Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Logeermatras

Luxe logeermatras - grijs - opvouwbaar matras

Luxe logeermatras - grijs - opvouwbaar matras

Op zoek naar het beste logeermatras van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Luxe logeermatras - grijs - opvouwbaar matras. Dit logeermatras is namelijk als beste uit onze test gekomen. Zo beschikt dit matras over een formaat van 200cm bij 70cm bij 15cm. Verder worden er twee groene kussen bijgeleverd.

Ook is dit logeermatras makkelijk om te bouwen tot sofa/bank. Dit is ruimte efficiënt en zorgt er tevens voor dat jij extra zitruimte creëert wanneer het matras niet gebruikt wordt. Een ander voordeel is de hoge kwaliteit en de duurzame foam vulling waarover deze logeermatras beschikt.

Ben jij benieuwd naar dit logeermatras? Klik dan op de button hieronder!

Een logeermatras kan altijd handig zijn om in huis te hebben. Het komt namelijk vast wel eens voor dat jij of je kinderen gasten te logeren krijgen. Wat is dan makkelijker dan een snel opvouwbaar logeermatras. Dit soort matrassen zijn vaak om te bouwen tot bank/sofa of kunnen gemakkelijk opgeborgen worden.

De keuze aan verschillende logeermatrassen is wel enorm. Zo zijn zij er in allerlei varianten, afmetingen en in verschillende kleuren. Een keuze is dus niet zomaar gemaakt. Gelukkig voor jou hebben wij in dit artikel de beste opties van dit moment in een top 5 opgenomen. Dit hebben wij gedaan aan de hand van onze beste logeermatras van 2022 test.

Ook hebben wij enkele belangrijke criteria voor het kiezen van een geschikt logeermatras voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet jij precies waar je op moet letten wanneer je een logeermatras aanschaft. De beste opties van dit moment ontdekken? Lees dan gauw verder en ontdek welk logeermatras het beste bij jou past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Logeermatrassen

Luxe logeermatras - grijs - opvouwbaar matras

Beste koop logeermatras
1. Luxe logeermatras - grijs - opvouwbaar matras

Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet

Beste opvouwbare logeermatras
2. Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet

O.M.M. Polyether SG25 - Matras

Beste logeermatras volwassenen
3. O.M.M. Polyether SG25 - Matras

Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling

Beste vouwmatras
4. Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling

Logeermatras - camping matras

Beste camping logeermatras 
5. Logeermatras - camping matras

Top 10 Beste Logeermatrassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste logeermatrassen. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een logeermatras?

Bij het kiezen van het beste logeermatras voor jou zijn er enkele belangrijke criteria om rekening mee te houden. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij namelijk de kans op een miskoop. Zo kun je bijvoorbeeld rekening houden met de afmetingen, functionaliteiten en de kleur.

Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze beste logeermatrassen test voor je op een rijtje gezet. Koop dus niet het eerste het beste matras wat je tegenkomt maar bekijk deze kritisch. De onderstaande criteria zijn ook getest in de beste logeermatras volgens de consumentenbond test.

Functionaliteiten

Allereerst kun je kijken naar de functionaliteiten van het logeermatras. Zo is het ene matras makkelijk op te rollen en op te bergen terwijl het andere matras opgevouwen kan worden waardoor jij hem mee kunt nemen in de auto. Ook zijn er logeermatrassen welke ingevouwen kunnen worden tot bank/sofa.

Het kan dus best verstandig zijn om even goed na te denken waar je het logeermatras gaat gebruiken en welk soort logeermatras dan het beste bij jou past. Zo is een inklapbaar/oprolbaar matras het beste voor camping etc. maar kan een opvouwbaar matras tot bank/sofa weer leuker voor in een slaapkamer.

Afmetingen

Ook kan het belangrijk zijn om naar de afmetingen van een logeermatras te kijken. Ze zijn er namelijk in allerlei verschillende formaten. Sommige hiervan zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor kinderen terwijl andere ook geschikt zijn voor volwassenen. 

Bedenk dus goed of jij het logeermatras gaat gebruiken voor volwassen slapers of bijvoorbeeld alleen voor kinderen. Hierdoor kan je goed het formaat afstemmen wat ook meteen geld en opbergruimte kan schelen.

Kwaliteit/soort matras

Als laatste is het belangrijk om naar de kwaliteit van het logeermatras te kijken. Zo zijn sommige bijvoorbeeld erg hard terwijl andere gemaakt zijn van hoogwaardig kwaliteit schuim. Wil jij besparen? Koop dan een logeermatras wat niet beschikt over speciaal foam, deze zijn namelijk vaak een stuk duurder.

Wil jij goede kwaliteit en een matras wat vaak gebruikt kan worden en langer mee gaat? Dan kan het verstandiger zijn wat meer uit te geven en bijvoorbeeld te kijken naar een logeermatras met bijvoorbeeld memory foam of logeermatrassen met druk verlagende eigenschappen.


Wat is het beste logeermatras van 2022? 

Welke logeermatras is het beste van 2022 en welke logeermatras past het beste bij mij. Dit zijn enkele veelvoorkomende vragen die wij hieronder voor je beantwoorden. Het kan namelijk per persoon flink verschillen welk logeermatras het beste is voor jou. Zo neemt de ene hem mee op vakantie en zet de ander hem neer in zijn slaapkamer.

Om die reden hebben wij een top 5 beste logeermatrassen opgesteld waarin wij logeermatrassen uit verschillende categorieën en prijsklassen hebben geselecteerd. Hierdoor weet je zeker dat er ook voor jou een perfect model tussen zit. Hieronder vind je voor elk matras uit onze top 5 een korte product omschrijving en tevens de voor- en nadelen van elk model.

1. Luxe logeermatras - grijs

Luxe logeermatras - grijs - opvouwbaar matras

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben je op zoek naar het beste koop logeermatras van 2022? Dan ben je op zoek naar de Luxe logeermatras - grijs. Dit luxe logeermatras beschikt onder andere over een groot formaat namelijk 200cm bij 70cm bij 15cm. Daarnaast wordt dit logeermatras geleverd met twee groene kussens.

De Luxe logeermatras - grijs is makkelijk opklapbaar in drie delen waardoor je hem gemakkelijk omvouwt van logeermatras tot bank/sofa. Daarnaast is hij gemaakt van hoogwaardig kwaliteit en ligt het matras erg comfortabel. Dit maakt dit logeermatras perfect voor kinderlogeerpartijen en onverwachte gasten.

In dit logeermatras bevind zich hoogwaardig en duurzaam foam wat erg zacht aanvoelt. Daarnaast is de hoes van de Luxe logeermatras - grijs wasbaar op maximaal 30 graden.

Voordelen Luxe logeermatras - grijs

 • Inclusief 2 groene kussens
 • Hoes is wasbaar
 • Extreem goede kwaliteit

Nadelen Luxe logeermatras - grijs

 • Duurdere variant logeermatras

2. Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet

Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet

9.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar een opvouwbaar logeermatras? Dan is de beste optie de Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet. Dit logeermatras opvouwbaar vouw jij namelijk eenvoudig op waardoor jij hem gemakkelijk ergens kunt opbergen. Dankzij het kleine opgevouwen formaat kan hij namelijk makkelijker weggestopt worden.

Het formaat van de Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet is 195cm bij 85cm bij 10cm. Dit maakt hem geschikt voor kinderen en zelfs voor sommige volwassenen. Daarnaast is dit logeerbed ook te gebruiken als noodbed, campingmatras, zitkubus en reismatras.

De 7 cm dikke schuimkern van de Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet zorgt er voor dat hij heerlijk ligt en je er ook prima op kunt zitten. De afneembare hoes kan gemakkelijk op 40 graden gewassen worden. Verder weegt hij vrij weinig, namelijk slechts 3,5 kg.

Voordelen Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet

 • Middelmatige hardheidsgraad
 • Praktisch en universeel toepasbaar
 • Gemiddeld formaat

Nadelen Opvouwbaar matras Wicotex Antraciet

 • Niet geschikt voor mensen groter dan 195 cm

3. O.M.M. Polyether SG25 - Matras

O.M.M. Polyether SG25 - Matras

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben wij de O.M.M. Polyether SG25 - Matras geplaatst. Dit is namelijk een matras dat niet opgevouwen kan worden maar wel gemakkelijk opgerold kan worden. Daarnaast is hij er in 103 verschillende formaten te verkrijgen. Hierdoor weet jij zeker dat er een geschikt formaat tussen zit. 

Het matras is 14 cm dik en gemaakt van polyether. Dit fijne materiaal zorgt er voor dat het matras fijn aan voelt. Verder is de O.M.M. Polyether SG25 - Matras voornamelijk geschikt voor kinderen en jongvolwassenen. Dit matras is daarnaast geschikt voor lattenbodems, spiraalbodems en verstelbare bodems.

De hardheid van de O.M.M. Polyether SG25 - Matras valt in de categorie medium. Daarnaast wordt hij in Nederland geproduceerd en supersnel geleverd. Ook wordt hij gratis thuisbezorgd. Meer weten over dit goede logeermatras of de beste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen O.M.M. Polyether SG25 - Matras

 • In Nederland geproduceerd
 • In 103 formaten verkrijgbaar
 • Luxe dubbeldoel Aloë Vera tijk

Nadelen O.M.M. Polyether SG25 - Matras

 • Niet inklapbaar

4. Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling

Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling

8.3

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling geplaatst. Dit logeermatras is namelijk in 3 varianten verkrijgbaar, namelijk in de formaten 120x195cm, 60x190cm en 80x195. De kleur van dit matras is antrecier waardoor hij in vrijwel elk interieur geplaatst kan worden.

Gebruik jij dit logeermatras niet? Dan kun je hem gemakkelijk opvouwen dankzij de 3 losse delen. Hierna kun jij hem gemakkelijk ergens opbergen. Het ligcomfort van dit logeermatras is gemiddeld en geschikt voor rug-, buik- en zij-slapers. Verder is de schuimkern 7 cm dik en kan de hoes gemakkelijk afgenomen worden.

Nadat je de hoes van de Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling hebt afgenomen kun je deze ook nog eens gemakkelijk op maximaal 40 graden wassen om hem weer schoon te krijgen. Het gewicht van dit logeermatras bedraagt slechts 3 kg. 

Voordelen Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling

 • Door de 3 delen opvouwbaar
 • 7 cm dikte
 • Gewicht van slechts 3kg

Nadelen Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling

 • Niet in meer dan 3 formaten verkrijgbaar

5. Logeermatras - camping matras

Logeermatras - camping matras

8.0

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste is de Logeermatras - camping matras geëindigd. Dit logeermatras is namelijk perfect in zijn eigen categorie. Dankzij het handige formaat en mogelijkheid tot opvouwen kun je deze ideaal gebruiken als camping matras of als veld matras. De afmetingen van dit logeermatras bedragen 80cm bij 200cm bij 10cm. 

Verder beschikt de Logeermatras - camping matras over een donker groene kleur welke goed past bij de meeste campingkleuren. Ook van dit logeermatras wordt het ligcomfort als gemiddeld beschouwd. Gebruik je dit logeermatras niet? Dan kun je hem ook gebruiken als sofa/bank door hem op te vouwen.

De Logeermatras - camping matras wordt geleverd inclusief handige draagtas. Daarnaast is hij perfect voor kinderlogeerpartijen, onverwachte gasten en voor op plekken zoals de boot, caravan of camper. Meer weten over dit logeermatras? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Logeermatras - camping matras

 • Met mooie donker groene kleur
 • Inklapbaar
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Logeermatras - camping matras

 • In 1 formaat verkrijgbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel logeermatrassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten logeermatrassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de logeermatrassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste logeermatrassen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP