fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste midi keyboard

Arturia keylab Essential Keyboard

De test was ongelooflijk spannend. Maar uiteindelijk kwam er een duidelijke (en terechte) winnaar naar voren. En in dit geval is dat het Arturia Keylab Essential keyboard!

Deze is verkozen tot het beste midi keyboard van 2023 en is hiermee ook de beste koop midi keyboard! En dat alles zonder onze verbazing.

Zo bespaar je met dit keyboard veel tijd doordat je jouw opnamesoftware kan bedienen met het keyboard zelf. Heel handig! Daarnaast kan je met de DAW command center een audiospoor opnemen, wisselen van audiokanaal en je acties ongedaan maken.

En nog een klein voordeel: dankzij het handige lcd scherm navigeer je super makkelijk door al je presets!

Muziek is van alle tijden. Nee, echt waar. Het schijnt dat in de ijstijd de mens zich al bezig hield met muziek. Even voor het idee: dit was in een periode rond 50.000 voor Christus! En sindsdien is het alleen maar meer, handiger én populairder geworden.

Tegenwoordig is een wereld zonder muziek niet meer weg te denken uit de maatschappij en zijn er miljoenen artiesten over de hele wereld die muziek maken. Misschien ben jij daar ook wel één van.

Of je het nou doet als hobby of als werk, muziek maken of bespelen is altijd leuk om te doen. Al helemaal wanneer je dit heel handig vanuit huis kan doen! Deze klus wordt nog makkelijk met een midi- keyboard.

Als je dit artikel leest ben je waarschijnlijk al op zoek naar een goed midi- keyboard dat voldoet aan jouw wensen, en terecht! Doordat het midi keyboard in de muziekwereld een ontzettend populair product is, is het aanbod dan ook enorm.

We begrijpen dat dit bij jou als consument misschien kan zorgen voor een overweldigend gevoel. Waarschijnlijk zie je door het reuze aanbod door de bomen het bos niet meer. Hoe kies je dan nog het beste midi keyboard uit?

Omdat wij dit overweldigende gevoel maar al te goed begrijpen, willen wij je hier graag bij helpen. En hoe we dat dan doen?

Nou, om te beginnen hebben wij speciaal voor jou in dit artikel alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van het beste keyboard. Zo voorkom je een miskoop en maak je de zoektocht al wat sneller én makkelijker.

Maar dat is niet alles. Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende midi keyboard met elkaar vergeleken, om zo jou te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit. En daarmee ook de allerbeste testresultaten!

En als kers op de taart hebben wij ook een ultieme review geschreven. In deze review komen alleen de allerbeste midi keyboard voorbij, en hierdoor er zit sowieso wat tussen voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste midi keyboards

Beste midi keyboard
1. Arturia Keylab Essential

Beste budget midi keyboard
2. Akai APC Key 25

Beste midi keyboard voor gevorderden
3.Studiologic SL88

Beste design midi keyboard
4. Studiologic SI73 

Beste prijs- kwaliteitverhouding midi keyboard
5. Arturia Keylab Essential 49 

Top 10 beste Midi keyboards

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste midi keyboards , dit zijn direct de meest verkochte keyboards bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een midi keyboard? 

Een midi keyboard is dus een handig en modern instrument waar je gemakkelijk muziek mee kan maken. En dat ook nog eens lekker in huis!

Omdat de midi keyboards in de muziekwereld een geliefd instrument zijn, is het aanbod dan ook reuze. Veel keuze kan zorgen voor een overweldigend gevoel, want hoe kies je dan nog het beste midi keyboard?

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste midi keyboard. Zo voorkom je een miskoop!

Aanslaggevoeligheid

De eerste belangrijke factor waar je rekening mee moet houden is de aanslaggevoeligheid van je toekomstige midi keyboard. Wanneer een keyboard deze optie heeft, kan je door harder of zachter op de toetsen te slaan een verschil in sterkte aanbrengen in je muziek.

Hierdoor kan je dus met meer variatie en gevoel spelen en zal de muziekkwaliteit ook veel beter zijn dan wanneer je een midi keyboard hebt zonder aanslaggevoeligheid. Hierbij is het ook maar net wat je gewend bent.

Ben je gewend aan spelen met een midi keyboard zonder aanslaggevoeligheid, prefereer je misschien ook  eentje zonder. En vice versa natuurlijk. Maak dus bij jezelf de afweging hoe belangrijk je de aanslaggevoeligheid vindt en lees dit goed na de omschrijving van het midi keyboard dat je op oog hebt.

Aantal octaven

Midi keyboards werken met octaven. Hierbij geldt: hoe meer octaven een midi keyboard heeft, hoe meer noten je ermee kunt spelen. Wanneer een keyboard 61 toetsen heeft zijn er vijf octaven aanwezig.

Heb je een keyboard met minder toetsen, dan zijn er ook minder octaven en dus ook minder noten om te bespelen. Wanneer je een beginner bent is dit niet zo erg, en vaak zijn keyboards met minder toetsen ook goedkoper.

Ben je wat meer gevorderd, dan is het misschien wel fijn om met zoveel mogelijk octaven te spelen. Je betaalt dan waarschijnlijk wel wat meer. Maak dus bij jezelf de overweging hoeveel geld je hieraan uit wil geven.

Garantie

Het laatste punt over de midi keyboard die we willen toelichten is natuurlijk de garantie. Een midi keyboard is al een investering op zichzelf natuurlijk, en het is dan wel zo fijn dat hier dan ook daadwerkelijk garantie op zit.

Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang zij denken dat het product ten minste mee moet gaan zonder complicaties.

Wanneer er op het midi keyboard dat je op oog hebt dan geen garantie zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het keyboard dat je mogelijk wil gaan kopen?

Wanneer er dan iets mis is met het keyboard, kan je ook nergens op terugvallen. En je wil natuurlijk wel een beetje zekerheid hebben over je aankoop.

Zorg er daarom dan ook voor dat de garantie op jouw nieuwe midi keyboard ten minste twee jaar is. Zo kan jij met een gerust hart piano spelen en is de fabrikant jou verplicht te helpen wanneer er iets mis blijkt te zijn.


Wat is het beste midi keyboard van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten, en nog vele anderen, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende midi keyboards. Dit zodat wij jou kunnen voorzien van de állerbeste testresultaten en daarmee ook de beste kwaliteit.

Precies zoals je van ons gewend bent! De test was dan ook super spannend, en veel van de midi keyboards gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk waren er een paar bij die zichzelf goed hebben kunnen onderscheiden.

Deze hebben een plekje weten te bemachtigen in de felbegeerde top vijf. Ieder keyboard blinkt uit in een andere categorie, zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke midi keyboards dit zijn geworden? Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste midi keyboards van 2023!

1. Arturia Keylab Essential

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de allerbeste is het Arturia midi keyboard. En naast dat deze bij ons als beste uit de test kwam, is deze ook verkozen tot beste midi keyboard volgens de consumentenbond!

Je kan je opnamesoftware makkelijk besturen met dit keyboard, dat bespaart een hoop tijd. Daarnaast kan je met het handige DAW command center audiosporen opnemen, wisselen van kanalen en acties ongedaan maken.

Voordelen Arturia Keylab Essential

 • Handig lcd scherm
 • Opnamesoftware te besturen via het keyboard
 • Slim DAW command center

Nadelen Arturia Keylab Essential

 • Heeft geen cv uitvoer

2. Akai APC Key 25


9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je wat minder budget hebt om te besteden maar toch graag een midi keyboard wil uitproberen, is deze compacte versie van Akai perfect. Je hebt toegang tot nieuwe geluiden dankzij de meegeleverde plugins en je start en stopt de Ableton clips met handige drukknoppen!

Voordelen Akai APC Key 25

 • Start en stoppen Ableton clips met drukknoppen
 • Status van de Ableton zichtbaar doordat de kleuren van de knoppen verspringen
 • Toegang tot nieuwe geluiden door meegeleverde plugins

Nadelen Akai APC Key 25

 • De toetsen voelen niet verzwaard aan

3. Studiologic SL88

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je al wat meer ervaring hebt wil je natuurlijk een goede kwaliteit midi keyboard. En daarvoor is deze perfect. Je hebt het gevoel alsof je een akoestische piano bespeelt doordat er maar liefst 88 toetsen aanwezig zijn. En hierdoor dus ook extra veel octaven!

Voordelen Studiologic SL88

 • 88 toetsen
 • Aftertouch voor parameters
 • Snelle navigatie door instellingen dankzij kleurenscherm

Nadelen Studiologic SL88

 • Redelijk prijzig

4. Studiologic Sl73

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Nog een topper van Studiologic! Deze had veruit het beste en meest overzichtelijke design. Daarnaast zijn er maar liefst 73 toetsen aanwezig en zijn de instellingen makkelijk te navigeren door een slim ontworpen kleurenscherm.

Voordelen Studiologic Sl73

 • Slim ontworpen kleurenscherm voor instellingen
 • 73 toetsen
 • Goed design

Nadelen Studiologic Sl73

 • Geleverd zonder usb kabel

5. Arturia Keylab Essential 49

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over dit keyboard van Arturia. Voor een goede prijs krijg je een zeer goede kwaliteit! Er is zelfs een speciaal lcd scherm aanwezig waardoor je makkelijk door je presets kan navigeren!

Voordelen Arturia Keylab Essential 49

 • Lcd scherm voor makkelijke navigatie door al je presets
 • DAW command center voor opnemen van audiosporen, wisselen van audiokanalen en ongedaan make van acties
 • 49 toetsen

Nadelen Arturia Keylab Essential 49

 • Geen cv uitvoer

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel midi keyboards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten midi keyboards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de midi keyboards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste midi keyboards op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>