fbpx

Publicatie datum: 29 augustus, 2023

Door: Thea

Best Geteste Wokpan zonder teflon

Demeyere Industry Wok

De Demeyere Industry Wok is vrij van teflon en mag daarom niet ontbreken in jouw keuken. De pan zelf is gemaakt van roestvrij staal, waardoor het product stevig is en lang mee gaat. Ook is de pan geschikt voor iedere warmtebron, dit geldt ook voor inductie en gebruik in de oven. De bodem van deze wokpan is opgebouwd uit 5 lagen. Door deze opbouw wordt de warmte gelijkmatig over de hele pan verdeeld. Zo worden alle ingrediënten tijdens het roerbakken goed gaar.

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste wokpan zonder teflon? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Steeds meer mensen willen gezonder leven en dat begint niet altijd met gezonde voeding. De manier van het bereiden van gerechten kan ook invloed hebben op je maaltijd, zeker als de pan teflon bevat. 

Nou zijn er wel pannen te koop die geen teflon bevatten, maar je zal goed moeten zoeken. Reden genoeg voor ons om op zoek te gaan naar de beste wokpan zonder teflon. 

Wij hebben een uitgebreide wokpan zonder teflon test uitgevoerd om de beste opties te bepalen. Aan hand van onze testresultaten hebben wij dan ook een top 5 opgesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar de wokpannen uit onze top 5? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wokpannen zonder teflon

Beste Koop Wokpan zonder teflon
1. Demeyere Industry Wok

Beste Wokpan zonder teflon van gietijzer
2. Skeppshult - Wokpan Walnoot Handgreep

Beste Energiezuinige Wokpan zonder teflon
3. Sola Green Cooking+ Wokpan Met Deksel

Beste Wokpan zonder teflon voor de wokbrander
4. Tefal Virtuoso

Beste Budget Wokpan zonder teflon
5. Navaris grote wokpan geschikt voor inductie

Top 10 Beste Wokpan zonder teflon

Wil je direct weten hoe de top 10 beste wokpannen zonder teflon op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je button naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een wokpan zonder teflon?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een wokpan zonder teflon kopen, maar schijn bedriegt want het kopen van een wokpan zonder teflon is helaas niet zo makkelijk als het klinkt. 

Om ervoor te zorgen dat jij een goede pan koopt die geen teflon bevat hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. 

Ook lijken deze punten sterk op die van de beste wokpan zonder teflon volgens de consumentenbond. Alle door ons geselecteerde producten zijn ook uitvoerig op deze punten getest. 

Materiaal

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de wokpan. De meeste wokpannen zijn gemaakt van roestvrij staal of gietijzer. Beide materialen zijn zeer sterk en verdelen de warmte goed over de pan. Doordat de warmte gelijk over de pan wordt verdeeld worden alle ingrediënten tegelijk gaar. 

Anti-aanbaklaag

Als tweede is het handig om te kijken of de wokpan beschikt over een anti-aanbaklaag. De meeste anti-aanbaklagen bevatten teflon. Toch zijn er een aantal wokpannen die beschikken over een anti-aanbaklaag, maar deze beschikken over een natuurlijke anti-aanbaklaag. Toch raden wij je aan om altijd de productomschrijving door te lezen, hierin staat of de anti-aanbaklaag gemaakt is van teflon of niet. 

Warmtebron

Als derde is het belangrijk om te kijken voor welke warmtebron de wokpan geschikt is. Niet iedere pan is geschikt voor elke warmtebron. Controleer daarom altijd of de wokpan die je wil kopen geschikt is voor de warmtebron in je keuken. In de productomschrijving staat altijd beschreven voor welke warmtebron de pan geschikt is. 

Vaatwasserbestendig

Als laatste is het altijd handig om te controleren of de wokpan vaatwasserbestendig is of niet. Als de pan vaatwasserbestendig is weet je zeker dat je deze zonder zorgen in de vaatwasser kan stoppen. Als er niet duidelijk staat aangegeven of de pan in de vaatwasser kan raden wij je aan om deze met de hand af te wassen. 


Wat is de beste wokpan zonder teflon van 2023?

Nu je weet waar je op moet letten als je een wokpan wil kopen en al een glimp hebt kunnen opvangen van onze top 5, is het alweer tijd voor het laatste gedeelte van dit artikel. Dit is de uitgebreide top 5. 

In onze uitgebreide top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer langs. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende wokpannen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste top 5 tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan gauw verder! 

1. Demeyere Industry Wok

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De Demeyere Industry Wok is uit onze test gekomen als beste wokpan zonder teflon van 2023! Deze pan is echt van topkwaliteit, hij is zeer stevig en gaat lang mee. Kortom, een duurzame pan dus. 

De gehele pan is gemaakt van roestvrij staal, dit is inclusief handgreep. Ook hoeft je niet bang te zijn dat de handgreep in de loop van de tijd los gaat zitten. De handgreep is namelijk gelast.

De binnenkant van de wokpan bestaat uit 5 verschillende lagen die doorlopen tot aan de rand van de pan. Door deze lagen wordt de pan gelijkmatig verwarmd. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten tegelijk bakken. 

Ook kan je deze pan gebruiken op alle warmtebronnen, dit is inclusief inductie en de pan kan ook in de oven. Verder is de wokpan afgewerkt met een oppervlaktebehandeling zodat je deze gemakkelijk kan schoonmaken.

Voordelen Demeyere Industry Wok

 • Gemaakt van topkwaliteit rvs
 • PFAS-vrij
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Nooit te warme melk

Nadelen Demeyere Industry Wok

 • Ingrediënten blijven nel aan de rvs baklaag plakken

2. Skeppshult - Wokpan Walnoot Handgreep

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De meeste pannen worden tegenwoordig gemaakt van roestvrij staal, maar er zijn ook andere materialen die gebruikt worden om pannen van te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gietijzer. 

Om die reden hebben wij de Skeppshult - Wokpan Walnoot Handgreep geselecteerd als beste wokpan zonder teflon van gietijzer. Gietijzer is zeer onderhoudsvriendelijk en onverwoestbaar.

Alle pannen van het Zweedse kwaliteitsmerk Skeppshult zijn zeer duurzaam. Ook heeft deze wokpan een handvat gemaakt van walnoothout. Dit handvat heeft als eigenschap dat het warmte-isolerend is. 

Ook heeft deze wokpan een natuurlijke anti-aanbaklaag. De anti-aanbaklaag bestaat uit ingebrande biologische Canola olie. Verder is deze wokpan geschikt voor alle warmtebronnen waaronder het fornuis. 

Voordelen Skeppshult - Wokpan Walnoot Handgreep

 • Gemaakt van onderhoudsvriendelijk en onverwoestbaar gietijzer 
 • Van het Zweedse kwaliteitsmerk Skeppshult 
 • Heeft een isolerend handvat van walnoothout
 • Ingebrand met biologische Canola olie

Nadelen Skeppshult - Wokpan Walnoot Handgreep

 • Kan niet in de vaatwasser

3. Sola Green Cooking+ Wokpan Met Deksel

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Tegenwoordig wordt natuurlijk alles duurder, met name energie. Nou snappen wij heel goed dat je graag wat energie wil besparen tijdens het kopen. Maar hoe kun je dit het beste doen? 

Met de Sola Green Cooking+ Wokpan Met Deksel natuurlijk, deze wokpan kwam namelijk uit onze test als beste energiezuinige wokpan zonder teflon. Zo kun je koken en ook nog een energie besparen. 

Deze pan is opgebouwd uit drie verschillende lagen. Deze lagen zorgen ervoor dat de pan geleidelijk warm wordt, zijn warmte vasthoudt en de pan isoleert. Dit zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt om de pan te verwarmen. 

Ook is deze pan voorzien van een glazendeksel zodat je de pan volledig kan afsluiten. De pan zelf is gemaakt van roestvrij staal en vaatwasserveilig. Bovendien is deze pan geschikt voor iedere warmtebron. 

Voordelen Sola Green Cooking+ Wokpan Met Deksel

 • De wokpan is energiezuinig
 • De pan is opgebouwd in drie lagen 
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Heeft een mooie afwerking

Nadelen Sola Green Cooking+ Wokpan Met Deksel

 • Niet vaatwasser bestendig

4. Tefal Virtuoso

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je graag wokgerechten maakt wil je natuurlijk wel investeren in een goede wokpan. Een wokpan moet natuurlijk bestand zijn tegen hoge temperaturen. Dat is niet zomaar want als je echt wil wokken doe je dat op een wokbrander

Wij hebben daarom de Tefal Virtuoso geselecteerd als beste wokpan zonder teflon voor de wokbrander. Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen en bestand tegen zeer hoge temperaturen. 

Met deze wokpan van het merk Tefal haal je een goede basis in huis voor wok gerechten, maar je kan de pan natuurlijk ook gebruiken voor andere gerechten. Ook gaat de pan zeer lang mee door het robuuste design.

Naast het robuuste design heeft deze pan ook nog een 10 jaar garantie. Dit omdat het roestvrije staal van hoogwaardige kwaliteit is. Dit zorgt ervoor dat de pan duurzaam is. 

Voordelen Tefal Virtuoso

 • Ideaal voor het wokken op hoge temperaturen
 • Van het bekende pannenmerk Tefal
 • Heeft een extra dikke bodem
 • PFAS-vrije pan zonder coating

Nadelen Tefal Virtuoso

 • Je moet deze pan me de hand afwassen

5. Navaris grote wokpan geschikt voor inductie

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een wokpan kopen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en daar hebben wij, zoals je misschien wel van ons gewend bent, rekening mee gehouden

Wij hebben namelijk de Navaris grote wokpan geschikt voor inductie geselecteerd als beste budget wokpan zonder teflon. Deze wokpan is de goedkoopste optie uit onze top 5 lijst. 

Deze wokpan is gemaakt van een combinatie van koolstofstaal en roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat de pan geschikt is voor iedere warmtebron, elektrische en keramische kookplaten. 

De pan is zeer geschikt voor hobbykoks die graag Aziatische gerechten maken. Ook heeft de pan twee handvaten waarvan een groot handvat die je gemakkelijk kan verwijderen. Verder is deze pan ook ideaal als je kookt voor grote groepen.  

Voordelen Navaris grote wokpan geschikt voor inductie

 • Gemaakt van koolstofstaal en roestvrij staal
 • Goedkoopste optie uit onze top 5
 • De wokpan heeft twee handvaten
 • Ideaal voor hobbykoks

Nadelen Navaris grote wokpan geschikt voor inductie

 • Niet geschikt voor zure voedingsmiddelen zoals azijn 

Hoeveel soorten wokpannen zonder teflon hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 wokpannen zonder teflon getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wokpannen zonder teflon op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste wokpannen zonder teflon is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>