• Home
 • /
 • Vervoer
 • /
 • Beste Elektrische Step met Zadel [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Sanne

Best Geteste Elektrische Step met Zadel

EasyGO B3 Elektrische step met Zadel

De EasyGO B3 Elektrische step is de beste elektrische step 2022! Er is geen step te vinden die nog comfortabeler rijdt, door de unieke schokdempers aan beide wielen. De EasyGO B3 heeft een motor van 350W die je moeiteloos tot snelheden van 20 km / uur kan brengen.

Hulpmiddelen als cruise control maken het rijden net zo makkelijk als een fiets, misschien wel makkelijker - en je hoeft zelf bijna geen enkele moeite te doen om vooruit te komen.

In totaal kun je op de batterij ruim 25 kilometer rijden, wat meer dan genoeg is in iedere Nederlandse stad of dorp. Op het LCD display houd je bij hoe ver je nog kan rijden en hoe hard je gaat. Een perfecte aankoop voor fans van elektrische steps!

In Nederland zijn er talloze verschillende manieren van transport te vinden. Zo kun je op een fiets, deelscooter, brommer of met het openbare vervoer. Maar een elektrische step is een relatief nieuw vervoersmiddel, dat steeds populairder wordt. Je hoeft vrijwel geen energie te verspillen om vooruit te komen, in tegenstelling tot een fiets. Toch kun je prettige snelheden van 20 of 30 km / uur halen en houd je een actieve houding aan.

Hoe populairder een product wordt, hoe meer concurrentie er op de markt te vinden is. De elektrische step aanbiedingen die je op het internet kunt vinden, lijken allemaal op elkaar. Welke elektrische step is het beste voor jou? En wat maakt het verschil tussen de beste elektrische step en minder goede elektrische step aanbiedingen? In onze elektrische step test gaan we op zoek naar de beste elektrische step 2022 en vertellen we je precies waarom we deze steps zo goed vinden. Lees verder en ontdek de ideale elektrische step voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Steps met Zadel

Beste Koop elektrische step met zadel
1. EasyGO B3 Elektrische fiets

Beste snelle elektrische step met zadel 
2. Elektrische Volwassen Step Scooter Met Luchtband

Beste comfort elektrische step met zadel
3. I-CIGO – Wind-goo - E-Bike

Beste elektrische step met zadel en telefoonhouder
4. Telestar Trotty eScooter

Beste actieradius elektrische step met zadel
5. IZINQ H1 Elektrische scooter

Top 10 beste Elektrische Steppen met Zadel

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Elektrische Steppen met Zadel.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische Step met zadel?

Weet je niet precies waar je op moet letten in je zoektocht naar de beste elektrische step met zadel? Dat is geen wonder, want deze productcategorie is waarschijnlijk nieuw voor je. Gelukkig hebben wij al wat onderzoek gedaan en delen we onze kennis graag met je. Hieronder lees je welke specificaties het belangrijkst zijn om op te letten bij het kopen van een E-step met zadel.

Snelheid

Een elektrische step met zadel koop je misschien niet voor de snelheid, en meer voor het gemak. Toch is het prettig om een vlugge elektrische step te kopen. Let er bij deze snelheden wel op dat de step veilig is en dat je voorzichtig rijdt in het verkeer.

Bereik

Een elektrische step heeft een batterij die bepaalt hoe ver je ermee kan rijden. Als je de step echt gaat gebruiken voor woon-werkverkeer of om naar school te rijden, is de grootte van de batterij (en dus met maximum bereik van de step) iets om over na te denken. 

Veiligheid

E-steps zijn relatief nieuw en daarom zijn zeker de goedkope elektrische step aanbiedingen niet altijd even veilig. De producten in onze top 5 lijst zijn allemaal gekeurd op veiligheid met Europese standaarden. Als je een ander product koopt, moet je altijd checken of deze elektrische steps goedgekeurd zijn voor veiligheid. Let op functies als beveiliging tegen overbelasting van de batterij en een automatische self-check functie.

Maximumgewicht

Koop je als volwassene een elektrische step met zadel? Deze hebben altijd een maximumgewicht. Het is belangrijk om zeker te weten dat je niet te zwaar bent voor een elektrische step, anders kun je nog wel eens ongelukken veroorzaken.


Wat is de beste Elektrische Step met Zadel van 2022? 

Een elektrische step met zadel kopen in 2022? De producten hieronder zijn door onze experts getest en beoordeeld op basis van hun kwaliteit. Ook houden we rekening met de prijs, want de beste elektrische step met zadel volgens de consumentenbond hoeft niet per se de meest voordelige optie te zijn. Klik op de rode knop om de beste prijs voor het artikel te vinden!

1. EasyGO B3 Elektrische Step

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De EasyGO B3 Elektrische step is de beste elektrische step 2022! Onze experts zijn tot deze conclusie gekomen na een uitvoerig onderzoek wat betreft comfort, rijveiligheid en duurzaamheid van dit product.

Er is geen step te vinden die nog comfortabeler rijdt, door de unieke schokdempers aan beide wielen. De EasyGO B3 heeft een motor van 350W die je moeiteloos tot snelheden van 20 km / uur kan brengen. Hulpmiddelen als cruise control maken het rijden net zo makkelijk als een fiets, misschien wel makkelijker - en je hoeft zelf bijna geen enkele moeite te doen om vooruit te komen.

In totaal kun je op de batterij ruim 25 kilometer rijden, wat meer dan genoeg is in iedere Nederlandse stad of dorp. Op het LCD display houd je bij hoe ver je nog kan rijden en hoe hard je gaat. Een perfecte aankoop voor fans van elektrische steps!

Voordelen EasyGO B3 Elektrische Step

 • 25 kilometer bereik
 • Max. gewicht 120 kg
 • Weegt maar 15 kg
 • Veilig volgens EU normen

Nadelen EasyGO B3 Elektrische Step

 • Niet de meest compacte e-step

2.  KUGOO Elektrische Volwassen Step Scooter Met Luchtband

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Gebruik je een elektrische step voor woon-werkverkeer of ben je dat van plan met je nieuwe aankoop? De KUGOO Elektrische Volwassen Step is dan een geschikte kandidaat. Onze transport experts hebben deze step getest voor lange afstandsritten en vonden de prestaties erg indrukwekkend!

De KUGOO Elektrische Volwassen Step haalt maximum snelheden van zo'n 30 kilometer per uur. Hiermee ben je dus veel sneller dan een reguliere fiets. Ook als je kantoor of school wat verder weg zit is de KUGOO Elektrische step een reële optie. Met een bereik van meer dan 20 kilometer kom je er wel.

Het zadel, maar ook het stuur zijn beide verstelbaar. Zo kun je de KUGOO Elektrische Volwassen step configureren zoals jij dat het prettigst vindt. Voor lange ritten doet het comfort van de KUGOO Elektrische Volwassen Step niet onder voor een gemiddelde fiets - en dan hoef je ook nog niet zelf te trappen!

Voordelen Elektrische Volwassen Step Scooter Met Luchtband

 • Erg comfortabel
 • tot 30 km/ uur
 • Bereik van 20+ km
 • Perfect voor lange afstanden

Nadelen Elektrische Volwassen Step Scooter Met Luchtband

 • Handremmen zijn wat stroef

3. I-CIGO – Wind-goo - E-Bike

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Is het een e-bike? Is het een scooter, of is het een step? Bij de I-CIGO – Wind-goo is het lastig te zeggen, want hij rijdt minstens zo comfortabel als een fiets en toch haalt hij snelheden vergelijkbaar met een scooter. Namelijk zo'n 25 kilometer per uur. Dit maakt de I-CIGO – Wind-goo een zeer geschikte optie als je met de e-step bijvoorbeeld naar je werk wil rijden.

Het zadel en stuur kunnen beiden ingeklapt worden. Hierdoor krijg je een hele compacte, vouwfiets- achtige constructie die je mee mag nemen in de trein en in de bus. Ondanks de compacte vorm is de I-CIGO – Wind-goo erg comfortabel om op te rijden - dit kun je dan ook doen met een bereik van meer dan 20 kilometer. Als je het rustig aan wilt doen, maar toch verre ritten wil maken, is de I-CIGO – Wind-goo een ideale optie!

Voordelen I-CIGO – Wind-goo - E-Bike

 • Geschikt voor woon-werkverkeer 
 • 25 km / uur is een verstandige snelheid
 • Comfortabel dankzij zacht zadel 
 • Groot bereik

Nadelen I-CIGO – Wind-goo - E-Bike

 • Handremmen zijn wat stroef

4. Telestar Trotty eScooter

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je echt gebruik maken van de meest praktische elektronische step die er bestaat? De Telestar Trotty eScooter is dan een hele waardige kandidaat! Dit handige stepje is van alle gemakken voorzien om jouw rit zo comfortabel, veilig en gemakkelijk mogelijk te maken.

Uiteraard beschikt de Telestar Trotty eScooter over de basics: een grote batterij voor een bereik tussen de 12 en 22 kilometer, een snellaad functie die de batterij binnen 2 uurtjes volledig op kan laden, een bel en voor- en achterverlichting.

Daarnaast komt deze step met wat extraatjes. De telefoonhouder vonden wij in onze test erg prettig om te gebruiken voor navigatie. Net als het multifunctionele display waarop je vitale informatie kunt aflezen, zoals het batterijniveau, je snelheid en de afstand die je nog kunt rijden.

Gelukkig beschikt de Telestar Trotty eScooter niet over handremmen, maar schijfremmen die ervoor zorgen dat jij veel soepeler en minder abrupt tot stilstand komt. Dat in combinatie met het zadel maakt het een comfortabele rit waarmee je in no-time van A naar B komt!

Voordelen Telestar Trotty eScooter

 • Snel opgeladen
 • Handige extra snufjes
 • Schijfremmen

Nadelen Telestar Trotty eScooter

 • Niet de snelste optie (24 km/h)

5. IZINQ H1 Elektrische scooter

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je van plan om jouw nieuwe elektrische step te gaan gebruiken op verre afstanden? Dan waren de opties hierboven tot nu toe geen goede keuze voor jou. Als je echt in de natuur wilt gaan steppen, raden we de IZINQ H1 Elektrische scooter aan. Deze step heeft een bereik van tot wel 75 kilometer als je af en toe een beetje meetrapt, waardoor hij veel minder energie verbruikt.

We vonden een lange afstandsrit op de IZINQ H1 Elektrische scooter echt een makkie! Zelfs als je af en toe mee trapt, heb je het gevoel alsof alles vanzelf gaat. De batterij geeft net voldoende ondersteuning om je op snelheid te brengen, maar bespaart alsnog zoveel energie dat hij meerdere uren achter elkaar mee gaat.

Dit doe je met snelheden tot 25 kilometer per uur. Remmen gaat gemakkelijk met het dubbele remsysteem, wat echt een uniek kenmerk is aan de IZINQ H1. Ondanks de wat robuustere vorm kun je de IZINQ H1 net voldoende inklappen dat je hem mee mag nemen in het openbaar vervoer. Een ideale toevoeging om jouw mobiliteit te vergroten zonder een auto of scooter te hoeven kopen!

Voordelen IZINQ H1 Elektrische scooter

 • Lange afstanden geen probleem met trapondersteuning
 • Batterij laadt snel op
 • Dubbel remsysteem voor meer veiligheid

Nadelen IZINQ H1 Elektrische scooter

 • Wat zwaarder dan andere steps

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische steppen met zadel hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische steppen met zadel getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische steppen met zadel op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische steppen met zadel op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>