Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best Geteste Babymatras

ABZ Babymatras

5/5

Jouw kind slaapt extra lekker wanneer het op een goed matras slaapt. Het ABZ D25 Airgosafe Matras 60×120 is een van de beste matrassen. Het matras heeft zelfs het Öko-Tex keurmerk. Op dit matras zal je kindje zeker een goede nachtrust hebben.

Voordat je ingaat op die ene leuke babymatras aanbieding, is het van groot belang om er zeker van te zijn dat je kiest voor het beste babymatras. Je wilt immers het allerbeste voor je kind. Een babymatras moet in ieder geval veilig, gezond en comfortabel zijn. In deze babymatras review lees je meer over de best geteste babymatras en hebben we de voor- en nadelen van 5 verschillende babymatrassen voor je op een rijtje gezet.

Top 5 beste Babymatrassen


Product

1. ABZ D25 Airgosafe Babymatras Dubbeldoek

5/5

2. Bopita Matras Box Luxe (met afneembaar tijk) 

4/5

3. Matras Baninni ‘Zomer-Winter’

4/5

4. Bebies First Foam Matras

4/5

5. Childhome – Basic Matras Polyether

4/5

Beste babymatras Consumentenbond

De Consumentenbond neemt het bij het onderzoek naar de beste koop babymatras vooral serieus met de veiligheidseisen- en adviezen. De veiligheid van je baby is natuurlijk het allerbelangrijkste. Daarnaast wordt ook onderzocht welke babymatras het meest praktische is en welke babymatras jouw baby de beste ondersteuning geeft. 

De vulling van een babymatras kan bestaan uit polyether, koudschuim, pocket- of bonellvering, latex en er zijn er zelfs babymatrassen met een vulling van natuurlijke vezels. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat met betrekking tot de kwaliteit hier weinig tot nauwelijks verschil tussen zit. 

Bij de babymatras test 2021 heeft de Consumentenbond 31 babymatrassen getest. Hieruit bleek dat de best geteste babymatras niet altijd het duurste matras hoeft te zijn.

Beste koop babymatras

Wat is het beste babymatras? Volgens de Consumentenbond voldoet het beste babymatras aan de volgende zaken. Het bed moet veilig zijn. Om die veiligheid te garanderen, moet het babymatras voldoen aan de nieuwste Europese veiligheidsnorm. Het beste babymatras houdt niet teveel warmte vast en heeft voldoende ventilatievermogen. De tijk moet je in de wasmachine kunnen wassen op 60 graden, omdat deze temperatuur minimaal nodig is om schadelijke bacteriën en stofmijten te doden.

1. ABZ D25 Airgosafe Babymatras Dubbeldoek

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Het Belgische merk ABZ bestaat al 95 jaar en is gespecialiseerd in het produceren van een kwalitatief hoogwaardig en breed assortiment baby- en kindermatrassen. De matrassen van ABZ worden gezien als een van de beste kindermatrassen. 

De materialen die ABZ gebruikt, zijn uitsluitend kind- en milieuvriendelijk. Dit matras heeft met name daarom ook het zogenaamde Öko-Tex keurmerk. Dit betekent dat het matras milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is. Het matras bevat geen schadelijke stoffen.

Ook de mensen die het matras produceren, werken vrij van schadelijke stoffen en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Het ABZ D25 Airgosafe babymatras is anti-allergisch. Je kunt je baby er dus gerust op laten slapen, ook als je baby (snel) last heeft van allergieën. 

Daarnaast is dit babymatras van ABZ behandeld met anti-huisstofmijt. Je kunt ook de hoes van het matras afnemen en wassen op 60 graden. Dat is wel zo praktisch en extra hygiënisch. Het ABZ Airgosafe babymatras heeft een afmeting van 120 x 60 centimeter en is daarmee geschikt voor een standaard formaat ledikant.

Voordelen ABZ D25 Airgosafe Babymatras Dubbeldoek

 • Afneembare hoes kun je wassen op 60 graden
 • Matras is anti-allergeen en behandeld tegen huisstofmijt
 • Öko-Tex gecertificeerd

Nadelen ABZ D25 Airgosafe Babymatras Dubbeldoek

 • Geen

2. Bopita Matras Box Luxe (met afneembaar tijk)

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Bopita is een Nederlandse producent van baby- en kindermeubilair. Daarnaast verkoopt het merk ook alle soorten matrassen voor de babykamer. 

Dit zijn matrassen voor de wieg tot ledikant en voor in de box. Het Bopita Matras Box Luxe is een matras voor in de box. Je legt deze heel eenvoudig onder een box-kleed. Met het Bopita Matras Box Luxe zorg je voor een extra zachte en comfortabele ondergrond voor je baby in de box. Een box-kleed is vaak gemaakt van dun materiaal, maar met deze polyether matras wordt het rusten en spelen in de box voor je baby een stuk aangenamer. 

De hoes van de Bopita Matras Box Luxe is afneembaar en behandeld met anti-allergeen en anti-huisstofmijt. Je kunt de hoes wassen op een maximale temperatuur van 40 graden. 

Het matras heeft een lengte van 95 centimeter, is lekker dik met een hoogte van 6 centimeter en heeft een breedte van 75 centimeter. Je moet hiermee rekening houden met het formaat van je box. Naast het rechthoekige model, verkoopt Bopita ook ronde matrassen voor de ronde box.

Voordelen Bopita Matras Box Luxe (met afneembaar tijk) 

 • Handig en comfortabel matras voor in de box

Nadelen Bopita Matras Box Luxe (met afneembaar tijk) 

 • De afneembare hoes is tot maximaal 40°C wasbaar.

3. Matras Baninni ‘Zomer-Winter’

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Het Baninni Matras ‘Zomer-Winter’ kan gebruikt worden voor alle seizoenen, simpelweg door het matras te draaien. De winterzijde is met katoen gewatteerd en zorgt ervoor dat je baby als het buiten kouder wordt er toch heerlijk warmpjes bij ligt.

De zomerzijde is gemaakt van ademend polyester, waarmee je kindje juist wat koeler kan slapen. Het matrasje is stevig gevuld met een schuimvulling wat zorgt voor optimale veerkracht. De schuimvulling heeft het CertiPur keurmerk. Dit keurmerk geeft aan het om kwalitatief hoogwaardig (koud)schuim gaat en voldoet aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en het milieu.

Ook heeft het Baninni ‘Zomer-Winter’ matras het Öko-Tex keurmerk. Het matras is anti-bacterie, anti-schimmel en anti-huisstofmijt gemaakt. Het Baninni ‘Zomer-Winter’ matras heeft een afmeting van 60 centimeter breedte en een lengte van 120 centimeter. Dit is het formaat dat past in alle standaard ledikanten. De hoogte van 12 centimeter geeft lekker veel ondersteuning en zorgt voor een extra zacht ligcomfort.

Voordelen Matras Baninni ‘Zomer-Winter’

 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Matras is anti-bacterie, anti-schimmel en anti-huisstofmijt gemaakt 
 • Öko-Tex gecertificeerd
 • Schuimvulling heeft CertiPUR keurmerk

Nadelen Matras Baninni ‘Zomer-Winter’

 • Matras heeft geen afneembare hoes en kan niet in de wasmachine

4. Bebies First Foam Matras

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Bebies First Foam Matras is een schuimmatras dat geschikt is voor een standaard formaat wieg. Het matras heeft een lengte van 80 centimeter en een breedte van 40 centimeter. Bebies first produceert haar wiegmatrassen in verschillende diktes. Deze is 4 centimeter dik, maar ze zijn er ook met een dikte van 5 tot 10 centimeter. Het matras is niet anti-allergeen. Je kunt echter wel de buitenhoes van het matras afritsen en wassen in de wasmachine. Daarmee blijft het matras eenvoudig en makkelijk hygiënisch schoon. Het is een goedkope babymatras zonder poespas.

Voordelen Bebies First Foam Matras

 • Super voordelig babymatras voor de wieg
 • Afneembare, wasbare hoes

Nadelen Bebies First Foam Matras

 • Geen ventilatievermogen

5. Childhome – Basic Matras Polyether

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Het Childhome Basic Matras Polyether heeft een afmeting van 140 centimeter x 70 centimeter en past daarmee in een groter formaat ledikant of klein peuterbed. Het matras is 10 centimeter dik en heeft een vulling van hoogwaardig polyetherschuim.

Dit maakt het matras sterk, veerkrachtig en vormvast. De hoes van het matras is niet afneembaar, maar is gemaakt van ademende stof en bevat anti-allergische eigenschappen om de nachtrust van je kindje optimaal en veilig te stellen. Je kunt het matras niet wassen, maar wel schoonmaken met een vochtige doek (daarna meteen eerst laten drogen).

Voordelen Childhome – Basic Matras Polyether

 • Hoes matras is gemaakt van ademende stof met anti-allergische eigenschappen
 • Geschikt voor een groter formaat ledikant (140 x 70 cm)

Nadelen Childhome – Basic Matras Polyether

 • Matras kun je niet wassen

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>