Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best geteste krant

Best geteste

Telegraaf

Het was een spannende wedstrijd, maar er is een duidelijke winnaar naar voren gekomen. De Telegraaf is verkozen als beste uit de test! Volgens de consumentenbond is deze krant de beste van 2022. En dat is natuurlijk niet gek, want wie kent de Telegraaf nou niet? Of je nou graag wat wil weten over het allerlaatste nieuws of meer wil weten over de laatste modetrends: je vindt het allemaal bij de Telegraaf!

Welke krant past het beste bij mij en wat is de beste krant van 2022? Het zijn vragen die we regelmatig voorbij zien komen. Om deze reden hebben we besloten een uitgebreid artikel over de best geteste kranten van 2022 te schrijven.

Zo hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. Je wil natuurlijk wel waard voor je geld wanneer je een abonnement neemt op een krant.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de krant aansluit op jouw interesses en niet alleen op het dagelijkse nieuws. En er is uiteraard ook gekeken naar de prijs- kwaliteitverhouding en de diversiteit in abonnementen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

kranten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kranten

Best geteste

Best krant
1.  De Telegraaf

AD

Beste regionale krant
2. Het AD

Volkskrant

Beste krant voor progressiviteit en politiek
4. De Volkskrant


trouw

Beste krant voor oudere mensen
4. Trouw

NRC handelsblad

Beste krant voor hoogopgeleiden
5.  Het NRC Handelsblad


Waar op letten bij het kopen van een krant?

Sinds de pandemie zijn we steeds meer gaan lezen. Dat is natuurlijk niet gek, want lezen is één van de oudste manier om jezelf te vermaken. Naast boeken zijn ook kranten weer populairder geworden. En tegenwoordig is een krant ook veel meer dan alleen een verslag van het laatste wereldnieuws.

Je kan er van alles vinden: van artikelen over mode en make-up tot de laatste roddels in de Nederlandse BN’er wereld. Zo is er dus iets voor iedereen. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van/ abonnement nemen bij een krant? Om deze keuze lekker makkelijk te houden, hebben wij de belangrijkste factoren op een rijtje gezet. 

Welke krant past bij mij? Je ontdekt het hieronder!

Variatie aan artikelen

Zoals eerder genoemd is het erg belangrijk dat de krant een variërend aanbod heeft. Het is natuurlijk fijn om over dingen te kunnen lezen waar je ook geïnteresseerd in bent naast het actuele nieuws. De ene krant heeft hierbij meer opties dan de ander. Het is dus goed om je even in te lezen over wat zo’n krant allemaal te bieden heeft, zowel in de fysieke krant als online, zodat je niet met teleurstelling achterblijft.

Abonnement opties

Als je een abonnement afsluit voor een leuke krant, wil je daar niet een jaar (of zelfs langer) aan vastzitten. Toch heb je bij sommige kranten alleen jaarabonnementen te koop. Dat is jammer, want als je er dan achter komt dat de krant toch niks voor jou is zit je er alsnog aan vast. Het is dus handig om dat even goed te bekijken in de voorwaarden, zodat je weet waar je aan toe bent.

Online en fysieke verkoop

Daarnaast is het ook handig om even te checken of de krant alleen fysiek wordt aangeboden, of dat je ook een online krant abonnement kan aanschaffen. Tegenwoordig bieden kranten hun diensten namelijk steeds vaker online aan, en dan heb je ook meer artikelen om te lezen uit verschillende categorieën. Heel handig natuurlijk, tenzij je liever de fysieke krant leest. Disclaimer: vaak kan je sommige artikelen al online lezen via de website of app van de krant. Bepaalde artikelen zijn dan alleen te lezen voor abonnees.


Wat is de beste krant?

Op basis van bovenstaande criteria en vele anderen hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test is gedaan onder tientallen kranten. Op basis hiervan is een ultieme top vijf samengesteld met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo is er onder andere de beste krant voor jongeren, de beste krant voor ouderen en de beste budget krant.

Wil je weten welke kranten in de felbegeerde top vijf zijn beland? Dan presenteren we je de top vijf beste kranten van 2022!

1.  De Telegraaf

Best geteste

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De Telegraaf is al jarenlang de populairste krant van Nederland, en wordt ook het vaakst gelezen. Er wordt 24 uur per dag nieuwe artikelen aangeleverd en de krant geeft een duidelijke mening. Dat leest niet alleen prettig, maar dan weet je ook precies wat je eraan hebt. Daarnaast beschikt de Telegraaf ook uit vier verschillende abonnementsopties, lekker veel keuze dus.

Voordelen  De Telegraaf

 • Veel interessante artikelen
 • Leuke aanbiedingen bij abonnement
 • Goed te lezen

Nadelen  De Telegraaf

 • Prijzig

2.  Het AD

AD

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

De AD is naast een nationale krant óók een regionale krant, en dan vooral in het Zuiden van het land. Als je dus geïnteresseerd bent in regionaal nieuws is deze krant ideaal. Daarom is deze ook verkozen als beste regionale krant.

Ook is de krant neutraal en onafhankelijk, waardoor je een artikel kan lezen zonder direct andermans opvatting erover te lezen. Erg fijn als je je niet wil laten beïnvloeden en alleen geïnteresseerd bent in de harde feiten. 

Voordelen Het AD

 • Veel regionale titels om te lezen
 • Veel over sporten
 •  Onpartijdige krant

Nadelen Het AD

 • Prijzig

3. De Volkskrant

Volkskrant

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

De beste krant voor progressiviteit en politiek is de Volkskrant. Zij richten zich speciaal op de progressieve Nederlander en maken weinig artikelen over showbizz, sensatie en sport. Geen wirrewasjes dus, maar interessante diepte interviews en meningen van verschillende kanten. Als je van nature een beetje links bent ingesteld kan deze krant dus erg interessant zijn!

Voordelen De Volkskrant

 • Veel interessante, diepgaande artikelen
 • Veel artikelen over politiek
 • Leuk dat je er een magazine bij krijgt

Nadelen De Volkskrant

 • Wel een van de duurste kranten

4. De Trouw

trouw

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Trouw gaat nog net een stapje verder dan de Volkskrant, en doet al helemaal niet aan poespas. Er wordt uitgebreid vertelt over het laatste nieuws, nationaal en internationaal, maar daar houdt het ook op.

Toch vinden erg veel oude mensen dit fijn, omdat zij natuurlijk zich niet zo interesseren voor de laatste modetrends. Daarom is de Trouw verkozen tot de beste krant voor oudere mensen.

Voordelen De Trouw

 • erg filosofisch 
 • Veel updates over het laatste nieuws
 • Goedkoop

Nadelen De Trouw

 • Geen sportrubrieken

5. Het NRC Handelsblad

NRC handelsblad

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het NRC Handelsblad was veruit de beste voor de hoogopgeleide lezer. Ze hebben namelijk een neutrale houding én géén politieke voorkeur. Alles wat je leest is dus objectief, zodat je zelf je eigen mening kan vormen. Daarnaast zijn de kranten ook lekker goedkoop en zorgt het voor een grote maatschappelijke betrokkenheid in huis.

Voordelen  Het NRC Handelsblad

 • Goedkoop
 • Objectief nieuws
 • Veel over politiek, economie en cultuur

Nadelen  Het NRC Handelsblad

 • Wordt midden op de dag geleverd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kranten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 kranten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kranten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste  kranten van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste kranten zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP