fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Stalen Koekenpan

Best geteste Stalen Koekenpan

DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm

Als je wil gaan koken is het wel belangrijk dat je een goede pan hebt. Daarom hebben wij van Top-X de stalen koekenpan test uitgevoerd. De De Buyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm is als best getest hieruit gekomen! Het is namelijk een pan die zeer geschikt is voor hoge temperaturen.

Daarbij is het geschikt voor elke warmtebron. Dit gaat van elektrisch tot aan inductie. Je kan er ook goed mee grillen en aanbraden. Eigenlijk is het geschikt om elk gerecht ermee te maken. De pan wordt uiteindelijk steeds donkerder maar dat is goed. Daardoor creëert het eigen anti- aanbak eigenschappen waardoor alles goed bereid wordt.

Ben jij benieuwd naar de beste stalen koekenpan van 2023? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Wat is de beste stalen koekenpan? Elke avond moet er gegeten worden en betekent vaak dat je voor het hele gezin moet koken. Dit gebeurd elke dag en daarom wil je natuurlijk wel dat alles zo soepel mogelijk gaat. De keukenspullen moeten je hierbij helpen en daarom moeten ze goed zijn.

Een goede stalen koekenpan kan je hierbij helpen. Deze pan wordt namelijk heel vaak gebruikt en je kan er bijna elk gerecht mee maken. Het stalen materiaal zorgt ervoor dat het lang meegaat en dat de kwaliteit hetzelfde blijft. Er zijn veel verschillende soorten pannen en daarom hebben we dit artikel geschreven.

Zo hebben we meerdere stalen koekenpannen getest en uiteindelijk een Top 5 gevormd. Dit zijn de beste producten van dit moment. Elk product heeft ook een eigen beoordeling gekregen met een korte review. Zo kan je zelf een geschikte keuze maken. Ben jij benieuwd naar deze Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stalen Koekenpannen

Best geteste Stalen Koekenpan

Beste Koop Stalen Koekenpan
1. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm

DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm

Beste Stalen Koekenpan 28 Centimeter
2. DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm

Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

Beste Stalen Koekenpan Gas
3. Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS - Inductie

Beste RVS Stalen Koekenpan
4. BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS 

BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm

Beste Stalen Koekenpan Inductie
5. BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm


Top 10 Beste Stalen Koekenpannen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste stalen koekenpannen! Deze producten doen zeker niet onder van de Top 10 maar we raden het toch aan om er naar te kijken aangezien ze uitgebreid getest zijn.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stalen Koekenpan?

Een stalen koekenpan kopen kan best lastig zijn en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Zo zijn er veel verschillende pannen en merken die ze produceren. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste stalen koekenpan volgens de consumentenbond?

Dit zijn vragen die je van te voren goed door moet nemen. Hieronder hebben we een aantal criteria op een rijtje gezet. Het is belangrijk dat je dit goed doorneemt voordat je een aankoop doet. Dit zorgt er namelijk voor dat je een miskoop voorkomt. Daarna kan je weer gauw verder naar onze Top 5!

Warmtebron

Tegenwoordig zijn er meer warmtebronnen dan vroeger. Denk aan inductie, elektriciteit etc. Als je ijzeren koekenpan koopt moet het natuurlijk wel geschikt zijn voor jouw warmtebron. Dit klinkt heel logisch maar veel mensen zien het over het hoofd. De meeste stalen koekenpannen zijn geschikt voor meerdere warmtebronnen maar het is goed om er naar te kijken. Het zou zonde zijn als het toch niet geschikt is!

Formaat

Een stalen pan kan verschillende formaten hebben. Denk aan een pan met een diameter van 24 of 28 centimeter. Het is hier handig om te kijken naar het huishouden. Als je met ze tweeën bent is het niet nodig om een hele grote pan te koken. Maar als je een gezin hebt raden we het zeker aan. Op deze manier weet je zeker dat je een gerecht kan maken voor meerdere personen.

Anti-aanbaklaag 

Je kan er ook voor kiezen een pan te kiezen met een anti-aanbaklaag. Bij deze stalen pannen blijft het eten niet plakken in de pan (zelfs niet als het aanbrand). Dit is heel erg populair maar het kan ook een nadeel zijn. Dat ligt aan je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen houden van een beetje een aangebrand eten en dan is dit dus geen goede optie. Denk hier dus goed over na. 

Prijs/kwaliteit verhouding

Ons laatste belangrijke punt is de prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn heel veel verschillende pannen op de markt en de prijzen kunnen heel erg variëren. Zo kan je een pan kopen die slechts een paar euro is maar er zijn ook pannen boven de 50 euro. De kwaliteit van die pannen ligt vaak wat hoger. Het is ook altijd handig om te kijken naar een stalen koekenpan aanbieding. Daarmee kan je veel geld besparen.


Wat is de beste Stalen Koekenpan?

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een stalen koekenpan, is het tijd voor onze Top 5 beste producten van dit moment. Want welke stalen koekenpan is het beste? En welke stalen koekenpan past het beste bij mij? Na het vergelijken van tientallen producten hebben wij namelijk een hoop testresultaten kunnen verzamelen. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een ultieme top 5 opgesteld.

Hieronder vind je voor elke pan uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij hierbij de voor- en nadelen van elk product toegelicht. Hierdoor kom jij er namelijk gemakkelijk achter welk product het beste is voor jou. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze eigen test en reviews van andere consumenten. Benieuwd welke stalen koekenpan de beste optie is voor jou? Ontdek het antwoord hieronder!

1. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm

Best geteste Stalen Koekenpan

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar de beste stalen koekenpan van 2023? Neem dan de DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm! Daarmee is het de beste koop die je kan hebben.

De DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm is dus geschikt voor meerdere warmtebronnen. Denk aan gas en inductie bijvoorbeeld. Daarbij kan het hele hoge temperaturen bereiken. Zo is het geschikt voor bijna elk gerecht. Hoe vaker je de pan gebruikt, hoe donkerder het wordt. Dit is een goed teken aangezien al het eten minder gaat aanbakken en dat is vaak wat je wil hebben.

Verder kan je er nog grote gerechten in bakken. Het heeft namelijk een diameter van 28 centimeter. Je kan er gemakkelijk een gezin van 4 personen mee laten eten. Daarnaast is het niet een hele zware pan. Dit betekent dat veel mensen er gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Het handvat is redelijk lang en daardoor kom je niet dicht bij het eten. De veiligheid is dus zeer goed en dat is heel belangrijk bij het koken!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm

 • Geschikt voor meerdere warmtebronnen
 • Eten kan nauwelijks aanbranden
 • Gaat zeer lang mee
 • De pan kan in de oven

Nadelen DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm

 • Je krijgt er geen deksel bij

2. DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm

DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Wil jij een grote stalen koekenpan waarmee je kan koken voor het hele gezin? Neem dan een kijkje bij de DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm.

Dit is een redelijk diepe pan waar dus veel eten in kan. Het kan hele hoge temperaturen bereiken waardoor je er meerdere gerechten mee kan maken. De DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm is na het inbranden klaar voor gebruik. Dat zorgt ervoor dat niets meer aangebrand wordt en je lekkere gerechten kan maken. Daarbij is het ook niet zo'n zware pan waardoor bijna iedereen er gebruik kan maken.

Het heeft een normaal formaat. Dit betekent dat je het gemakkelijk in een keukenkast kan plaatsen. Je merkt dat de keukenprestaties steeds beter worden. Deze pan zorgt ervoor dat je weer plezier krijgt in het koken. Het is heel makkelijk te gebruiken en schoon te maken. Je hoeft er alleen een paar keer overheen te gaan met een doekje. Daarna kan je de pan weer snel gebruiken voor andere gerechten.

Voordelen DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm

 • Roestvrijstaal
 • Heeft een stevige handvat
 • Geschikt om grote maaltijden in te koken
 • 2 jaar garantie

Nadelen DeBuyer Mineral B Pro Koekenpan - Ø 28 cm

 • Kan niet in de vaatwasser

3. Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Maak jij thuis gebruik van gas? Dan zit je goed bij onze nummer 3. De Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm werkt namelijk uitstekend en je kan het ook gebruiken op andere warmtebronnen.

De Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm heeft een dikke laag van 4,8 millimeter. Hierdoor heb je meer ruimte om te koken en zijn ze vaatwasserbestendig. Na het koken hoef je er alleen water in te doen. Daarna kan je het in de vaatwasser leggen en het lijkt net alsof je elke keer een nieuwe pan hebt gekocht. Het is ook een redelijk stevige pan. De kwaliteit is hoog en het gaat voor een langere tijd mee.

Tijdens het koken kan het handvat warm worden bij de meeste pannen. Dat is hier zeker niet het geval. Zelfs bij hoge temperaturen blijft het handvat koud en daardoor is het ook veilig om hiermee te koken. Verder wordt de pan snel warm. Deze warmte wordt gelijkmatig over de pan verdeeld. Hierdoor kan je vlees, vis en kip op de juiste manier bakken. Zo kan je hier voor meerdere personen mee koken.

Voordelen Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

 • Het is een redelijk dikke pan
 • Goede handvat
 • Te gebruiken op elke warmtebron
 • Bekend en betrouwbaar merk

Nadelen Demeyere Proline Koekenpan - Ø 24 cm

 • Het is de duurste optie van de lijst

4. BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS 

BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS - Inductie

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het is fijn als een pan lang meegaat en daarom hebben we de BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS - Inductie in deze lijst verwerkt! Het is namelijk gemaakt van roestvrij staal waardoor de kwaliteit altijd hetzelfde blijft.

Met deze stalen koekenpan ga je jaren plezier beleven aangezien dit het koken makkelijker maakt. Het is namelijk een mooie pan die zeer goed z'n werk doet. De warmte wordt gelijkmatig over de pan verdeeld waardoor alles gelijk gebakken wordt. De BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS - Inductie kan gebruikt worden voor lage en hoge temperaturen. Je kan het zelfs langdurig in de oven plaatsen zonder dat de kwaliteit afneemt.

Het lijkt eigenlijk op een normale pan maar het is zeker bovengemiddeld. Tijdens het koken zul je merken dat alles soepel verloopt. Niets brand aan en je kan de pan langdurig op de warmtebron laten staan. De kwaliteit zal hetzelfde blijven en het is makkelijk schoon te maken. Zo kan je het in de vaatwasser plaatsen. Dan kan je na het koken genieten van al je harde werk! Wie wil dat nou niet?

Voordelen BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS - Inductie

 • De pan wordt gelijkmatig warm
 • Kan in de vaatwasser
 • Je kan er bijna alles in bakken

Nadelen BK Superior Triply Koekenpan - Ø 28 cm - RVS - Inductie

 • Het handvat kan warm worden tijdens het koken

5. BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm

BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We hebben de laatste plek in onze lijst weggelegd voor de BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm! Dit is een pan die je goed kan gebruiken op inductie en andere warmtebronnen.

Het merk BK hebben we al eerder op plek 4 gezien in deze lijst. Dit komt omdat het een populair en bekend merk is. Ze maken goede producten en de BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm valt daar ook zeker onder! Het is namelijk ovenbestendig waardoor je er veel gerechten mee kan maken. Hiernaast heeft het een gladde laag. Dit zorgt ervoor dat er geen eten kan aanbakken. Zo kan je iedereen lekker eten geven!

Verder is het ook een pan die heel lang meegaat. Zo is het slijtvast en blijft de kwaliteit lange tijd hetzelfde. Het heeft ook een los handvat. Dit is niet van het zelfde materiaal als de pan. Daardoor wordt het handvat niet warm en kan je ook met hoge temperaturen koken. Deze veiligheid geeft een goed gevoel tijdens het koken! Het is geschikt voor meerdere warmtebronnen en daarom is het ook een zeer functionele stalen koekenpan.

Voordelen BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm

 • Het eten bakt niet aan
 • Kan in de oven tot 230 graden
 • Uitstekend merk

Nadelen BK Fortalit Koekenpan - Ø 28 cm

 • Niet geschikt voor kinderen om te gebruiken

Hoeveel soorten stalen koekenpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 stalen koekenpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stalen koekenpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste stalen koekenpannen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>