Laatste update: september 2021

Door: Bas

Best Geteste Weegschaal

Medisana BS 444 Connect

De Lichaamsanalyse weegschaal BS 444 meet meer dan alleen je lichaamsgewicht. Naast het lichaamsgewicht meet de BS 444 ook je vetpercentage, vochtpercentage, en je spier- en botmassa. Samen met de BMI-berekening en vaststelling van de dagelijkse caloriebehoefte vormt de BS 444 Connect een belangrijke begeleiding naar een efficiënter gezondheidsschema.

Wat is de beste personenweegschaal? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en besloten om die reden dit artikel te schrijven. 

Een weegschaal is een product dat eigenlijk in elk huis wel te vinden is. Niet zo gek overigens, weegschalen kunnen je namelijk veel vertellen over je gezondheid. Zo kun je met behulp van een weegschaal goed je gewicht bij houden en kun je zien of je bent aangekomen of afgevallen. 

Waar je vroeger eigenlijk alleen de analoge weegschaal had, is dat tegenwoordig wel anders. Je hebt namelijk ontzettend veel verschillende soorten weegschalen. Dit kan de keuze voor een goede weegschaal best lastig maken. 

In dit artikel geven we je een top 5 van de beste weegschalen van dit moment. Met deze producten weet je zeker dat je een goede deal in huis haalt en geen miskoop doet. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

26

Uur onderzoek gedaan

24

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste weegschalen

Beste koop van 2021:
1. Medisana BS 444

Beste Digitale weegschaal
2. Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

Beste weegschaal om vetpercentage te meten
3. Omron BF511

Beste Slimme weegschaal
4. FITAGE Slimme weegschaal

Beste Analoge personenweegschaal
5. Medisana PSD Analoge


Waar moet je op letten bij het kopen van een personen weegschaal?

Je hebt besloten om een personen weegschaal te kopen, goede keuze! Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een weegschaal? Je leest het hieronder:

Soort weegschaal

Op de Nederlandse markt zie je eigenlijk 3 soorten weegschalen die het vaakst gebruikt worden: de analoge, digitale en analyseweegschalen. Elk van deze weegschalen kent zijn eigen voor- en nadelen. Als jij een nieuwe weegschaal gaat kopen is het belangrijk dat je eerst kiest welke soort het best bij jou past. 

We zouden een analoge weegschaal adviseren aan mensen die zich af en toe willen wegen en het verder niet heel belangrijk vinden om een weegschaal met veel functies te hebben. 

Wil je jezelf regelmatig wegen en vind je het interessant om nauwkeurige statistieken over je lichaam te krijgen? Kies dan voor een digitale weegschaal. 

Wil je echt all out gaan? Kies dan voor een analyse weegschaal. Deze weegschaal meet onder andere je BMI, Basaal metabolisme, Metabole leeftijd en je viscerale vet. Al deze waarden geven je een goed beeld van je gezondheid.

Grootte

Vaak hebben weegschalen ongeveer dezelfde afmetingen echter zijn er uitzonderingen op deze regel. Zo heb je verschillende vormen en verschillende afmetingen. Waar ga jij de weegschaal bewaren? In een kast of gewoon in de hoek van de kamer? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen bij het uitzoeken van een personen weegschaal. 

Design

Natuurlijk is het design van je beste personen weegschaal ook niet geheel onbelangrijk. Een weegschaal staat vaak in het zicht en je wil natuurlijk wel dat deze er enigszins goed uit ziet. Kies voor een design dat je zelf mooi vindt. 


Top 10 Beste weegschalen

Wil je direct weten hoe de top 10 weegschalen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste weegschaal?

Wil je een weegschaal kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In deze weegschaal test vind je best geteste weegschalen van 2021. Door te kiezen voor een van de producten uit onderstaande lijst weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Tip: door te klikken op de knop 'bekijk beste prijs' word je automatisch doorverwezen naar de goedkoopste webshop van dit moment. Hierdoor betaal je nooit te veel.

1. Medisana BS 444 Connect

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als jij op zoek bent naar de beste personen weegschaal met lichaamsanalyse dan is de Medisana BS 444 Connect je beste optie. De geweldige prijs / kwaliteit en de functionaliteiten heeft ons dit besluit doen nemen. 

Deze weegschaal meet ongeveer alles wat relevant kan zijn voor een mens denk hierbij aan vetpercentage, vochtpercentage, en je spier- en botmassa. Verder is deze weegschaal uitgerust met een groot helder LCD-display dat ook bij mindere lichtomstandigheden goed leesbaar is. 

De Medisana BS 444 werkt samen met een mobiele app die je zowel op Android als op Apple telefoons kunt installeren. Zodra je jezelf weegt wordt de meting direct doorgestuurd naar je app. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van jouw gewicht en andere waarden dat je ten alle tijden op je mobiel terug kunt vinden.  

Verder zijn de vet- en spiermassa meting zijn een goede indicatie voor progressie tijdens afvallen of spieropbouw. Neem de getallen buiten het gewicht niet voor 100% waar, maar gebruik ze als progressie indicatie. Ondanks dat de getallen niet 100% zullen kloppen (wat ook onmogelijk is met weegschalen als deze), zijn de metingen wel consequent dus goed bruikbaar.

Kortom, onze ervaring met de Medisana BS 444 is ontzettend positief en we zouden deze weegschaal dan ook zeker adviseren. Tegen deze prijs is er geen betere weegschaal op de markt.

Voordelen Medisana BS 444 Connect

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Meet gewicht, BMI, vetpercentage, spier- en bot massa
 • Inclusief handige app om je metingen op te slaan en in te zien
 • Groot en helder LCD Display

Nadelen Medisana BS 444 Connect

 • Geen

2. Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als je op zoek bent naar een goede digitale weegschaal dan is de Omron VIVA waarschijnlijk je beste keuze. Met deze fijne en mooie weegschaal synchroniseer je gemakkelijk je uitkomsten via bluetooth met je telefoon. Dit werkt voor Android en Apple telefoons. 

Hierdoor kun je dus precies bijhouden wanneer je vetpercentage of spiermassa hoger of lager wordt. De app biedt een mooie visuele weergave van je metingen en je kunt doormiddel van een grafiek direct zien hoe je gewicht zich heeft ontwikkelt over een bepaalde tijd. 

Een ander voordeel is dat je meerdere personen toe kunt voegen aan deze weegschaal. Vooral voor huishoudens met meerdere personen is dit ideaal omdat de weegschaal automatisch herkent wie er op de weegschaal staat. Verder is het een weegschaal die makkelijk in gebruik is en over alle mogelijkheden en functies beschikt die een goede weegschaal nodig heeft. 

Voordelen Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

 • Goede digitale weegschaal die ook lichaamsanalyses kan doen
 • Handige app
 • Mooi design

Nadelen Omron VIVA - Personenweegschaal - Smart

 • Prijs ligt hoger

3. Omron BF 511

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.6

Op nummer 3 van deze lijst vind je een super uitgebreide weegschaal: de Omron BF 511. De BF511 is een combinatie van een lichaamsvetmeter en een weegschaal. Dit is momenteel de beste weegschaal om je vetpercentage nauwkeurig te meten.

Voor 4 mensen kunnen de waarden worden opgeslagen, wat deze meter erg geschikt maakt voor het gehele gezin. Zoals je op de foto kunt zien beschikt deze weegschaal over een handvat dat je vast kunt houden om je vetpercentage te meten. Dankzij dit handvat kan je vetpercentage worden bepaald aan de hand van bio-elektrische impedantie. 

Naast gewicht, vet-, spierpercentage en BMI wordt ook het basaal metabolisme (in kcal) in het overzichtelijke display getoond. Ook het visceraal vetniveau en een classificatie van de gemeten waarden worden weergegeven.

Voordelen  Omron BF 511

 • Beste personen weegschaal om vetpercentage te meten
 • Meet ook BMI, vet en spiermassa
 • Groot en duidelijk display

Nadelen Omron BF 511

 • Weegschaal is groot waardoor hij moeilijk op te bergen is

4. FITAGE Slimme weegschaal

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

9.1

Ben je op zoek naar de beste slimme personenweegschaal? Kies dan voor deze weegschaal van het merk FITAGE. FITAGE is meer dan alleen een personenweegschaal. Met een afvalgids en digitale begeleiding door middel van blogs, videos en eBooks (op FitAge.nl) biedt FITAGE jou de juiste hulpmiddelen voor een gezondere lifestyle. 

Ook deze weegschaal werkt met een mobiele app die via bluetooth te verbinden is met de weegschaal. Hierdoor wordt al je data direct opgeslagen in je app waardoor je op een later moment altijd je gegevens kunt inzien. Het grootste voordeel van deze weegschaal is dat hij je extra handvaten geeft bij het nastreven van een gezonde levensstijl. 

Zo krijg je bij het kopen van de weegschaal toegang tot een exclusieve Facebook community, begeleiding met blogs en video's en krijg je direct toegang tot een E-book waar alles over een gezonde levensstijl wordt uitgelegd. De FITAGE weegschaal meet maar liefst 13 verschillende lichaamswaarden waaronder je gewicht, vochtbalans, BMI, BMR, vetvrij lichaamsgewicht en visceraal vet.

Voordelen FITAGE Slimme weegschaal

 • Makkelijk in gebruik
 • Toegang tot exclusieve Facebook Community
 • Je krijgt veel extra content over afvallen en een gezonde levensstijl

Nadelen FITAGE Slimme weegschaal

 • Prijs is hoog

5. Medisana PSD Analoge

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Medisana PSD analoge personenweegschaal. Heb jij geen behoefte aan alle lichaamsanalyses maar wil je gewoon een stabiele, goede weegschaal? Dan is de Medisana PSD analoge je beste keuze. 

We vinden het design van deze weegschaal ontzettend mooi, het lijkt echt op een traditionele weegschaal maar dan in een modern jasje. Deze weegschaal beschikt over een groot en goed leesbaar display en heeft een handige antisliplaag voor veilig op- en afstappen. 

Een ander voordeel van deze analoge weegschaal is dat je geen batterijen nodig hebt. Dankzij de stevige metalen behuizing is de weegschaal geschikt voor mensen met een gewicht tot 150 kg. Het enige nadeel van deze weegschaal is dat hij redelijk zwaar is. Hierdoor is hij moeilijk te verplaatsen.

Voordelen Medisana PSD Analoge

 • Retro design
 • Groot en helder display
 • Geen batterijen nodig

Nadelen Medisana PSD Analoge

 • Weegschaal is redelijk zwaar waardoor hij moeilijk te verplaatsen is

Lees tip: Bekijk ook onze review over beste keukenweegschalen!


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel weegschalen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 weegschalen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de weegschalen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste weegschalen van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste weegschalen zijn.

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>