Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best Geteste Matras

Matras Pocketvering Comfort 3000

5/5

Op de Comfort 300 matras is het altijd heerlijk slapen. Deze matras is 20 centimeter dik en bestaat uit pocketveren. De matras heeft 7 verstevigde zones: een verstevigde schouderzone, heupzone, borstzone, bovenbeenzone en middenzone. Daarnaast heeft hij ook 9 comfortzones. Deze zorgen ervoor dat je erg comfortabel ligt. 

Het matras is heerlijk zacht, maar biedt je lichaam eveneens voldoende ondersteuning. Rug-en nekpijn zijn dus verleden tijd! Dankzij de anti-allergie hoes heb je ook niet langer last van huisstofmijt. Wassen doe je eenvoudig, door de hoest met een rits van de matras los te maken.

De zoektocht naar de perfecte matras is niet altijd even eenvoudig. Ieder lichaam is anders en dat zorgt er ook voor dat de perfecte matras voor iedereen anders is.

Een goed matras, is een matras waar je comfortabel op ligt en tevens een matras die je lichaam voldoende ondersteuning biedt. Op die manier kan je lage rugpijn en andere lichamelijke kwaaltjes vermijden. Er zijn zoveel verschillende soorten matrassen. Hoe kan je er de beste matras voor jou uitkiezen? We vertellen het je!


Product


1.Matras Pocketvering Comfort 3000

Beste Getest overall

5/5


2. Mister Sandeman koudschuim matras

Beste  koudschuim matras

4.5/5

3. SleepTech koudschuim HR 45 matras
Beste matras tegen allergieën


4.5/5

4.Trendzzz Comfort Foam matras

Beste budget matras

4/5

5. Perfectmatras traagschuim matras
Beste traagschuim matras

4/5

Waarop moet je letten bij de aankoop van een matras?

Lichaamstype

Er zijn verschillende types matrassen en het beste type voor jou, is afhankelijk van je lichaamstype.

Hou bij het uitkiezen van een matras rekening met je postuur, je lengte, je gewicht en eventuele kwaaltjes en allergieën. Aan de hand daarvan kan je het best je ideale type van matras kiezen. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt, dan kan je het best kiezen voor een anti-huisstofmijt matras.

Als je rugproblemen hebt, dan kies je het best voor een matras die een goede ondersteuning biedt, zoals een koudschuim matras.Je slaaphouding

Slaaphouding

Naast je lichaamstype, is het ook belangrijk om rekening te maken met je slaaphouding. Als je bijvoorbeeld vaker op je buik ligt om te slapen, dan zal je een heel andere matras nodig hebben, dan als je meestal op je zijkant slaapt. Sommige matrassen zijn geschikt voor elke slaper, maar dat is niet altijd zo.

Gelukkig staat er steeds bij de matras vermeld, voor welke slaper deze geschikt is en kan je zo makkelijker de juiste keuze maken!

Beddenbodem

Als je een matras koopt, dan is het ook belangrijk dat je rekening houdt met je bed, meer bepaald met de beddenbodem van je bed. Sommige beddenbodems passen beter met een bepaald soort matras. Zo werkt een schotelbodem goed met een koudschuim of traagschuim matras en een boxspring bodem goed met een pocket matras. Niet elke matras kan bovendien op een elektrische bedbodem gebruikt worden. Dus zorg ervoor dat je je hiervoor op voorhand informeert!

Beste matras 2021

Vraag jij je af: “Wat is het beste matras?”, dan heb je geluk, want wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de beste matrassen op de markt.

We zochten naar de beste matras tegen zweten, de besta matras tegen rugpijn, de beste matras voor zijslapers, de beste koop, de beste matras volgens de consumentenbond, enzovoort. We namen de proef op de som en deden een uitvoerige matrassen test. De best geteste matras volgens ons? Dat ontdek je hieronder!

1. Zaansebedden pocketveringmatras Comfort 3000

0
Eindcijfer
Comfort 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Duurzaamheid 90%

Op de Comfort 300 matras is het altijd heerlijk slapen. Deze matras is 20 centimeter dik en bestaat uit pocketveren. De matras heeft 7 verstevigde zones: een verstevigde schouderzone, heupzone, borstzone, bovenbeenzone en middenzone. Daarnaast heeft hij ook 9 comfortzones. Deze zorgen ervoor dat je erg comfortabel ligt. 

Het matras is heerlijk zacht, maar biedt je lichaam eveneens voldoende ondersteuning. Rug-en nekpijn zijn dus verleden tijd! Dankzij de anti-allergie hoes heb je ook niet langer last van huisstofmijt. Wassen doe je eenvoudig, door de hoest met een rits van de matras los te maken. 

Heb je last van nachtelijk zweten? Dan is dit matras een goede keuze, want het heeft een uitstekend ademend vermogen en zorgt er daardoor voor dat vocht goed wordt afgevoerd.

Voordelen Zaansebedden pocketveringmatras Comfort 3000

 •  
 • anti-allergie hoes
 • goed ademend vermogen
 • verstevigde zones en comfortzones, voor voldoende lichaamsondersteuning

Nadelen Zaansebedden pocketveringmatras Comfort 3000

 • minder geschikt voor de buik- of zijslaper
 • prijzig

2. Mister Sandeman koudschuim matras

0
Eindcijfer
Comfort 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Duurzaamheid 90%

Deze comfortabele koudschuim matras van Mister Sandeman is precies wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. De koudschuim matras heeft 7 verstevigde zones die zorgen voor een goed slaapcomfort en voldoende lichamelijke ondersteuning. Deze matras is geschikt voor iedere slaper, zowel de zij-, buik-, als rugligger. Daarnaast is de matras ook erg hygiënisch. Je kan hem moeiteloos schoonmaken, door de hoes los te ritsen en in de wasmachine te plaatsen. Zo kan je telkens opnieuw genieten van een heerlijk fris bed! De matras heeft een hoge maximale belasting en is daardoor ook uiterst geschikt voor mensen met meer lichaamsgewicht.

Voordelen Mister Sandeman koudschuim matras

 • voor elke slaper
 • voordelige koop
 • 7 verstevigde zones

Nadelen Mister Sandeman koudschuim matras

 • geringe dikte

3. SleepTech koudschuim HR 45 matras

0
Eindcijfer
Comfort 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Duurzaamheid 78%

Deze koudschuim HR 45 matras is dankzij zijn extra veerkracht en comfortzones de ideale slaapbuddy! De matras ligt niet alleen erg comfortabel, maar is ook stevig genoeg, zodat hij je lichaam de juiste ondersteuning kan bieden. Slapeloze nachten zijn verleden tijd en ook rug- en nekklachten zal je al snel zien verbeteren. 

Dankzij de handige ritssluiting maak je de matrashoes makkelijk los van de matras. Heb je last van allergieën? Dan is deze matras uiterst geschikt voor jou, want de matrashoes is antiallergisch. Ook voor zij die vaak zweten is deze matras een goede keuze, want de matras is vochtafdrijvend, waardoor nachtelijk zweten je niet langer wakker zal houden!

Voordelen SleepTech koudschuim HR 45 matras

 • extra comfortzones
 • vochtafdrijvend
 • voor elke slaper

Nadelen SleepTech koudschuim HR 45 matras

 • prijzig

4. Trendzzz Comfort Foam matras

0
Eindcijfer
Comfort 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 77%

De Trendzz Comfort Foam matras is een must-have voor de buikslaper. Deze 14 centimeter dikke matras biedt je het comfort die je nodig hebt om te kunnen genieten van een heerlijke nachtrust. De matras kan zowel gebruikt worden door (jong)volwassenen als kinderen en is zowel comfortabel als voordelig. De matrashoes is afneembaar en kan je daardoor makkelijk wassen in de wasmachine. Deze matras is tevens geschikt voor alle type bedbodems. Meer uit je nachtrust halen, doe je met deze comfortabele matras van Trendzzz!

Voordelen Trendzzz Comfort Foam matras

 • voordelig
 • afneembare hoes
 • ideaal voor de buikslaper

Nadelen Trendzzz Comfort Foam matras

 • geringe dikte
 • niet voor elke slaper
 • maximaal gewicht: 75kg

5. Perfectmatras traagschuim matras

0
Eindcijfer
Comfort 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 74%

De traagschuim matras van Perfectmatras is de ideale slaapbuddy tijdens élk seizoen. Met deze matras zal het een hele klus worden om s ‘ochtends uit je bed te geraken, omdat je zo comfortabel ligt. De matras is omkeerbaar, waardoor je kunt genieten van een heerlijke nachtrust, zowel tijdens zwoele zomernachten als tijdens barkoude winternachten. 

De pocketveren met 7 comfortzones zorgen ervoor dat de matras zich aan jouw lichaam aanpast en hierdoor krijgt je lichaam de ondersteuning die het nodig heeft. De matras is ook hygiënisch, dankzij de antiallergische matrashoes, die je makkelijk losmaakt om in de wasmachine te steken. Bovendien beschermt de matras tegen huisstofmijt!

Voordelen Perfectmatras traagschuim matras

 • omkeerbare matras: ideaal voor élk seizoen
 • antiallergische matrashoes
 • 7 comfortzones

Nadelen Perfectmatras traagschuim matras

 • prijzig
 • niet voor elke slaper

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>