fbpx
 • Home
 • /
 • Hobby
 • /
 • Beste Kleurboek voor volwassenen [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Kleurboek voor volwassenen

Kleurrijk Holland! | Kleurboek voor volwassenen

Op zoek naar een goed kleurboek voor volwassenen? Dan is dit Kleurrijk Holland! kleurboek misschien wel wat voor jou. Dit boek is namelijk verkozen tot het beste kleurboek voor volwassenen van 2023. 

En dat is ook niet zo gek. Dit boek is namelijk erg uniek. In plaats van in de lijntjes kleuren, moet je verschillende blokjes inkleuren. Deze werken op basis van nummers. 

Hierdoor weet je van tevoren niet hoe de afbeelding eruit gaat zien, wat zorgt voor een leuke verrassing! Er zijn maar liefst 48 kleuren om mee te kleuren en 37 verschillende platen. Daar kan je weer een tijdje mee vooruit.

Een kleurboek kan dé ideale manier zijn om te ontspannen, en dan niet alleen voor kinderen. Tegenwoordig zijn kleurboeken voor volwassenen namelijk ook heel erg populair. Maar goed: welk kleurboek voor volwassenen is het beste? Je hebt immers héél erg veel verschillende boeken om uit te kiezen. 

Om te zorgen dat jij de beste kleurboeken voor volwassenen aanbieding kan scoren hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens een kleurboek voor volwassenen kopen. Op die manier heb jij nog urenlang plezier van je nieuwe kleurboek.

En om alles dan nog een stukje makkelijker te maken hebben wij ook een kleurboek voor volwassenen test gedaan. In deze test hebben we tientallen verschillende kleurboeken uitgebreid met elkaar vergeleken. De uitslag vind je onderin dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kleurboeken voor volwassenen

Beste Koop Kleurboek voor volwassenen
1. Kleurrijk Holland! | Kleurboek voor volwassenen

Beste Uitgebreide Kleurboek voor volwassenen
2. Masja's Mandala's

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Kleurboek voor volwassenen
3. Kleurboek volwassenen 32 kleurplaten

Beste Luxe Kleurboek voor volwassenen
4. Kleuren op Nummer voor Volwassenen

Beste Budget Kleurboek voor volwassenen
5. Kleurboek Interstat volwassenen glas in lood thema reizen

Top 10 beste kleurboeken voor volwassenen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kleurboeken voor volwassenen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kleurboek voor volwassenen?

Wil je graag een kleurboek voor volwassenen kopen? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat het grote aanbod zorgt voor een overweldigend gevoel. Hoe kies je dan een goed kleurboek voor volwassenen? Om dit net iets makkelijker te maken staan hieronder een aantal tips op een rijtje.

Met behulp van die tips wordt het scoren van het beste kleurboek voor volwassenen een fluitje van een cent! En let hierbij uiteraard ook op wat jij belangrijk vindt aan zo'n kleurboek. Zo hoeft bijvoorbeeld het beste kleurboek voor volwassenen volgens de consumentenbond helemaal niet bij jou te passen. 

Soort kleurplaten

Allereerst zijn er verschillende soorten kleurplaten om uit te kiezen. Zo heb je glas in lood kleurplaten, kleurplaten met codes en stipjes en 'normale' kleurplaten. Deze kunnen erg veel detail hebben en complex zijn om in te kleuren, of juist totaal niet. Het is hierbij natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Bedenk je van tevoren wat je het leukste lijkt om zo sneller het perfecte kleurboek te vinden.

Aantal 'kleur uren'

Per kleurplaat staan vaak een aantal 'kleur uren'. Dit is het gemiddeld aantal uren dat iemand bezig is met het inkleuren van zo'n kleurplaat. Heb je nou weinig geduld? Dan kan je uiteraard beter gaan voor een kleurplaat met maximaal 2 of 3 kleur uren. Je hebt ook een stuk uitgebreidere kleurplaten die al gauw 5 uur in beslag nemen. Ook dit is maar net wat jij fijn vindt.

Beginner of gevorderde?

Heb je er al meerdere kleurboeken doorheen gejast of wordt dit je eerste kleurboek? Je hebt namelijk speciale kleurboeken voor beginners en gevorderden. Voor beginners is dit lekker eenvoudig waardoor je er niet teveel bij na hoeft te denken. Ook zijn er zeer complexe kleurplaten verkrijgbaar die weer leuk zijn voor de ervaren tekenaars onder ons.


Wat is het beste Kleurboek voor volwassenen van 2023? 

Ondertussen ben je aangekomen bij misschien wel het leukste deel van dit artikel: de kleurboek voor volwassenen test! In deze test zijn wij speciaal voor jou op zoek gegaan naar de allerbeste kleurboeken van dit jaar. En hiervoor hebben we erg veel verschillende boeken uitgebreid getest.

Zo kunnen wij jou voorzien van de meest betrouwbare testresultaten. Op basis van de testuitslag hebben wij een top vijf samengesteld. In deze top vijf staan de kleurboeken die als beste wisten te scoren. Wil je weten welke dit geworden zijn? Dan lees je hieronder alles over de top vijf beste kleurboeken voor volwassenen van 2023!

1. Kleurrijk Holland! | Kleurboek voor volwassenen

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het kleurboek dat uiteindelijk als beste naar voren wist te komen is dit Kleurrijk Holland! Kleurboek voor volwassenen. En dat kwam eigenlijk niet als een verrassing! Zo bevat dit boek maar liefst 37 verschillende kleurplaten. Daar ben je wel een tijdje zoet mee. 

Verder kan je de platen inkleuren op basis van een nummer en andere tekens. Hierdoor houd je het kleuren dus ook nog eens aardig spannend. En er zijn dan ook nog eens 48 kleuren om mee te tekenen. Al met al is dit een terechte winnaar als je het ons vraagt.

Voordelen Kleurrijk Holland! | Kleurboek voor volwassenen

 • Inkleuren op basis van een nummer en tekens
 • Bevat maar liefst 37 verschillende kleurplaten
 • Inkleuren met maar liefst 48 verschillende kleuren

Nadelen Kleurrijk Holland! | Kleurboek voor volwassenen

 • Dit is geen standaard kleurboek en werkt dus wel iets anders

2. Masja's Mandala's

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Houd jij nou van erg uitgebreide kleurplaten? Dan is dit Masja's Mandala's kleurboek wel wat voor jou. Het kleurboek bevat allerlei verschillende mandala's die jij in kan kleuren. Deze zijn allemaal erg gedetailleerd en perfect voor iedereen die houdt van uitgebreid kleuren.

Je bent hier namelijk wel even mee bezig. Ook hebben alle kleurplaten in dit boek een scheurlijn voor wanneer je ze bijvoorbeeld wil inlijsten. En bonus: dit boek kan ook gekleurd worden door kinderen vanaf 10 jaar.

Voordelen Masja's Mandala's

 • Bevat maar liefst 20 verschillende mandala's
 • Alle kleurplaten bevatten veel details waardoor je lang bezig bent
 • De mandala's hebben allemaal een scheurlijn voor wanneer je ze bijvoorbeeld wil inlijsten

Nadelen Masja's Mandala's

 • Ietwat aan de prijzige kant voor de hoeveelheid kleurplaten die je krijgt

3. Kleurboek volwassenen 32 kleurplaten

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je kijkt naar de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is dit kleurboek voor volwassenen perfect. Het kleurboek is vrij goedkoop, en daar krijg je dan maar liefst 32 verschillende kleurplaten voor terug. Dat zijn er toch aardig wat.

Alle kleurplaten in het boek zijn weer anders en kunnen ook andere vormen hebben. Daarnaast is de één ook weer net wat uitgebreider dan de ander. Voor ieder wat wils dus. Het boek heeft overigens ook een extra dikke kaft waardoor je 'm veilig mee kan nemen op reis.

Voordelen Kleurboek volwassenen 32 kleurplaten

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Door de dikke kaft veilig mee te nemen
 • Keuze uit 32 verschillende kleurplaten

Nadelen Kleurboek volwassenen 32 kleurplaten

 • Niet geschikt voor stiften

4. Kleuren op Nummer voor Volwassenen

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je net iets meer geld liggen voor een kleurboek? Dan is dit Kleurboek op nummer voor volwassenen van Diamond Hobbies wel wat voor jou. Het kleurboek is misschien wat prijzig, maar daar krijg je dan ook een goede kwaliteit voor terug.

Zo bevat het boek 37 verschillende, uitdagende kleurplaten. Deze moet je inkleuren op basis van nummers en tekens. Hiermee houd je het kleuren dus ook uitdagend. En je weet van tevoren niet hoe de kleurplaat eruit zal zien. Erg leuk bedacht!

Voordelen Kleuren op Nummer voor Volwassenen

 • Inkleuren op basis van nummers en tekens
 • Keuze uit 37 verschillende, uitdagende kleurplaten
 • Je weet niet hoe de uiteindelijke kleurplaat eruit ziet totdat je 'm af hebt

Nadelen Kleuren op Nummer voor Volwassenen

 • Het kleurboek is wat aan de prijzige kant

5. Kleurboek Interstat volwassenen glas in lood thema reizen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een leuk kleurboek, mét een budget? Dan kan dit kleurboek wel wat voor jou zijn. Dit kleurboek Interstat volwassenen glas in lood thema is te koop voor een laag prijsje en biedt erg originele kleurplaten aan.

Zo lijken de tekeningen net op glas en lood. Dat is weer eens wat anders! Je hebt 24 verschillende kleurplaten om uit te kiezen en je krijgt ook een handig inlegvel. Zo weet je precies op welke bladzijde je gebleven bent. Da's handig!

Voordelen Kleurboek Interstat volwassenen glas in lood thema reizen

 • Kleurboek is te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met andere kleurboeken
 • Je krijgt bij het boek een handig inlegvel
 • Het boek bevat leuke glas-in-lood kleurplaten

Nadelen Kleurboek Interstat volwassenen glas in lood thema reizen

 • Wie naar uitdaging zoekt heeft aan deze eenvoudige kleurplaten waarschijnlijk niet genoeg

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kleurboeken voor volwassenen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kleurboeken voor volwassenen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kleurboeken voor volwassenen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kleurboeken voor volwassenen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP