fbpx

Publicatie datum: 9 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jack

Best Geteste Weegschaal

Beste weegschaal

LifeGoods Personenweegschaal

De LifeGoods Personenweegschaal is een zeer nauwkeurige weegschaal waarmee je onder andere je BMI, gewicht, vetpercentage, spiermassa en visceraal vet kunt meten.  Je kunt deze weegschaal ook koppelen met de Gratis FeelFit app, hiermee houd je te allen tijde je metingen bij. Ideaal als jij je progressie wilt bijhouden! Verder is dit een stevige weegschaal met een duidelijk leesbaar LED scherm voor een zeer aantrekkelijke prijs. Voor deze prijs is er geen betere weegschaal te vinden. 

Wat is de beste personenweegschaal? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en besloten om die reden dit artikel te schrijven. 

Een weegschaal is een product dat eigenlijk in elk huis wel te vinden is. Niet zo gek overigens, weegschalen kunnen je namelijk veel vertellen over je gezondheid. Zo kun je met behulp van een weegschaal goed je gewicht bij houden en kun je zien of je bent aangekomen of afgevallen. 

Waar je vroeger eigenlijk alleen de analoge weegschaal had, is dat tegenwoordig wel anders. Je hebt namelijk ontzettend veel verschillende soorten weegschalen. Dit kan de keuze voor een goede weegschaal best lastig maken. 

In dit artikel geven we je een top 5 van de beste weegschalen van dit moment. Met deze producten weet je zeker dat je een goede deal in huis haalt en geen miskoop doet. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

26

Uur onderzoek gedaan

24

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste weegschalen

Beste weegschaal

Beste koop weegschaal
1. LifeGoods Personenweegschaal

Beste Digitale weegschaal
2. Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

Beste weegschaal om vetpercentage te meten
3. Omron BF511

Beste Slimme weegschaal
4. FITAGE Slimme weegschaal

Beste Analoge personenweegschaal
5. Medisana PSD Analoge


Waar moet je op letten bij het kopen van een personen weegschaal?

Je hebt besloten om een personen weegschaal te kopen, goede keuze! Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een weegschaal? Je leest het hieronder:

Soort weegschaal

Op de Nederlandse markt zie je eigenlijk 3 soorten weegschalen die het vaakst gebruikt worden: de analoge, digitale en analyseweegschalen. Elk van deze weegschalen kent zijn eigen voor- en nadelen. Als jij een nieuwe weegschaal gaat kopen is het belangrijk dat je eerst kiest welke soort het best bij jou past. 

We zouden een analoge weegschaal adviseren aan mensen die zich af en toe willen wegen en het verder niet heel belangrijk vinden om een weegschaal met veel functies te hebben. 

Wil je jezelf regelmatig wegen en vind je het interessant om nauwkeurige statistieken over je lichaam te krijgen? Kies dan voor een digitale weegschaal. 

Wil je echt all out gaan? Kies dan voor een analyse weegschaal. Deze weegschaal meet onder andere je BMI, Basaal metabolisme, Metabole leeftijd en je viscerale vet. Al deze waarden geven je een goed beeld van je gezondheid.

Weegschaalfunctie

Als tweede is het belangrijk om te kijken welke functies de weegschaal heeft. Tegenwoordig kan je namelijk veel neem met een weegschaal dan alleen je gewicht meten. Met de weegschalen van nu kun je namelijk ook je BMI (body mass index) meten, dit is een internationaal gebruikte maat die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Ook kun je de botmassa, buikvet, spiermassa, vetpercentage, visceraal vet en vochtgehalte. 

IP-certificering

Als derde is het belangrijk om te controleren of de weegschaal beschikt over een IP-certificering. IP staat voor International Protection rating. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming aan tegen vaste stoffen en het tweede cijfer de bescherming tegen vocht en water. De IP-certificering is dus een indicatie voor de mate van bescherming tegen stof en vocht. Check dus altijd de IP-certificering als jij je weegschaal een plek wil geven in bijvoorbeeld de badkamer

Veilig gebruik in combinatie met pacemaker

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is om te controleren of de weegschaal veilig te gebruiken is als je een pacemaker hebt. De meeste digitale weegschalen zijn niet veilig voor mensen met een pacemaker. Mocht jij of iemand in je familie een pacemaker hebben dan raden wij je aan om een analoge weegschaal aan te schaffen. De meeste van deze weegschalen zijn veilig te gebruiken in combinatie met een pacemaker. 


Top 10 Beste weegschalen

Wil je direct weten hoe de top 10 weegschalen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste weegschaal?

Wil je een weegschaal kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In deze weegschaal test vind je best geteste weegschalen van 2023. Door te kiezen voor een van de producten uit onderstaande lijst weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Tip: door te klikken op de knop 'bekijk beste prijs' word je automatisch doorverwezen naar de goedkoopste webshop van dit moment. Hierdoor betaal je nooit te veel.

1. LifeGoods Personenweegschaal

Beste weegschaal

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als jij op zoek bent naar de beste personen weegschaal met lichaamsanalyse dan is de LifeGoods Personenweegschaal je beste optie. De geweldige prijs / kwaliteit en de functionaliteiten heeft ons dit besluit doen nemen. 

Deze weegschaal meet ongeveer alles wat relevant kan zijn voor een mens denk hierbij aan vetpercentage, vochtpercentage, en je spier- en botmassa. Verder is deze weegschaal uitgerust met een LCD-display dat ook bij mindere lichtomstandigheden goed leesbaar is. 

De LifeGoods Personenweegschaal werkt samen met een mobiele app die je zowel op Android als op Apple telefoons kunt installeren. Zodra je jezelf weegt, wordt de meting direct doorgestuurd naar je app. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van jouw gewicht en andere waarden dat je ten alle tijden op je mobiel terug kunt vinden.  

Verder zijn de vet- en spiermassa meting zijn een goede indicatie voor progressie tijdens afvallen of spieropbouw. Neem de getallen buiten het gewicht niet voor 100% waar, maar gebruik ze als progressie indicatie. Ondanks dat de getallen niet 100% zullen kloppen (wat ook onmogelijk is met weegschalen als deze), zijn de metingen wel consequent, dus goed bruikbaar.

Voordelen LifeGoods Personenweegschaal

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Meet gewicht, BMI, vetpercentage, spier- en bot massa
 • Inclusief handige app om je metingen op te slaan en in te zien
 • Groot en helder LCD Display

Nadelen LifeGoods Personenweegschaal

 • Geen

2. Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als je op zoek bent naar een goede digitale weegschaal dan is de Omron VIVA waarschijnlijk je beste keuze. Met deze fijne en mooie weegschaal synchroniseer je gemakkelijk je uitkomsten via bluetooth met je telefoon. Dit werkt voor Android en Apple telefoons. 

Hierdoor kun je dus precies bijhouden wanneer je vetpercentage of spiermassa hoger of lager wordt. De app biedt een mooie visuele weergave van je metingen en je kunt doormiddel van een grafiek direct zien hoe je gewicht zich heeft ontwikkelt over een bepaalde tijd. 

Een ander voordeel is dat je meerdere personen toe kunt voegen aan deze weegschaal. Vooral voor huishoudens met meerdere personen is dit ideaal omdat de weegschaal automatisch herkent wie er op de weegschaal staat. Verder is het een weegschaal die makkelijk in gebruik is en over alle mogelijkheden en functies beschikt die een goede weegschaal nodig heeft. 

Voordelen Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

 • Goede digitale weegschaal die ook lichaamsanalyses kan doen
 • Handige app
 • Mooi design
 • Kan gekoppeld worden aan een bloeddrukmeter

Nadelen Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

 • Heeft geen atletenprogramma 

3. Omron BF 511

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Op nummer 3 van deze lijst vind je een super uitgebreide weegschaal: de Omron BF 511. De BF511 is een combinatie van een lichaamsvetmeter en een weegschaal. Dit is momenteel de beste weegschaal om je vetpercentage nauwkeurig te meten.

Voor 4 mensen kunnen de waarden worden opgeslagen, wat deze meter erg geschikt maakt voor het gehele gezin. Zoals je op de foto kunt zien beschikt deze weegschaal over een handvat dat je vast kunt houden om je vetpercentage te meten. Dankzij dit handvat kan je vetpercentage worden bepaald aan de hand van bio-elektrische impedantie. 

Naast gewicht, vet-, spierpercentage en BMI wordt ook het basaal metabolisme (in kcal) in het overzichtelijke display getoond. Ook het visceraal vetniveau en een classificatie van de gemeten waarden worden weergegeven.

Voordelen  Omron BF 511

 • Beste personen weegschaal om vetpercentage te meten
 • Meet ook BMI, vet en spiermassa
 • Groot en duidelijk display

Nadelen Omron BF 511

 • Heeft geen overbelastingsindicatie

4. FITAGE Slimme weegschaal

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

9.1

Ben je op zoek naar de beste slimme personenweegschaal? Kies dan voor deze weegschaal van het merk FITAGE. FITAGE is meer dan alleen een personenweegschaal. Met een afvalgids en digitale begeleiding door middel van blogs, videos en eBooks (op FitAge.nl) biedt FITAGE jou de juiste hulpmiddelen voor een gezondere lifestyle. 

Ook deze weegschaal werkt met een mobiele app die via bluetooth te verbinden is met de weegschaal. Hierdoor wordt al je data direct opgeslagen in je app waardoor je op een later moment altijd je gegevens kunt inzien. Het grootste voordeel van deze weegschaal is dat hij je extra handvaten geeft bij het nastreven van een gezonde levensstijl. 

Zo krijg je bij het kopen van de weegschaal toegang tot een exclusieve Facebook community, begeleiding met blogs en video's en krijg je direct toegang tot een E-book waar alles over een gezonde levensstijl wordt uitgelegd. De FITAGE weegschaal meet maar liefst 13 verschillende lichaamswaarden waaronder je gewicht, vochtbalans, BMI, BMR, vetvrij lichaamsgewicht en visceraal vet.

Voordelen FITAGE Slimme weegschaal

 • Makkelijk in gebruik
 • Toegang tot exclusieve Facebook Community
 • Je krijgt veel extra content over afvallen en een gezonde levensstijl

Nadelen FITAGE Slimme weegschaal

 • Niet veilig te gebruiken voor mensen met een pacemaker

5. Medisana PSD Analoge

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Medisana PSD analoge personenweegschaal. Heb jij geen behoefte aan alle lichaamsanalyses maar wil je gewoon een stabiele, goede weegschaal? Dan is de Medisana PSD analoge je beste keuze. 

We vinden het design van deze weegschaal ontzettend mooi, het lijkt echt op een traditionele weegschaal maar dan in een modern jasje. Deze weegschaal beschikt over een groot en goed leesbaar display en heeft een handige antisliplaag voor veilig op- en afstappen. 

Een ander voordeel van deze analoge weegschaal is dat je geen batterijen nodig hebt. Dankzij de stevige metalen behuizing is de weegschaal geschikt voor mensen met een gewicht tot 150 kg. 

Voordelen Medisana PSD Analoge

 • Retro design
 • Groot en helder display
 • Geen batterijen nodig

Nadelen Medisana PSD Analoge

 • Heeft geen fabrieksgarantie

Lees tip: Bekijk ook onze review over beste keukenweegschalen!


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel weegschalen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 weegschalen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de weegschalen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste weegschalen van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste weegschalen zijn.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!