Laatste update: mei 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Karperhengel

X2 Black Phantom II - Karperhengel

X2 Black Phantom II - Karperhengel

Het was een spannende test maar uiteindelijk is de X2 Black Phantom II - Karperhengel als beste uit de test gekomen. In onze beste karperhengel test scoorde deze karperhengel namelijk de allerbeste scoren. Dit komt doordat hij over verschillende goede eigenschappen beschikt.

Zo heeft de X2 Black Phantom II - Karperhengel een testcurve van 2.50lbs. Dit geeft de sterkte van de vishengel aan en is zeer sterk. De meeste karpers hebben een lengte van 12ft en een testcurve rond de 2.50lbs. Hierdoor is hij dus uiterst geschikt voor karper vissen.

Ben jij benieuwd naar deze beste koop karperhengel van dit moment? Klik dan op de button hieronder!

Hou jij van vissen en hoop je dan vooral een karper aan de haak te slaan? Dan wil je uiteraard wel beschikken over een goede karperhengel. Lang niet alle vishengels zijn namelijk geschikt voor karper vissen. Om die reden is het belangrijk dat je een goed exemplaar beschikt welke sterk genoeg is voor het vissen van karpers.

Wanneer er gekeken wordt naar karperhengels zijn er veel opties. Zo zijn er allerlei soorten vishengels met verschillende voor- en nadelen. In onze test hebben wij tientallen verschillende karperhengels met elkaar vergeleken. Hierbij hebben wij de allerbeste opties uit onze test opgenomen in een handige top 5.

In dit artikel vind je daarom een top 5 beste karperhengels en nog veel meer. Denk aan de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede karperhengel en hoe je de beste karperhengel voor jou aanschaft. Benieuwd naar de beste karperhengel van 2022? Lees dan gauw verder en je komt er achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Karperhengels

X2 Black Phantom II - Karperhengel

Beste koop karperhengel
1. X2 Black Phantom II - Karperhengel

X-Max Winkle Picker - 270 cm

Beste karperhengel 2-delig
2. X-Max Winkle Picker - 270 cm

Shimano Tribal TX-2

Beste lengte karperhengel
3. Shimano Tribal TX-2

JRC Extreme TX Cork 50

Beste sterke karperhengel
4. JRC Extreme TX Cork 50

NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole

Beste budget karperhengel
5. NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole

Top 10 Beste Karperhengels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste karperhengels. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke karperhengel is het beste en welke karperhengel past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een karperhengel?

Wil jij graag een karperhengel kopen? Dan is het verstandig om niet de eerste de beste karperhengel aanbieding te kiezen, maar kritisch te kijken naar de verschillende opties. Niet alle karperhengels beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit of zijn voor dezelfde karpers geschikt. Denk bijvoorbeeld aan verschil in gewicht, lengte en sterkte.

Hieronder vind je de belangrijkste criteria uit onze beste karperhengel test. Door rekening te houden met deze criteria haal jij gemakkelijk de beste karperhengel in huis. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste karperhengel volgens de consumentenbond test. Zo haal je gemakkelijk het beste exemplaar voor jou in huis.

Zo kun je naast de verschillende karperhengels ook nog naar andere kenmerken kijken. Bijvoorbeeld naar een karperhengel met molen of een karperhengel set waar alles meteen bij zit. Voorkom dus een miskoop en bekijk de verschillende opties kritisch.

Trekkracht hengel

Allereest kan er gekeken worden naar de trekkracht van de hengel. Dit kan per hengel flink verschillen. De testcurve van een karperhengel geeft aan hoe sterk de karperhengel is. Dit wordt in LBS uitgedrukt. De rekensom die hierachter zit is vrij gecompliceerd.

Het komt er op neer dat het aantal LBS van een karperhengel keer 30 gedaan wordt om het ideale werpgewicht te berekenen. In onze top 5 hebben wij alleen karperhengels met een hoog LBS opgenomen zodat je zeker weet dat de karperhengels de gemiddelde en bovengemiddelde karpers aankan.

Lengte van de hengel

Ook is het belangrijk om naar de lengte van de karperhengel te kijken. Hierbij worden twee lengtes bedoelt. De lengte van de stok en de lengte van het draad. Het is namelijk mogelijk om karper te vissen vanaf een bootje, maar wanneer je dit vanaf de kant wilt doen is een lange hengel en draad erg belangrijk.

Om die reden hebben wij in onze top 5 ook alleen karperhengels met een lange lengte opgenomen. Hierdoor weet je zeker dat deze geschikt zijn om op korte- en lange afstand te vissen.

Kwaliteit

Als laatste kan er gekeken worden naar de kwaliteit van de karperhengel. Niet alle karperhengels beschikken namelijk over de juiste kwaliteit. Zo kunnen niet alle karperhengels hetzelfde gewicht aan of zijn zij nou eenmaal van een stuk mindere kwaliteit.

Om een miskoop te voorkomen is het belangrijk dat je een kwalitatief goede karperhengel aanschaft. Deze hengels krijgen namelijk aardig wat te verduren. In onze top 5 hebben wij karperhengels uit verschillende prijsklassen opgenomen. Al deze exemplaren hebben een goede kwaliteit.


Wat is de beste karperhengel van 2022? 

Maar welke karperhengel is het beste? Je ontdekt het in de volgende sectie. Wij van Top-X hebben namelijk aan de hand van onze beste karperhengel test een handige top 5 opgesteld. Hieronder vind je voor elke karperhengel uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook ontdek je de voor- en nadelen van elke karperhengel.

Je wilt namelijk wel de beste karperhengel voor jou vinden. Het is dus belangrijk om niet zomaar een karperhengel aan te schaffen, maar echt voor de beste optie voor jou te gaan. De eindbeoordeling die wij elke karperhengel hebben gegeven is gebaseerd op onze beste karperhengel test en reviews van andere consumenten.

1. X2 Black Phantom II - Karperhengel

X2 Black Phantom II - Karperhengel

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als allerbeste uit onze karperhengel test is gekomen de X2 Black Phantom II - Karperhengel. Deze karperhengel beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit en heeft de belangrijke kenmerken van een goede karperhengel. Zo beschikt deze karperhengel over een testcurve van 2.50lb. 

Hierdoor is de X2 Black Phantom II - Karperhengel geschikt voor vrijwel alle karpers. De lengte van deze karperhengel bedraagt 360 cm. Door dit grootte formaat is hij ook goed geschikt om in grotere meertjes te kunnen vissen.

De prijs van deze karperhengel is tevens erg laag. Dit maakt deze karperhengel ook meteen de beste optie voor de beginnende karper visser. De goede kwaliteit zorgt er voor dat je lang met deze lichte karperhengel door kunt en maakt het ook een erg duurzame optie.

Voordelen X2 Black Phantom II - Karperhengel

 • Duurzaam
 • Uitstekende kwaliteit
 • Beschikt over goede lengte
 • Perfect voor beginnende karper visser

Nadelen X2 Black Phantom II - Karperhengel

 • Niet de professioneelste optie

2. X-Max Winkle Picker - 270 cm - 10 - 40 gram

X-Max Winkle Picker - 270 cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de X-Max Winkle Picker - 270 cm - 10 - 40 gram geselecteerd in onze top 5. Deze karperhengel is in twee varianten verkrijgbaar, namelijk één met een lengte van 240cm en één met een lengte van 270cm. Daarnaast is deze karperhengel twee delig en dus extra handig mee te nemen.

De handgreep van de X-Max Winkle Picker - 270 cm - 10 - 40 gram is zo gemaakt dat hij erg lekker in de hand ligt. Hierdoor is het geen straf om een lange tijd met de hengel in je handen te staan. Uiteraard kun je de hengel ook zo positioneren dat je alleen in hoeft te grijpen wanneer je beet hebt.

Het werpgewicht van de X-Max Winkle Picker - 270 cm - 10 - 40 gram ligt tussen de 10 en 40 gram. Daarnaast weegt deze hengel zelf 230 gram wat het een erg licht exemplaar maakt.

Voordelen X-Max Winkle Picker - 270 cm - 10 - 40 gram

 • In twee lengte verkrijgbaar
 • Laag gewicht hengel
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen X-Max Winkle Picker - 270 cm - 10 - 40 gram

 • Niet langer dan 270 meter lengte verkrijgbaar

3. Shimano Tribal TX-2

Shimano Tribal TX-2

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats is de Shimano Tribal TX-2 geëindigd in onze top 5. Deze karperhengel is in 7 verschillende formaten verkrijgbaar. Verder is deze karperhengel een opvallende verschijning dankzij de paarse details. Hij is gemaakt van xt60 carbon en is erg slank waardoor jij gemakkelijk verre worpen kunt uitvoeren met deze karperhengel.

De Shimano Tribal TX-2 is erg fijn in actie. Dankzij de goede kwaliteit hoef jij je geen zorgen te maken dat de karperhengel het gewicht niet aan kan. Zo beschikt deze karperhengel over een testcurve van 2.75lb.

Wil je meer weten over deze karperhengel? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meteen de laagste prijs van de Shimano Tribal TX-2.

Voordelen Shimano Tribal TX-2

 • In 7 lengte te verkrijgen
 • Professioneel model
 • Uitstekende kwaliteit
 • Testcurve van 2.75lb

Nadelen Shimano Tribal TX-2

 • Vrij duur

4. JRC Extreme TX Cork 50 - 12FT - 3.00LB - Zwart

JRC Extreme TX Cork 50

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde in onze lijst is de JRC Extreme TX Cork 50 - 12FT - 3.00LB - Zwart geëindigd. Deze karperhengel beschikt ook over de goede kwaliteit die jij verwacht van een karperhengel. Denk aan een testcurve van wel 3.00lb waarmee jij dus gemakkelijk elke karper aan de haak kunt slaan.

Daarnaast is de JRC Extreme TX Cork 50 - 12FT - 3.00LB - Zwart gemaakt van carbon waardoor hij extreem sterk is, maar tegelijkertijd ontzettend weinig weegt. De hengel is ideaal om mee te werpen een heeft een fijne dril actie. Deze karperhengel beschikt daarnaast over een lengte van 3.60 meter.

Verder is het design van deze karperhengel ook erg mooi en houdt hij lekker vast. Hierdoor kun jij gemakkelijk uren met deze hengel in jouw handen staan. Meer ontdekken? Klik dan op de button hierboven en vind meer informatie over de JRC Extreme TX Cork 50 - 12FT - 3.00LB - Zwart.

Voordelen JRC Extreme TX Cork 50 - 12FT - 3.00LB - Zwart

 • Testcurve van 3.00lb
 • Gemaakt van carbon
 • 3.60 meter lang

Nadelen JRC Extreme TX Cork 50 - 12FT - 3.00LB - Zwart

 • Duurder model

5. NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole | Vaste hengel

NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole | Vaste hengel geëindigd. Deze karperhengel beschikt over ontzettend veel delen waardoor hij gemakkelijk overal mee naar toe genomen kan worden. Deze karperhengel heeft namelijk 8 losse delen welke gemakkelijk aan elkaar te verbinden zijn.

Verder is de NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole | Vaste hengel gemaakt van glasvezel en heeft hij een transportlengte van 115 cm. De kleur van deze karperhengel is blauw/zwart. In totaal is deze karperhengel 8 meter lang wanneer al de 8 delen aan elkaar gezet zijn.

De NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole | Vaste hengel heeft over de gehele lengte van de hengel een krachtige en strakke actie. Dit is ook te merken aan de uitstekende drileigenschappen van de deze karperhengel. Meer weten? Klik op de button hierboven!

Voordelen NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole | Vaste hengel

 • 8 verschillende delen
 • Uiterst goede kwaliteit
 • Uitstekende drileigenschappen

Nadelen NGT QuickFish Pole - 8m Take Apart Pole | Vaste hengel

 • Niet in verschillende lengtes verkrijgbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel karperhengels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten karperhengels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de karperhengels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste karperhengels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>