• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Keukenweegschaal [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Keukenweegschaal

Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal

De Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal is de best geteste weegschaal van 2021. Op deze weegschaal kun je producten van 1 gram tot 5 kilo wegen. Verder is deze keukenweegschaal makkelijk schoon te houden en kan hij makkelijk opgeborgen worden dankzij de handige ophang haak.

Een keukenweegschaal komt bij tal van kook- en bakklussen goed van pas. Maar wat is de beste keukenweegschaal van dit moment? En waar moet je zoal op letten bij de aankoop van een goede keukenweegschaal?

In de onderstaande tekst krijg je antwoord op deze vragen en lees je waaraan een hoogwaardige keukenweegschaal zoal moet voldoen. Bekijk daarnaast wat de top 5 beste keukenweegschalen zijn van dit moment en vergelijk de verschillende voor- en nadelen van elk model weegschaal.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Keukenweegschalen

Beste koop van 2021:
1. Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal 
Ook als best getest volgens consumentenbond

Beste kleine keukenweegschaal
2. Beurer KS36 - Keukenweegschaal
De Beurer weegschaal heeft een mooi minimalistisch design en is dankzij zijn slanke vormgeving eenvoudig op te bergen.

Beste keukenweegschaal met LCD-scherm
3.Soehnle Keukenweegschaal Page Comfort 300 
  Deze weegschaal beschikt over een extra groot LCD-scherm en een handige tarrafunctie

Beste weegschaal met keukentimer
4. Tristar KW-2436 Keukenweegschaal
Deze keukenweegschaal beschikt over een geïntegreerde keukentimer.

Beste compacte verrekijker
5. Bestron DKW700R - Keukenweegschaal
Beschikt over handige afneembare én vaatwasser bestendige RVS schaal.


Top 10 Beste Keukenweegschalen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Keukenweegschalen op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenweegschaal?

Met een keukenweegschaal kun je tal van ingrediënten zeer nauwkeurig afwegen. Je kunt het product bijvoorbeeld gebruiken voor het wegen van bloem of bij het wegen van diverse specerijen. Hiermee zorg je altijd voor de juiste hoeveelheden en kun je nauwkeurig recepten opvolgen.

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende keukenweegschalen op de markt. Het kiezen van de juiste is dan ook een lastige klus. Om de keuze in de meest geschikt weegschaal wat eenvoudiger te maken kun je kijken naar verschillende factoren die voor jou van belang kunnen zijn. Houd bijvoorbeeld rekening met het maximale gewicht, het model, het gebruiksgemak, de verschillende functies en met het materiaal van de keukenweegschaal.

Gewicht

Een weegschaal in de keuken gebruik je uiteraard om het gewicht te bepalen van bepaalde ingrediënten en producten. Met de meeste keukenweegschalen kun je ingrediënten wegen vanaf 1 gram tot ongeveer 5 a 10 kg. Afhankelijk van je gebruiksdoel kun je bepalen welke weegschaal voor jou het meest geschikt is. Indien je de weegschaal wilt gebruiken voor het wegen van zeer lichte ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan kruiden en pigmenten, dan kun je het best kiezen voor een zeer nauwkeurige weegschaal die beschikt over een speciale kalibratiefunctie.

Model

Er zijn diverse modellen weegschalen waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de platte keukenweegschalen en de weegschalen met afneembare mengkom en keukenweegschalen. Daarnaast verschillen de modellen sterk in afmeting en in design. Kies voor een model dat bij jouw interieur past of ga voor een exemplaar dat je eenvoudig op kunt bergen of op kunt hangen.

Gebruiksgemak

Een keukenweegschaal is over het algemeen zeer eenvoudig in gebruik. Zo beschikken de meeste weegschalen over handige touchscreen displays waarop het gewicht duidelijk staat weergegeven. Bekijk daarnaast of de keukenweegschaal eenvoudig schoon te maken is en eenvoudig kan worden opgeborgen.

Functies

Wanneer je een keukenweegschaal koopt is het belangrijk dat je let op de verschillende functies van de weegschaal. Zo zijn er bijvoorbeeld weegschalen die ook een timer bevatten, een tarrafunctie, een kalibratiefunctie, of beschikken over een kamertemperatuur meting. Hiermee kun je nog meer uit jouw keuken product halen en producten nog nauwkeuriger afwegen.

Materiaal

Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van de keukenweegschaal. Zo verschillen de keukenweegschalen per materiaalsoort, en zijn er weegschalen van roestvrijstaal, glas of kunststof.


Top 5 beste keukenweegschaal modellen

Ben je op zoek naar een goede weegschaal en wil je graag een degelijke weegschaal van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan de onderstaande beste koop keukenweegschaal modellen en kies voor een product dat zorgvuldig getest is.

De onderstaande keukenweegschalen zijn allen zeer positief uit de keukenweegschaal test gekomen en hebben elk zo hun unieke eigenschappen en voor- en nadelen. De onderstaande weegschalen scoren elk erg hoog op prijs-kwaliteitsverhouding en hebben daarnaast ook allen een aantrekkelijk uiterlijk.

1. De Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De stijlvolle Brabantia Tasty+ keukenweegschaal komt als beste uit de test naar voren en is ook de beste keukenweegschaal volgens de consumentenbond. De weegschaal weegt van 1 gram tot 5 kilo en ziet er daarnaast ook zeer stijlvol uit.

De Brabantia Tasty+ keukenweegschaal is eenvoudig schoon te houden dankzij het glazen oppervlak en scoort daarom goed op gebruiksgemak. Ook kan de weegschaal eenvoudig worden opgeborgen met behulp van een haakje.

Voordelen De Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal

 • Goede afleesbare display
 • Stijlvol design
 • Eenvoudig te reinigen en op te bergen

Nadelen De Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal

 • Niet geschikt voor gewichten boven de 5 kilo
 • Geen kalibratiefunctie

2. Beurer KS36 - Keukenweegschaal

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Beurer KS36 is een zeer nauwkeurige weegschaal met tal van handige eigenschappen, zoals bijvoorbeeld de geavanceerde kalibratiefunctie. Hiermee kun je zelfs de kleinste producten afwegen, zoals kruiden, poeders en pigmenten. De weegschaal weegt tot een gewicht van maximaal 2 kg.

De Beurer weegschaal heeft een mooi minimalistisch design en is dankzij zijn slanke vormgeving eenvoudig op te bergen. Daarnaast heeft de weegschaal een goed leesbare display met heldere verlichting.

Voordelen Beurer KS36 - Keukenweegschaal

 • Duidelijke display
 • Zeer nauwkeurige afmetingen
 • Beschikt over kalibratiefunctie

Nadelen Beurer KS36 - Keukenweegschaal

 • Weegt slechts tot 2 kilo

3. Soehnle Keukenweegschaal Page Comfort 300 slim

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De zeer dunne Soehnle keukenweegschaal is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt deze weegschaal over een extra groot LCD-scherm en een handige tarrafunctie. Daarmee kun je eenvoudig tijdens het wegen nieuwe ingrediënt toevoegen.

De weegschaal kan gebruikt worden tot een gewicht van maar liefst 10 kilo. Daarmee weegt het apparaat zwaardere gewichten dan de meeste andere keukenweegschalen. Daarnaast is de weegschaal eenvoudig in gebruik en kun je het apparaat comfortabel bedienen met behulp van de Sensor Touch technologie.

Voordelen  Soehnle Keukenweegschaal Page Comfort 300 slim

 • Hoogwaardig veiligheidsglas
 • Beschikt over geavanceerde technologieën
 • Weegt tot wel 10kg

Nadelen Soehnle Keukenweegschaal Page Comfort 300 slim

 • Geen

4. Tristar KW-2436 Keukenweegschaal

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Tristar KW-2436 keukenweegschaal hoort zeker thuis in het rijtje aan beste keukenweegschalen. De keukenweegschaal wordt zeer positief beoordeeld en biedt tal van handige voordelen. Zo kun je met deze weegschaal zeer nauwkeurig afwegen tal van verschillende ingrediënten afwegen en kun je, met behulp van de ingebouwde thermometer, zelfs nauwkeurig de kamertemperatuur aflezen. Hiermee wordt koken en bakken nog leuker en gemakkelijker.

Daarnaast beschikt de Tristar KW-2436 keukenweegschaal over een geïntegreerde keukentimer, en een handige mengkom met een inhoud van 2.5 liter. Deze afneembare mengkom is gemaakt van roestvrijstaal, en is zeer eenvoudig schoon te maken.

Voordelen Tristar KW-2436 Keukenweegschaal

 • Stijlvol design
 • Kwalitatief roestvrijstaal
 • Weergave van kamertemperatuur
 • Geïntegreerde keukentimer

Nadelen  Tristar KW-2436 Keukenweegschaal

 • Weegt tot maximaal 5 kg

5. Bestron DKW700R - Keukenweegschaal

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De retro Bestron DKW700SD keukenweegschaal is een zeer goede weegschaal die eenvoudig te gebruiken is. De weegschaal beschikt over handige antislipvoetjes en blijft daardoor altijd keurig op zijn plaats. Daarnaast beschikt de weegschaal over een handige afneembare én vaatwasser bestendige RVS schaal.

De Bestron DKW700SD keukenweegschaal weegt tot op 20 gram nauwkeurig en heeft een maximale capaciteit van 5 kg. Dankzij zijn leuke retro uiterlijk zorgt de weegschaal voor een leuke eyecatcher in de keuken.

Voordelen Bestron DKW700R - Keukenweegschaal

 • Retro design
 • Nauwkeurige weging
 • Vaatwasser bestendige schaal

Nadelen  Bestron DKW700R - Keukenweegschaal

 • Maximale capaciteit van 5kg.

Lees tip: Bekijk ook onze review over beste weegschalen!

Hoeveel soorten keukenweegschalen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 verrekijkers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de keukenweegschalen  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste verrekijker is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>