fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • Is Atlas VPN ideaal voor streamen? [Review 2023]

Publicatie datum: 31 maart, 2023

Door: Sam

Atlas VPN review

9.1

Eindbeoordeling

Atlas VPN is een van de vele aanbieders van VPN-diensten maar weinigen hebben zo een stabiele positie. Wat ons betreft erg logisch; deze VPN software heeft zeer aantrekkelijke prijzen en werkt op alle devices (laptops, Macbooks, smartphones, tablets).

Of je het nou gebruikt om buitenlandse televisieprogramma's te streamen of vanwege veiligheid, Atlas VPN doet precies wat je er van mag verwachten tegen een aantrekkelijk tarief.

Naast dat dit een erg snelle VPN is profiteer je van het feit dat er geen beperkingen zijn in het aantal apparaten waarop je met Atlas VPN via een privénetwerk kunt streamen en downloaden. 

Veiligheid

8.6

Snelheid

9.3

Prijs

9.2

Gebruiksvriendelijkheid

8.7

Een VPN-dienst waar je privacy beschermd is, tegen een laag, maandelijks bedrag. Het klinkt heel aantrekkelijk, maar maakt Atlas VPN waar wat zij beloven? Als het gaat om snelheid, dan is deze VPN-aanbieder zeker een aanrader voor streamen en downloaden. Alle reden dus om nader kennis te maken met Altas VPN.


Een goede start voor Atlas VPN

Als aanbieder van VPN-diensten is Atlas VPN nog niet zo heel lang actief. Want pas in 2019 kwam het bedrijf op de markt. Dat dit een goede stap was, bleek wel uit het feit dat Atlas VPN niet kort daarna overgenomen is door NordSecurity. Dit was vanwege de succesvolle vooruitzichten. NordVPN is nu het moederbedrijf. Hiermee heeft Atlas VPN een solide positie tussen de andere VPN-providers verworven.


Wat is Atlas VPN? 

Een VPN netwerk is een virtueel privénetwerk. Hiermee kun je een lokaal netwerk creëren over het bestaande internet. Hierbij word je als gebruiker niet geïdentificeerd, wat je privacy dus moet garanderen. Atlas VPN heeft in veertig landen, verspreid over de hele wereld, servers staan die hun diensten ondersteunen.

Dit maakt het voor jou als gebruiker dus mogelijk om bijvoorbeeld met een server in de Verenigde Staten verbinding te maken. Zo kun je via Amerikaanse streamingdiensten een film kijken die je normaal in Nederland niet kan zien (zie ook: beste VPN voor Netflix).

homepage Atlas VPN

Welke functionaliteiten biedt Atlas VPN?

Bij Atlas VPN ben je niet beperkt in het aantal connecties. Je kunt het dus zowel op je tablet, vaste computer, laptop en smartphone installeren. De app is geschikt voor verschillende besturingssystemen. Denk hierbij aan:

 • Windows 10
 • Android smartphones en Android TV
 • MacOS
 • iOS
 • Amazon Fire TV

Voor het streamen van films of voor het gamen maak je gebruik van Atlas VPN. Hierbij weet je zeker dat je altijd een beveiligde verbinding hebt. Mocht de verbinding met Atlas VPN onverwacht verbroken worden, dan verbreekt het systeem automatisch de hele internetverbinding. Zo loop je niet het risico dat je werkelijke IP-adres naar voren komt.

Trackers en Adverteerders

Een bijkomende functie van Atlas VPN is dat trackers geblokkeerd worden. Hier is automatisch aan gekoppeld dat je ook geen reclames meer te zien krijgt. Je wordt tevens beschermd tegen websites die malware verspreiden, omdat de toegang tot deze websites geblokkeerd wordt.

Een ander voordeel dat je met Atlas VPN hebt, is dat je via de breach monitor kunt achterhalen of je gegevens ooit tijdens een cyberaanval zijn gehackt. Atlas VPN voert een special controle uit op je e-mailadres en waarschuwt je als je gegevens in handen zijn gekomen van verkeerde partijen.

Trackers worden automatisch geblokkeerd door Atlas VPN

Naast de 'Tracker blocker" beschikt deze VPN ook over de Data Breach Monitor

Kies waar jij met een van de servers wil connecten


Gebruiksvriendelijkheid

De app van Atlas VPN is heel eenvoudig in het gebruik. Dat begint al bij het installeren, maar ook na installatie is het een overzichtelijk geheel. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat de gebruikersomgeving eenvoudig is gehouden. Je vindt er wel alles wat je nodig hebt voor optimaal gebruiksgemak.
Nadat je de Atlas VPN hebt geïnstalleerd, maak je een account aan. Je ontvangt hiervoor per email een code waarmee je inlogt. Je loopt de instelopties na en het enige dat je verder nog hoeft te doen, is een server aanklikken om de VPN-verbinding tot stand te brengen.

Houd er wel rekening mee dat de app niet in het Nederlands beschikbaar is. Als je vragen hebt over het gebruik, of over andere zaken waar je tegenaan loopt, dan kun je de klantenservice per e-mail bereiken.


Hoe zit het met je privacy bij Atlas VPN?

Een van de redenen waarom je voor een VPN-dienst kiest, is natuurlijk de bescherming van je privacy. Ook Atlas VPN geeft aan je privacy als gebruiker serieus te nemen. Zo slaan ze je IP-adres niet op en ook je browsegeschiedenis wordt niet bewaard. Toch is het niet te voorkomen dat er bepaalde informatie geregistreerd wordt. Atlas VPN houdt dus wel bij welk soort apparaat je gebruikt en welk besturingssysteem je hebt. Ook je locatie wordt ruwweg bepaald, net als de tijdzone waar je bent en de taal die je hebt ingesteld.

Aan de andere kant maakt Atlas VPN wel gebruik van SSL/TLS-encryptie voor extra veiligheid. En er zijn safeswap servers, zodat het IP-adres iedere keer wisselt voor optimale privacy.

Hoe snel is Atlas VPN?

Wil je weten of je inderdaad met de VPN-verbinding van Atlas een goede snelheid houdt? Dan is het het beste om een vergelijk te maken tussen een verbinding zonder VPN en de verbinding tussen servers op diverse locaties van VPN Atlas.

Zonder VPN-verbinding haalden we in onze test een downloadsnelheid van 96,44 Mb/s en een uploadsnelheid van 29,14 Mb/s. Voor de Nederlandse server van Atlas VPN zijn de snelheden nagenoeg gelijk. Dat wil zeggen 93,33 Mb/s bij het downloaden en 28,02 Mb/s bij het uploaden. Uit de test blijkt wel dat hoe verder de server van Nederland staat, hoe meer vertraging er op kan treden.

Dit kun je voorkomen door af en toe van server te wisselen, bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een Amerikaanse server. Het verschil tussen de downloadsnelheid tussen New York en Los Angeles kan 10 Mb per seconde zijn. Waardoor je uitkomt op een prestatie van 80 tot 70 procent vergeleken met de snelheden die je haalt bij een Nederlandse server.

Speel je online games waar je absoluut geen vertraging kunt gebruiken, dan is Atlas VPN misschien niet de beste aanbieder. Maar voor het streamen van film of het normale surfen op het internet, is Atlas VPN een prima keuze. Zeker omdat er constant gewerkt wordt aan het verbeteren van de snelheden.

Wat kost Atlas VPN?

Atlas VPN heeft diverse abonnementsvormen. Je kiest voor een premium abonnement voor een maand, een jaar of drie jaar.

Maandabonnement

De maandelijkse bijdrage van € 9,69 wordt op de eerste van iedere maand in rekening gebracht.

Jaarabonnement

Je betaalt € 3,60 per maand. Dit komt op een totaal van € 116,28 per jaar. Met een speciale kortingscode, BIGDEAL, kun je 63% besparen en betaal je uiteindelijk € 43,21 per jaar.

Driejarig abonnemenrt

De maandelijkse abonnementskosten zijn hierbij verlaagd tot € 1,62. Ook in dit geval gebruik je de kortingscode BIGDEAL dan betaal je de voor 3 jaar niet  €337,91 per jaar maar € 63,04.


Dit zijn prijzen waar geen enkele andere VPN aanbieder in de buurt van komt. 


Belangrijkste voordelen en nadelen

Voordelen Atlas VPN
 • De prijs voor een maandabonnement is heel laag. Vergeleken bij andere aanbieders betaal je bij Atlas VPN niet veel voor je abonnement. Er is zelfs een gratis versie die geschikt is als je Atlas VPN niet gebruikt om films te streamen.
 • Je hebt een onbeperkt aantal aansluitingen tot je beschikking. Het netwerk dat je wilt opzetten met Atlas VPN is dus niet beperkt en dat maakt deze provider heel aantrekkelijk.
 • De snelheid is hoog. Er is vrijwel geen vertraging onder het browsen en tijdens het streamen.
 • Het bedrijf is onderdeel van NordVPN, de absolute marktleider. Technische ontwikkelingen worden dan ook snel doorgevoerd bij Atlas VPN.
Nadelen Atlas VPN
 • Betalen met iDeal is niet mogelijk. De VPN-dienst is gericht op internationale klanten en heeft dus geen specifieke betaalopties voor Nederlandse gebruikers. Je hebt echter wel de garantie dat je binnen dertig dagen je geld terugkrijgt als dat nodig mocht zijn.
 • Een hoog batterijverbruik. Installeer je Atlas VPN op je smartphone of tablet, dan neemt het batterijverbruik toe. Dit kan een nadeel zijn als je geen oplader in de buurt hebt. Op je smarttelevisie heb je daar uiteraard geen last van.

Conclusie over Atlas VPN

Bij Atlas VPN heb je een goedkope VPN-dienst die waar voor zijn geld biedt. Je maakt gebruik van meer dan zevenhonderdvijftig servers die op diverse, strategische locaties in de wereld staan. De snelheden zijn prima, voor een heel stabiele downloadsnelheid kies je wel het beste een server dichter bij huis.

Echter ook de andere servers, zoals in Amerika, bieden je de gelegenheid om bijvoorbeeld films te streamen die je anders niet zou kunnen zien. Je privacy is gewaarborgd en je kunt een onbeperkt aantal apparaten met je abonnement aansluiten.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>