenlijk een oplaadstation, maar heeft de vorm van een glas in een elegant design waardoor het veel netter op je wastafel staat. 

Als je op reis bent kun je je tandenborstel eenvoudig meenemen in de USB-reisetui die je aan kunt sluiten op een stopcontact, maar ook is deze te koppelen aan een laptop. 

De Philips Sonicare Diamond Clean heeft dus allerlei handige functies wat zorgt voor een gebruiksvriendelijk geheel. Ook is het zo dat de tandenborstel tot wel 10x meer tandplak verwijdert, en zorgt voor wittere tanden, dus al met al is het een geweldig apparaat.

Voordelen Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56

 • Beschikt over een timer
 • Beschikt over 5 verschillende poetsstanden
 • Opladen kan via het glas

Nadelen Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56

 • Beschikt niet over een poetsdruksensor
 • Beschikt niet over een smartfunctie

5. Philips Sonicare Healty White HX6712/43

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Last but not least, de Philips Sonicare Healthy White HX6712/43. Ook dit is een bescheiden model van Philips, maar wel een met zeer veel tevreden gebruikers. Deze tandenborstel lijkt erg veel op onze eerste Philips, de HX6732/37. Het heeft net als zijn broertje een timer met Quadpacer. Hierdoor geeft de tandenborstel het elke 30 seconden aan als je van kant moet wisselen, en gaat de tandenborstel automatisch uit als de tijd verstreken is.

Ook heeft het de twee poetsstanden: Clean (twee minuten) en Clean&White (twee minuten plus 30 seconden whitening). Verder kan ook deze tandenborstel 21 dagen lang mee voordat je hem weer opnieuw op moet laden, en is het voorzien van het Easy Start programma waardoor je eenvoudig zult wennen aan elektrisch poetsen.Tot nog toe zijn er dus nog geen verschillen tussen deze Philips en zijn broertje. Waar het verschil zit, is dat de HX6732/37 31.000 poetsbewegingen per minuut heeft.

Deze Philips HX6712/43 daarentegen heeft maar liefst 62.000 poetsbewegingen per minuut.Dat betekent dat je dubbel zo goed schoonmaakt met deze tandenborstel. Dat is dus best een groot verschil. Verder krijg je bij zijn broertje een extra handvat, dat is bij deze tandenborstel niet het geval. Wel krijg je bij dit apparaat een ProResults opzetborstel, en een DiamondClean opzetborstel. Ook hier is het dus maar weer net wat het beste bij je past.

Voordelen Philips Sonicare Healty White HX6712/43

 • Beschikt over een timer (trilsensor)
 • Batterijcapaciteit van 21 dagen bij 2-dagelijks gebruik

Nadelen Philips Sonicare Healty White HX6712/43

 • Beschikt niet over een poetsdruksensor
 • Heeft slechts 2 intensiteitsstanden

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>