fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Vismagneet

magnetar vismagneet

Magnetar Pro pakket – 600 kg 360° vismagneet

Magneetvissen is de nieuwe trend, maar wat is dan een goeie visgmagneet? Wij van Top-X hebben het antwoord voor je! Uit onze beste vismagneten test is namelijk gebleken dat de Magnetar Pro pakket – 600 kg 360° vismagneet de beste optie van dit moment is.

Zo ontvang je bij aanschaf van deze vismagneet set meteen alles wat je nodig hebt. Denk aan o.a. een 20 meter lang touw, karabijnhaak van RVS en waterdichte handschoenen. Met een totale trekkracht van 600kg (4x 150kg) is er niets wat je niet kunt opvissen..

Ben jij benieuwd naar de beste koop vismagneet van dit moment? Klik dan op de button hieronder!

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, de nieuwe trend magneetvissen. Het is erg populair geworden en vooral veel jongeren vinden dit een erg leuke activiteit. Misschien dat jij of jouw kinderen dit dus ook graag willen doen. Het enige wat je daarbij nodig hebt is een goede vismagneten set. Maar wat is een goede vismagneten set?

In dit artikel vind je de 5 beste vismagneten van dit moment. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste vismagneten test uitgevoerd waarbij wij tientallen vismagneten sets met elkaar hebben vergeleken. Ook hebben wij de belangrijkste criteria bij het vinden van de beste vismagneet voor jou op een rijtje gezet.

Het aanbod aan verschillende vismagneten set is namelijk enorm. Het vinden van de beste optie is daarom niet zomaar gedaan. Je kan namelijk beter naar kwaliteit en trekkracht kijken dan de eerste de beste vismagneet aanbieding aan te schaffen. Weten wat de beste opties van dit moment zijn en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vismagneten

magnetar vismagneet

Beste koop vismagneet
1. Magnetar Pro pakket – 600 kg 360° vismagneet

Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht

Beste vismagneet set
2. Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht

Vismagneet set - 600KG - 20 m touw

Beste sterke vismagneet
3. Vismagneet set - 600KG - 20 m touw

400 kg vismagneet – Sterk en robuust

Beste vismagneet los
4. 400 kg vismagneet – Sterk en robuust

【STERKE VISMAGNEET 200kg】

Beste goedkope vismagneet
5. 【STERKE VISMAGNEET 200kg】 

Top 10 Beste Vismagneten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste vismagneten. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke vismagneet is het beste en welke vismagneet past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een vismagneet?

Wil jij graag een vismagneet kopen? Dan is het verstandig om met enkele criteria rekening te houden. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende vismagneten. Hierbij kun je ze kopen als vismagneten set, losse vismagneten en met ontzettend veel verschillende trekkrachten. Hieronder vind je enkele belangrijke criteria waar je rekening mee kunt houden.

Deze criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste vismagneten test. Door hier rekening mee te houden vergroot je dus de kans dat jij de beste vismagneet voor jou of voor jouw kinderen in huis haalt. Ook voorkom je dat je te veel betaald of bespaart en een miskoop doet. Deze criteria zijn tevens ook getest in de beste vismagneet volgens de consumentenbond test.

Trekkracht

Een van de belangrijkste kenmerken is de trekkracht van de vismagneet. Hoe hoger de trekkracht van de magneet, hoe groter en zwaarder het object is dat hij kan trekken. De meeste vismagneten hebben een trekkracht van minimaal 100kg. Hierdoor kan jij met de meeste vismagneten al aardig ver kunt komen.

Wil jij echter gericht gaan vissen op zwaardere objecten, dan is het verstandig om een vismagneet met een hoge trekkracht aan te schaffen. Sommige vismagneten geven namelijk een hogere trekkracht aan dan dat zij daadwerkelijk kunnen trekken. Dit heeft te maken met allemaal verschillende omstandigheden.

Losse magneet of set

Ook kun je een vismagneet los aan schaffen en als set. Bij een set krijg je meteen alles erbij wat je nodig hebt om succesvol te kunnen magneetvissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een touw, haak, handschoenen en andere handige accessoires. 

Wanneer jij al een set hebt en een sterkere of nieuwe magneet wilt. Dan kun je het beste een losse magneet aanschaffen. Hierdoor heb jij niet ineens alles dubbel en bespaar je vaak een hoop geld.

Kwaliteit

Als laatste is het belangrijk om naar de kwaliteit van de vismagneten te kijken. Er zijn namelijk ontzettend veel vismagneten te koop met een lage kwaliteit. Deze beweren bijvoorbeeld een hoge trekkracht te hebben terwijl dit niet het geval is. Dat komt bijvoorbeeld doordat de magneet in werkelijkheid een lagere trekkracht heeft of dat het touw niet voor deze trekkracht geschikt is.

In onze top 5 hebben wij alleen vismagneten met een hoge trekkracht opgenomen. Hierdoor weet je zeker dat de vismagneten de aangegeven trekkracht ook echt behalen.

360 graden magneetkracht

Wist je dat er twee soorten magneten zijn? Magneten met enkel magneetkracht aan de onderkant en magneten met 360 graden trekkracht. Je kan wel raden dat magneetvissen een stuk makkelijker is wanneer de magneet trekkracht heeft aan iedere zijde. Dit vergroot namelijk de kans op een succesvolle vangst!


Wat is de beste vismagneet van 2023? 

Nu vraag je je vast af, maar wat is dan de beste vismagneet van dit moment? Dit is afhankelijk van waar jij naar op zoek bent. Zoek jij bijvoorbeeld een vismagneten set of alleen een losse vismagneet. In de volgende sectie vind je vismagneten uit verschillende categorieën en prijsklassen. Hier vind je dus ook jouw perfecte vismagneet!

Wij hebben voor elke vismagneet uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke vismagneet voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies of de vismagneet geschikt is voor jou of niet. Verder hebben wij elke vismagneet een eindbeoordeling gegeven op basis van onze test en reviews van andere consumenten.

1. Magnetar Pro pakket – 600 kg 360° vismagneet

magnetar vismagneet

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste koop vismagneet van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Hardcore 360 graden vismagneet van Magnetar. Magnetar is DE magneet vissen specialist van Nederland en met dit pro pakket heb je 600kg trekkracht in handen! Deze vismagneet is met ruime afstand als beste uit onze vismagneten test gekomen. Zo scoorde deze vismagneet op verschillende criteria de hoogste score waaronder die van prijs-/kwaliteitsverhouding.

Een voordeel van dit pakket is dat je naast een zeer goede vismagneet allerlei accessoires ontvangt. Zo krijg je bijvoorbeeld een 20 meter lang touw met een RVS karabijnhaak en waterdichte handschoenen. De magneet zelf heeft, naast een enorme trekkracht, een aantrekkingsafstand van 14 centimeter. Zelfs als beginner is het lastig om 'achter het net te vissen'.

Alle magneten van Magnetar zijn grondig getest op kwaliteit en trekkracht. Je kunt er zeker van zijn dat je met de beste kwaliteit in de markt te maken hebt.

Voordelen Magnetar Pro pakket – 600 kg 360° vismagneet

 • 360 graden magneetkracht (niet enkel aan de onderkant)
 • De beste kwaliteit in de markt
 • Eenvoudig te gebruiken, ook voor beginners
 • Touwlengte van 20 meter

Nadelen Magnetar Pro pakket – 600 kg 360° vismagneet

 • Omdat het een professioneel pakket betreft is je investering ook hoger

2. Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht 

Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht geplaatst. Deze vismagneet is ook van het merk Magfishion, echter is deze magneet een stuk sterker. Zo heeft deze vismagneet een trekkracht van wel 475 kg. Ook ontvang je bij aanschaf van deze vismagneet een borgmiddel waardoor jouw magneet minder snel los laat.

De Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht is wel wat duurder dan het eerder benoemde model. Dit komt voornamelijk doordat deze vismagneet een veel sterkere trekkracht heeft. Helaas ontvang je bij aanschaf van deze vismagneet geen haak en touw. 

Deze vismagneten set is dus ideaal als jij alleen op zoek bent naar een sterkere magneet en al beschikt over een touw. Ook ontvang je bij de Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht geen haak. Dit is ook niet perse nodig maar kan wel handig zijn. Wil jij ook een haak? Dan kan je via de bovenstaande link ook deze set als compleet pakket aanschaffen.

Voordelen Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht 

 • Extra sterke magneet
 • Inclusief borgmiddel
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Magfishion Vismagneet - 475 KG Trekkracht 

 • Niet inclusief touw

3. Vismagneet set - 600KG - 20 m touw

Vismagneet set - 600KG - 20 m touw

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde in onze lijst hebben wij de Vismagneet set - 600KG - 20 m touw geplaatst. Deze vismagneten set wordt ook geleverd met alles wat je nodig hebt. Zo ontvang je bij aanschaf van deze magneten set een dreghaak, prikstok, beschermkap en nog veel meer handige accessoires.

De Vismagneet set - 600KG - 20 m touw set is daarom ook wel wat duurder dan vergelijkbare vismagneten sets. Echter beschik je dan wel meteen over een uiterst goede magneten set. Een trekkracht van 600 kilo is namelijk extreem veel. Daarnaast hoef je geen extra accessoires aan te schaffen.

Bij de Vismagneet set - 600KG - 20 m touw ontvang je ook een borgmiddel waarmee jij de schroef en magneet aan elkaar kunt hechten. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat je de magneet verliest tijdens het vissen. Met de meegeleverde handschoenen hou jij tevens je handen droog en schoon. Dit is erg fijn aangezien magneetvissen aardig vies kunnen zijn.

Voordelen Vismagneet set - 600KG - 20 m touw

 • Inclusief handige accessoires
 • Trekkracht van wel 600 kilo
 • Uitstekende kwaliteit
 • Inclusief beschermkap

Nadelen Vismagneet set - 600KG - 20 m touw

 • Geen handleiding meegeleverd

4. 400 kg vismagneet – Sterk en robuust

400 kg vismagneet – Sterk en robuust

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde is de 400 kg vismagneet – Sterk en robuust geëindigd in onze top 5. Dit komt doordat deze de beste scoren behaalden in de categorie beste losse vismagneet. Bij aanschaf van deze vismagneet ontvang je namelijk geen complete set. Wel ontvang je een hele sterke robuuste magneet met een diameter van 83 mm.

De 400 kg vismagneet – Sterk en robuust is in 5 verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is hij verkrijgbaar met de trekgewichten 110, 200kg, 300kg, 400kg en 600kg. Door op de bovenstaande button te klikken kun je gemakkelijk de gewenste vismagneet aanschaffen.

Met deze vismagneet kun jij dus naar kleine objecten vissen, maar ook blijft deze vismagneet goed zitten op zwaardere en/of grotere objecten. In tegenstelling tot veel andere vismagneten, trekt deze vismagneet daadwerkelijk de aangegeven trekkracht.

Voordelen 400 kg vismagneet – Sterk en robuust

 • In verschillende varianten verkrijgbaar
 • Grootte diameter
 • Industriële sterkte

Nadelen 400 kg vismagneet – Sterk en robuust

 • Wordt alleen met een vismagneet geleverd

5. 【STERKE VISMAGNEET 200kg】

【STERKE VISMAGNEET 200kg】

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de 【STERKE VISMAGNEET 200kg】 opgenomen in onze top 5. Deze vismagneet wordt ook alleen als magneet geleverd. Je ontvangt bij aanschaf van deze vismagneet dus geen extra accessoires. Deze aankoop kan dus verstandig zijn wanneer jij al beschikt over een set maar bijvoorbeeld een zwaardere of lichtere vismagneet wilt.

De 【STERKE VISMAGNEET 200kg】 is in verschillende varianten beschikbaar. Je kunt hem met verschillende trekkrachten aanschaffen, namelijk in 110, 200kg, 300kg, 400kg en 600kg variant. Ook deze vismagneet is van het merk Magnetar en lijkt daarom erg op de nummer 4 uit onze top 5.

Het verschil zit hem in de diameter van de magneet. Deze vismagneet beschikt namelijk over een diameter van slechts 63mm. Dit betekent dat je met een kleine aanhechtingsoppervlak een groter gewicht kunt tillen. Meer ontdekken over deze vismagneet? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 【STERKE VISMAGNEET 200kg】

 • Met verschillende trekkrachten verkrijgbaar
 • Uiterst goede kwaliteit
 • Diameter van slechts 63 mm

Nadelen 【STERKE VISMAGNEET 200kg】

 • Alleen een magneet wordt geleverd bij aanschaf

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vismagneten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten vismagneten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vismagneten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vismagneten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!