fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Graanvrije Hondenbrokken [Test 2023]

Publicatie datum: 8 november, 2023

Door: Sanne

Wat zijn de beste Graanvrije Hondenbrokken?

honderd glutenvrij

Honderd Adult Free From Graan en Glutenvrij

Uit onze test is gebleken dat 'Honderd Adult Free from Graan en Gluten' de beste graanvrije hondenbrokken zijn. Ze zijn erg gezond en er zit geen maïs in verwerkt, wat vaak een goedkope manier is om hondenvoer graanvrij te krijgen. 

Omdat er geen gebruik is gemaakt van mais vinden bijna alle honden de brokken heerlijk. Je zult na een tijd zien dat de vacht weer mooi gaat glanzen en ook de spijsvertering optimaal op gang komt. Graanvrije brokken van Honderd zijn geschikt voor alle rassen. Wil jij jouw hond gezond EN actief houden? Probeer deze brokken dan direct uit!


Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een gratis proefpakket! Klik hier om deze aan te vragen.

Het is natuurlijk wel belangrijk om je hond regelmatig eten te geven. Hierdoor blijven ze gelukkig en kan je een lange tijd met ze genieten. Maar het kan ook zijn dat je hond allergisch is voor gluten en kraan. Dan is het aan te raden om graanvrije hondenbrokken aan te schaffen. Goede graanvrije hondenbrokken zijn daarbij ook heel gezond waardoor je een hond ook op dieet kan plaatsen.

Dit soort voedsel kan gebruikt worden voor alle soorten honden. Maar wat zijn dan de beste graanvrije hondenbrokken? In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vraag! Zo hebben wij van Top-X meerdere producten getest en een Top 5 gevormd. Dit zijn dus de beste graanvrije hondenbrokken van het moment. Ben jij benieuwd naar de uitslag? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten Vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Graanvrije Hondenbrokken

honderd glutenvrij

Beste Koop Graanvrije Hondenbrokken
1. Honderd Adult Free From Graan en Glutenvrij

Beste Graanvrije Hondenbrokken Puppy
2. BROK - Graanvrije hondenbrokken

Bellfor Wiesen Schmaus

Beste Graanvrije puppybrokken Omega 3
3. Bellfor Wiesen Schmaus

Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer - Kalkoen - 12 kg

Beste Graanvrije Hondenbrokken Kalkoen
4. Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer

Runderlong Trainer - 1000 gr.

Beste Budget Graanvrije Hondenbrokken
5. Dogbite Runderlong Trainer - 1000 gr


Top 10 Beste Graanvrije Hondenbrokken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste graanvrije hondenbrokken! Als je toch naar de uitslag van de graanvrije hondenbrokken test wilt kijken, dan raden we je aan om even verder te scrollen.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van Graanvrije Hondenbrokken?

Het klinkt misschien heel gemakkelijk om hondenbrokken aan te schaffen maar graanvrije hondenbrokken zijn toch net wat anders. Daarom is het ook belangrijk om in ieder geval goed onderzoek te doen. Want welke graanvrije hondenbrokken zijn nou het beste? Of wat zijn de beste graanvrije hondenbrokken volgens de consumentenbond?

Dit zijn allemaal vragen die je mee moet nemen bij het aankoopproces. Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. We raden het aan om dit goed door te nemen aangezien het een miskoop kan voorkomen. Daarna kan je weer verder gaan naar onze Top 5!

Leeftijd

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten is de leeftijd van je hond. Een puppy heeft namelijk andere voedingsstoffen nodig dan een senior. Hier gaat het ook voornamelijk over de verhouding. Puppy's hebben namelijk veel eiwitten nodig om te groeten. Je kan ook aan vetten of vitaminen denken. Daarom is het belangrijk om goed naar de leeftijd te kijken.

Smaak

Je zal denken dat er in graanvrije hondenbrokken weinig smaak zit maar dat is zeker niet het geval. Zo heb je zalm maar ook bijvoorbeeld kip. Elke hond heeft z'n eigen smaak en het is slim om hier rekening mee te houden. Als je de hond al een langere tijd hebt is het makkelijker om een keuze te maken. Anders raden we je vooral aan om te testen met de verschillende smaken.

Voedingswaarde

Het allerbelangrijkste van voedsel is natuurlijk de voedingswaarde. De voeding moet namelijk wel de juiste verhouding van voedingsstoffen hebben. Er moeten namelijk genoeg eiwitten en koolhydraten in zitten. Kijk hier ook naar hoe veel kilo de hond weegt. Zo heeft een hond van 25 kilogram meer eiwitten nodig. Dit zijn allemaal dingen die je moet weten voordat je een aankoop doet.

Gewicht / Prijs

Dan gaan we nu over naar het laatste belangrijke punt. Dit is namelijk het gewicht van het product. Er wordt hier dus gesproken over de hoeveelheid. Dit beïnvloedt ook de prijs. Als je hondenbrokken koopt met een inhoud van 12 kilogram is dit natuurlijk duurder dan met een inhoud van 2 kilogram. Het is dus wel iets waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet.


Ons onderzoek naar de beste graanvrije hondenbrokken

We hebben het net ook al aangegeven maar graanvrije hondenbrokken kopen kan best wel lastig zijn. Om je op weg te helpen hebben we hieronder antwoord gegeven op 2 belangrijke vragen: wat zijn de beste graanvrije hondenbrokken en welke graanvrije hondenbrokken passen het beste bij mij

Om jou extra werk te ontnemen hebben wij van Top-X verschillende producten getest en voor je op een rijtje gezet. Elk product heeft ook zijn eigen categorie met voor- en nadelen. Ze worden verder beschreven met een beknopte review zodat je precies weet wat je te wachten staat!

1. Honderd Adult Free From Graan en Glutenvrij

honderd glutenvrij

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

We hebben het product net al geïntroduceerd maar na lang onderzoek hebben we de beste graanvrije hondenbrokken gevonden. Dit zijn namelijk de Honderd Adult Free From Graan en Glutenvrij. Hiermee is het de beste koop van 2023. Deze overheerlijke hondenbrokken zijn speciaal geschikt voor honden in de leeftijd va 1 tot 8 jaar. Positief is dat het hier zowel glutenvrije als graanvrije brokken betreft. Ideaal voor volwassen en actieve honden die het meest uit hun dag willen halen!

In tegenstelling tot veel goedkope graanvrije hondenbrokken bevatten de brokken van Honderd geen mais. De zak is verkrijgbaar in een zak van 5 en 14 kilogram. Hierdoor kan je hond dus lang genieten van gezond voedsel. Jouw viervoeter zal lekker kunnen eten en zich lekker in zijn vel gaan voelen wat vaak terug te zien is aan een gezonde vacht. Wacht dus niet langer en stap nu over op de perfecte graanvrije brokken voor jouw hond!

Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een gratis proefpakket! Klik hier om deze aan te vragen.

Voordelen Honderd Adult Free From Graan en Glutenvrij

 • Vrij van graan EN gluten
 • Goed voor de vacht en spijsvertering
 • Bevat geen mais
 • Is geschikt voor alle rassen

Nadelen Honderd Adult Free From Graan en Glutenvrij

 • Geen

2. BROK - Graanvrije hondenbrokken

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De BROK - Graanvrije puppybrokken heeft een grote inhoud van maar liefst 12 kilogram. Hierdoor kan je hond dus lang genieten van gezond voedsel. Mocht je het eerst willen uitproberen zijn er ook 2kg zakken verkrijgbaar. De verpakkingen van BROK zijn ook nog eens gemaakt van milieuvriendelijke papier waardoor je ook meewerkt aan een betere wereld! Dit product zorgt er voor dat je hond op een gezonde manier kan afvallen en nog gezonder wordt. Na een tijd voel en zie je dat de vacht weer als vanouds is.

Verder beschikt het over 8 verschillende smaken. Lam en munt vallen in de smaak bij de meeste honden maar je hebt dus keuze zat. Elke hond heeft weer zijn eigen voorkeur en hier kan je dus goed op inspelen. Er zitten dan ook genoeg eiwitten in dat je hond op een gezonde manier kan leven. Het is voornamelijk geschikt voor volwassenen honden (boven de 8 jaar). Echter is er ook een smaak speciaal voor puppies! Met al deze voordelen zijn het dus de beste graanvrije hondenbrokken van 2023.

Voordelen BROK - Graanvrije hondenbrokken

 • Kan zelf uit 8 verschillende smaken kiezen
 • Zorgt op langere termijn voor een mooiere vacht
 • Heeft geen toegevoegde kleurstoffen of bewaarmiddelen
 • Is geschikt voor alle rassen

Nadelen BROK - Graanvrije hondenbrokken

 • Iets duurder dan supermarktbrokken, maar dat zie je wel terug in de kwaliteit en voedingswaarden 

3. Bellfor Wiesen Schmaus - Graanvrije puppy brokken

Bellfor Wiesen Schmaus

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een graanvrije hondenvoer dat rijk is aan omega 3? Dan zit je met de Bellfor Wiesen Schmaus aan het juiste adres. Zo zit er veel omega 3 in de 10 kg pakken.

Deze brokken zijn bedoeld voor jongen honden of puppy's dat komt de brokken zijn ontwikkeld dat elke maaltijd een feestje is. Zo zijn ze lekker zacht en kunnen de puppy's ze gemakkelijk eten. 

Jonge honden hebben veel voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Daarom zit dit hondenvoer bomvol met vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Eiwitten zijn belangrijk in het groeiproces. Omdat het jonge beesten zijn zitten er alleen natuurlijke eiwitten in het voer. De enigste eiwittenbron is namelijk kip. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens zeer goed voor de spieren.

Voordelen Bellfor Wiesen Schmaus

 • Hoog gehalte aan omega 3
 • Rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten
 • Kip als enige eiwitbron

Nadelen Bellfor Wiesen Schmaus

 • Alleen voor jonge honden en puppy's

4. Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer

Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer - Kalkoen - 12 kg

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we de Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer! Kalkoensmaak is heel populair onder de honden en daarom hebben we dit ook meegenomen in onze lijst.

Het is van groot belang dat eten makkelijk verteerbaar is. Hierdoor is het ook gezonder. Bij de Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer is dit zeker het geval. Er zitten ook speciale ingrediënten in die ervoor zorgen dat de darmgezondheid toeneemt. Dit is een belangrijk orgaan waardoor dit goed onderhouden moet worden. Hiernaast bevat het geen kleurstoffen waardoor het een natuurlijk product is.

Verder is het ook uiterst geschikt voor honden die moeilijk kunnen eten (veel honden hebben dit). Als ze hier een paar hondenbrokken van eten zul je zien dat ze er al van genieten. Het is ook lang houdbaar en met een inhoud van 12 kilogram kan je hond er lang van genieten. Daarbij is Pro Plan een gewaardeerd merk die goede producten maakt. Deze granenvrije hondenbrokken vallen hier dus ook zeker onder!

Voordelen Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer

 • Ondersteunt de darmgezondheid en ontlasting
 • Beschikt ook over hoogwaardige eiwitten
 • Het eten is lang houdbaar

Nadelen Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer

 • Alleen verkrijgbaar met een inhoud van 12 kilogram

5. Dogbite Runderlong Trainer - 1000 gr

Runderlong Trainer - 1000 gr.

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We hebben de laatste plek weggelegd voor de Dogbite Runderlong Trainer - 1000 gr! Dit zijn de beste budget graanvrij hondenbrokken van 2023

Als jij een hond hebt die weinig eet dan is dit een uitstekend product voor je. De Dogbite Runderlong Trainer - 1000 gr beschikt namelijk over kleine stukjes die heel erg gezond zijn. Veel handen hebben over gewicht en met dit product is het verleden tijd. Het wordt eigenlijk ook wel gezien als een snack voor honden. Zo kan het gebruikt worden door oudere honden maar denk ook aan puppy's.

Heeft je hond toch moeite met het eten van de hondenbrokken? Dan is dat geen probleem! Je kan de stukjes namelijk breken waardoor het kleiner is. Op deze manier kan je hond veiliger eten. Het is ook een redelijk gezond product waar een hond veel van kan eten. Daarbij is het de goedkoopste optie van de lijst. Met dit product haal je dus de beste graanvrije hondenbrokken in huis! Wie wil dat nou niet?

Voordelen Donnay Badmintonset

 • De prijs is zeer laag en kwaliteit zeer hoog
 • Overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen
 • Gemaakt van duurzaam vilt dus gaan lang mee

Nadelen Donnay Badmintonset

 • Niet heel stevig materiaal. 

Hoeveel soorten graanvrije hondenbrokken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 graanvrije hondenbrokken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de graanvrije hondenbrokken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste graanvrije hondenbrokken zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>