fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Picknickmand

Best geteste Picknickmand

LifeGoods 29-Delige Picknickmand 

Ben jij nou op zoek naar een goede picknickmand? Kijk dan niet verder, want wij hebben een absolute topper gevonden! Deze LifeGoods 29-delige picknickmand is verkozen tot de beste picknickmand van 2023. 

Maar wat maakt deze dan zo goed? Nou, er zit genoeg servies in de mand voor maar liefst 4 personen. Dat is toch best wat!

Daarnaast krijg je bij de picknickmand ook een waterproof kleed. Is het gras nat of heb je wat gemorst? Dat is met zo'n kleed totaal geen probleem! Ook is de binnenkant geïsoleerd waardoor wijn lekker koel blijft en fruit ook écht vers! 

Het mooie weer is weer volop in aantocht. En daar worden we blij van. Een manier om dit mooie weer te vieren is natuurlijk door even lekker in het dichts bijzijnde park te zitten met lekkere versnaperingen en een drankje. 

Dan is een picknickmand wel zo handig! In deze mand zit alles wat jij nodig hebt voor een leuke dag of middag in het park, bos of waar dan ook. 

In dit artikel zijn wij dan ook op zoek gegaan naar de beste picknickmand met behulp van een picknickmand test. Zo kunnen wij antwoord geven op de vraag: wat is de beste picknickmand? De resultaten van deze test vind je aan het eind van dit artikel verwerkt in een ultieme review.

Daarnaast hebben wij voor het gemak ook nog een aantal punten voor je op een rijtje gezet. Deze kunnen jou helpen bij het vinden van de beste picknickmand. Lees je gauw verder?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Picknickmanden

Best geteste Picknickmand

Beste koop picknickmand
1.  LifeGoods 29-Delige Picknickmand

Dutch Mountains Complete Picknickmand Riet

Beste design picknickmand
2. Dutch Mountains Complete Picknickmand Riet

Picknickmand Fabia - 40x30x31.5cm

Beste luxe picknickmand
3. Picknickmand Fabia - 40x30x31.5cm

Picknicktas Backpack Blue

Beste budget picknickmand
4. Picknicktas Backpack Blue

Lupine - Picknick Rugzak - Picknickmand 4 personen

Beste prijs-kwaliteit verhouding picknickmand
5. Lupine - Picknick Rugzak - Picknickmand 4 personen

Top 10 beste picknickmanden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste picknickmanden. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een picknickmand?

Het vinden van een geschikte picknickmand is moeilijker dan je denkt. En dat komt vooral omdat er heel erg veel verschillende opties zijn. 

Wij willen jou graag helpen deze zoektocht iets minder moeilijk te maken. Daarom hebben wij hieronder een paar tips uitgewerkt die jou helpen bij het binden van de beste picknickmand. En als we je dan nog een extra tip mogen meegeven: let vooral op wat jij belangrijk vindt.

De beste picknickmand volgens de consumentenbond hoeft echt niet de beste te zijn in jouw persoonlijke situatie. Let dus ook een beetje op je gevoel!

Formaat

Ten eerste is het formaat van de picknickmand wel zo belangrijk. Idealiter kan je er alles in kwijt: servies, een kleed, drinken én eten.

Bij een enigszins kleine picknickmand kan dit best wel lastig worden. Misschien kan je er niet eens een wijnfles in kwijt! Bekijk dus daarom van tevoren even goed de afmetingen zodat je een beetje kan inschatten hoeveel je erin kwijt kan.

Aantal personen

Naast het formaat is het aantal personen waarvoor de picknickmand geschikt is ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer jij samenwoont en je graag met je partner wil picknicken volstaat een tweepersoons mand natuurlijk prima.

Heb je nou kinderen waarmee je graag op pad gaat? Dan kan je beter een picknickmand kiezen voor vier personen zodat je meer ruimte en servies hebt. Dit staat dikwijls aangeschreven in de titel van het product en/of de omschrijving.

Garantie

Als laatste is het ook goed om de garantie even te bekijken. Wanneer er iets mis is met jouw mand zoals een productiefout of kapot geleverd servies wil je hiermee wel geholpen worden. 

En daarom is garantie zo belangrijk. Als er binnen deze gestelde garantietermijn iets niet goed is zal de verkoper je hierbij verder helpen.

Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals en vervangend artikel of een vergoeding van het aankoopbedrag. Die zekerheid hebben is fijn!


Wat is de beste picknickmand van 2023? 

Aan de hand van verschillende criteria hebben wij een picknickmand test gedaan. Hierin hebben wij veel verschillende picknickmanden met elkaar vergeleken. 

Ook hebben we gekeken naar een eventuele picknickmand aanbieding en hebben wij meerdere merken meegenomen in de test. Aan de hand van de test hebben wij een top vijf samengesteld.

Ben jij ook nieuwsgierig naar deze top vijf? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste picknickmanden van 2023!

1.  LifeGoods 29-Delige Picknickmand

Best geteste Picknickmand

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De picknickmand van LifeGoods kwam uiteindelijk als beste uit de test. En dat was eigenlijk totaal geen verrassing! Zo bestaat deze picknickmand uit maar liefst 29 delen.

Hierdoor kan jij picknicken met vier personen, en heb je ook nog eens allemaal een volledig servies set tot je beschikking. En je krijgt bij je bestelling zelfs een waterproof picknick kleed.

Is het gras nat? Heb je geen last van. Drinken geknoeid? Ook geen probleem. En de binnenkant is zelfs zo goed geïsoleerd dat drinken lekker koel blijft en fruit heerlijk vers. Een terechte eerste plek dus.

Voordelen LifeGoods 29-Delige Picknickmand

 • Wordt geleverd met een waterproof picknick kleed
 • Geschikt voor maar liefst 4 personen
 • De binnenkant is geïsoleerd waardoor drinken koel blijft en eten vers

Nadelen LifeGoods 29-Delige Picknickmand

 • Door de grote hoeveelheid servies is de mand vrij zwaar om te tillen

2.  Dutch Mountains Complete Picknickmand Riet

Dutch Mountains Complete Picknickmand Riet

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ook zijn wij op zoek gegaan naar de picknickmand met het meest praktische en slimme design. En eigenlijk werd al wel vrij snel duidelijk dat dat de Dutch Mountains picknickmand is.

Naast dat deze er heel erg leuk uitziet is het design echt heel erg slim. Zo is er ruimte voor 24 stukken servies en is er ook nog eens ruimte voor een kleed (die je overigens lekker makkelijk bij je bestelling krijgt).

Ook is er een extra vakje aanwezig aan de buitenkant van de picknick mand waar je eventueel ook nog wat extra spullen in kwijt kan. Het is wel duidelijk dat hier goed over is nagedacht!

Voordelen Dutch Mountains Complete Picknickmand Riet

 • Heeft een handig vakje aan de buitenkant waar je ook extra spullen in kwijt kan
 • Er is ruimt voor 24 stukken servies in de picknickmand
 • Wordt geleverd met een bijpassend kleed

Nadelen Dutch Mountains Complete Picknickmand Riet

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere picknickmanden 

3. Picknickmand Fabia - 40x30x31.5cm

Picknickmand Fabia - 40x30x31.5cm

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij je geld nou investeren in een écht goede kwaliteit picknickmand waar je jaren mee kan doen? En mag dit wel wat kosten? Dan is de Masha Outdoor picknickmand Fabia net wat voor jou.

Ja, deze is aan de dure kant. Maar je betaalt voor de goede kwaliteit van de mand. Zo krijg je maar liefst 4 champagneglazen, een RVS bestek set mét kunststof handgreep en 4 aardewerk borden.

Zo kan jij dus met 4 man lekker gaan picknicken! Ook zijn de handvatten extra comfortabel gemaakt voor wanneer je de mand een tijdje moet dragen. Er is zelfs een speciaal draagkoord bevestigd aan de mand!

Voordelen Picknickmand Fabia - 40x30x31.5cm

 • Wordt geleverd met 4 aardewerk borden, een RVS bestek set en 4 champagneglazen 
 • Aan de mand zit ook een speciaal draagkoord gevestigd 
 • De mand heeft zeer comfortabele handvaten

Nadelen Picknickmand Fabia - 40x30x31.5cm

 • Je krijgt geen kleed bij je bestelling 

4. Picknicktas Backpack Blue

Picknicktas Backpack Blue

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dat een picknickmand wat geld kan kosten, is duidelijk. Maar dat hoef natuurlijk niet. Ook wanneer je een iets minder ruim budget hebt om te besteden zijn er prima picknickmanden verkrijgbaar. 

Zo ook deze picknicktas van Masha! En ja, we horen je al denken: dit is een tas. Maar juist hierdoor verdient 'ie een plekje in deze top vijf.

In plaats van dat je zure armen krijgt van het tillen draag je deze heel erg eenvoudig op je rug. De schouderbanden zijn gepolsterd wat zorgt voor extra veel comfort. En dan bevat deze ook nog eens een afsluitend koelvak voor drankjes of fruit!

Voordelen Picknicktas Backpack Blue

 • Is makkelijk te dragen op je rug dankzij de gepolsterde schouderbanden
 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met andere picknickmanden
 • Heeft een afsluitend koelvak voor drankjes of fruit

Nadelen Picknicktas Backpack Blue

 • Geschikt voor maximaal twee personen

5. Lupine - Picknick Rugzak - Picknickmand 4 personen

Lupine - Picknick Rugzak - Picknickmand 4 personen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over de Lupine picknick rugzak! En ja, dit is wederom een tas in plaats van een mand.

Voor een relatief lage prijs haal je met deze tas een zeer goede kwaliteit in huis. Zo beschikt de tas over een afneembare fleskoeler, een snijplank én een zout en peper stel.

En daarnaast is er natuurlijk ook gewoon genoeg servies voor vier personen. En dit kan je dan allemaal heel erg makkelijk dragen op je rug.

Voordelen Lupine - Picknick Rugzak - Picknickmand 4 personen

 • Er zit genoeg servies in voor vier personen
 • Heeft een speciale, afneembare fleskoeler 
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Lupine - Picknick Rugzak - Picknickmand 4 personen

 • Je krijgt geen kleedje bij de picknick rugzak

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel picknickmanden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten picknickmanden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de picknickmanden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste picknickmanden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>