• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste matrasbeschermer [Test 2022]

Laatste update: juni 2022

Door: Yara

Best Geteste matrasbeschermer

Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer

De Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer is de beste matrasbeschermer 2022, voornamelijk doordat dit product 100% waterdicht is. Toch ademt de Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer nog zeer goed, waardoor een comfortabele nachtrust gegarandeerd is. Met een minimale matrasdikte van 8 cm en een max van 25 cm, hoef je niet bang te zijn dat dit product niet om jouw matras heen gaat passen. De Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer kan gewassen worden en is zelfs geschikt voor de droger. Zo houd je je bed lekker fris dankzij dit top product!

Veel last van vocht in je bed? Bij een hoop mensen kan dat komen door natuurlijke oorzaken, zoals zweten tijdens je slaap. Ook mensen met sommige aandoeningen hebben hier last van. Een goede matrasbeschermer voorkomt dit soort issues. 

De beste matrasbeschermer 2022 vinden is echter lastiger dan je zou denken. Er zijn vele verschillende soorten matrassen, en als je een matrasbeschermer kopen wil moet hij natuurlijk allereerst op je matras passen. Daarnaast zijn er matrasbeschermer aanbiedingen die van lagere kwaliteit zijn dan de beste matrasbeschermers op de markt. 

Hoe kies je dan de beste matrasbeschermer uit? Om vragen als 'wat is de beste matrasbeschermer?' te beantwoorden, hebben we een matrasbeschermer test uitgevoerd. De resultaten hiervan vind je hieronder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste matrasbeschermers

Beste koop matrasbeschermer
1.  Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer

Beste waterdichte matrasbeschermer
2. UNIFICATO waterdichte matrasbeschermer

Beste waterdichte hoeslaken 
3.UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer Hoeslaken

Beste matrashoes
4. Tural - Matrasvernieuwer matrashoes

Beste éénpersoons matrasbeschermer
5. Equantu Waterdichte matrasbeschermer

Top 10 beste matrasbeschermers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste matrasbeschermers.


Waar moet je op letten bij het kopen van een matrasbeschermer?

Voor je definitief een matrasbeschermer kopen gaat, is het handig om even wat kennis van zaken op te wekken. Hieronder vertellen we je in het kort waar je op moet letten als je een matrasbeschermer wil kopen. Zo voorkom je een miskoop waarbij je je matras per ongeluk beschadigt, of misschien wel minder lekker slaapt. Tip: ga niet blind uit van de beste matrasbeschermer volgens de consumentenbond, maar doe zelf research en kies de matrasbeschermer uit die het beste bij jou past!

Waterdichtheid

Het hele punt van een matrasbeschermer is de waterdichtheid. Dit voorkomt vocht dat zich ophoopt in het matras, wat kan leiden tot schimmel en andere soorten schade. Niet alle matrasbeschermers zijn even waterdicht, dus let daar goed op voor je er één koopt.

Ademing

Een goede matrasbeschermer ademt goed. Dit is belangrijk voor zowel je matras als jouw gezondheid. Het is slecht voor je lichaam om op een laag plastic te liggen, omdat je huid zo te weinig zuurstof krijgt. Koop dus altijd een goede matrasbeschermer die genoeg ademt!

Formaat

Natuurlijk moet de matrasbeschermer passen bij je matras. Dit kun je simpelweg even nameten of kijken in het label van je matras, om zeker te weten dat het de goede maat is.

Dikte

De dikte van een matrasbeschermer verschilt. Bij veel goede matrasbeschermers kun je meerdere diktes matrassen gebruiken - echter is dat niet altijd het geval. Om de beste matrasbeschermer voor jouw bed te kopen, kun je dit het beste even checken voor je er één koopt.


Wat is de beste matrasbeschermer van 2022? 

Een matrasbeschermer kopen doe je via Top-X - we hebben allerlei producten gecheckt op basis van prijs-kwaliteitverhouding, omdat we niet willen dat mensen de verkeerde producten kopen. Deze matrasbeschermers zijn allemaal 100% een goede koop, en we weten zeker dat je straks weer met een gerust hart kunt gaan slapen dankzij deze top producten!

1. Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer is 100% waterdicht en daarom gelijk al een kandidaat voor de 'beste matrasbeschermer 2022'- titel. Maar we kiezen een goede matrasbeschermer niet zomaar uit - er moet iets speciaals zijn aan de Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer.

Dat klopt! Door speciale technologische ontwikkelingen heeft de fabrikant Bonnanotte deze matrashoes nog beter gemaakt. De ademende stoffen die zijn gebruikt, zorgen voor een betere bloedsomloop en dus een veel betere nachtrust - dat alles terwijl je matras 100% beschermd blijft door de waterdichte hoes.

Wordt de hoes na een tijdje een beetje vies, of gaat de boel stinken? De Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer kun je gewoon in de wasmachine stoppen. Zelfs in de droger krimpt hij niet en raakt hij niet beschadigd. Je bent dus verzekerd van een geweldige Matrasbeschermer voor een goede prijs!

Voordelen Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer

 • Goed geprijsd
 • Kan in de wasmachine en droger
 • Ademt zeer goed
 • 100% waterdicht

Nadelen Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer

 • Niet anti-allergisch

2.  UNIFICATO waterdichte matrasbeschermer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De UNIFICATO waterdichte matrasbeschermer is een topper om een aantal belangrijke redenen, en daarom vonden we het wel zo logisch om dit product in onze top 5 lijst te verwerken. Niet alleen is ook dit UNIFICATO waterdichte matrasbeschermer 100% waterdicht - er zijn een aantal andere voordelen die het de prijs meer dan waard maken!

In tegenstelling tot veel andere matrasbeschermers past dit product altijd - er zijn maar liefst 23 matrasmaten beschikbaar en deze zijn geschikt voor matrassen met allerlei verschillende diktes.

Het grootste voordeel is echter de anti-allergische werking van deze matrasbeschermer. Dit beschermt je comfortabele bedje tegen mijten, bacteriën, schimmers en pollen. Ben je allergisch? Dan is de UNIFICATO waterdichte matrasbeschermer een absolute topaankoop voor jou!

Voordelen UNIFICATO waterdichte matrasbeschermer

 • Perfect voor allergieën
 • Standard 100- gecertificeerd 
 • 100% waterdicht
 • 23 maten beschikbaar

Nadelen UNIFICATO waterdichte matrasbeschermer

 • Kan lichtelijk geluid maken in bed

3. UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer Hoeslaken

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer Hoeslaken is een matrasbeschermer van hoge kwaliteit, waar je op kunt vertrouwen voor allerlei doeleinden. De UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer Hoeslaken heeft een anti-bacteriële werking, perfect dus voor bescherming tegen mijten, bacteriën, schimmels en pollen.

Ook als je geen allergieën hebt is de UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer een goeie keuze. Het TPU-membraan dat is gebruikt in de productie, zorgt voor een uitstekende ademing van deze beschermhoes. Ondanks dat de hoes goed ademt, laat het totaal geen vocht doorkomen. 

Nare geurtjes zijn met de UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer verleden tijd. Mocht de hoes toch een keer onverwacht vies worden, is schoonmaken in de wasmachine zo gepiept - ook is het product geschikt om in de droger gestopt te worden. Zo heb je hem voor het slapengaan nog schoon en droog!

Voordelen UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer Hoeslaken

 • Geschikt voor wasmachine en droger
 • Ademt zeer goed
 • Werkt tegen allergieën
 • Geen slechte geurtjes

Nadelen UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer Hoeslaken

 • Iets duurder

4. Tural - Matrasvernieuwer matrashoes

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je nog niet helemaal overtuigd of een matrasbeschermer wel iets voor jou is? Of wil je er gewoon liever niet al te veel geld aan uitgeven? Dan is de Tural - Matrasvernieuwer matrashoes een aanrader! 

Deze matrasbeschermer kost een stuk minder dan veel andere producten in dezelfde categorie. Toch kun je redelijk lang met dit product doen, doordat er hoogwaardige materialen zijn gebruikt. Qua prijs-kwaliteitverhouding is dit echt één van de betere producten die je gaat vinden!

De Tural - Matrasvernieuwer matrashoes is wasbaar in de wasmachine, en zelfs de droger. Zo heb je hem in no time weer schoon en kun je lekker gaan slapen. Voor iedere matrasmaat kun je haast wel een Tural matrashoes kopen, dus is er altijd een product bij voor jou. 

Voordelen Tural - Matrasvernieuwer matrashoes

 • Goedkope matrasbeschermer
 • In veel maten beschikbaar
 • Gaat lang mee

Nadelen Tural - Matrasvernieuwer matrashoes

 • Geen anti-allergene werking

5. Equantu Waterdichte matrasbeschermer

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Voor één persoons bedden is er vaak maar een kleine matrasbeschermer nodig. Bijvoorbeeld als je kinderen last hebben van bedplassen, of als ze in zomernachten veel zweten, is deze Equantu Waterdichte matrasbeschermer een uitstekende keuze voor jou!

Dit product is een veel voordeliger alternatief voor als je alleen een éénpersoons matras in huis hebt. Deze beschermende hoes kan zonder zorgen worden gebruikt, want hij is gecertificeerd met Standard 100 (klasse 1). Of te wel: duurzaam en hoge kwaliteit!

De Equantu Waterdichte matrasbeschermer ademt enorm goed en is een echte aanrader voor mensen die veel zweten of andere vloeistoffen uitlaten tijdens de nacht. Ondanks de goede ademing is hij namelijk 100% waterdicht!

Voordelen Equantu Waterdichte matrasbeschermer

 • 100% waterdicht
 • Perfect voor éénpersoonsmatrassen
 • Ademt goed

Nadelen Equantu Waterdichte matrasbeschermer

 • Maar één afmeting

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel matrasbeschermers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten matrasbeschermers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de matrasbeschermers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste matrasbeschermers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Yara

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>