fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Golf Afstandsmeter

BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

Met de Bushnell Tour V5 Shift Slim Laser Rangefinder haal je een van de beste rangefinders die er momenteel is in huis. Zo beschikt deze afstandsmeter over een verbeterde hellingsalgortime, een ergonomisch ontwerp waardoor hij goed in je hand past en is hij ontzettend nauwkeurig. Deze meter kan afstanden tot 1.300 meter meten. Kortom, een echte aanrader!

Golfen is een fantastische sport om te beoefenen. Of je net begint of al meer ervaren bent, het bepalen van de afstand met het blote oog is en blijft heel lastig. Een Golf Afstandsmeter is een goede toevoeging van jouw golfset.

Maar wat is nu de beste Golf Afstandsmeter? Er zijn veel verschillende soorten en de prijzen variëren heel erg. Is duurder altijd beter? Waar moet ik op letten bij het kopen van een Golf Afstandsmeter? Allemaal vragen die wij bij ons op de redactie voorbij hebben zien komen.

Daarom gaan wij in dit artikel bespreken wat de beste Golf Afstandsmeters van dit moment zijn. Ook hebben we meerdere criteria waar wij op hebben gelet en waar jij ook op moet letten bij je aankoop. Benieuwd? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Golf Afstandsmeters

BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

Beste Koop Golf Afstandsmeter
1. BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

Beste Lazer Golf Afstandsmeter
2. Nikon Coolshot Pro II Stabilized

Rangfinder | Golf afstandsmeter | 900

Beste Budget Lazer Golf Afstandsmeter
3. Rangfinder | Golf afstandsmeter | 900

GARMIN APPROACH G80

Beste GPS Golf Afstandsmeter
4. GARMIN APPROACH G80

BUSHNELL PHANTOM 2 HANDHELD GPS

Beste Budget Lazer Golf Afstandsmeter
5. BUSHNELL PHANTOM 2 HANDHELD GPS

Top 10 Beste Golf Afstandsmeters

Wil je direct weten hoe de top 10 Golf Afstandsmeters eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Daarna kan je gelijk weer verder gaan naar de uitslag van onze Golf Afstandsmeters test!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Golf Afstandsmeter?

Zoals eerder benoemd zijn er verschillende soorten Golf Afstandsmeters. Daarom is het belangrijk om te kijken waar je op moet letten bij je aankoop. Helaas bestaat de beste Golf Afstandsmeter volgens de consumentenbond niet.

Gelukkig hebben wij een uitgebreide test gedaan om de beste afstandsmeter voor jou te vinden. Onderstaand hebben we verschillende criteria staan waar je op moet letten.

Laser of GPS?

Er zijn twee grote verschillen in Golf Afstandsmeters. Dit is het verschil in techniek die de afstandsmeter gebruikt.

Met een laser systeem ''schiet'' je als het ware naar de meetplek toe. Het heeft iets weg van een verrekijker met een laser. Het voordeel hiervan is onder andere dat je naar verschillende punten kunt mikken, hij zeer nauwkeurig is en een langere batterijduur heeft.

Met een GPS systeem maak je. zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van GPS. Via de voorgeprogrammeerde golfbaan meet hij zo de afstand naar een bepaald punt. Door deze functie krijg je ook toegang tot extra statistieken.

Functies

Naast de eerder benoemde functies kan de Golf Afstandsmeter nog meer functies hebben. Kijk goed naar wat je wilt dat de Afstandsmeter voor jou meet. Ook moet je letten op of hij bijvoorbeeld waterdicht is, wat het bereik is en welke andere handige functies je nodig hebt.

Batterijduur

De batterijduur van GPS Afstandmeters kunnen erg verschillen. Zoals eerder benoemd is het verschil tussen een GPS en Laser Afstandsmeter al groot in batterijduur. In het algemeen gaat die van een laser een stuk langer mee. Onderling zit er ook nog verschillen. 

Bedenk bij je zelf hoelang je het apparaat nodig hebt en welke batterijduur daarbij nodig is.


Wat zijn de beste Golf Afstandsmeters van 2023? 

We zijn eindelijk aangekomen bij de belangrijkste sectie van dit artikel! Hierin gaan we antwoord geven op de vraag: welke Golf Afstandsmeter is het beste?

De ultieme Top 5 is hieronder te vinden. We hebben ze getest aan de hand van verschillende criteria. Ze hebben ook een eindcijfer gekregen zodat je goed inzicht krijgt op het product.

Als je op zoek bent naar de beste Golf Afstandsmeter, lees dan snel verder!

1. BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER komt als beste uit onze test. Mede door zijn goede prijs / kwaliteitsverhouding staat hij bovenaan de lijst.

Hij heeft een bereik tot 1300 meter en is tot 1 meter nauwkeurig. Hierdoor verzamel je de kennis over de baan die je nodig hebt.

Door zijn nieuwe ergonomische design past hij perfect in je handpalm waardoor je makkelijker je doelwit vaststelt. Ook is het mogelijk om hem aan je wagen vast te maken met de ingebouwde magnetische BITE-Houder. 

Verder is hij regenbestendig waardoor je hem in elke weersomstandigheden kunt gebruiken. Om meer kenmerken te lezen en de beste prijs van dit product te zien klik je op bovenstaande button!

Voordelen BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

 • Tot 1300 meter 
 • Meerdere extra functies
 • Tot 1 meter nauwkeurig
 • Regenbestendig

Nadelen BUSHNELL TOUR V5 SHIFT LASER RANGEFINDER

 • geen

2. NIKON COOLSHOT PRO II STABILIZED

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De NIKON COOLSHOT PRO II STABILIZED is de beste Lazer Golf Afstandsmeter op dit moment en maakt zijn prijs meer dan waar. Door de STABILIZED-technologie van NIkon heb je perfect stabiel beeld en een geweldige optiek. Hierdoor vind je makkelijk je doel en kan je meten en spelen.

Ook heeft hij hellingcorrectie die je aan en uit kunt zetten (handig voor wedstrijden. Ideaal voor slagen omhoog en omlaag. Met DUAL LOCKED ON ECHO weet je zeker dat je de afstand tot de vlag meet en niet een object die in de weg staat. Wel zo handig.

En ook is hij nog eens volledig Waterdicht en condensvrij, wat wel zo fijn is in het Nederlandse weer. Voor meer informatie en voordelen, of om dit product aan de schaffen klik je op bovenstaande button!

Voordelen NIKON COOLSHOT PRO II STABILIZED

 • Stabiel en helder beeld
 • Met hellingcorrectie
 • Nauwkeurige afstand tot de vlag met DUAL LOCKED ON ECHO
 • Waterdicht en condensvrij

Nadelen NIKON COOLSHOT PRO II STABILIZED

 • Aan de prijzige kant

3. Rangfinder | Golf afstandsmeter | 900

Rangfinder | Golf afstandsmeter | 900

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dat een Golf Afstandsmeter niet heel duur hoeft te zijn, bewijst de Rangfinder | Golf afstandsmeter | 900. Deze is ongeveer een derde van de prijs van andere meters en dus een stuk voordeliger.

Dit betekent niet dat hij minder is in wat die kan. Zo kan je op 1 batterijduur maar liefst 5000 metingen maken. Dit kan die tot 1200 meter afstand meten.

Verder weegt deze Afstandsmeter maar 175 gram en is dus makkelijk mee te nemen. Ook vergroot hij tot 6x en is de oculair met dioptricorrectie waardoor je je zicht aan kan passen.

Een bijkomend voordeel voor de competitiegolfer, door de ring in te duwen is hij ook geschikt voor competities!

Voordelen Rangfinder | Golf afstandsmeter | 900

 • Stuk voordeliger dan zijn concurrenten
 • 5000 metingen op 1 batterij
 • Tot 1200 meter
 • Lichtgewicht

Nadelen Rangfinder | Golf afstandsmeter | 900

 • Bestand tegen lichte regen, niet volledig waterbestendig

4. GARMIN APPROACH G80

GARMIN APPROACH G80

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De GARMIN APPROACH G80 is niet de goedkoopste, maar wel de beste GPS Golf Afstandsmeter op de markt. Garmin is een welbekend merk in de golf wereld. En eigenlijk heeft hij te veel voordelen om op te noemen. Toch gaan we de belangrijkste benoemen. Wil je alle voordelen zien? Klik dan hier!

Deze Golf Afstandsmeter heeft meer dan 41.000 gedetailleerde kleurenkaarten van golfbanen over de hele wereld. Hierdoor kan jij bijna overal je apparaat mee naar toe nemen. Met de Geïntegreerde slag-detectie (radar) houdt je de club head-snelheid, balsnelheid, smash factor, swing tempo en geschatte afstand bij.

Het scherm is in elke omstandigheid goed te lezen door het zonlicht afleesbare kleurenscherm. De GARMIN APPROACH G80 is te koppelen met de gratis Garmin Golf App waardoor je jezelf kan meten en vergelijken met andere spelers op die baan. Je kan de hele dag Golfen door de lange batterijduur van 15 uur.

Voordelen GARMIN APPROACH G80

 • Vooraf geladen met meer dan 41.000 gedetailleerde kleurenkaarten van golfbanen over de wereld
 • Geïntegreerde slag-detectie (radar)
 • Compatibel met Garmin Golf App
 • Batterijduur van 15 uur

Nadelen GARMIN APPROACH G80

 • Aan de prijzige kant

5. BUSHNELL PHANTOM 2 HANDHELD GPS

BUSHNELL PHANTOM 2 HANDHELD GPS

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De BUSHNELL PHANTOM 2 HANDHELD GPS is de beste budget GPS Golf Afstandsmeter die er op dit moment te vinden is. Hij heeft een hele goede prijs voor de functies die je krijgt.

Zo herkent het apparaat vanzelf op welke baan je aan het spelen bent. Hij geeft automatisch de afstand naar de vlag, begin en einde van de green. En ook geeft die tot 6 opstakels aan per hole.

Ook berekent hij de afstand van je slag. Deze en meer statistieken zijn makkelijk en automatisch via de app te bekijken.

Kortom, bijna alles wat je zoekt en dat voor een hele mooie prijs.

Voordelen BUSHNELL PHANTOM 2 HANDHELD GPS

 • Auto Course / Hole Herkenning
 • Shot distance calculator
 • Bushnell Golf App

Nadelen BUSHNELL PHANTOM 2 HANDHELD GPS

 • Geen beeld van de hele hole op het scherm

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel Golf Afstandsmeters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Golf Afstandsmeters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Golf Afstandsmeters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Golf Afstandsmeters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>