fbpx

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste Babymatras

Best geteste Babymatras

Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm

Op zoek naar het beste babymatras van dit moment? Uit onze beste babymatrassen test is duidelijk gebleken dat de Princessmatrassen Ledikantenmatras het beste babymatras van dit moment is. Het babymatras is namelijk gemaakt van Poly Comfort schuim SG25 en heeft een antiallergische en luxe dubbeldoek. Deze is ook afneembaar en wasbaar.

De afmetingen van van het matras zijn 60x120x10 en is geschikt voor iedere bodem. Voor meer informatie en de beste prijs van dit product klik je op de onderstaande button! 

Voordat we ingaan op die ene leuke babymatras aanbieding, is het van groot belang om er zeker van te zijn dat je kiest voor het beste babymatras. Je wilt immers het allerbeste voor je kind. Een babymatras moet in ieder geval veilig, gezond en comfortabel zijn. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor een slecht matras.

In deze babymatras review lees je meer over de best geteste babymatras en hebben we de voor- en nadelen van 5 verschillende babymatrassen voor je op een rijtje gezet. Ook hebben wij duidelijk toegelicht waar je op moet letten bij het aanschaffen van een babymatras. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Babymatrassen

Best geteste Babymatras

Beste koop babymatras
1.  Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10

beste babymatras

Beste babymatras ledikant
2. BOPITA - MATRAS BOX LUXE MET AFNEEMBARE TIJK - BRENT/SID

beste babymatras

Beste babymatras 60x120 cm
3. ABZ Babymatras combi witte panter - inclusief topper airgosafe - 60x120 cm

beste babymatras

Beste babymatras 70x140
4. Basic Matras Bed - 70x140x10 Cm - Polyether

beste babymatras

Beste babymatras boxmatras
5. Bebies First Boxmatras - 76x95 cm

Top 10 Beste Babymatrassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste babymatrassen.


Waar op letten bij het kopen van een babymatrassen?

Maar wat is nou het beste babymatras voor jou baby en waar moet je nou op letten. Om deze vragen te beantwoorden hebben wij hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende eisen zodat alleen de allerbeste babymatrassen worden opgenomen in onze top 5.

Wij hebben deze criteria dus ook getest in onze beste babymatrassen test. Tevens zijn deze criteria dezelfde criteria als getest in het beste babymatras volgens de consumentenbond test. Door rekening te houden met deze criteria en vooraf goed te kijken naar jou wensen en eisen aan een babymatras weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Comfort

Allereerst is het comfort van een matras belangrijk. Je wilt namelijk dat jouw kindje lekker ligt en geen last krijgt van pijntjes of ongemak. Om die reden hebben wij heel wat reviews van andere consumenten vergeleken om alleen de matrassen met het beste comfort te selecteren in onze top 5.

Een goed comfort zorgt er voor dat jouw kindje lekker lang doorslaapt en niet onnodig wakker ligt. Dit is voor jou ook uitermate fijn omdat je hierdoor meer tijd overhoud voor andere dingen en geen huilend kind hebt.

Materiaal

De vulling van een babymatras kan bestaan uit polyether, koudschuim, pocket- of bonellvering, latex en er zijn er zelfs babymatrassen met een vulling van natuurlijke vezels. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat met betrekking tot de kwaliteit hier weinig tot nauwelijks verschil tussen zit. 

Formaat

Als laatste is het formaat ook erg belangrijk. Er zijn namelijk babymatrassen in verschillende formaten te verkrijgen. Kijk dus goed of het matras waar jij je ogen op hebt laten vallen ook daadwerkelijk in het ledikant/bed van je baby past. Zo voorkom je en miskoop en onnodig gedoe met het retourneren van het product.


Wat is het beste babymatras van 2023? 

Als laatste onderdeel van dit artikel hebben wij de beste babymatras opties op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij babymatrassen opgedeeld in verschillende categorieën en prijsklassen. Zo zit er voor iedereen het perfecte babymatras tussen. Wij hebben bijvoorbeeld rekening gehouden met verschillende formaten en materialen.

Daarnaast hebben wij elk product voorzien van een korte beschrijving zodat je precies weet waarom dat product het beste is. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk babymatras duidelijk toegelicht. Als laatste hebben wij elk babymatras voorzien van een eindbeoordeling. Bij deze test hebben wij rekening gehouden met heel veel reviews van andere consumenten.

1. Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10

Best geteste Babymatras

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het beste matras van dit moment is de Princessmatrassen Ledikantmatras. Dit matras kan gebruikt worden voor alle seizoenen doordat hij luchtig in de zomer is en warm in de winter. Hierdoor kan jouw baby lekker comfortabel liggen en zal hij lekker lang doorslapen.

Daarnaast is het matras gemaakt van Poly Comfort schuim SG25 en hebben een antiallergisch luxe dubbeldoek. Dit doek is afneembaar en wasbaar waardoor hij in gebruiksgemak ook goed scoort. De prijs/kwaliteit van dit matras is ook uitstekend waardoor wij hem als beste babymatras van dit moment hebben beoordeeld. 

Het matras is geschikt voor elke bodem en weegt slechts 4kg. De beste prijs vind je hier!

Voordelen Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10

 • Veilig voor kinderen
 • Goed formaat
 • Beste prijs/kwaliteit
 • Anti-allergie

Nadelen Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10

 • Zonder topmatras

2. BOPITA - MATRAS BOX LUXE MET AFNEEMBARE TIJK - BRENT/SID

beste babymatras

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Bopita is een Nederlandse producent van baby- en kindermeubilair. Daarnaast verkoopt het merk ook alle soorten matrassen voor de babykamer. 

Dit zijn matrassen voor de wieg tot ledikant en voor in de box. Het Bopita Matras Box Luxe is een matras voor in de box. Je legt deze heel eenvoudig onder een box-kleed. Met het Bopita Matras Box Luxe zorg je voor een extra zachte en comfortabele ondergrond voor je baby in de box. Een box-kleed is vaak gemaakt van dun materiaal, maar met deze polyether matras wordt het rusten en spelen in de box voor je baby een stuk aangenamer. 

De hoes van de Bopita Matras Box Luxe is afneembaar en behandeld met anti-allergeen en anti-huisstofmijt. Je kunt de hoes wassen op een maximale temperatuur van 40 graden. 

Het matras heeft een lengte van 95 centimeter, is lekker dik met een hoogte van 6 centimeter en heeft een breedte van 75 centimeter. Je moet hiermee rekening houden met het formaat van je box. Naast het rechthoekige model, verkoopt Bopita ook ronde matrassen voor de ronde box.

Voordelen BOPITA - MATRAS BOX LUXE MET AFNEEMBARE TIJK - BRENT/SID

 • Handig en comfortabel matras voor in de box
 • Afneembaar en afwasbaar
 • Anti-allergeen en anti-huisstofmijt

Nadelen BOPITA - MATRAS BOX LUXE MET AFNEEMBARE TIJK - BRENT/SID

 • De afneembare hoes is tot maximaal 40°C wasbaar

3. ABZ Babymatras combi witte panter - inclusief topper airgosafe - 60x120 cm

beste babymatras

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het Belgische merk ABZ bestaat al 95 jaar en is gespecialiseerd in het produceren van een kwalitatief hoogwaardig en breed assortiment baby- en kindermatrassen. De matrassen van ABZ worden gezien als een van de beste kindermatrassen. 

De materialen die ABZ gebruikt, zijn uitsluitend kind- en milieuvriendelijk. Dit matras heeft met name daarom ook het zogenaamde Öko-Tex keurmerk. Dit betekent dat het matras milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is. Het matras bevat geen schadelijke stoffen.

Ook de mensen die het matras produceren, werken vrij van schadelijke stoffen en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Het ABZ D25 Airgosafe babymatras is anti-allergisch. Je kunt je baby er dus gerust op laten slapen, ook als je baby (snel) last heeft van allergieën. 

Daarnaast is dit babymatras van ABZ behandeld met anti-huisstofmijt. Je kunt ook de hoes van het matras afnemen en wassen op 60 graden. Dat is wel zo praktisch en extra hygiënisch. Het ABZ Airgosafe babymatras heeft een afmeting van 120 x 60 centimeter en is daarmee geschikt voor een standaard formaat ledikant.

Voordelen ABZ Babymatras combi witte panter - inclusief topper airgosafe - 60x120 cm

 • Afneembare hoes kun je wassen op 60 graden
 • Aanzienlijk goedkoper
 • Matras is anti-allergeen en behandeld tegen huisstofmijt
 • Öko-Tex gecertificeerd

Nadelen ABZ Babymatras combi witte panter - inclusief topper airgosafe - 60x120 cm

 • Geen

4. Basic Matras Bed - 70x140x10 Cm - Polyether

beste babymatras

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het Childhome Basic Matras Polyether heeft een afmeting van 140 centimeter x 70 centimeter en past daarmee in een groter formaat ledikant of klein peuterbed. Het matras is 10 centimeter dik en heeft een vulling van hoogwaardig polyetherschuim.

Dit maakt het matras sterk, veerkrachtig en vormvast. De hoes van het matras is niet afneembaar, maar is gemaakt van ademende stof en bevat anti-allergische eigenschappen om de nachtrust van je kindje optimaal en veilig te stellen. Je kunt het matras niet wassen, maar wel schoonmaken met een vochtige doek (daarna meteen eerst laten drogen).

Voordelen Basic Matras Bed - 70x140x10 Cm - Polyether

 • Hoes matras is gemaakt van ademende stof met anti-allergische eigenschappen
 • Geschikt voor een groter formaat ledikant (140x70)
 • Aanzienlijk goedkoper

Nadelen Basic Matras Bed - 70x140x10 Cm - Polyether

 • Matras kun je niet wassen

5. Bebies First Boxmatras - 76x95 cm

beste babymatras

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Bebies First Foam Matras is een schuimmatras dat geschikt is voor een standaard formaat wieg. Het matras heeft een lengte van 95 centimeter en een breedte van 76 centimeter. Bebies first produceert haar wiegmatrassen in verschillende diktes. Deze is 4 centimeter dik, maar ze zijn er ook met een dikte van 5 tot 10 centimeter. 

Het matras is niet anti-allergeen. Je kunt echter wel de buitenhoes van het matras afritsen en wassen in de wasmachine. Daarmee blijft het matras eenvoudig en makkelijk hygiënisch schoon. Het is een goedkope babymatras zonder poespas.

Voordelen Bebies First Boxmatras - 76x95 cm

 • Super voordelig babymatras voor de wieg
 • Afneembare, wasbare hoes
 • Goedkoopste variant
 • Goed formaat

Nadelen Bebies First Boxmatras - 76x95 cm

 • Geen ventilatievermogen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel babymatrassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten babymatrassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de babymatrassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste babymatrassen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>