fbpx

Publicatie datum: 30 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Goocheldoos 

Mindf*ck Illusies en Experimenten

Als je een beginnend goochelaar bent of wil beginnen met goochelen kunnen wij je de Mindf*ck Illusies en Experimenten zeker aanraden. Deze set bestaat uit maar liefst 25 verschillende illusies. Binnen deze set komen de twee aspecten van het programma mindset terug, namelijk de Street Magic en het wetenschappelijke aspect. Ga net als Victor Mids te werk en leer onder andere hoe je lepels buigt en een stuk fruit laat verdwijnen. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste goocheldoos? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Wil jij de nieuwe Hans Klok of Victor Mids worden? Dan begrijpen wij heel goed dat je graag wil investeren in een goede goocheldoos. Zo kun je alvast de kneepjes van het vak leren. 

Maar hoe weet je nou welke goocheldoos het beste bij jou past? Misschien is een van de opties uit onze top 5 lijst wel het product wat jij zoekt! Wij hebben alle dozen uit onze top 5 uitgebreid getest. 

Wij hebben de test resultaten geanalyseerd en samengevoegd zodat je precies kan zien wat het aanbod is. Ben jij benieuwd naar de goocheldozen uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

16

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Goocheldozen

Beste Koop Goocheldoos
1. Mindf*ck Illusies en Experimenten

Beste Goocheldoos voor kleine kinderen
2. Melissa & Doug Luxe goochelset

Beste verrassings Goocheldoos
3. Magic Tricks - simple magic for kids

Beste interactieve Goocheldoos
4. Marvin's Magic iMagic Interactive Box of Tricks

Beste Budget Goocheldoos
5. Trix Mix Ball Tricks

Top 10 Beste Goocheldoos

Heb je geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Natuurlijk kan dat een keer voorkomen. Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste goocheldozen bij een van de grootste webshops van Nederland. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een goocheldoos?

Een goocheldoos kopen, het lijkt zo makkelijk, maar de realiteit is toch echt anders. Iedere goochelaar heeft natuurlijk zijn eigen specialiteiten en niet iedereen zit op hetzelfde niveau. 

Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die je kunnen helpen met het vinden van een goede goocheldoos. Wij raden je dan ook aan om de onderstaande punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. 

Kijk dus niet alleen naar een goocheldoos aanbieding, maar kijk ook goed naar de beste goocheldoos volgens de consumentenbond. Zo weet je precies waar je op moet letten tijdens de aanschaf. 

Aanbevolen minimumleeftijd

Allereerst is het belangrijk om de minimumleeftijd van de goocheldoos te controleren. De minimumleeftijd is een indicatie en zegt iets over de moeilijkheidsgraad van de goocheldoos of over de bestanddelen van de doos. Als er kleine onderdelen in de doos zitten is deze minder geschikt voor kleine kinderen. Dit omdat ze dit mogelijk in hun mond kunnen stoppen en stikken. 

Aantal onderdelen

Als tweede is het handig om te kijken naar het aantal onderdelen. Iedere goocheldoos is natuurlijk verschillend en heeft natuurlijk ook een verschillend aantal onderdelen. Afhankelijk van je voorkeur voor onderdelen kan je een goocheldoos uitzoeken. 

CE-markering

Als derde is het belangrijk om te controleren of de goocheldoos beschikt over een CE-markering heeft. Een CE-markering is een keurmerk dat aangeeft dat het product voldoet aan de wettelijke eisen van de Europese Unie.  Zo kan je in een opslag zien of de goocheldoos voldoet aan deze eisen. 

Taal van de handleiding 

Als laatste is het handig om de taal van de handleiding te controleren. In de handleiding staat namelijk hoe je bepaalde goocheltrucs moet uitvoeren. Het is dan natuurlijk wel handig als je de taal van de handleiding ook begrijpt. Gelukkig zijn de meeste handleidingen gewoon in het Nederlands.


Wat is de beste goocheldoos van 2023? 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar wees niet getreurd want het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

Binnen deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer langs. Dit keer hebben wij alle trukendozen voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende goocheldozen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een goede optie tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan gauw verder! 

1. Mindf*ck Illusies en Experimenten

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Attributen

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Mindf*ck Illusies en Experimenten is de beste goocheldoos 2023 en laten we eerlijk zijn voor ons komt dat niet geheel als een verrassing. Het succes van Mindf*ck word verder uitgebreid met deze goochelkit. 

Met deze kit haar je de illusies van Victor Mids in huis en geen zorgen je hebt ze zo onder de knie. Als je toch moeite hebt met het uitvoeren van de illusies kun je een video bekijken waarin deze stap voor stap wordt uitgelegd. 

Deze set bestaat uit maar liefst 25 verschillende illusies. Binnen deze set komen de twee aspecten van het programma mindset terug, namelijk de Street Magic en de wetenschap achter de illusie. 

Leer hoe je een lepel ombuigt of hoe je een stuk fruit kan laten verdwijnen. Ook leer je hoe het menselijk brein en de zintuigen werken en hoe je hier op kan inspelen als je de illusies uitvoert. 

Voordelen Mindf*ck Illusies en Experimenten

 • Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar 
 • De set bestaat uit 25 verschillende illusies 
 • Van de gelijknamige televisieserie Mindf*ck 
 • Met handige instructievideo's 

Nadelen Mindf*ck Illusies en Experimenten

 • Oogt wat goedkoop

2. Melissa & Doug Luxe goochelset

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Attributen

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je kleine kinderen die helemaal weg zijn van goochelaars? Dan is het natuurlijk super leuk als ze hier zelf mee kunnen oefenen. Alleen kunnen sommige goocheltrucs misschien te moeilijk zijn voor jonge kinderen. 

Toch hebben wij een leuke optie voor de allerkleinste gevonden, namelijk de Melissa & Doug Luxe goochelset. Wij hebben dit product geselecteerd als beste goocheldoos voor kleine kinderen. 

Deze goochelset is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat 10 simpele goocheltrucs die de allerkleinste zelfstandig kunnen uitvoeren. Kortom, de kinderen zullen zich zeker vermaken met deze set. 

Toch zullen ze alle trucjes niet in een keer foutloos kunnen uitvoeren en dat is helemaal niet erg. Er zit een kindvriendelijke gebruiksaanwijzing bij deze set zodat ze de trucjes snel zullen oppakken. 

Voordelen Melissa & Doug Luxe goochelset

 • Heeft een kindvriendelijke gebruiksaanwijzing
 • Deze set bevat 10 verschillende trucjes
 • Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
 • Zorgt voor eindeloos speel plezier

Nadelen Melissa & Doug Luxe goochelset

 • De minimumleeftijd staat onduidelijk aangegeven

3. Magic Tricks - simple magic for kids

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Attributen

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Tuurlijk het is leuk om een goocheldoos te kopen, maar je moet ook rekening houden met het geheim van iedere goochelaar. Dat is natuurlijk dat de goochelaar nooit verteld hoe zijn/haar trucs werken. 

Als je online een goocheldoos koopt is de verleiding natuurlijk groot om meteen te kijken hoe een truc werkt. Met de Magic Tricks - simple magic for kids is dit niet mogelijk. Dit is namelijk de beste verassings goocheldoos. 

Deze goochelset is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en bevat meer dan 35 trucs. Dat is niet alles want er zijn ook nog eens drie verschillende variaties op deze goochelset. De trucs kunnen dus variëren. 

Dat er drie verschillende variaties zijn op deze set betekent niet dat je zelf een keuze kan maken tussen deze opties. Zodra je deze set besteld krijg je een van de drie opties toegestuurd. Je weet dus niet welke je krijgt. 

Voordelen Magic Tricks - simple magic for kids

 • Je krijgt een willekeurige set toegestuurd 
 • Bevat 35 verschillende trucjes 
 • Er zijn drie variaties op deze set 
 • Zeer geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder

Nadelen Magic Tricks - simple magic for kids

 • Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar

4. Marvin's Magic iMagic Interactive Box of Tricks

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Attributen

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het uitvoeren van goocheltrucs is natuurlijk leuk, maar de interactie is van korte duur. Het is natuurlijk niet zo dat jij je meteen moet gedragen als Hans Klok, maar een beetje interactie is wel leuk af en toe. 

Om die reden hebben wij de Marvin's Magic iMagic Interactive Box of Tricks geselecteerd als beste interactieve goocheldoos. De attributen van deze goochelset kun je namelijk gebruiken in combinatie met app. 

In combinatie met een smartphone kun je de meest spectaculaire goocheltrucs uitvoeren. Het enige wat je hier voor nodig hebt is natuurlijk de goocheldoos en een smartphone met een volle batterij. 

Deze interactieve goocheldoos is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De app is dan ook zeer kindvriendelijk en makkelijk te gebruiken. In de app worden eerst de trucs uitgelegd voordat je deze kan uitvoeren 

Voordelen Marvin's Magic iMagic Interactive Box of Tricks

 • De trucs worden goed uitgelegd
 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Deze goochelset is interactief 
 • Kan worden gebruikt in combinatie met een app

Nadelen Marvin's Magic iMagic Interactive Box of Tricks

 • De onderdelen zijn redelijk klein

5. Trix Mix Ball Tricks

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Attributen

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een goocheldoos kopen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Dan kunnen wij heel goed begrijpen, zeker als je nog niet weet of je het goochelen wel leuk vindt. 

Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een goedkopere optie en die hebben wij gevonden! Wij hebben namelijk de Trix Mix Ball Tricks geselecteerd als beste budget goocheldoos. Dit is de goedkoopste optie uit de lijst. 

Geen zorgen, de prijs van deze set zegt helemaal niks over de trucjes die je kan uitvoeren. Deze set bestaat uit tien verschillende trucjes die je gemakkelijk kan uitvoeren. Bij de trucjes horen ook attributen. 

Deze goocheldoos van het merk Trix Mix is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook zit er een simpele en kindvriendelijke handleiding bij. Dit zodat kinderen de trucjes zelfstandig kunnen uitvoeren

Voordelen Trix Mix Ball Tricks

 • Bestaat uit tien verschillende trucjes
 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Heeft een kindvriendelijke handleiding
 • Creatieve set

Nadelen Trix Mix Ball Tricks

 • Sommige vinden de inhoud wat summier

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel goocheldozen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten goocheldozen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de goocheldozen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste goocheldozen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>