fbpx

Publicatie datum: 31 augustus, 2023

Door: Iris

Best Geteste Canvas

Trizzle Canvas Schildersdoek

Trizzle Canvas Schildersdoek

Wat is het beste Canvas? Onze uitgebreide canvas vergelijking heeft laten zien dat de Trizzle Canvas Schildersdoek het beste koop canvas van 2023 is. Dit canvas beschikt namelijk over een formaat van 30x40 centimeter, is zorgvuldig afgewerkt, voelt zeer stevig aan en komt niet als enkel exemplaar, maar als een 5-delige set. Verder kun je ook nog kiezen uit verschillende formaten wanneer 30x40 centimeter niet gewenst is.

Wil je een canvas kopen, maar weet je niet welke opties goed zijn of waar je op moet letten bij het aanschaffen van een canvas? Dan zit je bij ons aan het goede adres.

Wij van Top-X hebben namelijk verschillende canvassen met elkaar vergeleken om zo de beste canvassen te selecteren voor in onze ultieme top vijf. In dit artikel ontdek je daarom onze top vijf beste canvassen van dit moment op basis van onze uitgebreide vergelijking.

Ook ontdek je de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een canvas. Benieuwd welk canvas de beste optie is voor jou? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Canvassen

Trizzle Canvas Schildersdoek

Beste canvas
1. Trizzle Canvas Schildersdoek


Nassau Fine Art 12-delige schildersdoeken set

Beste canvas grootverpakking
2. Nassau Fine Art 12-delige schildersdoeken set

Creativ company canvas paneel

Beste canvas 20x20 cm
3. Creativ company canvas paneel

Van Bleiswijck Holland schilderdoek canvas

Beste goedkope canvas
4. Van Bleiswijck Holland schilderdoek canvas


Artina 5-Set schildersdoeken canvas

Beste canvas 5 stuks
5. Artina 5-Set schildersdoeken canvas

Top 10 beste Canvassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste canvassen, dit zijn direct de meest verkochte canvassen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een canvas?

Het kopen van een canvas kan lastiger zijn dan je van tevoren zou verwachten. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties die onderling verschillen in prijs, kwaliteit, formaat en nog veel meer. Wij helpen je daarom graag bij het maken van een weloverwogen keuze zodat je gemakkelijk een miskoop kunt voorkomen.

Onderstaande criteria hebben we uitvoerig getest in onze uitgebreide canvas vergelijking. Ook zijn deze criteria getest in de beste canvas volgens de consumentenbond test. Er achter komen welk canvas het beste bij jou past? Je ontdekt het antwoord dus door rekening te houden met onderstaande criteria.

Materiaal en textuur

Het materiaal van het canvas is erg belangrijk. Kijk daarom naar canvas dat is gemaakt van katoen of linnen, omdat deze materialen duurzaam zijn en goed verf kunnen vasthouden. Katoen is vaak betaalbaarder en heeft een gladder oppervlak, terwijl linnen wat grover kan zijn en een klassieke uitstraling heeft.

Denk ook na over de textuur van het canvas - een gladder canvas is ideaal voor gedetailleerde schilderijen, terwijl een grover canvas meer textuur aan je werk kan toevoegen.

Gespannen of los canvas

Je kunt kiezen tussen canvas dat al op een houten frame is gespannen of los canvas dat je zelf moet opspannen. Een gespannen canvas is handig omdat het meteen klaar is om te beschilderen, maar los canvas is vaak makkelijker te vervoeren en op te bergen. Als je voor gespannen canvas gaat, let dan op de kwaliteit van het frame - zorg ervoor dat het stevig en recht is.

Afmeting en vorm

Denk ook na over de grootte en vorm van het canvas die het beste bij je project past. Grotere canvassen bieden meer ruimte om te schilderen, maar vergen ook meer verf en tijd. Kies een formaat dat overeenkomt met het idee dat je in gedachten hebt. De vorm van het canvas (rechthoekig, vierkant, langwerpig, etc.) heeft ook invloed op de compositie van je schilderij, dus bedenk wat het beste werkt voor hetgeen dat je wilt schilderen.

Voorbehandeling

Let er ook op of het canvas is voorbehandeld met een speciale coating. Een voorbehandelde laag, zoals gesso, zorgt voor een egale en absorberende ondergrond voor je verf. Dit helpt bij het voorkomen dat de verf te veel wordt geabsorbeerd door het canvas en helpt bij het behoud van de kleurintensiteit.

Sommige canvassen zijn al voorbehandeld, terwijl andere dit nog nodig hebben voordat je begint met schilderen. Kies een canvas dat geschikt is voor de soorten verf die je van plan bent te gebruiken, of je nu werkt met olie-, acryl- of aquarelverf.


Wat is het beste canvas van 2023? 

Welk canvas is het beste? Het antwoord op deze vraag ontdek je hieronder. Hier vind je namelijk onze top vijf beste canvassen van dit moment. Hierbij vind je niet alleen het beste koop canvas van dit moment, maar vind je ook de beste opties op gebieden als prijsklassen, formaat en aantal stuks.

Er zit dus voor iedereen wel een geschikte optie tussen. Om de keuze voor jou nog wat makkelijker te maken, hebben we ook voor iedere canvas uit onze top vijf een korte productomschrijving geschreven. Hierbij hebben we van ieder model ook zowel de voor- als nadelen voor je op een rijtje gezet.

1. Trizzle Canvas Schildersdoek

Trizzle Canvas Schildersdoek

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.7

Op de eerste plaats in onze top vijf vind je de Trizzle Canvas Schildersdoek. Dit canvas hebben we verkozen tot beste koop canvas van dit moment dankzij de uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding waarover hij beschikt. 

De Trizzle Canvas Schildersdoek heeft een formaat van 30x40 centimeter wat een erg favoriete afmeting is. Verder is de kwaliteit van dit canvas echt uitstekend dankzij de goede afwerking en stevige kwaliteit waarover hij beschikt. Dit canvas heeft daarom een ontzettend fijn gebruiksgemak.

Niet voor niets is het grotendeel van de consumenten zeer tevreden over dit canvas. Deze uitstekende kwaliteit in combinatie met de relatief lage prijs waarvoor je hem kunt aanschaffen heeft er voor gezorgd dat wij niks anders konden dan dit canvas op nummer 1 in onze lijst te zetten.

Voordelen Trizzle Canvas Schildersdoek

 • Dit canvas beschikt over een zeer strakke afwerking
 • Zeer stevig en erg fijn om op te schilderen
 • Dit canvas beschikt over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Trizzle Canvas Schildersdoek

 • Je kan niet kiezen uit verschillende hoeveelheden die je wenst te ontvangen

2. Nassau Fine Art 12-delige schildersdoeken set

Nassau Fine Art 12-delige schildersdoeken set

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

9.4

Op de tweede plaats in onze top vijf vind je de Nassau Fine Art 12-delige schildersdoeken set welke we verkozen hebben tot beste canvas grootverpakking. Bij aanschaf van dit exemplaar ontvang je niet 1 canvas, maar zelfs 12 stuks waardoor je gelijk een lange tijd ermee door kunt.

Is 12 nog niet genoeg? Dan kun je dit canvas ook in 24-delige set aanschaffen via de bovenstaande rode button. Het canvas beschikt over een formaat van 30x40 cm, maar kan ook in 30x30, 40x40 en 40x30 centimeter worden aangeschaft.

Er zit dus vast wel een geschikte optie tussen voor jou. Al deze canvassen beschikken over een hoogwaardige kwaliteit en zijn geschikt voor acryl, olie- en aquarelverf.

Ook deze canvassen worden razendsnel geleverd waardoor je morgen al aan de slag kunt met schilderen wanneer je ze via deze link aanschaft!

Voordelen Nassau Fine Art 12-delige schildersdoeken set

 • Ontvang niet 1, maar zelfs 12 canvassen tegelijk
 • In verschillende formaten verkrijgbaar
 • Beschikt over een zeer hoge kwaliteit

Nadelen Nassau Fine Art 12-delige schildersdoeken set

 • Prijs is hoger doordat je direct 12 stuks aanschaft

3. Creativ company canvas paneel

Creativ company canvas paneel

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

9.0

De Creativ company canvas paneel hebben we op de derde plaats geplaatst in onze top vijf. Dit canvas is verkozen tot beste canvas met een afmeting van 20x20 cm. De dikte van dit canvas is 3 centimeter. Met dit canvas haal je dus een fijn formaat met zeer stevige bouwkwaliteit in huis.

De Creativ company canvas paneel heeft een ander groot voordeel en dat is dat je voor een relatief lage prijs direct 10 stuks in huis haalt. Hierdoor kun je gelijk een langere tijd je schilderkunsten uitten op het witte doek.

Het nadeel van de Creativ company canvas paneel is dat hij niet echt een mogelijkheid heeft om hem te bevestigen. Je zult hier dus zelf iets op moeten verzinnen wanneer je niet beschikt over een schildersezel. 

Verder is de Creativ company canvas paneel gewoon een zeer goedkoop canvas dat beschikt over een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Voordelen Creativ company canvas paneel

 • Erg goedkoop aangezien je gelijk 10 stuks ontvangt
 • Zeer stevig dankzij de dikte van 3 centimeter
 • Erg fijn formaat van 20 bij 20 centimeter

Nadelen Creativ company canvas paneel

 • Helaas geen mogelijkheid om het canvas te bevestigen

4. Van Bleiswijck Holland schildersdoek canvas

Van Bleiswijck Holland schilderdoek canvas

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats in onze top vijf vind je de Van Bleiswijck Holland schildersdoek canvas welke we verkozen hebben tot beste goedkope canvas doek van dit moment. Dit canvas is namelijk de goedkoopste uit onze top vijf, maar beschikt alsnog over een zeer goede kwaliteit.

Bij aanschaf van de Van Bleiswijck Holland schildersdoek canvas ontvang je direct 2 stuks met een formaat van 20 bij 20 centimeter. Het canvas is drievoudig geprepareerd en beschikt over een zeer stevige bouwkwaliteit. Hierdoor is het gebruiksgemak van dit canvas ontzettend fijn.

De Van Bleiswijck Holland schildersdoek canvas wordt ook weer razendsnel geleverd wat een zeer groot voordeel is. Het nadeel van dit canvas is dat hij niet in andere formaten of hoeveelheden kan worden aangeschaft.

Voordelen Van Bleiswijck Holland schildersdoek canvas

 • Dit canvas is drievoudig geprepareerd
 • Je ontvangt bij aanschaf van dit canvas gelijk 2 stuks
 • Beschikt over een prima kwaliteit voor de lage prijs

Nadelen Van Bleiswijck Holland schildersdoek canvas

 • Helaas niet mogelijk om andere formaten of hoeveelheden aan te schaffen

5. Artina 5-Set schildersdoeken canvas

Artina 5-Set schildersdoeken canvas

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.2

Op de laatste plaats hebben we de Artina 5-Set schildersdoeken canvas geplaatst. Dit canvas hebben we namelijk verkozen tot beste canvas 5-delig. Met dit canvas kun je dus gelijk een langere tijd je schilderkunsten op de vrije loop laten.

Het canvas beschikt over een academische kwaliteit voor een zeer goede prijs. Hierdoor is hij dus geschikt voor hobbyisten, maar ook serieuzere schilders hebben een met dit canvas een uitstekende optie. Het formaat van de Artina 5-Set schildersdoeken canvas is 18 bij 24 centimeter.

Verder zijn de doeken van Artina 100% zuurvrij gemaakt en zijn zij van hoogwaardig katoen dat bijzonder geschikt is voor het schilderen met acrylverf, olieverf, vingerverf en meer. Meer over dit canvas en de laagste prijs van dit moment ontdek je door op de bovenstaande blauwe knop te klikken.

Voordelen Artina 5-Set schildersdoeken canvas

 • Het canvas van Artina is 100% zuurvrij
 • Dit canvas is wit voor gesproten en heeft een gramgewicht van 280 gram per vierkante meter
 • Verkrijgbaar in sets van 5

Nadelen Artina 5-Set schildersdoeken canvas

 • Ook bij dit canvas kun je niet kiezen uit andere formaten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel canvassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten canvassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de canvassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste canvassen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>