fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Top 5 beste geperste hondenbrokken [Test 2023]

Publicatie datum: 8 november, 2023

Door: Sanne

Wat zijn de beste Geperste Hondenbrokken?

Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

beste geperste hondenbrokken

Uit onze test is gebleken dat 'Honderd - Adult for Life' de beste geperste hondenbrokken zijn van 2023. De brokken zijn goed verteerbaar en uitstekend tegen tandsteen.

De nummer 1 verkiezing is niet zonder reden. Deze brokken van Honderd steken met kop en schouders boven de andere merken uit, op het gebied van smaak, voedzaamheid en het feit dat ze licht verteerbaar zijn. 

Honderd bewijst daarmee dat je met goedkope geperste hondenbrokken je hond een voedzame maaltijd kunt geven.


Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een
gratis proefpakket! De voorraad hiervan is beperkt dus wees er snel bij.

Het is uiteraard voor iedere soort hond belangrijk dat de brokken goed verteerbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bevatten. Om te weten welke geperste hondenbrokken op dit gebied het beste zijn, hebben we een testpanel van volwassen honden diverse merken hondenbrokken uitgebreid laten testen.

De honden in het testteam waren van diverse rassen en leeftijden, zodat we een goed beeld kregen van individuele voorkeuren. De geperste hondenbrokken hebben we niet alleen getest op voedzaamheid, maar we keken tevens of de maaltijd genoeg energie leverde gedurende de dag.

Uiteraard hebben we eveneens gelet op het feit of de honden de brokken ook echt lekker vonden en hoe hun vacht reageerde op het eten. Want ook dat zijn belangrijke aspecten als het gaat om hondenvoeding!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Geperste hondenbrokken vergeleken

18

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Geperste Hondenbrokken

beste geperste hondenbrokken

Beste Getest - Algemeen
1. Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

Glutenvrije geperste brokken
2. WOOOF Regular

carnis chicken

Heerlijke kipsmaak
3. Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

woof light bol

Natuurlijke brokken
4. WOOOF Light geperste hondenbrokken

Vol met zalmolie
5. Renske Mighty Omega


Top 10 Beste Geperste Hondenbrokken

Wil je direct weten hoe de top 10 geperste hondenbrokken op andere websites eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de meest verkochte producten op andere websites.


Waar moet je op letten bij het kopen van geperste hondenbrokken?

Geperste hondenbrokken zijn in alle soorten en maten te krijgen. Dat maakt het lastig om te kiezen, want waar moet je allemaal op letten? De beste geperste hondenbrokken hebben niet alleen de beste samenstelling als het gaat om ingrediënten. Ze voldoen ook nog aan andere eigenschappen die ervoor zorgen dat je hond lekker in zijn vel zit en zich energiek voelt na het eten van de hondenbrokken.

Geperst voor behoud van voedingsstoffen

Wat wil het nu eigenlijk zeggen dat de hondenbrokken geperst zijn? In het kort komt het erop neer dat tijdens het maken van de hondenbrokken, geen voedingsstoffen onnodig verloren gaan. Dit is mogelijk doordat de ingrediënten tot ongeveer 80 °C verhit worden. Er bestaat ook een ander type hondenbrokken, dit zijn geëxtrudeerde brokken en deze worden tot wel 140 °C verhit. Hierdoor is de kans dat waardevolle voedingsstoffen verloren gaan, hoger dan bij de geperste brokken.

Licht verteerbaar ter voorkoming van maagproblemen

Het komt vaak voor dat honden last krijgen van hun maag na het eten van hondenbrokken. Dit komt doordat bij hondenbrokken die volgens de traditionele manier zijn samengesteld een vetlaag aan de buitenkant wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de brokken moeilijker verteerbaar zijn. Bij de beste geperste hondenbrokken heeft je hond daar geen last van. Het noodzakelijke vet is door de brokken verwerkt, zodat het onderdeel is van het geheel en gemakkelijker opgenomen wordt. Bovendien zit er in geperste hondenbrokken geen overbodige lucht, waardoor de brokken ook niet zwaar op de maag liggen.

Juiste ingrediënten voor de behoeften van je hond

Geperste hondenbrokken met veel vlees geven je hond een voedzame maaltijd en vetzuren zorgen voor een glanzende huid. Behalve dat het belangrijk is dat de geperste hondenbrokken ingrediënten van goede kwaliteit bevatten, moeten ze ook bij je hond passen. Heb je bijvoorbeeld een gecastreerde of gesteriliseerde hond? Dan let je erop dat de hondenbrokken niet te veel calorieën bevatten.

Dat is tevens aan te raden als je hond ouder is en minder actief wordt. Let eveneens op de grootte van de brokken. Deze moeten eenvoudig op te pakken zijn voor je hond en ze mogen niet te hard zijn. Heeft je hond last van een glutenallergie? Kies dan voor geperste hondenbrokken die geen graan bevatten.

Onderzoek: beste geperste hondenbrokken

Om onze ultieme top 5 van beste geperste hondenbrokken samen te stellen, hebben we 15 verschillende merken en soorten geperste hondenbrokken uitgebreid getest. Uit die resultaten hebben we alleen de hondenbrokken geselecteerd die voldeden aan onze voorwaarden. Dit zijn de hondenbrokken die de honden uit ons testpanel het lekkerst vonden en waarvan de baasjes aangaven dat hun honden hier uitstekend op reageerden.

1. Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

beste geperste hondenbrokken

9.2

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.4

Voedingswaarden

9.2

Prijs / kwaliteit

8.9

Honderd heeft voor volwassen honden een volwaardige hondenbrok, die samengesteld is uit ingrediënten van hoge kwaliteit. Je actieve hond heeft hier een voedzame maaltijd aan, ook doordat er een goede balans is tussen eiwitten, mineralen en ruwe vetten. Je hond heeft met deze geperste hondenbrokken zonder meer de beste voeding voor een gezonde, glanzende vacht, geen huidproblemen en een stevige ontlasting. Daarbij komt dat de honden uit ons testpanel duidelijk lieten merken dat ze de brokken erg lekker vonden.

Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een gratis proefpakket! Klik hier om deze aan te vragen.

Voordelen Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

 • Hoogwaardige ingrediënten en daardoor voedzaam
 • Smaakvolle brokken
 • Rijk aan eiwitten

Nadelen Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

 • Voor een glutenvrije variant kies je de vergelijkbare, glutenvrije hondenbrokken van Honderd. De door ons geteste hondenbrokken bevatten een kleine hoeveelheid ontsloten tarwe, maar tevens ontsloten mais en ontsloten rijst.

2. WOOOF Regular

8.7

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.9

Voedingswaarden

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

Behalve dat de regular geperste hondenbrokken van WOOOF alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten, zijn ze tevens goed verteerbaar. Je hond heeft een voedzame maaltijd die niet zwaar op de maag ligt. De ontlasting van je hond is stevig en de vacht gaat ervan glanzen. Deze brokken zijn geschikt voor honden die geen gluten kunnen verdragen. De brokken smaken de honden goed. Is je hond een liefhebber van rund en kip dan zal hij deze brokken zeker waarderen.

Voordelen WOOOF Regular

 • Draagt bij aan vaste ontlasting
 • Volledig glutenvrij
 • Lange houdbaarheid, ook na openen

Nadelen WOOOF Regular

 • Brokken laten veel gruis achter

3. Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

carnis chicken

8.6

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.3

Voedingswaarden

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

Carnis regular geperst hondenvoer heeft als hoofdingrediënt kippenmeel, wat zorgt voor een voedzame en eiwitrijke hondenbrok. Daarnaast is zalmolie een belangrijk bestanddeel van het voer. Dit is belangrijk vanwege de vetzuren die je hond nodig heeft om een gezonde vacht te behouden. Als je hond last heeft van haaruitval zul je merken dat dit ook, nadat je hond de brokken enige tijd gegeten heeft, af zal nemen. Deze geperste hondenbrokken staan absoluut terecht in op positie 3!

Voordelen Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

 • Geen kunstmatige toevoegingen
 • Geschikt voor honden van alle leeftijden
 • Zalmolie is afkomstig van duurzaam gekweekte zalm

Nadelen Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

 • Het voer brokkelt gemakkelijk

4. WOOOF Light geperste hondenbrokken

woof light bol

8.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.4

Voedingswaarden

8.8

Prijs / kwaliteit

7.9

De light hondenbrokken van WOOOF zijn voor iedere hond een smakelijke maaltijd. Maar honden die op hun gewicht moeten letten, hebben vooral baat bij de WOOOF light hondenbrokken. Denk aan honden die minder energie verbruiken vanwege hun leeftijd of bijvoorbeeld na castratie. De brokken zijn glutenvrij en stimuleren het verteren van vet. Er zijn geen kunstmatige stoffen toegevoegd en de brokken zijn goed verteerbaar.

Voordelen WOOOF Light

 • Volledig vrij van gluten
 • Geschikt voor honden met een lagere energiebehoefte
 • 100% natuurlijke ingrediënten

Nadelen WOOOF Light

 • Niet geschikt voor honden die niet tegen gevogelte kunnen

5. Renske Mighty Omega

8.1

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.6

Voedingswaarden

7.5

Prijs / kwaliteit

8.1

Renske Mighty zijn geperste hondenbrokken die voor elk hondenras geschikt zijn, maar niet voor oudere honden. Bij de samenstelling van de ingrediënten is rekening gehouden met de behoeften van je hond. Je kunt dus rekenen op natuurlijke ingrediënten. De zalmolie is rijk aan omega-3 en in plaats van granen is rijst aan de hondenbrokken toegevoegd. Je hond houdt met dit voer zijn weerstand op peil, heeft een gezonde darmflora en ook de conditie van zijn vacht en huid blijft optimaal.

Voordelen Renske Mighty Omega

Nadelen Renske Mighty Omega

 • De brokken zijn staafvormig, wat niet door alle honden gewaardeerd wordt

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>