• Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Hondentrap [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Hondentrap

Barbesteyn - Inklapbare Hondentrap

Als puppy kan je je hond natuurlijk makkelijk in de auto zetten, maar een volwassen hond de auto in tillen is een hele uitdaging. Een goede hondentrap kan de oplossing zijn als je hond niet zelfstandig de auto in kan stappen. Maar wat is dan een goede honden trap? 

Wij van Top-x hebben een hondentrap test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste hondentrappen zijn. De Barbesteyn - Inklapbare Hondentrap is uit onze test gekomen als beste hondentrap 2022! Dit op basis van zijn veiligheid, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. 

Deze hondentrap van het merk Barbesteyn kan je gemakkelijk meenemen in de auto. Dit omdat deze hondentrap opvouwbaar is. Ook heeft deze hondentrap anti-slip voetpoten zodat de trap goed blijft staan als je hond in de auto stapt. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste hondentrap? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Niet is leuker dan samen met je hond naar het bos gaan om daar lekker te wandelen. Maar niet elke hond kan makkelijk in de auto klimmen. Als puppy kan je je hond nog makkelijk in de auto tillen, maar als volwassen hond wordt dit wel wat lastiger. Dit geldt vooral voor grote hondenrassen. Denk hierbij aan herdershonden en Deense Dogs. 

Een hondentrap kan een handige oplossing zijn voor dit probleem. Met een hondentrap kan je hond geheel zelfstandig de auto in stappen. Het enige wat jij hoeft te doen is de hondentrap klaarzetten en natuurlijk je hond leren om de trap te gebruiken. Dit scheelt je een hoop moeite en dat is een stuk fijner voor jou en je hond. 

Maar wat is nou een goede hondentrap? Om daar achter te komen hebben wij van Top-x een hondentrap test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste hondentrappen zijn van dit moment. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de 5 best geteste hondentrappen. Ben jij benieuwd naar de hondentrappen uit onze top 5? Lees snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hondentrappen

Beste koop Hondentrap
1. Barbesteyn - Inklapbare Hondentrap

Beste hondentrap voor binnenhuis
2. Hondentrap Easy step

 Beste hondentrap voor kleine honden 
3. Topmast Hondentrap

Beste hondenloopplank
4. Topmast Hondenloopplank

Beste loopplank voor honden en katten
5. Holtaz Loopplank voor Honden / Katten


Top 10 Beste Hondentrappen

Heb je geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, door op de onderstaande button te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 hondentrappen bij een van de grootste webshops van Nederland. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een hondentrap? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een beste hondentrap kopen, want zeg nou zelf het scheelt je een hoop gedoe. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een hondentrap gaat kopen. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste hondentrap test.

Wij raden je aan om deze punten goed in je achterhoofd te houden als je een hondentrap gaat kopen. Laat je dus niet verleiden door een hondentrap aanbieding, maar kijk ook is naar de beste hondentrap volgnes de consumentenbond. Zo weet je zeker dat je een een hondentrap koopt die het beste bij jou en je hond past. 

Maximale draagkracht 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de maximale draagkracht van de hondentrap. De maximale draagkracht geeft aan hoeveel gewicht de hondentrap kan dragen. Afhankelijk van het gewicht van je hond kan je dus een hondentrap uitkiezen. Kijk ook goed naar de productinformatie daarin staat altijd de maximale draagkracht. 

Opvouwbaar 

Als tweede is het handig om te controleren of de hondentrap opvouwbaar is. Een opvouwbare hondentrap kan je natuurlijk overal gemakkelijk mee naar toe nemen. Maar niet elke hondentrap is opvouwbaar. Controleer daarom altijd goed de productinformatie van de hondentrap. Daar staat namelijk aangegeven of de hondentrap opvouwbaar is. 

Materiaal

Als laatste is het handig om het materiaal van de hondentrap te controleren. De meeste hondentrappen zijn gemaakt van kunststof. Het kunststof zorgt ervoor dat je de hondentrap gemakkelijk schoon kan maken na gebruik. Ook is het een stevig en duurzaam materiaal. 


Wat is de beste hondentrap?

Welke hondentrap is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze beste hondentrap test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste opties van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten hondentrappen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere hond en baas een beste hondentrap tussen zit. 

1. Barbesteyn - Inklapbare Hondentrap

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Een puppy kan je makkelijk in de auto tillen, maar een volwassen hond optillen is een heel ander verhaal. Daarom hebben wij van Top-x hebben een hondentrap test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste hondentrappen zijn. De Barbesteyn - Inklapbare Hondentrap is uit onze test gekomen als beste hondentrap 2022! Dit op basis van zijn veiligheid, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid voor baasje en hond. 

Deze hondentrap van het merk Barbesteyn kan je gemakkelijk meenemen in de auto. Dit omdat deze hondentrap opvouwbaar is. Ook heeft deze hondentrap anti-slip voetpoten zodat de trap goed blijft staan als je hond in de auto stapt. Over krassen op je auto hoeft je je ook geen zorgen te maken. De uiteinden van het frame zijn namelijk gemaakt van een super stevig foam zodat jij geen krassen op je auto krijgt! 

Voordelen Barbesteyn - Inklapbare Hondentrap

 • Maximale draagkracht 75kg
 • Veilig en stabiel
 • Anti-slip voetpoten

Nadelen Barbesteyn - Inklapbare Hondentrap

 • Geen 

2. Hondentrap Easy step

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een hondentrap die geschikt is voor gebruik binnenshuis? Dan ben je op zoek naar de Hondentrap Easy step! Wij hebben deze hondentrap namelijk geselecteerd als beste hondentrap voor  binnenshuis! Deze hondentrap van het merk Easy step is uitsluitend gemaakt voor gebruik binnenshuis. Dit komt door het materiaal van deze hondentrap. De hondentrap is namelijk gemaakt van stof. Door gebruik buitenshuis zal de trap snel vies worden. 

Waar kan je deze hondentrap dan wel voor gebruiken? Deze hondentrap van Easy step helpt kleine en oudere honden op de bank en/of op bed te klimmen. Zo kan je weer hele dagen bank hangen met je trouwe viervoeter. De hondentrap is gemaakt van een zachte fleece stof waardoor de trap zacht aanvoelt voor je hond. Ook kan je de fleece stof van de trap afhalen om deze in de wasmachine te stoppen. Zo kan je langer genieten van deze hondentrap

Voordelen Hondentrap Easy step

 • Geschikt voor kleine en oudere honden 
 • Gemaakt van een zachte fleece soft
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren 

Nadelen Hondentrap Easy step

 • Niet geschikt gebruik buitenshuis

3. Topmast Hondentrap

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een hondentrap die geschikt is voor wat kleinere honden? Dan is de Topmast Hondentrap misschien wel de hondentrap die je zoekt! Deze hondentrap is namelijk uit onze test gekomen als beste hondentrap voor kleine honden. Deze hondentrap van het merk Topmast heeft een afmeting van 49 x 38 x 38 cm. Door deze afmetingen is de hondentrap ideaal voor kleine hondenrassen en voor puppy's 

De hondentrap is gemaakt van kunststof en kan gebruikt worden binnens- en buitenshuis. Dit omdat kunststof een materiaal is dat snel en makkelijk schoongemaakt kan worden. Als de hondentrap niet wordt gebruik kan je de hondentrap inklappen zodat deze niet al te veel ruimte in beslag neemt. Ook ontlast deze hondentrap de gewrichten van je hond, hierdoor is deze hondentrap ook geschikt voor oudere honden en voor honden die niet mogen springen. 

Voordelen Topmast Hondentrap

 • Inklapbaar 
 • Ontlast de gewrichten van je hond
 • Kan zowel binnen als buiten worden gebruikt 

Nadelen Topmast Hondentrap

 • Niet geschikt voor grote honden 

4.  Topmast Hondenloopplank

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Een hondentrap is natuurlijk een hele uitkomst maar wat nou als je hond last heeft van zijn gewrichten tijdens het traplopen? Of wat nou als je hond helemaal niet kan traplopen? Geen zorgen daar hebben wij rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van onze top 5. Wij hebben namelijk de Topmast Hondenloopplank geselecteerd als beste hondenloopplank! Met deze loopplank kan je hond met gemak de auto in stappen. 

Deze hondenloopplank van het merk Topmast is gemaakt van hoogwaardig plastic. Door dit materiaal is deze hondenloopplank roest- en corrosiebestendig en natuurlijk gemakkelijk schoon te maken. Ook heeft deze hondenloopplank een verhoogde zijrails voor extra veiligheid tijdens het lopen op de loopplank. Verder is deze hondenloopplank gemakkelijk op te vouwen, hierdoor kan je deze hondenloopplank overal mee naar toe nemen. 

Voordelen Topmast Hondenloopplank

 • Gemaakt van hoogwaardig plastic
 • Verhoogde zijrails voor extra veiligheid
 • Heeft een draagvermogen van 90kg 

Nadelen Topmast Hondenloopplank

 • Geen anti-slip poten

5. Holtaz Loopplank voor Honden / Katten

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste, maar zeker niet de minste uit de lijst hebben wij de Holtaz Loopplank voor Honden / Katten geselecteerd als beste loopplank voor honden en katten. Ideaal dus als je een huishouden hebt met een hond en een kat of als je alleen een kat hebt natuurlijk. Deze hondenloopplank van het merk Holtaz is geschikt voor gebruik binnens- en buitenshuis. Je kan deze loopplank dus ook in de tuin neerzetten bij de loungeset. 

Deze loopplank is geschikt voor puppy's, verschillende formaten honden en katten. Op jonge leeftijd kunnen deze dieren nog gemakkelijk op de bank springen, maar dit kan op latere leeftijd leiden tot gewrichtsaandoeningen. Door je hond en/of kat op jonge leeftijd te leren een loopplank te gebruiken kunnen gewrichtsaandoeningen beperkt of voorkomen worden. Ook voor oudere honden en katten is deze loopplank zeer geschikt omdat de gewrichten niet worden belast. 

Voordelen Holtaz Loopplank voor Honden / Katten

 • Kan in hoogte worden versteld 
 • Beperkt gewrichtsaandoeningen
 • Gemakkelijk op te vouwen en op te bergen

Nadelen Holtaz Loopplank voor Honden / Katten

 • De stof op de plank kan beschadigen door de nagels van de kat 

Hoeveel soorten hondentrappen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 hondentrappen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hondentrappen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste hondentrappen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>