fbpx

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Matras

beste matras

Matras Pocketvering Comfort 3000 140X200

Op het Pocketvering Comfort 3000 matras is het altijd heerlijk slapen. Dit matras is 20 centimeter dik en bestaat uit pocketveren. De matras heeft 7 verstevigde zones: een verstevigde schouderzone, heupzone, borstzone, bovenbeenzone en middenzone. Daarnaast heeft hij ook 9 comfortzones. Deze zorgen ervoor dat je erg comfortabel ligt. 

Het matras is heerlijk zacht, maar biedt je lichaam eveneens voldoende ondersteuning. Rug-en nekpijn zijn dus verleden tijd! Dankzij de anti-allergie hoes heb je ook niet langer last van huisstofmijt. Wassen doe je eenvoudig, door de hoest met een rits van de matras los te maken. De beste prijs vind je via de onderstaande button!

De zoektocht naar de perfecte matras is niet altijd even eenvoudig. Ieder lichaam is anders en dat zorgt er ook voor dat de perfecte matras voor iedereen anders is.

Een goed matras, is een matras waar je comfortabel op ligt en tevens een matras die je lichaam voldoende ondersteuning biedt. Op die manier kan je lage rugpijn en andere lichamelijke kwaaltjes vermijden. Er zijn zoveel verschillende soorten matrassen. 

Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij een ultieme matrassen test uitgevoerd om zo de beste matrassen te selecteren in onze top 5. Benieuwd naar onze top 5 beste matrassen? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Matrassen

beste matras

Beste koop matras
1. Matras Pocketvering Comfort 3000 140X200

beste matras

Beste matras topper traag schuim

2. Topper Traagschuim NASA Hybride Cooltouch 160x200

beste matras

Beste matras zijslaper
3. Boxspring Company Matras - 90x200 - Comfortschuim - Mike

beste matras

Beste matras voor rugklachten
4. Trendzzz® Matras 90x200 Comfort Foam - 14 cm matrasdikte stevig ligcomfort

beste matras

Beste goedkope matras
5. Perfectmatras Pocketvering Matras 140x200 - 7 zones - 21 cm hoog

Top 10 beste matrassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste matrassen, dit zijn direct de meest verkochte matrassen bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Vaak kregen wij de vraag: Welk matras past het beste bij mij en waar moet je op letten bij het kopen van een matras? Om die reden hebben wij een beste matrassen test uitgevoerd. Hierbij hebben wij naar verschillend criteria gekeken die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een matras.

Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Ook hebben wij in onze beste matrassen test dezelfde criteria getest als het beste matras volgens de consumentenbond test. Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 beste matrassen geselecteerd. Deze vind je verderop in dit artikel.

Lichaamstype

Er zijn verschillende types matrassen en het beste type voor jou, is afhankelijk van je lichaamstype.

Hou bij het uitkiezen van een matras rekening met je postuur, je lengte, je gewicht en eventuele kwaaltjes en allergieën. Aan de hand daarvan kan je het best je ideale type van matras kiezen. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt, dan kan je het best kiezen voor een anti-huisstofmijt matras.

Als je rugproblemen hebt, dan kies je het best voor een matras die een goede ondersteuning biedt, zoals een koudschuim matras. 

Slaaphouding

Naast je lichaamstype, is het ook belangrijk om rekening te maken met je slaaphouding. Als je bijvoorbeeld vaker op je buik ligt om te slapen, dan zal je een heel andere matras nodig hebben, dan als je meestal op je zijkant slaapt. Sommige matrassen zijn geschikt voor elke slaper, maar dat is niet altijd zo.

Gelukkig staat er steeds bij de matras vermeld, voor welke slaper deze geschikt is en kan je zo makkelijker de juiste keuze maken!

Bedbodem

Als je een matras koopt, dan is het ook belangrijk dat je rekening houdt met je bed, meer bepaald met de beddenbodem van je bed. Sommige beddenbodems passen beter met een bepaald soort matras.

Zo werkt een schotelbodem goed met een koudschuim of traagschuim matras en een boxspring bodem goed met een pocket matras. Niet elke matras kan bovendien op een elektrische bedbodem gebruikt worden. Dus zorg ervoor dat je je hiervoor op voorhand informeert!


Wat is het beste matras van 2023? 

Vraag jij je af: "Wat is het beste matras?", dan heb je geluk, want wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de beste matrassen op de markt. Hierbij hebben wij matrassen uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd. 

We zochten naar de beste matras tegen zweten, de besta matras tegen rugpijn, de beste matras voor zijslapers, de beste koop, de beste matras volgens de consumentenbond, enzovoort. We namen de proef op de som en deden een uitvoerige matrassen test. De matrassen die het beste uit deze test zijn gekomen vind je hieronder!

1. Matras Pocketvering Comfort 3000 140X200

beste matras

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op het Comfort 3000 matras is het altijd heerlijk slapen. Het matras is 20 centimeter dik en bestaat uit pocketveren. Het matras heeft 7 verstevigde zones: een verstevigde schouderzone, heupzone, borstzone, bovenbeenzone en middenzone. Daarnaast heeft hij ook 9 comfortzones. Deze zorgen ervoor dat je erg comfortabel ligt. 

Het matras is heerlijk zacht, maar biedt je lichaam eveneens voldoende ondersteuning. Rug-en nekpijn zijn dus verleden tijd! Dankzij de anti-allergie hoes heb je ook niet langer last van huisstofmijt. Wassen doe je eenvoudig, door de hoest met een rits van de matras los te maken. 

Heb je last van nachtelijk zweten? Dan is dit matras een goede keuze, want het heeft een uitstekend ademend vermogen en zorgt er daardoor voor dat vocht goed wordt afgevoerd.

Voordelen Matras Pocketvering Comfort 3000 140X200

 • anti-allergie hoes
 • goed ademend vermogen
 • verstevigde zones en comfortzones, voor voldoende lichaamsondersteuning

Nadelen Matras Pocketvering Comfort 3000 140X200

 • minder geschikt voor de buik- of zijslaper

2. Topper Traagschuim NASA Hybride Cooltouch 160x200

beste matras

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Dit comfortabele traagschuim matras van NASA Hybride Cooltouch is precies wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. De topper is 3-zijdig en wasbaar op 30 graden. Daarnaast reageert dit matras op jou lichaamswarmte waardoor hij zachter wordt. Qua prijs-/kwaliteitsverhouding is deze topper echt een uitblinker.

Dit matras is geschikt voor mensen met allergieën. De afmetingen van dit matras zijn 200x160x7 cm. De beste prijs van dit product vind je hier!

Voordelen Topper Traagschuim NASA Hybride Cooltouch 160x200

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voor buik, zij en rug slapers 
 • Veel positieve reviews

Nadelen Topper Traagschuim NASA Hybride Cooltouch 160x200

 • Het is alleen een topper

3. Boxspring Company Matras - 90x200 - Comfortschuim - Mike

beste matras

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een dik matras geschikt voor zij, rug en buik slapers? Dit Boxspring Company Matras is voorzien van comfortschuim  en geschikt voor alle bedbodems. Het matras is 12 cm dik en gemaakt van kern polyether schuim. De bekleding is afneembaar en wasbaar. De afmetingen van dit matras zijn 90x200x12 cm.

Dit matras is anti allergenen en huisstofmijt werend. Het matras is geschikt voor mensen die niet al te zwaar zijn. De beste prijs van deze matras vind je hier!

Voordelen Boxspring Company Matras - 90x200 - Comfortschuim - Mike

 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Comfortabel

Nadelen Boxspring Company Matras - 90x200 - Comfortschuim - Mike

 • Niet geschikt voor hele zware personen

4. Trendzzz® Matras 90x200 Comfort Foam - 14 cm matrasdikte stevig ligcomfort

beste matras

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De Trendzz Comfort Foam matras is een must-have voor de buikslaper. Deze 14 centimeter dikke matras biedt je het comfort die je nodig hebt om te kunnen genieten van een heerlijke nachtrust. De matras kan zowel gebruikt worden door (jong)volwassenen als kinderen en is zowel comfortabel als voordelig. 

De matrashoes is afneembaar en kan je daardoor makkelijk wassen in de wasmachine. Deze matras is tevens geschikt voor alle type bedbodems. Meer uit je nachtrust halen, doe je met deze comfortabele matras van Trendzzz!

Voordelen Trendzzz® Matras 90x200 Comfort Foam - 14 cm matrasdikte stevig ligcomfort

 • voordelig
 • afneembare hoes
 • ideaal voor de buikslaper

Nadelen Trendzzz® Matras 90x200 Comfort Foam - 14 cm matrasdikte stevig ligcomfort

 • maximaal gewicht: 75kg

5. Perfectmatras Pocketvering Matras 140x200 - 7 zones - 21 cm hoog

beste matras

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het traagschuim matras van Perfectmatras is de ideale slaapbuddy tijdens élk seizoen. Met deze matras zal het een hele klus worden om s 'ochtends uit je bed te geraken, omdat je zo comfortabel ligt. De matras is omkeerbaar, waardoor je kunt genieten van een heerlijke nachtrust, zowel tijdens zwoele zomernachten als tijdens barkoude winternachten. 

De pocketveren met 7 comfortzones zorgen ervoor dat de matras zich aan jouw lichaam aanpast en hierdoor krijgt je lichaam de ondersteuning die het nodig heeft. De matras is ook hygiënisch, dankzij de antiallergische matrashoes, die je makkelijk losmaakt om in de wasmachine te steken. Bovendien beschermt de matras tegen huisstofmijt!

Voordelen Perfectmatras Pocketvering Matras 140x200 - 7 zones - 21 cm hoog

 • omkeerbare matras: ideaal voor élk seizoen
 • antiallergische matrashoes
 • 7 comfortzones

Nadelen Perfectmatras Pocketvering Matras 140x200 - 7 zones - 21 cm hoog

 • niet voor elke slaper

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel matrassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten matrassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de matrassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste matrassen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>